Българската спортна победа над Русия разгневи руския политически Олимп – шанс за русофилстващите българофоби да се докажат като правоверни русофили

НА СНИМКАТА: Непоносима гледка за българофобите – не стига, че руското знаме е заменено с флага на Руския олимпийски комитет, ами се издига и след българския трикольор!

 

 

 

 

 

 

България триумфира със златен олимпийски медал на отбора по художествена гимнастика. Този факт дава възможност да се преброим според реакциите на това радостно за нормалните българи събитие. 

Ако се вярва на дългогодишните приказки на руското посолство в София за наличието на 80 на сто русофили сред българите, то страната ни би трябвало да потъне в скръб от загубата на рускините. А който се радва, да бъде заклеймен като русофоб, както обикновено биват определяни българите, които си позволяват да обичат България повече от Русия.

Самите русофили имат възможност да потвърдят патриотизма си спрямо любимата си държава като се присъединят към официалните руски истерии след загубата на техния техния отбор. “Позор за България”, могат солидарно да възкликнат сега русолюбивите нашисти и да заклеймят русофобията на златните български момичета.

Вълна на българофобия залива тамошните медии. Кълне Симонян, любимата телевизионна пропагандаторка на Кремъл. Проклина и говорителката на руското външно министерство Мария Захарова , според която русофобията е отнела златото не само на отбора, но и на рускинята Дина Аверина. Русофобията също така е връчила златния медал в индивидуалното състезание на израелката Линой Ашрам, според Захарова.

На поредната злобарска изява на Захарова, която критиците наричат в мрежата Кокаиновата Маша, отговаря потребител, подписващ се като Лариса:

Лариса

@lariska64

Replying to 

@prof_preobr

“В нормальных странах  МИД не видно и не слышно, если нет повода. Только в России МИД в каждой бочке затычка”.

 “В нормалните страни Външното министерство не се вижда и чува, ако няма повод. Само в Русия министерството е на всяка манджа мерудия”.

Да има изненадани? Още от съветско време на българските гимнастички беше забранено да побеждават посестримите си от Великата страна и сега изведнъж да им отмъкнат първото място на олимпиада! Гняв залива официална Русия, но има и друга, която иронизира и се надсмива над напъните на кремълската пропаганда да изстиска колкото се може повече престиж от спортното събитие, на което Русия беше задължена да се яви под флага на своя национален олимпийски комитет, а не с националното си знаме. Беше наказана от МОК заради флагрантни нарушения при злоупотреби с допинг на руски спортисти.

Перверзното в тази официална реакция е в очевидния факт, че руската пропаганда без срам политизира състезанието от самото му начало. Главният руски телевизионен канал, излъчващ пряко откриването на Олимпиадата, пусна реклами в момента, когато на стадиона се появи украинският отбор – с националното си знаме, за разлика от Русия. Наказват с цензуриране Украйна, сякаш тя е окупирала руска територия в нарушение на международните закони и украинци воюват на руска земя в подкрепа на руски сепаратисти.

Алтернативната Русия, която се изявява в интернет, е на друго мнение. Валят вицове от рода на:

Двама пропагандатори разговарят след провала на рускините в художествената гимнастика.

– Е, все пак главната ни цел на Олимпиадата е постигната!

– Да не би да сме победили в общото класиране по медали?

Не, получихме повод да истеризираме шумно, че целият свят е срещу нас!

Колкото до общото класиране, друг виц представя въпроси към Путин:

– Владимир Владимирович, у нас горят милиони хектари гори, една трета от населението живее в лишения, народът е обеднял, пандемията коси наред…Какво да кажем на хората?

– Кажете им, че сме на пето място по медали на Олимпиадата. Нека празнуват!

 

На 12 април русофил ме спя на улицата , наречена на руския душманин на българската свобода “Граф Игнатиев” ( многократно деклариращ в своите мемоари, че на българите не бива да се позволява твърде много независимост, публикувал съм точните цитати в изобилие в книгата “Измамата “Сан Стефано”). Минувачът, който реши, че ме е хванал на тясно, лукаво ме поздрави с деня на космонавтиката и  се поинтересува дали не празнувам на тази дата във връзка с Гагарин. И за необходимостта да се спасим от пандемията с руската ваксина “Спутник” искаше да ме накара да призная…

Ако можех тогава да предвидя тази победа на българските момичета, която прекъсва насаждания тук страх от това да не обидим “братушките” с каквото и да било, щях да му отвърна още тогава, че ще празнувам на 7 август златната победа на България. Използвам случая да поправя този “пропуск”! 

 

13 мнения за “Българската спортна победа над Русия разгневи руския политически Олимп – шанс за русофилстващите българофоби да се докажат като правоверни русофили”

 1. Господин Инджев, наистина невероятен момент, за да се онагледи презрителното отношение което имат към нас, като към крепостни поданици!
  От сутринта си мисля само за разкривената физиономия на Захарова и какви ли ще ги надроби срещу нас!
  Велик успех и поздрав към момичетата, които са достойни за корица и вдъхновение за следващата ви книга! 🙂

 2. Въпреки 25 пъти по-малко население спрямо Русия,
  нашите гимнастички взеха златния медал.
  Радостта ни е разбираема. Аз искам да обърна
  внимание на качеството на “материала” – най-малко
  25 пъти по-добро.

 3. не само на гимнастичките беше забранено,на оломпиадата в Мелбърн беше ни взета победата във футбола,а Локомотив София отнесе много негативи заради победата си над Динамо -Киев.Съветската окупация беше и в спорта…

 4. Честита олимпийска победа, златни български момичета!

 5. Истеричният официализиран великоруски шовинизъм надмина себе си дори. Във всяка загубена елиминация от четвърт финал нагоре с участието на ROC им се привиждаха дългите костеливи ръце на космополитната “русофобия”. Реално погледнато бе точно обратното. Мръсните, неспортменски изяви толерирани от купени съдии донесоха абсолютно несправедливо няколко руски медала в отборни спортове. Така бе на финала за сабя при жените където рускините или в момент на подем за французойките им се “чупеше’ уреда или им “влизаше” нещо в окото. Дори соченият за образец на обективност ЛЕкип не издържа и написа специална статия посветена на ватнишките уйдурми. Вчера пък, с калташки хитрини допуснати от благосклонни арбитри на норвежките на полуфинала им в последните две минути при минус един гол маруските се “изхитриха”, при правило не повече от 30 сек. владеене на топката да я държат до края. Но днес Франция отмъсти за тях по начин да не могат въобще да си отворят големите,мръсни усти.
  И най-болезненото. Омразният Пиндостан е пръв по медали за сметна “партньора” Китай, И то буквално в 12 без 5. Самите “рок-аджии” записха най-слабото класиране в олимпийската си история.
  КОЙто трябва въздаде СПРАВЕДЛИВОСТ! Всекиму-Заслуженото.
  А България с тези прекрасни жени е над всички! 30-то място, при над 200 участника е страхотен УСПЕХ!

 6. Дааа, трудно е без никакъв допинг…Голямото приземяване …

 7. Да допуснем, че комисията, която разглежда подадените контестации, беше удовлетворила протеста на представителката на РОК и в резултат на това първото място на нашите момичета отнето и дадено на рускините. Как ли щяха да реагират “нашите” русофили петоколонници?

 8. Страхотна победа! Браво на всички българи “виновни” за този пореден успех на Олимпиадата в Токио!

 9. https://www.youtube.com/watch?v=pPAWNArO6-s
  Видеото е на руски. Важното е от началото до 5-та мин.
  Вижда се докъде стига руската пропаганда.
  Директни заплахи от официални руски медии.

 10. Руснаците не могат да повярват, че български отбор победи техния, защото са свикнали много години да смятат България за тяхна жалка Задунайска губерния. Нека в този ден си спомним за големия българин Васил Методиев /Шпайдела/, Бог да го прости, който в качеството си на старши треньор на футболния отбор на Локомотив София отстрани отбора от СССР – Динамо Киев. За тази му дързост българските комуняги веднага го уволниха от работа. Тогава и сега български футболни отбори изключително рядко продължават да играят в Европейските клубни турнири през пролетта, затова този случай е много показателен за отношението на комунистите към знаещите и можещите хора, както и към истинските български патриоти. Сигурен съм, че от БСП са се захапали отзад за загубата на тяхната Русия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.