Руският режим плагиатства от Иван Аксаков: “Всяко тържество на България е смърт за Русия”

Джон Кенеди често е цитиран да казва, че победата има хиляди бащи, а поражението винаги е сираче. Бих добавил в случая със златните медали на българските отборни победителки в художествената гимнастика, че тук се появяват и много майки на победата. Щом и кметицата Фандъкова, доказала се многократно като голяма поклонничка на Русия, се присламчи с поздравления към победата над рускините, явно Денят на победата у нас е настъпил – този път без обичайните руски фанфари.

Ако мисълта на Кенеди е толкова известна, че чак звучи вече като клише, то Уинстън Чърчил, покрай много други афоризми и сентенции, е изрекъл нещо не толкова популярно, но валидно за случая с очернящата реакция на руските власти срещу “незаслужената” победа на българките. Защото да опищиш земното кълбо, че златните медали са им подарени поради “русофобия” е обида за усилията на тези момичета и на всички, които са им помагали. Да не говорим за честта на самата България…

Та Чърчил е рекъл, че никоя звезда няма да заблести ярко, докато зад нея не се появи човек с черно платно. Точно това прави Русия в момента. Държи черното платно зад България. За което някой трябва да й благодари. Да изпъкнем за сметка на почерненото пред света реноме на днешна Русия е наистина рядък шанс да се вредим покрай Украйна, балтийските страни, Полша, Чехия, Великобритания и най-великата демокрация в света ( да не я споменавам, че нашистите веднага ще хванат да лаят, като им светне лампичката с надпис” (Америка” ).

Поради липса на други кандидати сред предполагаемите ( вечно) благодарни на Русия нашенци, поемам инициатива в лично качество и от името на съмишлениците, да кажа едно голямо благодаря за тази услуга, която ни прави руската (анти)реклама. Дано продължи по-дълго и да събуди някои съвести у нас, заспали на нивото на 19 век. Защото в днешно време да оказваш съпротива на руските опити за хегемония, пък било и на попрището на един спорт, е сертификат за качество, който носи уважение на международната сцена.

Режимът в Москва успя да настрои планетата срещу Русия както никога досега в историята на империята. Превръщайки в момента българите в главни “русофоби”, той се изявява като следовник на славянофила Иван Аксаков, възкликнал след Съединението на България през в своя вестник “Русь”: 

Всяко тържество на България е смърт за Русия”!

  Захарий Стоянов му е отговорил достойно, публикувайки отворено писмо до него. Толкова достойно, че умира внезапно преди да навърши 40 години без дори да му направят аутопсия в Париж. Кой ли ще да го отровил този “русофоб”?

Ето част от писмото на достойния българин:

“В 24 брой на своята газета вие казвате ясно и открито, че всяко тържество на българите е смърт за Русия, че балканските държави не трябва да имат нищо свое, че те трябва да бъдат притежание на русите, или, по-ясно казано, те трябва да бъдат по­гълнати от вашата държава. Колко сте жестоки покровители. Колко се оправдава онова изречение, че вие правите народите на мост, за да преминете по тях, а по-после вземате за себе си и самия мост. Каква правдоподобност в думите на един наш стар деятел, че вие не знаете граматиката, защото не правите разлика между твой и мой”. 

9 мнения за “Руският режим плагиатства от Иван Аксаков: “Всяко тържество на България е смърт за Русия””

 1. Понеже, малко хора си дават сметка, за начина на функциониране на руският спорт, като основен байрак на репресивните тайни служби с цел пропаганда и масов контрол, ми се ще да припомня и да препоръчам филмът на Браян Фогъл, Икар ( https://zamunda.net/banan?id=529078&hit=1&t=movie ) Невероятен документален филм, който е причина за липсата на руският флаг на последните три олимпиади! Горещо го препоръчвам за да се види, уродливото лице, на пара-воените руски федерации, стройно организирани и ръководени от силовият апарат на държавата, с мотото “целта оправдава средствата” и “честността е за губещите”!
  Пиша това възмутен от Ирина Винер- Усманова, която подсъзнателно проектира фразата, че нашите момичета били играли “мръсно”, което казано от тяхна страна звучи…нелепо… но просто вижте филма, и какво се казва наистина МРЪСНО и на всяка цена!
  Илияна Раева се застъпи 2016 година преди олимпиадата в Рио за тях, (да участват, и взеха злато), сегашният отговор на Винер е показателен, на малки, зли и много безочливи хора, които не знаят как да губят и що е достойнство, за това винаги някой друг им е виновен! По проекциите и епитетите ще ги познаете, защото обикновено са само-разобличаващи!

 2. Имам обосновани подозрения, че Буци е бил телеграма на ввХУЙЛО с която се е извинил, дали само от свое име, е отделен въпрос, за победата на златните ни момичета над ватничките. Убеден съм, че и “Тайпи”-то е намазал с депеша за размазването на туркинчетото от перфектното и най-вече грамотното използвалата огромният си ресурс Стойка Кръстева. Нейното не беше бокс а фехтоване с ръкавици.

 3. Много е вярно изречението: Всяко тържество на България е смърт за Русия.
  Aksak в превод от турски на български означава “накуцвайки”.
  Докато България не се освободи от зловредното руско влияние, ще продължава да куца сред останалите бивши страни от социалистическия лагер, а българската демокрация ще продължава да бъде фалшива.
  Изненадваша е радостта на върлата русофилка Фандъкова.

 4. Срам ,че името на такъв българофоб ,като аксаков ,петни централен софийски булевард!
  Къде може да се прочете въпросната статия,която е предизвикала гнева на З.Стоянов?

 5. Към ringup:

  В неговия в. “Русь” по онова време, който издавал като председател на славянофилите в Москва. Била е достатъчно известна, за да отрезви някои русофили в България.
  А ул. “Аксаков” е относително къса, но затова пък е в самия център на София. Започва от бул. Левски, минава покрай руското училище на ъгъла с “Шишман”, пресича “Раковски” и свършва на жълтите павета между главния вход на зала “България” и задния вход на Министерството на отбраната.
  Ако зависеше от мен бих я прекръстил на “Генерал Иван Колев” за заслугата му да спаси България от руската агресия в Добруджа през 1916 година.

 6. И аз като автора искам да благодаря на “братушките” – Спасое бальшибо, таваришчи!

  С непрекъснатите си опити да вкарват политиката в спорта руснаците не само будят потрес и недоумение у нормалните хора, но и показват, че по нищо не се различават от комунистите. Аман!

 7. Не си спомням Фандъкова да е име в художествената гимнастика, така че нейното “присламчване” към поздравленията да е нещо, което трябва да се отбелязва. За сметка на това ето едно припомняне за Нешка Робева, която сега ръси поздравления за тези, които нарече “кифли” https://bntnews.bg/news/iliana-raeva-za-neshka-robeva-zhalko-i-nedostoino-1157221news.html

 8. ул.”Аксаков” започва от Княжеската градина и свършва на бул.”В.Левски”.Зала ”България” е на номер 3.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.