Беззвуков фа(й)л на един крясък

Знаете ли защо кадрите от интервюто на кандидата за повелител на тайните на държавата Петър Илиев са представителни за онова, което той представлява чрез своето представяне?

 

 

 

 

Представителни са, защото не съм ги подбирал по изразителност, т.е. не съм проявил злонамереност при подбора им. Илиев демонстрира и по-яростни физиономии и жестикулации, каквито човек прави, когато не може да се изрази достатъчно ясно с думи ( които заваляше по срамен начин за човек, претендиращ за перфектно образование – човек, чийто инструмент би трябвало да са думите от литературния български език). 

 

 

 

 

Показаните картинки от едно излагане са достатъчни за диагнозата, която оставям на публиката и на специалистите да поставят.

 

 

 

 

Както като начин на изразяване, по самохвалство и по безпардонност, така и с езика на тялото си Илиев постигна нещо немислимо доскоро: доближи се само с едно интервю до дългогодишно градения подобен образ на пожарникаря от Банкя, който поне няма претенции за висока образованост и говореше по такъв начин на своята аудитория от прости негови подобия.

 

 

 

 

При това го правеше напълно съзнателно като част от неговото тодорживковско хитруване да бъде възприеман като Човек от народа, докато Илиев явно не си дава сметка колко ниска топка е начинът му на изразяване.

 

 

 

 

Ефектът от представянето на Илиев да възседне службите е като от опитът Пеевски да бъде монтиран на подобна позиция през 2013 година. Заслугата на Илиев обаче е във факта, че сам се детронира с едно единствено интервю.

 

https://nova.bg/news/view/2021/08/09/336140/петър-илиев-знам-пътя-си-и-продължавам-напред/

10 мнения за “Беззвуков фа(й)л на един крясък”

 1. Има още един проблем, според мен: ИТН правилно калкулират, че това поведение на “Новите варвари” ще се хареса на онази част от електората им, която възприема това поведение за признак на сила.

  Но ПИ не спря да говори колко е образован, какъв е отличник, колко е голяма клечка. Мисля, че ИТН не си дават сметка до каква степен техният електорат мрази такова говорене.

  Казвам го като симпатизант на Демократична България, който 11.07 стратегически гласува за ИТН с мотивация “изместване на ГЕРБ от първото място”. Това малко ме поставя в подобна на онази ситуация от сериала Seinfeld, в която героят сподели съмнения, че негов приятел е приел юдаизма само и само за да разказва еврейски вицове без да го считат за антисемит.

  Та, като пишман-избирател / тире статист / на ИТН, и аз мразя такова говорене.

 2. Език мой – враг мой. Каквото сам човек си направи, никой друг не може да му го направи. Диригентите на прехода очевидно добре са оценили кадрите на ИТН, поради което им бяха забранили медийните изяви.

 3. Г-н БарбаДос, макар и роден на жълтите павета, за разлика от г-н БарбаГаньос, роден в Банкя, няма край себе си (П)СЕвда, която да му дръпне юздите, когато се засили по надолнището, опиянен от логореята си. Затова изглеждаше хиперактивен, сякаш е предозирал с някои билки.

 4. Сценаристите и продуцентите на Шоуто на ИТН с кастинга си от плагиати, плавници, мутри, костадин костадиновци,….предлагат на все по-спаружващата им се публика постановката „Голяма уста-празна глава“,в която дори техните почитатели не могат да разграничат и бъркат Станислав Трифонов-Шута с Б.Борисов-Пъдаря , и ИТН с ГЕРБ. С други думи шоуто „ИТН“ е новият проект на Москва за подмяна на исканията за промяна и запазване на статуквото. Две са решенията, които ще осуетят плановете на Москва:
  При мандат на БСП служебното правителство става редовно

  Нови избори, след които ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ИБГНИ съставят ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПРОМЯНАТА гарантиращо ОСВОБОЖДЕНИЕТО ни от Русия.
  УСПЕХ БЪЛГАРИЯ!

 5. Понякога наистина може да се научи много повече за някой когато звукът на ТВ-то е изключен. Вниманието се насочва към качества които иначе се пренебрегват.

 6. Не знам дали само на мен така ми изглежда, но този Петър Илиев поразително прилича на главния каскет. И не само по външен (обръснат) вид. А най-вече по поведение и наглост. Все едно му е двойник. Как пък ги избират все такива!

  А иначе Слави бил казал, че това недоразумение говорело три езика. Ако ги говори, както говори български, значи нищо не говори.

 7. Каква му е диагнозата на този човек?

 8. @Окам
  И за мен сравнението и аналогията на Петър Илиев с Гешев е пълна!
  Изразни средства, пренебрежение и високомерие към задаващите въпросите, безмерни висоти на собственото его, назидателен, поучителен и нетърпящ възражение тон…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.