(О)тричан кандидат на Слави за слава доведе проекта на своя ментор до ко(н)чина

 

 

 

 

 

 

От партията на Слави Трифонов, чиято единствена заслуга си остана в рамките на колективните усилия на партии и граждани за отстраняването на неговия конкурент по популизъм от властта, потвърдиха днес правилото техните лица, производни на манталитета на самия Трифонов, да се провалят още при първото си появяване пред публиката.  В това начинание се прояви успешно адв. Петър Илиев, който застана пред Нова телевизия в позата на непогрешимия съвършен самохвалко. https://nova.bg/news/view/2021/08/09/336140/петър-илиев-знам-пътя-си-и-продължавам-напред/

Само една от квалификациите му спрямо хората, от които зависи дали ще става министър и вицепремиер, беше достатъчна, за да се “застреля в крака”, както казват нашите съюзници отвъд океана. Нарече “кочина” политиците, които иначе поименно бяха откроявани както от депутат-сценаристите на неговото злополучно издигане за голям началник в държавата, така и лично от самия Трифонов. А фактът, че Илиев не се престраши да им посочи отново имената го прави по-скоро страхливец, отколкото “тактичен” кандидат на Слави за слава.

Със своята изява на непогрешим имитатор на егото на своя ментор кандидатът Илиев се превърна в последната капка в и без това препълнената чаша на търпението спрямо трупата на Слави в политиката. Би било сензационно самоубийствено “свинете” от кочината да се съгласят без никакво грухтене да го изпратят в стола на вътрешния министър и на вицепремиер ( да седи на точно тези два стола), който си показа бивните и готовността да се разправя с критиците и слага тигана да ги изпържи още докато рибата е в морето. 

От този момент нататък въпросът да бъде спрян подобен кабинет с такъв безподобен кандидат за силов нарцис се превръща за заплашените от него във въпрос на самоотбрана, активирайки инстинкта им за самосъхранение. Адвокатът на Трифонов явно много харесва себе си, както вероятно го харесват баба му и майка му, към които препраща за референции желаещите да разберат какво има на ум със самохвалните оценки за собствения си характер, но ще трябва да проумее, че огледалото не е достатъчно, за да покори гласовете на досегашните спътници на ИТН в битката за промяна на статуквото, олицетворявано от бившия приятел на Трифонов от Банкя. 

Освен всичко друго Илиев демонстрира неадекватност от чисто фактологична гледна точка. Оплака се, че бил тричан от медиите и че срещу него бил хвърлен огромен ресурс. Нима? 

Явно не е регистрирал какво означава истинско тричане с огромен ресурс. На такова бяха подложени например години наред нарочените  като врагове на предишните управляващи бивши министри на Методиевич и заподозрените за техни съмишленици издатели на медии, които са всичко друго, но не и “жълто-кафяви”. Истинските жълто-кафяви медии могат да си крещят каквото си искат, но за честните хора е чест да попаднат в техния фокус и е доказателство, че имат стойност като хора и публични фигури, щом ги “тричат” толкова яростно ( колкото Илиев изобщо не беше нападан).

Тъй че, ако Гешев и компания погнат Илиев и компания, както гонеха и инквизираха дълги години въпросните “тричани” противници на Методиевич, ще можем да се съгласим с тезата му, че като новороден и злополучен кандидат за управленска слава е станал толкова важен за цели няколко дни, че задкулисието го е подгонило с “огромен ресурс”. 

Засега той е просто (о)тричан и блесна със заслугата си за ко(н)чината на провокативния проект за (не)управление на Трифонов.

19 мнения за “(О)тричан кандидат на Слави за слава доведе проекта на своя ментор до ко(н)чина”

 1. Държа да допълня списъка с тричаните от баце и прокуратурата му с името на Лозан Панов, както и на съпругата му. Не пожелавам на Петър Илиев такава съдба.

 2. Отдавна е ясно за кой играе Трифонов. За статуквото. Жалко за хората които гласуваха за него.
  Хубаво е поне че този няма да види власт. И да се надяваме че много от гласувалите за Слави осъзнават грешката.
  Тактиката им мисля е чрез изнудване да прекарат кабинет който в крайна сметка ще защитава статуквото.
  Ако това не мине, негативите да се прехвърлят на протестните партии които не го подкрепиха.
  Или по-скоро погледите на всички са насочени към следващите избори 2 в 1 и всичко сега е театър.
  Това обяснява скандалното поведение на ИТН и неизбираемият кабинет който тикат напред.
  В тази ситуация на Христо Иванов не му остава друго освен да се кандидатира за Президент.
  Всякакъв друг вариант ще е недостатъчен за разгръщане на пълният потенциал на ДБ на тези избори.

 3. Винаги съм се стремял да преценявам политиците по делата им, а не по простащината на езика им. Борисом постави на изпитание този подход, но Петър Илиев направо го взриви… сигурно защото все пак е адвокат, Бога ми….

  Преди време се правех на интересен и питах, след като някой десетилетия наред е писал и говорил неща, които си харесвал и изведнъж започне да не ти харесва, преди да го обвиниш, че се е продал, дали да не се замислиш, че може и ти да не си прав? Сега Съдбата ме наказа с обратния случай. Сашо Диков, чиито политически възгледи и коментари никога на съм приемал на сериозно, написа две писма, с които почти напълно съм съгласен. Дали да го обвиня в обективност или аз да се замисля? Макар че гореспоменатото интервю прави въпроса почти риторичен…

 4. Карибския пират, Белата перла от Барбадос!!!
  Само днес, само в нашия цирк.
  Философът на правото, икономиката, на светлана и тъмната материя, повелителят на шнорхелите!
  Който разбира, при Слави се спира, а демокрацията пешкира обира.
  Велик е Слави и неговия пророк – Тошко!
  Ха ха ха ха!!!
  Пародия!

 5. До Редовен читател, той не “почтен консул”, той е начетен офшорист!

 6. Кандидатът за управник П.Илиев се опита да оригиналничи като употреби думичката “тричане”.Искат да го изберат за вицепремиер, а той се оплаква,че го тричат. Излиза,че щом посочват кривиците му,значи го тричат.Левски е мислил друго.
  Сега е времето на Михайлович, Гешев, Пеевски. Е,и на Слави Трифонов по оригиналничене.За властолюбие е малко рано да се говори.
  С фанатичната решимост да се справи с тези,които го тричат той беше копие на Пеевски когато го избираха за български Берия.
  Чудно е как е допуснал след такива шеметни успехи,с които се хвали, П.И. е приел Трифонов, който е само бивш шоумен, да му стане началник.
  Не посочва времената на тези свои действия от световна величина и кой му е помогнал за тях.
  Завършил бил англииска гимназия. И Бриго Аспарухов е завършил английска гимназия. По онова време престижните училища бяха запазени за комунистическите отрочета.
  Бил почетен консул на Барбадос, Даже завладял Караибския басейн. Занимава се с тях,но за Пловдив нищо не знае.
  След неговото плагиатство ограбената авторка се била оплакала след цели 6 години! Това го повтори няколко пъти за да е по убедителен. Явно тя е била по-благородна от него и е махнала с ръка.
  Дразнещо силният му глас го показа като новоизлюпено пиленце в гнездото на новите славиимащи.

 7. Трябва да си по и най идиот от цитираният пи за да гласуваш за него. Било за депутатин, било за силов вицепремиер.
  Кой разбрал-разбрал.

 8. Бригадир Аспарухов/с бащина фамилия Аначков/е завършил немската езикова гимназия в Ловеч.Брат му-Аспарух/с когото служих заедно наборната служба /е завършил английската,затова заедно с Тома Томов/в деветдесетте години директор на Октагон-Сингапур/бяха командировани след НШЗО ”Хр,Ботев” в поделението за обучение на чуждестранни курсанти/диверсанти/в Г.Оряховица.

 9. От ИТН със сигурност са идиоти или поне по-голямата част от лицата които представят на публиката са такива. П. Илиев, Сламен Пламен, Филип Файтонджията, Тошко Африкански и вождът Чалгамен са уникална сбирщина. Убеден съм, че тези хора са достатъчно глупави за да не схващат мястото си в света и какво точно правят. Но съм убеден и в друго- кукловодите зад тях не са идиоти и нарочно ги ползват за мюрета, които да бъдат пожертвани, така че след това да пробутат реалният си фаворит, който на фона на идиотизма и абсурдността на ИТН да се яви като херувимче пред дезориентирания масов избирател. Във висока степен съм съгласен с мнението на Евгени Михайлов по въпроса https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-ruskite-spetssluzhbi-vodyat-perfektno-operatsiya-myure-tselyat-ednolichna-vlast-na-rumen-radev Разбира се не е ясно доколко за типичния чалга гласоподавател това поведение на ИТН не е със знак плюс.

 10. Евгени Михайлов не знае на кой Господ се кланя.

 11. @Асен: Тук нямам предвид отношението на Евгени Михайлов към ДБ. Това изобщо не е тема. Става въпрос за генералната идея- цирковата трупа на ИТН играят ролята на мюрета (вероятно без да го осъзнават) и постилат пътечката за реалния фаворит на руските служби и БГ олигарсите. Едва ли много хора се заблуждават, че пРезидента е скъсал пъпната си връв с Решетников. Също оценката за служебното правителство извън “чегъртането” на ГЕРБ съвсем не е така еднозначна и това ще става все по-публично известно (все пак целта не е ГЕРБ да бъде заменен с наследниците на червената аристокрация). Между впрочем напоследък льотчика изглежда нервен, и има възможност внезапно на пистата да се появи неочаквано ново лице фаворит на кукловодите.

 12. До G_G: Евгений Михайлов съвсем е “разплискал водата”, това което твърди са недоказуеми неща.
  Че руските служби действат е вярно, но турските също действат, неслучайно казвам това имайки “едно на ум” за неочакваната колаборация между Евгений Михайлов и Лютфи Местан. Аз лично не вярвам вече на г-н Михайлов, много кухо звучи.

 13. На кой Господ се кланя Евгений Михайлов в конкретния случай е без значение. Да, със сигурност в България действа не само руското разузнаване. Тези неща не променят основното впечатление от лицата на ИТН и действията им. А именно, че ня#КОЙ ги ползва като мюре за краткотрайна употреба, което да трасира пътя за истинският нов фаворит и модела КОЙто ще донесе. Чалгамен и ко будят такова отвращение и започват да създават такъв хаос, че голям процент от “суверенът” скоро ще е готов да гласува за и да приеме каквото и да било, стига шоуто да спре.
  Има много индикации, че санкциите по Магнитски са накарали Божков и Шиши (и всички около тях) да преодолеят доскорошните си вражди и да действат в името на общия си интерес, който не е интересът на България.

 14. OK. След последното изпълнение на Чалгамен https://faktor.bg/bg/articles/itn-otteglya-proekta-si-za-kabinet е вече видимо, че се осъществява плавен преход към (полу)официална президетска република с главен сценарист Решетников. За чалга-електората, който се информира за света основно от 7/8, тъпизмите на ИТН е много вероятно да са знак за “мъжкарство” и принципност, така че ИТН да не загуби от вота си. Реалните партии на протеста, ДБ и ИБГНИ, ще бъдат пределно отслабвани чрез лепене на етикети и въвличане в скандали. Може промеждутъчно да се пипне нещо по изборното законодателство или да бъдат превзети от вътре (за ИБНИ може и да няма нужда, те са на ръба на невлизане в парламента). Междувременно Костя Копейкин набира сили и току виж се промъкнал (сам или чрез обединение с БГ лято или някой поизгладнели “патриоти”). Има голяма вероятност след предстоящите избори за следващ парламент доминиран от “здрави” рублофилски сили и льотчика преизбран. Получава се истинско “правителство на промяната”. До какво може да доведе това в хода на мандата им можем лесно да предполагаме. Ще се радвам ако се окаже, че греша.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.