Който преяжда с месиански претенции за уникалност, връща поръчката

 

 

 

 

“Тази битка ше е дълга. И ние ше я спечелим”, заяви биткаджията на полето на собствената си чест и слава Слави Трифонов, който сам се обяви за агресивен във връзка с агресивната и злополучна изява на Пламен Илиев, неговия незаменим детонатор на всеобщото възмущение от ИТН, кандидата да оседлае силовия сектор в управлението на България по подобие на Делян Пеевски през 2013 година. https://www.mediapool.bg/itn-se-izmakva-ot-konstitutsionen-problem-s-otteglyane-na-nikolov-po-lichni-prichini-news325113.html

Агресивният Трифонов обяви за предатели политиците на “Демократична България” и подобно на един от своите говорители Филип Станев, който хареса думата “майкопродавци” като етикет на същите хора, подчерта, че нямало нищо лошо в това заклеймяване. 

Анализът на закономерната аномалия предстои.

Преялият с претенции за месианска уникалност връща поръчката.

 

 

 

 

14 мнения за “Който преяжда с месиански претенции за уникалност, връща поръчката”

 1. Той от ден първи след предсрочните парламентарни избори я връща. Сега може би иска да се презастрахова, да не би от Герб и ДПС да решат да я приемат.

 2. А Илиев май прилича поне малко на Бойко Рашков .

 3. Явно, такъв е сценарият. Ключът от кочината обаче е другаде. Поръчката не е върната, а сменена. Кого каза Слави, че ще подкрепят за президент – Румен Радев. Демек, твърдият (наивен) електорат, който още има илюзии за Дългия “месия”, вече е инструктиран за кого да гласува. Това е истинският приоритет на проекта ИТН. По-големият въпрос е може ли (и иска ли) в тази ситуация ДБ да предложи избираем кандидат, който да победи руския проект “Радев”? Защото, ако Борисов има непростима грешка, тя се нарича издигането на куха кандидатура, която нямаше шанс срещу Радев. Ако ДБ допусне същата “грешка” всички, които са се борили 30 години да се откъснем от орбитата на Русия, ще бъдат предадени, а не представени. Развръзката предстои.

 4. Търсете и ще намерите, искайте и ще получите и т.н. от Евангелието на Св. Матея.
  Търсете Зеленото движение на Тома Белев и другите образовани , възпитани и добри по дух, с които имах честта да се срещна, да говоря и да проследя, това, което вършат. Нека Бог им помага !
  С уважение към четящите тук и г-н Инджев, Румен.

 5. Няма какво да се заблуждаваме.
  Преди протестите статуквото бе ГЕРБ, ДПС и уж опозицията БСП. И патриоти някакви, московски васали.
  Конфигурацията ги устройваше чудесно, всички тя бяха много доволни от Гешев.
  Имаше папкане за всички, Москва също бе много доволна.
  Протестите и възхода на ДБ развалиха кахъра им.
  Паразитите от горната конфигурация трябваше да намерят отговор.
  Намериха го – появи се трио някакво, отровно. Мая и тя си заплю територия.
  Всичко това в ущърб на ДБ.
  И когато дойде време за избори незнайно как страната която я нямаше никаква по време на протестите обра протестният вот. Това си беше някакъв феномен който още не мога да го разбера.
  В момента картите са свалени още повече.
  Славито обяви подкрепата си за Радев в близките избори. Москва е доволна.
  Мая Манолова и триото като му дойде времето и те най-вероятно ще изберът Радев.
  Най-вероятно ще го направят по същият начин по който Трифонов работи – ще поискат да се стигне до консенсусна фигура с ДБ за кандидат президент.
  Ако ДБ се съгласи тази фигура няма да има същият заряд както ако кандидата бе примерно Христо Иванов.
  И това е супер приемливо за статуквото.
  Ако пък ДБ не се съгласи на компромис и настоява за Христо Иванов то триото и Мая ще се врътнат и с удоволствие ще прегърнат Радев.
  И така ще чакаме още някоя и друга петилетка българският народ да поумнее.
  Едва ли някога ще се случи мисля. Митът Дядо Иван е дълбоко вкоренен.
  Дивидентите ще продължават да летят в посока Москва още дълго време.

 6. Не знам дали Слави изпълнява нечия поръчка, но със сигурност изпълни завета на Г. Димитров – това, за което на Борисов му трябваше десетилетие, Трифонов постигна за няколко седмици (настрои всички срещу себе си).
  Хаирлия да му е.
  Сега е ред на Резидента да рие…

 7. Бойко Борисовата битка напоследък, се водеше от джипка, на четири колела, случая Трифонов е шарена китка от сценарий, грим, декор, светлина, вероятно всякакви телевизионни номера, по-подробно нека коментира който разбира от това, все пак къде се е чуло и видяло хомот, да вдъхне живот, освен на нещо което наподобява кивот, не е под въпрос личността, колко съдби са помрачени ей така, възможно е, щом някой иска да прави политика дотам, че държава да тика, може би следва сред хора да е, да поиска, или поне за малко да покаже, че още му стиска

 8. @Георги Харизанов: “незнайно как страната която я нямаше никаква по време на протестите обра протестният вот.”. Става въпрос за избиратели с ниско и първично интелектуално и културно ниво, които за съжаление са голям процент в България. Те никога няма да гласуват за ДБ (изобщо не могат да схванат техните послания), за тях дори Манолова е висока топка. Подозирам, че даже и настощият ГЕРБ им се вижда прекалено интелектуален. Тези хора отиват на протест не поради общи ценности, а за сеир и защото търсят реванш за това, че са неуки, необразовани, декласирани, а понякой път просто прости (познавам хора с добра реализация, фенове на чалгата и на ИТН- оказва се че тази порода се е формирала в БГ). Силно ги мотивира не това те да са добре (от това много от тях са се отказали), ами на другите да им е зле. За съжаление този електорат е дисциплиниран, и указанието да се гласува за пРезидента вероятно ще бъде изпълнено. Надявам се ДБ да прояви политически характер и да не подкрепи Радев. Трябва да се търси кандидат който може да обедини десните хора в БГ, от всички партии.

 9. А ето какво се случва когато енергийната ти система е завладяна от чужда държава:
  Стефан Гамизов: Енергийната криза е предизвикана от съвсем конкретни лица, свързани с ДПС
  Целите им бяха следните:
  1. Манипулиране на енергийната борса и набавяне на облаги за определени свързани със санкционираните от САЩ по закона “Магнитски” лица.
  2. Изкуствено повишаване на цените за горната цел.
  3. Създаване на нагласа в обществото да продължи да работи с огромни загуби “Марица Изрок 2”, която се контролира от ДПС и корупцията там да продължи с пълна сила заплащана за сметка на всички български граждани.
  4. Да се създава манипулативно усещане за неотложна и спешна нужда от АЕЦ “Белене” и да се създаде обстановка за подновяване на корупцията за милиарди там, както и руската военна хибридна операция, която представлява тази безмислена централа да продължи.
  5. Да се подлага на натиск обществото, че трябва да се строи паро-газов цикъл от 1000MW за 2 милиарда лева, за да се увеличи зависимостта от руските доставки на газ, а и грабежите на свързаната с диктатурата в Москва българска олигархия.
  Не мога по-ясно да ви го обясня!
  https://frognews.bg/novini/stefan-gamizov-energiinata-kriza-predizvikana-savsem-konkretni-litsa-svarzani-dps.html

 10. @G_G

  “Те никога няма да гласуват за ДБ (изобщо не могат да схванат техните послания)”
  Не го разбирам това. В смисъл не мога да повярвам че, има хора които на които им е трудно да разберат посланията на Христо Иванов. Не са трудни – работещи институции, върховенство на правото, изграждане на работеща система а не лашкане от един месия на друг. Наистина съм любопитен каква е мотивацията на хората които гласуваха за Слави и защо подминават Христо Иванов. Сигурен съм че нещата които изброихте са истина за доста от тях. Мисля че от ДБ трябва да правят повече за привличане на гласът извън София. Трябват по-прости и ясни послания, може би и по-малко думи. Има хора които се загубват в морето от думи. Проблем също мисля е че има голяма прослойка за които представата им за техен кандидат е някой който е доста конфронтационен/агресивен. Един вид искат шоу, и избягват хора като Христо Иванов не затова че са интелигентни а скучни. Като гледам последните изяви на Слави Трифонов и Ко ще разберем с голяма точност скоро какъв е този процент от населението. Слави вече има CV. Тези които ще останат с него ще са точно такива – жадни за “сеир” както вие казахте и по-скоро леещи злобата си.. В интерес на истината акцията в Росенец спада към този жанр мисля. ДБ трябва да прави повече подобни. Това едва ли ще отблъсне естествените им поддръжници.

 11. @Георги Харизанов: За съжаление има сериозен електорат в БГ, който не иска “работещи институции, върховенство на правото, изграждане на работеща система”, или поне не си ги представя по начин по който ние си ги представяме. Това са хора който искат нов “народен съд” и отново простите, неуките, неможещите, мързеливите и примитивните да стана първи. Знаят, че не е невъзможно – има го живия спомен от соца, а и за другарите и другарките измъкнали се като крупни капиталисти след 1990-те. И този “суверен” просто иска ново преразпределение на баницата (както си го казаха на Доган), което определя и постоянното “лашкане от един месия на друг”. Чалгизацията и обезграмотяването през последните 30 години само увеличават дела на тази порода. Изкореняването ѝ е дългосрочен процес изискващ обмислени инвестиции в образование и ще трябват още 30 години за да се усети ефект. За ДБ да краткостта и яснота на посланията са винаги плюс, но това не трябва да става с цената на загуба на идентичност. Може да се мисли за две политически лица, адресиращи различни таргетни аудитории.

 12. ще видят ли сънародниците ни в чужбина гласували за Трифонов кой стои зад него и кого ще подкрепя за президент-комуниста и протежето на Кремъл.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.