Присмял се хърбел от Банкя на щърбел от Учиндол

 

 

 

 

 

Омръзнало ми е да коментирам нахалството на човека, който обсеби повече от десетилетие от нашето демократично демокретане, но докато продължава да ни заплашва със своето властово възкръсване нямам друг избор…

Радостен да нарита по навик падналите, той се възползва от възможността, която му даде злополучният му конкурент по месианска претенция да ни огрее като алтернатива на миналото. Появи се на партийна пресконференция да тържествува, че бил познал какво ще стане с опита да му се противоречи в държавата, който досега успя единствено да го отстрани от властта, но не и от публичността, която той не пропуска да озвучи с фанфарите на своето фарфаронство.

“Ще дойде ден, когато доброто и здравият разум ще надделее над ината и омразата”, заявява днес този добре познат наш п(р)орок. https://www.clubz.bg/117061-gerb_predlaga_daniel_mitov_za_premier_no_vrashta_mandata

Иначе казано, той се рекламира като еманация на доброто, здравия разум и борбата срещу омразата.

Понеже го познаваме ( по принуда ) от много години, не можем да не си припомним, че тъкмо той размаха омразата към предишните управления като плашило, от което ще ни спаси. Дойде на власт като премиер през 2009 година с обещание да се разправи с метастазите на комунизма, след което  се държа като комунист, заграбил цялата власт. За да стигне до истерични прояви на омраза към личности от “сестринската” по линия на ЕНП партия, за която гласуват днешните антикомунисти извън онези, попаднали в омагьосания кръг на неговата простовата “харизма”, които  успя да заблуди като върховен шоумен в българската политика за всички времена, разчитащ на ниските критерии, преенции и страсти на публиката в неговия цирк.

На финала на своето възходящо падение като властник той пося омраза към цели групи от гражданите и срещу цели професионални гилдии. Който не беше съгласен с неговата хиперактивност в авторекламата от джипката биваше наричан тулуп, а опитващите се да се го интервюират репортер(к)и обиди на мисирки. Моя милост отнесе от него личното определение “идиот”. 

И т.н. Но се появи ИТН и той видя шанс да ни обясни, че има по лошо от неговата ГЕРБ.

 

И същият има наглостта да обвинява други в подклаждането на омразата?!

Можеше да се очаква, разбира се, че няма да се въздържи да не се удари пак в бръснатите гърди за сметка на онзи с бръснатата глава, с когото много се обичаха, но се разведоха. Не можаха да си разделят славата на най-известни, най-мачо символи на късния преход от хаотична демокрация към въвеждане на ред в нея по техен образ и подобие. На единия любимата му песен беше “Батальонът се строява”, а на другия му събрат в казарменото състезание – авторската  “Ще ти скъсам гъза”. 

Като лекарство срещу учиндолския провал Пророкът от Банкя предлага същото: отново себе си като спасител на плажа на личната фукня пред впечатляващите се от политическото му туловище (съб)братя и сестри по простотия. Разчита на късата памет на хората, които да накажат Дългия му заради късата му скамейка с подходящи да управляват кадри и да на(д)градят отново с гласовете си него и отбора му от национално и международно санкционирани играчи. Сякаш самият той разполага с интелектуално-моралния потенциал на нацията, а не се е обградил с кариеристи, политически номади и откровени корупционери, че злобее по адрес на своя някогашен другар заради провала му на кадровия фронт. 

Присмял се хърбел на щърбел, куцият на сакатия, простият на опростачващия, наглият на нахалния, самовлюбеният на нарциса.

 

 

28 мнения за “Присмял се хърбел от Банкя на щърбел от Учиндол”

 1. Само да допълня, Борисов дойде с обещанието да отстрани ДПС от властта но видяхме какво стана.
  То не бяха циркове, че Дон Догано го бил “поръчал”, то не бяха Пеевски изпълнения.
  Събраха се, както се казва, двете страни на една (де)монета.

 2. Борисов нищо не предлага, защото ще върне мандата. Нека си говори и да се излага както иска, пък и в момента другите “спасители на плажа” гледат в страни и му откриват фронт. По-интересно е какво ще предложи ДБ, защото реално единствено ДБ може да предложи нещо ново. За сега, неизвестно защо, остава тайна позицията на ДБ спрямо Румен Радев. Трифонов, колкото и да плюе по правителството на Радев, открито обяви, че го подкрепя за нов мандат. Би било жалко, ако ДБ изиграе огледален ход, но не бих се изненадал да направят подобно подло предателство, особено ако се стигне до балотаж на президентските избори – тогава присмехът ще бъде с много по-сериозни последствия, а не просто поредното шоу.

 3. Финягата от Банкя е с медийно внимание клонящо към нулата след 11.07.2021г. Този процес е естествен, защото и най-тъпите “журналисти” се осъзнаха, че с простащината и самохвалството тази персона, карала повече от 10 години влака, отвращава техните зрители.

 4. До Наблюдател
  Да си наблюдетел и да говориш за нещо,което не е станало е доста,бих казал, пресилено.

 5. Кои са подръжниците на Методиевич знаем защото те „обсеби(ха) повече от десетилетие от нашето демократично демокретане“ (по Иво Инджев), а СЕГА научаваме как, кои и защо са избирали „политика-чалгар“. За него явно са вотирали подобните простеещи маси българи, които или са били на гурбет в чужбина и там не са намерили нищо което да може да ги развлича. След като не отбират, защото малко разбират от околната среда, прахосват извънработното ти време като се пулят пред сателитният образ на развеселяващ клоун от Учиндол. Не по-различно протича и заниманието на останалите от същата категория, на местна почва. Сутрин на закуска, пред телевизора попиват „отбрани“ новини от джипка, вечер с ракийка се хилотат на подобният учиндолски образ…За тези не са необходими промени, те киснат в тази тяхна саламу(Т)ра!

 6. едно нещо ми е интересно също как е бил възпитаван вкъщи Христо ДБ Иванов 4 поколение комунист от известния род Бойкикеви по майчина линия подвизавали се в СССР дошли в БГ след 9 септ преврат като изявени комунисти, баща му отявлен и убеден член на БКП, да стане мастит български демократ и да се съюзи с Радан и Костов, които иначе са може би единствените политици които имат моето уважение през годините? ей тва не ми е ясно…ако някой ми го обясни ще имам за кого да гласувам, от 90-те насам….

 7. Също така съм длъжен да напомня за причината за разрива между Методиевич и Тодорович, призната от самият Методиевич. Методиевич призна, че Тодорович му поискал половината ГЕРБ, Методиевич отказал и така си се разсърдили взаимно.
  Това трябваше да въртят медиите през цялата предизборна кампания, за да се види как две мутри се стремят да завладеят държават, но тъй като едната мутра не иска да дели “на две”, другата мутра поиска цялото и сега е в див бяс, че не му се получава.

 8. Лъсна цялата картинка, Славчо+Боко+Кхарадяйъ си правят едно “плаващо” мнозинство, а на “огневата линия” слагат останалите партии на протеста + БСП, които да отнасят всичките негативи.
  Добре направиха Христо Иванов и дугите, че цялата завера лъсна пред българите и сега само откровени идиоти могат да гласуват за ИТН.
  Славуца оттече в канала, политическите далавераджии се удавиха в собствените си гадости, затова вие Славчоу!!!
  Страхотна гледка е виолиста от УчинДол.

 9. Към Ядосан:

  Много лесно, трябва само човек да се поинтересува от превръщането на бивши комунисти в антикомунисти. Като Солженицин, който вярвал в Сталин цяла година в затвора, но после разгони фамилията на авторитета на комунизма с една единствена книга.
  Или като Ал. Яковлев, който от бивш член на Политбюро, отговарящ за идеологияга, “бащата на перестройката”. Само трябва да прочетете книгата му “Здрач”, в която прави комунизма на пух и прах с огромно количество факти и доказателства.

  Мога да дам още много примери ( как Имре Наги от бивш съветски комисар се превръща във водач на антисъветското въстание в Унгария и плаща с главата си ). Но ще си запазя тези разяснения за неразбиращите за друг път и в доста по-голям обем.
  Джон Кенеди е казал ( подобно на Георги Марков в едно негово есе):

  “Промяната е право на живот. Онези, които гледат единствено към миналото или настоящето, със сигурност ще пропуснат бъдещето.”

 10. Майка му е от Учиндол-Тодорово. Слави не е селянин и това наблягане на старото име на селото, което е малко комично, си е точно злобичка и присмиване. Така, че какво е по-различното в присмиванията и омразата на феновете на ИвоПрокопиев ?? Че са софийски рожби ли? Ако сте толкова добри, защо сте се оставили “Банкянски Тикви” и “Учиндолски Клоуни” да ви управляват в София?? Между другото вашия вожд И.Прокопиев, къде е роден?? А майка му ?- село Манастирско. И моля без сръдни, че му викам вожд, защото това е истината. Това е нивото на нашите политици. Вожд и до него 2 – 3 Шамана -Врачки и няколко Жрици от мъжки и женски род.
  https://politika.bg/bg/a/view/komunisticheskijat-rod-prokopievi
  Сега сигурно от злоба ще ми затриете коментара. 🙂 така или иначе ви измайтапих а че се срамувате от истината си е ваш проблем.

 11. На всичкото отгоре майката на “Бойкикев” е номер 1 троцкист в България. А Лео Троцки според единодушната еспертиза на съветолозите е хардлайнер в сравнение със Сралин. И те, така.

 12. Към Aleeey:

  Самият факт, че обявявате Прокопиев за”наш вожд” ( наш – обобщаващо срещу всички ваши врагове от позицията на влюбен в учиндолския ви вожд), говори достатъчно за отчаяната ви позиция. Прокопиев е нечий вожд само в злобните глави на пикаджиите, депесарските бейове и прочее сган. Вие се нареждате доброволно в техните редици, но нямате доблестта да блеснете с името си в тази компания.

  Учиндолския отдавна се е превърнало в нарицателно за Трифонов, нещо като Мадридския за монархосоциалиста Симеон.Самият Трифонов многократно се е обявявал за учиндолец в духа на комплексарското си чувство за хумор, с което се обяви също така нахакано за агресивен. Искаше да ни каже, че щом велик човек, като него, е агресивен, значи това е позволено и на по-малко великите му протежета, като адв. Петър Илиев.

  Колкото до това кой точно гласува за онези, които ни управляват в София, за всеки е ясно, че не става дума за други, а за подобия на въпросните банкянски тикви и учиндолски месии. Мога да попитам защо същите не си стоят на село, но не съм такъв човек.

  Признавам правото всекиму свещеното човешко право да се развива и променя. Но когато паразитира върху селските си комплекси за малоценност с претенция за величие, за да ги избие, “избива рибата” по простотия и не може да претендира за друго, освен за отношението, от което ( вероятно на лична аналогия) анонимно се възмущавате.

 13. Към Georgi Nikolov

  Не майката, а самият Пиер Куртоа,е бил маоист. Но разгони майката на световния комунизъм с двутомника си “Черната книга на комунизма” както никой друг автор на Запад през 20 век. Когато говорите за милионите жертви на комунизма, не забравяйте да се позовавате на синкретичния му труд. Той е най-меродавният източник за това обобщение – страна по страна.

 14. До Aleeey: бащата на Слави е от село Горна Митрополия Плевенско, а родът на баща му идва от село Сенник Габровско, което е турско село възникнало когато турска войска е била там на стан и са откраднали българки, за да се задомят.
  Да не излезе работата със Слави много миризлива, че ако се разрови в историята на рода от село Сенник могат да излязат много интересни неща.

 15. До Georgi Nikolov: “Сралин”, много добре ви се е получил лапсуса!
  Направихте ми деня!
  “Сралин”-ха ха ха ха!!!

 16. Ауу, ЯДОСАН, чак от 90-те ли нямаш за кой да гласуваш бе брат ми, нали аджеба декларираш уважение към Радан и Костов?

 17. Иво, майката на Христо Иванов а това го твърди самият Валентин Вацев който И се поФали, че са много близки, е върла троцкиста. И какво от това. И аз в казармата бях комсомолски секретар на взвода защото единствен имах диплома за средно образование и се презумираше, че поне няма да объркам сметките с членският внос. Единствената организационна дейност, де.
  Thé Rocк, не е мое. От руско езичният ресурс го ползвам СРалин

 18. Бях си случайно в България по време на изборите. Деветдесет годишната ми майка и аз гласувахме с 23. Същия ден срещнах бивша колежка, която ми каза, че и тя е гласувала за демократите и промяна, ама другите(ИТН). Не казах нищо, беше свършен факт. Мисля, че всичко беше добре организирано и ми напомни инвазията на НДСВ, с неговия месия. Много хора наистина се подлъгаха. Стратегията “никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая”, подейства за пореден път на български терен.
  ПС. Виждам,че коментарното пространство на блога, започна да се зарежда с “ядосани наблюдатели”. Опит за абордаж, който със сигурност ще завърши с цопване в студената вода.

 19. Ядосаният,

  Дядото на Христо Иванов, Недялко Бойкикев е загинал от ръцете на комуняги по време на чистката. В самата Русия където според вас те се “подвизавали”.
  Не знам какво възпитание вас ви вълнува но аз в такава сигуация няма да имам еднозначно мнение за тях.
  Знаем и за един друг дядо на известен наш политик който в зависимост от обстаятелствата е загинал или от ръцете на комунистите или на фашистите.

 20. подкрепа за г-н Инджев за правото на хората да проглеждат и се изменят,това е част от прогреса на човечеството.

 21. към Aleeey&

  “това наблягане на старото име на селото, което е малко комично, си е точно злобичка и присмиване.”

  Наблягането направи сам Чалгаря многократно, а комичното е, че той всъщност се оказа от НедоУчиндол!

 22. Към Ядосан, уважаеми господине, господин Инджев Ви даде изключително подробно и изчерпателно пояснение, но ето и моето кратко мнение отнасящо се по-точно към българският въпрос– Една будна бдителност не е повод за укор, защото сме се напатили от избирането все на „късата клечка“. Нали искаме най-после да се доближим до западноевропейският стандарт. Още повече, че сме пълноправен член на ЕС! Подходящи български ръководящи люде също имаме бол на разположение, но все ни пробутват по един или друг повод ДС-ментетата. Освен това, голяма част от истински читавите просто не искат да се занимават със сегашната политика. А и сентенцията на Джон Кенеди, която научих от господин Иво Инджев е изключително поучителна. Ние искаме европейско бъдеще, което ни го демонстрират нагледно, без клишета и декор (не като потьомкинските села в СССР) в западна Европа! Сега става въпрос да уцелим ПРАВИЛНИТЕ!!!

 23. Много силно” ядосани “хора тези дни в блога са ни запосещавали .
  Думи за “злоба , омраза” , вождове някакви … за възпитание … сега остава и за “предатели” да се раздумат !
  ДНК – кодовете да им искаме ли ??
  А иначе- света върви напред .

 24. Дискусията днес много ми хареса. стана наравно забавна и поучителна. както статията. Лепенето на етикети и соченето с пръст %всички сме грешни% явно е част от чомешката природа.
  Само ще посоча, че най-интересните неща срещу комунистическия опиум са написани именно от автори като Бакунин, Оруел, Кьостлер, Бажанов, Авторханов, Джилас. Те са разобличили последователно и под различни форми всички лъжи и идеологеми, но не от позицията на собственика на “отнетата маслобойна”, а от придобитото познание от опит, и така са помогнали като ваксиниранена съзнанието на много заблудени хора, които са нямали техния интелектуален капацитет.
  Понеже всички те са достатъчно известни, повечето от пишещите тук предполагам са чели произведенията им, а тези които не са, могат да прочетат, а могат и да проверя факти от биографиите им. Искам само да добавя името на известния датски политик Аксел Ларсен. Прочетете за неговия път в политиката и идеите му, поучително е.за еволюцията на мисленето.

 25. Гари Линекер е казал: “Футболът е лесна игра, в която 22-ма футболисти 90 минути гонят една топка… и накрая побеждават германците”. Съвременната българска политика е още по-лесна игра: в нея властват задкулисие, безпринципност, гафове, обиди, интриги… и накрая за виновни винаги се обявяват демократите. Преди с главен виновник Иван Костов, сега – Христо Иванов.

 26. Достойно!
  https://dnes.dir.bg/politika/ivanov-za-nasilieto-pred-ms-borisov-tova-e-tvoyata-demokratsiya-ako-imash-savest-poemi-otgovornost

  ДБ е единствената европейска сила в България. Останалите са московски мекерета майцепродавци (по техните думи).
  Разни провокаторчета “келеши” тук предпочитат българските граждани които искат свобода и отчетност да бъдат пребивани зад колоните, нали така бе, келеш? Така както е в любимата им дивашка загуберния..

 27. Георги Георгиев от БОЕЦ е също един пример за човек който се опитват да омаскаряват заради това че “имал снимка” с Борисов. Но им убягва факта че, организацията му е може би най-активната организация в България в момента която гони институциите по устав и ги принуждава в много случаи да следват закона. БОЕЦ и Правосъдие за Всеки мисля са зародиша и тупкащото сърце на гражданското общество.
  https://www.boec-bg.com/archives/4475

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.