С опит за прехвърляне на вината за върнатата поръчка ИТН опровергаха без да искат днес основната си защитно-нападателна теза

Виктория Василева, заместник-председател на парламентарната група на ИТН прочете днес смешка пред микрофони и камери на медиите от името на шоуто на Трифонов, с която обясни собственото решение на партията да върне поръчката за съставяне на правителство с несъвършенствата на всички останали участници в политическия процес, бойкотиран от гледна точка на елементарната политическа логика от сценарист-депутатите от трупата на Слави по неговата еднолична воля, винаги споделяна като собствена от служителите му.

Но не всичко беше смешно, макар че главният говорител на гологлавия, обръснал се солидарно с шефа си, намръщен както винаги и както началника си, се усмихна (единствено) на саркастичната реплика на Василева колко благодарна е ИТН на всички, които атакуват партията от всички страни.  Т.е. голям кеф изпитват, че постигнаха за рекордни срокове самоизолацията, която си изпроси конкурентът им от Банкя след повече от 10 години старание от негова страна.  

 

 

 

 

Дори и най-лековатото произвеждане на политически вятър от страна на ветропоказателите с най-добри показатели на последните парламентарни избори трябва да бъде внимателно изслушано. И без това е голяма рядкост да чуем мнението им, изразено пред публиката. А който сее вятърничавост в политика, жъне бурени.

 

Кое беше главното в тирадата на Василева, обкръжена от сценарист -депутатите в отсъствието на онзи, който ги изпратил да се покажат и да откажат да кажат и дума повече пред медиите от онова, което им е наредено?

 

Без вероятно да си дава сметка Василева обори основната нападателно-защитна теза на Трифонов и компания за провала на собствените им действия по имитация на политика с елементи на революционност  и претенция за откривателство на топлата политическа вода. Тази теза продължава да гласи, че им били искани постове и това провалило комуникацията. Каза го лично Трифонов, който се обърна кръчмарски поименно към Христо Иванов, вменявайки му подобна просия ( или “извиване на ръце”) с въпроса “ кой си ти бе, че да предлагаш” ( министри).

 

Е, днес Василева заяви, че “през цялото време са очаквали разговор” за постове онези, на които вмениха службогонство. ОЧАКВАЛИ, а не ИСКАЛИ! Иначе казано, да повторя, събеседниците на ИТН са имали някакви намерения, за каквито ги подозират от страна на болезнено мнителния си шеф и неговата свита.

Този “нюанс” може да изглежда дребен, но е поредно потвърждение кой лъже на едро в тази препирня.

Следва продължение на цялото това недоразумение…

 

 

 

14 мнения за “С опит за прехвърляне на вината за върнатата поръчка ИТН опровергаха без да искат днес основната си защитно-нападателна теза”

 1. Първо, да натовариш треторазреден “политик” от СДС да ти структурира партията не е най-дория атестат за ИТН.
  Второ, днес в Парламента беше много интересна реакцията на БСП. Я(в)дно попаднали в изолация, от столетницата загатнаха за състоялият се “Сговор” между ИТН-ГЕРБ и ДПС.

 2. Доклад със силата на “Магнитски” и за БНТ:
  „Репортери без граници“: Обществената телевизия в България отразяваше пристрастно изборите. Необходими са спешни мерки
  „Репортери без граници“ призовават политическите сили в новия български парламент да извършат дълбоки, системни реформи за укрепване на независимостта на обществените медии, след като Българската национална телевизия (БНТ) наруши законовото си задължение да предоставя безпристрастно отразяване на кампанията за моменталната снимка парламентарни избори, проведени на 11 юли.
  https://frognews.bg/novini/reporteri-bez-granitsi-pristrastnoto-otraziavane-izborite-bnt-podchertava-speshnata-neobhodimost-silni-predpazni-merki-balgariia.html

 3. Ушев е прав – “Оставка, мутро!”.
  Христо Иванов им е най-големият враг, подобно на Борисов.

 4. Много голям проблем се явяват ИТН, защото комуникацията с тях е като с луд човек, което е изключително опасно…. и дано хората си дават сметка, че спрямо тяхната политическа циклофрения, трябва да се подходи не просто политически, дипломатично, но и професионално!
  Единственото по лошо от това да се сбориш с прасе, си мисля че е да спориш с луд, пред публика, шанса публиката да те сметне и теб за луд е изключително голям!
  За това неадекватността на ИТН никак не бива да се подценява, това е смесица на различни патологии, под шапката на Дългият Слав Силвър, пират и суверен на Барбадос… 🙂

  П.П При откаченият Бойко Борисов, имаше чувство за хумор, което се явява вид пропуск за обществото! Чувството за хумор, парадоксално абсолютно отсъства при ИТН, тоест те са абсолютно сериозни, което ги прави доста по опасни!

 5. Поредно доказателство за правотата на баснята за ”добрия” бизнесмен и политиката:

  За какво му е на много добър бизнесмен да се занимава с политика? (Въпрос със съмнителен отговор)
  Ами ако не е бил достатъчно добър в бизнеса? – Oще по-лошо за него! (Да си е седял в кв. ‘Левски – Г’!)

 6. След като Христо Иванов каза това:
  “Същите тези 4 формации да говорим прилично, ще подпишем споразумение, да излъчим правителство, да знаем какво ще прави то. Ще говорим предварително за хората, че им имаме доверие. За срок от 6-8 месеца, не можем по-трайно да излъчим, но поне да изкараме зимата”, обясни Иванов.
  https://www.clubz.bg/117038-hristo_ivanov_kam_slavi_trifonov_ot_koy_si_ti_be_stanah_predatel
  ИТН да се държи по този начин, значи има задкулисни договорки с други политически сили, не е трудно да се разбере кои са те!

 7. Току що прочетох изявлението на несъстоялия се (пореден) премиер на ИТН и въздъхнах с облекчение разбирайки какво избягнахме – поне засега. От съюзник ДБ стана враг номер едно на ИТН. Това е било замисълът на проекта ИТН от самото начало. Москва наистина участва винаги с повече от един кон в състезанието.
  Със здраве!

 8. както един се скарал на една,че тръгнала да прави секс,пък я болят ръцете да му помогне…

 9. Продължавам да се чудя: „Как така просперира 7/8 ТВ?“
  Без реклами тя бе тотално закъсала, та се наложи, който иска да плаща по 78 стотинки. В един момент „потекоха реклами“, близки до Виваком. Едновременно с това почти всички социологически агенции започнаха да включват ИТН в бъдещи избори. Разбрахме за нагласите за гласуване, но по същото време по телевизията им обявяваха, че нямат намерение да участват в избори.

 10. Зад четящата виждам усмивката на един закъснял мъдрец.
  Съгласен съм с мнението на болшинството българи, изразено в социалните мрежи: За да се състави правителство в парламент с участието на ИТН, неговата орисница г-жа Зайкова следва да си обръсне главата за първото заседание на Народното събрание.

 11. Хората отдавна са наясно как просперира ТВ на Слави а Вие още се чудите . По-важно е какво са намислили Слави и Мая по отношение на ДБ и да се сещаме ,че Радев е с тях .Само да не се ядоса г-н Инджев .

 12. Иван Бакалов – и едните и другите са маскари.. ти да видиш!
  Един куп провокации от страна на ИТН, един куп лъжи, един куп дилетанти докарани от улицата в посленият момент и в крайна сметка ДБ са маскари и виновни..
  Нищо чудно че народа гласува за ИТН с такава “интелигенция”..

  https://dnes.dir.bg/politika/ivan-bakalov-vinata-za-provala-na-kabineta-e-kolektivna-ne-samo-na-trifonov

  Може би вината на ДБ е в това че не угоди на хленчещият тинейджър и не му купи БМВ и не го пусна по улиците на София нищо че тинейджъра дори и книжка няма?

 13. В предният парламент протестиращите партии успяха чрез комисии разни да направят изслушвания които бяха публични и повдигнаха завесата на корупцията.
  Мутрите на Слави явно още не се бяха усетили.
  В сегашният парламент тяхната мисия е с шум и скандали да не позволяват повтаряне на тази грешка.
  Думите им за борба с мутрите са прах в очите. Действията са напълно противоположни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.