Лицето на нормалността в проекта на Трифонов даде воля на разочарованието си от него

Винаги съм вярвал, че и една птичка пролет прави. Днес това е на път да демонстрира председателката на Народното събрание Ива Митева, едно от малкото нормални лица на ИТН, което се е съгласило да рискува експертния си потенциал и личното спокойствие в подкрепа на един вождистки проект, собственост на човек с далеч по-ниски дадености за участие в политиката. https://offnews.bg/politika/razocharovana-li-e-iva-miteva-ot-itn-politikata-se-okaza-slozhna-igr-757148.html

 

 

 

 

 

 

Не вярвам Трифонов да има начин или желание да разубеди Ива Митева да се откаже от разочарованието си от политиката, което тя е решила да сподели пред журналисти – пък и самият той играе ролята си на разочарован по дефиниция. Тя не заразителна, не излъчва ентусиазъм за политичесеко себеотрицание досадата, която той излъчва. А щом Митева  споделя разочарованието си, значи най-вероятно вече е взела решение при първа възможност да се оттегли, но не като злополучния канндидат за премиер Пламен Николов с лъжливи аргументи и обвинения към някакви други “виновници” за неадекватността му, а с достойно за уважение обяснение и признание за собствената грешна преценка.

Видно е от пръв поглед, че нейният случай не е като при онези навързаните  със зависимости, вкопчени в благоволението на своя началник гербаджии.

От всички постъпателно – възвратни движения на ИТН досега този сигнал на Митева е най-отрезвяващия в рамките на здравия разум, за който иначе претендира кой ли не в цялата каша, забъркана от дилетантите със самочувствие на откриватели на някаква нова, невиждана политика по собствени нотите в балканския размер 7/8.

Би било поучително за други кандидати за слава, ако спадналият ентусиазъм на Ива Митева се окаже заразен. Няма нищо лошо да си признаеш грешката и да си дадеш сметка, че си се надценил. Не защото политиката е по сложна материя от правото – тя просто е нещо различно, за което трябва да си подготвен, преди да се гмурнеш с главата надолу в подвижните й пясъци. В тях се плува след тренировка и каляване на нервите с ударение върху примирението, че вече не си личност, която решава само за себе си. Нещо като родителството и брака, за които се изисква зрялост.

В крайна сметка Ива Митева може и да размисли, но размисълът, които предизвика със споделените си мисли, е от полза за самопреценката на бъдещи и настоящи представители на гласоподавателите, чиято воля се нагърбват да изпълняват – товар, който не е за всеки гръб. 

Спомням си, макар да съм бил много малък ( според родителите ми), за да помня, че  пробвах дали наистина ще се изгоря, ако се опитам да вдигна нажежения до червено чугунен капак на бумтяща печка. Е, изгорих се. Достатъчно жестоко, за да не посегна с голи пръсти друг път. 

 

20 мнения за “Лицето на нормалността в проекта на Трифонов даде воля на разочарованието си от него”

 1. Поне оставя впечатлението за едно лекомислено и наивно същество, което не е чак толкова лошо на фона на останалата напориста паплач. Да и го признаем- за да си посипеш главата с пепел е необходимо някакво достойнство.

 2. ИТН трябва да се преименуват на ИНТ – инат.
  Ината е хубаво нещо но не и когато нагло настояваш плагиат да е вице.

 3. Слави Т. Трифонов
  20 mins ·
  Днес Христо Иванов отново е коментирал биографиите на номинираните министри от “Има такъв народ”. По този повод искам да споделя една хипотеза.
  Ако “Има такъв народ” беше номинирал за министър-председател Христо Иванов, от „Демократична България“ и кръга около тях щяха да кажат следното:

  „О, не – не става! Бащата на Христо Иванов е бил член на Българската комунистическа партия. Майката на Христо Иванов също е била член на Българската комунистическа партия. Тя е известна и с един митинг, на който държи пламенна реч в защита на Ахмед Доган, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов.
  Христо Иванов е бил строителен работник, завършил е право, но не е известно да е работил като адвокат и не е известно да е имал клиенти.
  Всъщност, вписан е като адвокат през 2002 г., но поради неплащане на членски внос в Софийска адвокатска колегия е бил глобяван нееднократно и е бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия.
  По-късно единствената му работа е да е в неправителствени фондации и организации.
  През 2014 г. Христо Иванов става служебен министър и вицепремиер в кабинета на професор Георги Близнашки, виден представител на Библиотекарския кръг, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов.
  След това става министър и на Бойко Борисов, който е „мутра“ и „част от мафията“, по думите на самия Христо Иванов. Думи, изречени от Иванов преди да се съгласи да бъде… министър на Борисов. След като става министър на Борисов, Христо Иванов казва, че това са смешни неща, употребил е площаден език и с господата Борисов и Цветанов работи абсолютно колегиално.
  По-късно Христо Иванов участва в тайни срещи за сформиране на нов политически проект. В основата на срещите е бизнесменът Иво Прокопиев, сочен за кадровик и лобист в няколко министерски съвета. В срещите участват и редица съвременни журналисти и анализатори, които днес громят Слави Трифонов из интернет, че някой му реди правителството.
  По-късно Христо Иванов става един от главните виновници за разцеплението на десните. Разцепление, което оставя всички десни партии извън парламента за срок от цели 4 години.
  Така че, ако обичат, от „Има такъв народ“ да си сменят кандидата за премиер и да предложат друг.“

  —-

  Слави е един много дребен човек и подлец. Типична мутра притекла се на помощ на другата мутра. България е сериозно болна и дори с помоща на ЕС и Америка не може да се пребори с паразитите опустошаващи тяло и имунна система.
  Нищо, народа гледа, надявам се и да поумнява полека лека.

 4. Кой народ г-н Харизанов? Този дето помни от ден до пладне и не знам вече колко пъти настъпва същата мотика? От беров, през мадридския шмекер, тройната коалиция, мутрата 1 2 и 3 и сега чалгарите. Този ли народ да поумнее? а дано ама надали.
  Със здраве.

 5. Да, съгласен съм, г-н Андреев. Статистиката не е добра.
  Надеждата е полека, лека в новите условия народа да поумнява. Да става все по-добър в тази игра на демокрация и да взима по-правилните решения с всеки следващи избори.
  Но московлиите не спят. Пропагандата, лъжите, разделението са на макс.
  Русия си остава най-големият враг на България.
  Поздрави.

 6. За г-н Трифонов бих употребила израза : един ПРОСТ човек се подреди в редицата на едни други много Прости хора. Може да са “мутри”, а може и да не са. Какво от това, фактът, че са откровено и чистосърдечно прости не променя абсолютно нищо. Слава Богу, че от тук нататък няма да ни се налага по “висшочайши” съображения да им попадаме в редиците. Няма да ни е лесно и няма да сме скоро “ние”, обаче и тяхната ще е “малка плаче”. Нито могат да ни унищожат, нито сме лесни за заобикаляне. Хайде да видим “кой кого”.

 7. Към Георги Харизанов,
  относно изводите Ви хубаво, вероятно притежавате повече и при това достоверни биографични данн относно Христо Иванов, защото ги споменахте тук, макар хипотетично поставени във фалшивата уста. НО, ако ДБ-Хр. Ив. който според Вас е бил в такава близост (служебен министър и вицепремиер) с „Близнашки, който Георги Близнашки, виден представител на Библиотекарския кръг, който според НАС(?) днес реди правителството на Слави Трифонов.“, и след като „го реди“, защо Слави се опърничави и поставя грешните люде и е принуден да ги отстранява, а не вземе Хр. Ив. от прима виста, който от „редача“ сигурно би трябвало да му е бил предложен. Не само това, не му дава и пост в кабинета си!
  Ах, още нещо, майката на Хр. Ив. „държи“( /моя забележка/предполагам споменавате минали времена) пламенна реч в защита на Ахмед Доган, който според НАС(?) днес реди правителството на Слави Трифонов.“! Появява се според (кои вас?) още един „редач“! А пустият му Христо не си знае белята и и интереса, а взел да дебаркира в Росенец и да злепоставя Доган, въпреки пламенните речи на майка си! Нещо не се връзва, също и с министерският пост, дето го напусна при (наш) Бойко, въпреки площадният език. Това, защото ако е бил поставен или прикрепен там, защо е трябвало ДА НАПУСКА, и не си седи там на рахат и сносна заплата? Е, споменавате между другото и истини–тези за Подлеца, който хич не е дребен, но по принцип така се истипосват фейковете, между истини и полутакива, минават и нещата които трябва да бъдат пуснати в обръщение…

 8. Ива Митева ми изглеждаше свястна, а сега само потвърди това мое впечатление. По повод думите ѝ за политиката като сложна игра мога само да ѝ кажа, че досегашната игра на нейната партия не е политика. Играта по правила, които сам си си измислил и които другите не приемат, не е политическа игра. Това си е шантаж.

  Затова ѝ пожелавам да си намери истински отбор, който играе по общоприетите правила. Ще е жалко да се оттегли.

 9. Към Radoslav Andreev:

  Вие не познавате този народ г-н Андреев защото, ако го познавахте със сигурност нямаше да разсъждавате така: „От беров, през мадридския шмекер, тройната коалиция, мутрата 1 2 и 3 и сега чалгарите. Този ли народ да поумнее?“. Този същият народ от 2018г. гласува постепенно и с непрекъснато увеличение за ОБЕДИНЕНИЕТО „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“, защото в него припозна себе си.

 10. Мисията на учиндолското мюре е към края си.

  Планът А – да осъществи римейк на правителството на сламения човек от края на миналия век – не мина.

  Приключва изпълнението на план Б – да се намери, включи, насочи към олицетворяващите стремежа към върховенство на закона най-големия наличен вентилатор и да стартира интензивното му обстрелване със субстанции от определен вид.

  Очакваме Райчев, Мадам В и сие да осигурят логистична подкрепа в следващите дни.

  И този номер няма да мине.

 11. @Boris,

  Извинявам се но мисля че поста ми от “12.08.2021 в 13:22” ви е объркал.
  Моите думи са след чертата, преди това, думите са на Слави Трифонов от Фейсбук.

 12. драги Тервел,
  Много и искрено се надявам Вие да излезете прав и един ден този народ в мнозинството си да гласува за Демократична България.
  Със здраве!

 13. Една аритметика доказва несъстоятелността на всички тези на Слив Трифонов, и тя е:
  ИТН-65
  БСП-36
  ДБ-34
  ИБГНИ-13
  Това прави 148, достатъчно мнозинство за избор на правителство.
  Следователно целият цирк, който разигра ИТН и Тодорович целт само едно – нови избори.
  Защото Слави си мисли, че ще “изкара” повече гласове.

 14. Искрено се надявам Ива Митева да отцепи трийсетина депутати на ИТН и да има правителство!
  Има потенциала за това!

 15. Сега свяста – скъса решението на парламента, което сама беше написала, после водеше заседанието, някой сценарист подсвирна и тя напусна. Изпълнява точно и прилежно указанията.

 16. Искрено са надяваш но Специалистите по “Разцепването” са в друга Партия. Може би да станете членове на ИТН, за да ви се сбъдне мечтата.

 17. До “До Българин”

  Член на ИТН ще стана тогава, когато стана триметров баскетболист!

 18. към Георги Харизанов,
  моля за извинение, явно съм направил грешка, защото наистина помислих, че с изречението – „По този повод искам да споделя една хипотеза“ й от „техни уста“ прозвуча последвалото… С това тълкувах изказванията направени там като Ваше мнение (хипотеза), което ме озадачи. Изказванията не съм ги срещал, защото не чета фейсбук и не знаех че в тази форма Трифонов и екипът му са дифамирали Хр. Иванов и семейството му. С това моите почитания към Вас остават непроменени.
  Boris

 19. @Boris,

  Няма никакъв проблем.
  Благодаря ви за топлите думи.
  Добре правите че не сте във Фейсбук, наскоро се махнах от там – пълен хаос който навсичко отгоре е и пристрастяващ.

  С уважение
  Г Харизанов

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.