В политическото ни вариете на дресираната публика подвикват от арената “оле”, за да скача пак на избори

Със самата идея да даде думата на най-големия любимец от импровизираната кадрова банка на ИТН адв. Петър Илиев “Нова телевизия” все пак възроди надеждата, че някои медии в България могат да помагнат на демокрацията у нас. Ако не беше онова интервю това недоразумение можеше да се окаже на върха на властта с непредсказуеми последици за нашата клета демокрация.

Защо се връщам към тази конкретика? 

Защото днес има информационен повод. “Свободна Европа” публикува свое разследване, с което доказва, че твърдението ( на Тошко Йорданов ) , според което адв. Петър Илиев бил печелил дела СРЕЩУ Конституционният съд е манипулативно, меко казано. Направо си е лъжа. Защото от юридическа гледна точка такова “печелене” не е възможно и не е предвидено по закон ( Божи). https://www.svobodnaevropa.bg/a/31402804.html

Защо му трябваше на Тошко Йорданов да лъже? Трудно е да се каже от негово име, а той едва ли някога ще си признае. Но вероятностите са няколко.

1.Тропа отново с крак с твърдението, че ИТН са прави за каквото и да било и не отстъпват от тази позиция дори и когато са хванати на “местопрестъплението”, т.е. в лъжа.

2. Заблуден е от самия адвокат ( на депутата от БСП Иванов, комуто е помагал ).

3. Не си е направил труда да попита когото трябва, преди да се изказва по случай, от чието юридическо естество не разбира – “сценаристки” навик да се коментират безнаказано факти и събития за развлечение в шоуто независимо от последиците от заблуждаването на публиката.

4.  Те там така си лъжат за какво ли не още.

По т. 4 вече писах, че сами се издадоха с изявлението си за причините да върнат мандата. Признаха си без да искат, че всъщност не са им искани постове от набедените за службогонци съмишленици по въпроса за отстраняването на предишния режим, а само такива били намеренията им. Имали очаквания, че това ще поискат от тях. Което е доста по-различно от натякването, че от “Демократична България” им се месели в кадруването.

След това лъготене и след злобното приравняване на меродавни медии ( каквито все още има в България), към техните антиподи от булеварда край фекалния (дез)информационен поток от ИТН избраха именно булевардната тактика на политическото противопоставяне. С мацането на Христо Иванов, когото ДПС, ГЕРБ и ИТН вече превърнаха в новия Иван Костов като обща мишена на тяхната персонална злоба, се зае лично злопаметният Станислав Трифонов. Не му пристана Христо Иванов и той реши да му отмъщава с пасквил, претендиращ да представя биографията му и най-вече житието на неговите грешни по комунистическа линия предци. 

С последното напълно се сроди с гербаджийската пропаганда. Остава само да чуем нещо за страданията на дядото на Трифонов от комунистическия режим и съвсем ще се слее образът му с онзи, който гради с фалшиви новини със стара дата конкурентът му от Банкя. 

От тази долнопробна атака по-долни номера сме виждали само под формата на откровена порнография в сайта ПИК с цел злепоставяне на политическия враг. Няма да се учудя, ако в новата версия на “Шоуто на Слави” , снесло своето фриволно яйце в политиката, сложат една червена точка като предупреждение ( за да привлекат още по – голямо внимание ) и започнат да вадят креватни компромати по подобие на своите булевардни побратими и посестрими.

Впрочем, това вече се случи. Най-напред един новоизлюпен политик от свитата на Трифонов, изваден от нейде с цел да става правосъден министър, вече нападна доскорошните съюзници по тази линия. А Тошко Йорданов я доразви с обобщението, че ставало дума за “политически джендъри”.

Тези хора диктуваха публичните вкусове от най-голямата медийна трибуна в България близо две десетилетия. Ще повторя отново въпроса си: ЗАЩО? 

Толкова ли не виждаха пошлотията от командния пулт на БТВ, от където иначе не се церемоняха да гонят неудобни журналисти под различен претекст, включително и с измислени “вини” за неспазени професионални стандарти при задаването на въпрос(и)?

Давам си сметка, че на такъв неудобен въпрос ще ми отговорят толкова, колкото Първанов ми отговори на въпроса за мезонетите.  Създателите на “чудовището” не желаят да се признаят за негови родители. Тази тяхна рожба им се отплати на финала с шут по онова място, което певецът Трифонов обещаваше да “скъса”. Сега се бори да докаже, че може да скъса всеки ( цитирам го, няма как) “гъз”, който не се води по вкуса на политическата му партитура. 

Питам обаче въпреки всичко и поради това, че от питането все пак има полза. Питайте “прогледналите” след като на любимия адв. на Трифонов му зададоха няколко логични въпроса, на които той отговори в стила на своя агресивен гуру, горд че самият той е агресивен. 

Агресивните да ходят да се бият като разните МММ бойци, каратистите, боксьорите и прочее герои от тепиха, на който развличат любителите на удоволствието да гледат кървящи лица и гърчещи се от болка тела. Но, ако обичат, да не се бутат в политиката, за която се изискват противоположни качества, като толерантност, диалогичност, зачитане на чуждото мнение, уважение към писаните и неписаните закони, но най-вече познания относно професията на политика, изискваща ако не  чак енциклопедичен багаж, то поне китка от базови данни от областта на правото, културата, историята и международните отношения.

Както пишат гневни руснаци в техния интернет: американският сената се състои от 70 процента прависти и затова САЩ са правова държава, докато в руската Дума 70 на сто от депутатите са спортисти, клоуни и артисти, поради което Русия е циркова държава. 

 

 

 

 

 

 

В малката Русия, каквато е България и по този показател, определено следваме руския, а не американския модел.Но  тук по-скоро става дума за държавата ни като вариете “Балкан”, в което на сцената един Бай Гадньо се сменя с друг шут, а дресираната публика я пляскат с подвиквания “оле”, за да скача отново на избори.

 

 

11 мнения за “В политическото ни вариете на дресираната публика подвикват от арената “оле”, за да скача пак на избори”

 1. Чудесно е че защитавате ДАБългария – малкото синьо лъвче. Супер е. Да. Там са най-най-демократично настроените, свободомислещи, национално отговорни, кадърни, способни, културни, умни, чудесни, мили, красиви, честни граждани на РъБъ. Чакаме, да порастне. Да вземе властта и да покори всички, учиндолски, банкянски, кърджалийски, бургаски, варненски, пловдивски, заралийски, ямболски, хасковски, плевенски и т.н. мутри, мутрички, мутреси, контеси, баронеси осмелили се да бъркат в казан с чорбата …. Чакаме.

 2. Към: ОГоспода

  Разбирам иронията, но не съм ничий адвокат, особено когато “защитата” не ми е поискана. Само че как да избегна споменаването на истината, а тя е, че ИТН превърнаха в свой главен враг тъкмо тази коалиция, използвайки лъжи. Или трябва да пиша “иносказателно”, за да не бъда заподозрян, че “защитавам” ДБ?

 3. Здравейте, господин Инджев. Отдавна ви чета (има-няма от 2009-та). Относно ИТН – не им симпатизирам. Трифонов е чалгаджия, взел се насериозно след като е заработил страшно много пари в една частна телевизия с Бог знае чии протекции. За келеша Христо Иванов ми е думата, който все още можете да видите как подрипва като насран петел (има видео от новинарска емисия), когато бивша мутра идва при него да му обяснява как Маджо го е търсил. И как сега същият този човек иска морал в политиката. Интересно ми е също така, защо никой не търсеше дипломите на тъпоглавите министри от правителствата на Боко, на Гей Станишев, на олигофрена Сидеров. А сега се хванаха с това, че някой си не бил бил там записан в ннамсикой универистет и дипломата му я нямало в интернет. А тогава тъпоглави министри открито си казваха, че “скоро ще взема диплома за средно, а после и са вишо”.

 4. Към Megaron:

  Първо, това, че ме четете отдавна ( ако е вярно) не ме ласкае. По желание е.

  Второ, не е основание да пробутвате клевети, характерни за ПИКльовците, които измислиха въпросната връзка с въпросната мутра.

  Трето, отговрям само, за да стане ясно, че демонстрацията на съгласие по някави въпроси, за да се пробута желаната пропаганда срещу най-възходящата кандидатура на демократичната общност в България в момента, не е трудна за разгадаване.

  Не превръщайте тези опити в сериал с цел да ме заклеймите като цензор заради отказа ми да го спонсорирам тук.Не си предоставям гащите за употреба от страна желаещи да си свършат в тях “голямата работа”.

 5. Памет за Свилен Капсъзов

  ЗАВЕТЪТ НА ЕСХИЛ

  Не правете роби
  вашите подобия.
  Всичко е превратно
  и се помни всичко!

  Зарад злобата ви сляпа
  и тиранството ви глухо
  роби ще са утре
  вашите потомци.

  ***
  Никой не е забравен!

  Родопите помнят своите герои!

 6. към Megaron:

  “За келеша Христо Иванов ми е думата…”

  Силни думи, без доказателстваа, могат автоматично да ви вкарат в определението келеш, освен ако не сте платен такъв!

 7. Megaron,

  Ако четете Иво Инджев няма как да четете Пик, Блиц и подобни парцали. А е видно че го правите. Нали така, “келеш”?

 8. Сериозно трябва да е заплашено статуквото, щом се активират анонимните плювачи. Опитват се да очернят г-н Христо Иванов преди да е успял да влезе в управлението на държавата. А явно се очертава да спечели симпатиите на голяма част от гласувалите за трупата за политическо театро, защото трупата разочарова с неадекватното си поведение и отблъскваща арогантност. На съмняващите се и на оплювателите ще припомня, че г-н Христо Иванов си подаде оставка, когато не му позволиха да направи реформи в съдебната система. Това е проява на мъжество и достойна гражданска позиция!!! Ако беше зависим от някоя мутра, щеше да си мижитурка в правителството на Методиевич и да си мълчи. Не мога да проумея защо неуките се обиждат от истината, че такива хора не трябва да управляват страната??? Ами съвсем естествено е да не участват!!! Аз съм неук и нямам амбиции да се занимавам с политика. Защото не съм компетентен. За толкова години се видя, че ДС не можа да излъчи едно кадърно управление, стига им толкова!!! А, ако някой все още не е разбрал,че трупата за политическо театро е проект на ДС, да прегледа архивите на шоуто! Все ще се намери кадър, в който се слави някоя от звездите на ДС, назначени за политици, бизнесмени, или други недоразумения.

 9. И днес, моля ви се, за преставИтелите в парламента на “партията” на г-н Слави Сатаниста най-важния проблем беше дали Кирил Петков има двойно гражданство! Те нямат проблем с Борисов, Доган, Гешев, Пеевски, Русия, задкулисие, бюджет, благосъстояние на българите и т.н. Не мога да проумея кой первезен мозък приши тази сатанинска “партия” към протестните!

 10. Докато хората на Слави и Тошко “чегъртат” по канадското гражданство на министър Кирил Петков, истинската Опозиция на Статуквото ДЕЙСТВА в защита на обикновените хора!

  https://faktor.bg/bg/articles/martin-dimitrov-spryahme-danak-pasportiziatsiya-na-sgradi

  Браво, Мартине!
  Браво, Методи!
  Браво, г-н Славов!

  Успях да пратя линка с новината на двайсетина мои приятели и да ги зарадвам.
  Апелирам за същото и към Вас.

 11. Андрей Луканов така и не доказа с кой документ,от коя дата и от коя институция му е дадено българско гражданство.Беше два пъти министър председател..Кирил Петков също не казва на коя дата,при кой нотариус,с кой входяш номер на посолското деловодство е подал документи за отказване от канадското гражданство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.