Мечешката дипломация на Русия се подигра и на коренните американци

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, смятан за втория по влияние политик след Путин в Русия, за пореден път прояви мечешкото си чувството си хумор, с каквото със сигурност дава тон за подражание и на говорителката си Захарова, станала световно известна с необузданото бръщолевене на глупости и грубости от името на ведомството.

Лавров обяви индианците в САЩ за символ на Америка. Не свободата. Не статуята й. Не лидерството й в икономиката, технологиите, науката, иновациите и изобретенията. Не привличането на милиони мигранти и от развити западни държави. Не културата ( например в производството на филми). Не модата ( дънките и т.н.)  Не дори и във военната област – толкова маниакално любима на комплексирания и в това съревнование с американците Кремъл.https://iz.ru/1206360/video/lavrov-v-shutku-sravnil-stepen-svobody-medvedei-v-rossii-i-indeitcev-v-ssha

За Лавров индианците са символ на Америка, за да може да се подиграе с тях, че живеели в резервати, докато руските мечки свободно се разхождали където си искат.

Оставям настрана неадекватността на вехтото заклеймяване по въпроса за резерватите, в които коренното население на САЩ изобщо не е затворено. Нито пък бих изтъквал привилегиите на това население чрез освобождаване от данъци и прочее доживотни “репарации” за минали вини на минали поколения. Много народности и цели народи в рамките на руската брутална асимилационна политика само могат да си мечтаят за подобни компенсации в днешната Руска Федерация. 

Въпросът е друг и той принципен. Как е възможно дипломат, при това претендиращ за водеща роля на международната сцена ( включително чрез своята несменяемост) , да проявява подобно просташко чувство за хумор?

Отговорът е: Русия е страната на неограничените възможности, когато става дума за овластена простащина с размери, необятни като самата й територия.

НА КОЛАЖА:   Лавров, дегизиран подходящо за преговорите с афганистанските талибани, които посетиха миналия месец Москва като демонстрация на близост със своите руски братушки след решението на САЩ да се оттеглят от страната, от която СССР се изтегли с наведена глава, но се надява в днешно време да се завърне там като горд съюзник на ислямския екстремизъм. 

 

 

 

7 мнения за “Мечешката дипломация на Русия се подигра и на коренните американци”

 1. В Масква на Красная плошчадь има един … паметник (не е църква) – “Василий Блажени”. Паметник на пАбедата на Московията над Волжка България с реки от кръв, пожари и оплячкосване, с асимилация на населението с фалшивото прозвище “татари”.
  Но някои бивши българи много се вълнуват от съдбата на индианците в Америка.

 2. Преди време по някой от научно-полулярните канали гледах американски филм за Сибир. Докато пътуваха по разбитите пътища, натоварени на руски камиони, едно малко мече пресече пътя. Шофьорите руснаци зарязаха камионите, грабнаха по една пушка изпод седалките и хукнаха да го убиват. Водещият се опита да оправдае конфузната сцена (във филм за защита на природата) с ниските заплати и бедността им. Толкова за свободните мечки в империята.

 3. С няколко думи. По отношение на руснака Ларвов напълно споделям мнението на Иван Сергеевич Тургенев:
  „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят”

 4. Този крантав кон ЛаФроф би трябвало да го попита някой, когато се появи на международната сцена, след като толкова хвали сегашната Русия, може ли да изброи, сутрин когато стане от леглото, а също и през цялото си ежедневие, какви неща произведени в Русия и имат автентично руски произход (от приборите или артикулите за домашна употреба, козметика, тоалетни принадлежности, кафе и прибори като кафеварки, тостери, облекла и пособия..) ползва. Първо такива, които са плод на руският мозък и изобретателност и са дадени на разположение на светът. Между другото, дали вече разполага с рускка душова чиния?
  Или второ, още по–лесно при отговорът му, за да не му се налага да се напъва мисловно, да изброи тези (които по западен производствен цикъл) се произвеждат в Русия?
  Лошото е другото на българска територия, че сънародниците ни които са дотолкова на години, че могат да си спомнят и направят съпоставка на празните и мрачни магазини от соца и сегашните, както и на продължаващата всеобща българска немотия, в сравнение с стандарта поне на южните ни съседи, не могат да разаснят тези безспорни факти на простолюдието. Това, за да може да се направи най–после решитрлната крачка за спирането на всякакви „братски“ контакти с тази изостанала във всяко отношение държава . Дори тези, които с бандитизъм подобен на руският са придобили богатствата си, нямат интерес да ги харчат тук или в Русия!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.