Искахте осветяване на задкулисието? Ето го зад колоните на Министерския съвет

 

 

 

 

 

 

 

Нали всички искат да видят задкулисието? Ето го. Бият зад кулисите. Крият се докато бият. Раздават “правосъдие” точно като онези, които раздаваха поръчките в държавата зад същите тези правителствени гранитни колони. Няма съд, няма присъда, има само улично правосъдие пред самата врата на правителствената сграда. https://www.mediapool.bg/godina-po-kasno-izlyazoha-brutalni-kadri-s-politseiski-poboi-sreshtu-prostestirashti-video-news325267.html

Няма по-представителни кадри за това какво представлява задкулисието от тези отвратителни сцени на полицейския побой над вързани и вече пребити до невъзможност да оказват съпротива дори и без белезници протестиращи срещу властта юноши. 

И не става дума за отделна или спонтанна реакция на един или няколко представители на ( погазването на) закона.  Бият и ритат падналите всички полицаи, които успяват да се вредят от желаещите да се насладят с юмруци, палки и ритници на удоволствието на изтезанието. Състезават се помежду си.

Това е вид колективно изнасилване с участието на жена сред изнасилвачите. Удрят мръснишки, както не е позволено дори в т.н. силови спортове- в тила, в слабините.

И срещу полицаите имало насилие от страна на протестиращите. Така ли? Ами да бяха отвърнали на място и то на конкретните виновници, а не да изпълняват заповедите на началството да стоят на място и да играят ролята на жертви, за да се оправдаят тезите на властта за агресивния характер на протестите, а силоваците да бъдат изкарани едва ли не, че били слабата страна в този сблъсък. 

Това е случаят, когато един униформен има право да не изпълнява заповед, защитавайки сигурността си. Дори и японските камикадзета са били доброволци, а не безмълвни изпълнители на заповед.

 

 

Никой командир, освен в Червената армия, не може да заповяда на бойците си да стоят прави срещу куршумите, за да изтощят запасите от куршуми на противника и да го представят като звяр за нуждите на собствената пропаганда. Но тук това се оказа възможно и полицаите трябва се сърдят на командирите и на себе си, че се подчиниха на безумната им заповед.  

Ако има някой за бой в тази ситуация, при която униформените бяха накарани да стоят и да не отвръщат на провокации, гарнирани с камъни, това са шефовете на тези служители на сбъркания ред, диктуван от политическото съображение протестиращите да бъдат обвинени в агресия с цената на някоя наранена полицейска глава. Кой е наредил този безумен сценарий за превръщането на полицаите  в мишени на един протест и в маши на неговото дискредитиране – протест, който се целеше в Борисов и Гешев? Да не би решението да е било своеволие на полицейски шеф или на министъра? 

Не, има един доказан през годините на неговото всевластие страхливец, който стоеше над всички и се месеше в абсолютно във всичко, далеч по-маловажно от тази ситуация. Той мълчи сега като на(х)акано дете, хванато да върши гадост в чужди гащи. Същият беше до такава степен вездесъщ при всякакви акции, свързани с властта му, че да се е оказал безмълвен наблюдател без да командори подлата операция в тази критична за него баталия, е абсолютно немислимо. Няма вероятност да се е случило поне без неговата санкция, ако не и по негово “хрумване”. 

И, разбира се, в духа на цялото му управление, действието се развива зад кулисите. Метафорично не може да се измисли по-подходящ декор като илюстрация за това задкулисие от колоните на Министерския съвет.

Защо изпълнителите на волята му се крият и бият така, че да не ги видят протестиращите? Нали са “доблестни защитници” на закона ( който не им дава право на такова брутално насилие над арестувани и приведени в безпомощно състояние хора)?

Правят го, защото се окуражени и имитират онова, което властта прави на всички нива. Крие се от хората, когато върши престъпления, а после гузно крие фактите, признавайки косвено вината си. Самите побойници явно вярват в своята безнаказаност – едва ли им е за първи път.

Дали разследването на прокуратурата срещу чийто бездействащ шеф Гешев протестираха пострадалите младежи, ще достигне до поръчителя? Самият факт, че 11 месеца не е направила дори опит за това предпоставя отрицателния отговор. Колкото разкриха Мата Хари и нейните ръководни другари, организирали придобилата международна известност операция по проникване в спалнята на спящия властник номер едно в една ( полицейска, както се вижда) държава, толкова и сега ще видим обвинение срещу “спинкащия” през същите тези 11 месеца професионален побойник, охранявал лъжата за невинността на неговите подчинени в държавата за противозаконните действия на охранителите на неговата власт. 

Защо го наричам страхливец ли? Защото не само се кри от протестиращите лично и побягна да се хвали и употребява за фон на фукнята си разни хорица по строителни обекти и селца, но и няма достойнството да се изправи и да поеме отговорността за полицейското насилие. Понятия като чест и разкаяние не се вписват в неговите разбирания. За разлика от ритането на повалените и прехвърлянето на вината на изпълнителите на волята му.   

25 мнения за “Искахте осветяване на задкулисието? Ето го зад колоните на Министерския съвет”

 1. Тези кадри ме оставиха без думи. На г-н Инджев изглежда също му е трябвало време, за да си поеме дъх, преди да напише поредния си паметен текст. Няма честен човек, който да не се почувства пребит и смазан след тези кадри. Винаги съм се досещала, че в родната ни действителност към полицейската професия се насочват отявлени девианти и социопати. Не зная защо ги тегли натам. Психолозите да кажат. Може би е форма на легитимно упражняване на садистичните им наклонности. Виждала съм ги в ежедневието – пълна патрулка идва с мръсна газ заради един препил с бира младеж, придружаван от крехката си приятелка: бил се “изпикал” нейде околко спирката, както ми обясни представилия се за лейтенант техен началник, когато ги попитах защо 6 човека полицаи малтретират един тежащ не повече от 60 кг младеж, неагресивен и подпийнал. Страхливците си подвиха опашките, когато и други хора от спирката се присъединиха, видимо възмутени от тъпите им несъразмерни хулиганско-брутални действия. Така е тук – най-тъпите, най-страхливите, най-подлите…Не зная защо, но е така.

 2. Всичко е много точно казано, благодаря г-н Инджев.
  И за страхливата мутра Борисов и за задкулисието.
  България е наистина отнета държава.
  Институциите не служат на хората така както е в белите страни.
  Тези кадри, както и снимките с чекмежетата са само бледи открехвания.
  Кръвта ми кипи гледайки видеото.
  Тези ченгета не са достойни за професията, трябва да бъдат изритани на момента и съдени.
  Но както каза г-н Инджев, по-важните въпроси са кой издаде заповедите за това поведение?
  Тези биячи не са действали самоволно.
  Ако обществото иска да напредва аз силно се надявам че добрите сили ще вземат превес и с този казус ще има последствия за биячите и тези които са издали заповедите.

 3. И нещо друго. Защо това нещо излезна в Петък?
  За да се притъпи въздействието върху обществото..

 4. Към Мария:
  Не разбирам на какво се чудите. Отговорът е много прост. Всяка органична репликация дава някакъв промил брак. Индимиди с подобни отклонения могат да се намерят във всяко общност /етнос, държава/. А защо у нас ги назначават за полицаи, жандармеристи, командоси и пр – ами просто въпрос на кадрова политика. Такива са им необходими.

 5. Към Мария:
  Просто е Мария. Така е, защото властта е в ръцете на „най-тъпите, най-страхливите, най-подлите“. Тук е и решението.за всички честни и почтени хора.

 6. Мария, това не са полицаи а истински милиционери, наследници на нереформираната система, носещи миризмата на байтошовските “елитни” обирачи на мандри. Както се беше уригнал един тяхен “мислител”, поемат вината, само с мезета. Алчния Трифонов е също тяхен продукт. Дано не се докопа до власта!

 7. Подобни грозни кадри, няма как да не предизвикат възмущение у всеки нормален човек. И правосъдие трябва да има. Но трябва да има и срещу хулиганите “протестиращи”, които трошаха колите на хората по кръстовищата, които успяха да ранят не един полицай и които безчинстваха и опорочиха протеста и го направиха грозен, а не мирен. Когато се излага гледна точка е хубаво да не се забравят удобно и избирателно фактите. Както се вижда, тези кадри са от “държавни” охранителни камери, а не любителско видео снимано от телефон, т.е. не приемам тезата за “зад-колонието”. Самият факт, че не са изтрити от предишната власт, говори много. Не смятам, че Б. Рашков и Н. Хаджигенов са герои – напротив смятам ги за жалки демагози и манипулатори.

 8. Нямам думи с които да се изразя, след като го изгледах. В мен напира , болка, гняв, мъка,яд …. всичко заради тези зверове на които заплатите идват от нормалните хора 🙁 .

 9. Ех Наблюдател, Наблюдател,

  Щяхте ли да ги “наблюдавате” тези кадри ако не бяха Рашков и Хаджигенов (жалките демагози и манипулатори)?
  Най-вероятно не!
  Колкото и да се кълчите зад гледни точки, всеобхватност и подобни.
  За вас нямало “зад-колоние” понеже видите ли записите все още не са изтрити.. нищо че обществото разбра за тях след една година благодарение на едни жалки демагози.. Да ви имам логиката!
  Да предположим че триенето на записи не може да стане анонимно и никой не е събрал необходимата смелост да го направи затова са извъртяли номера с чекмеджето под ключ..
  Вижте, отделих ви много време – заради философи като вас губим фокус и сме държава катун.

 10. Към Наблюзател: примерът, който давате, не струва, г-н Наблюдател. И не е “другата” гледна точка, макар да претендирате да е такава. Прочетете отново текста на Иво Инджев, моля! Пратените там гамени бяха оставени безнаказано да трошат и да хвърлят камъни срещу полицаите, за да ги изкарат жертви, да компрометират протеста, докато срещу мирните протестиращи мерките бяха непропорционални и целяха сплашване. А в коментирания случай пък става въпрос за нещо трето, различно – брутална разправа, насилие с очевидно беззащитни хора, гавра с човешкото достойнство. Никакви мерки не са това, а диващина, перверзия. Няма как да бъде наречено по друг начин.

 11. Рядко пиша отговори, но сега ще го направя. Първо, съм против манипулацията, че полицаите са се крили – факт е, че знаят, че има камери, че знаят, че ги снимат “официално”. Така, че г-н Инджев открито лъже, в твърдението си – цитирам “Бият зад кулисите. Крият се докато бият”. Напротив – по-интересно е именно че не се крият. Второ, г-н Харизанов, манипулация е, че ако не бяха Рашков и Хаджигенов са героите за това “осветяване” – както казах, много преди те да имат достъп до тях, кадрите от “официалните” охранителни камери на МС е можело да изчезнат, но е факт, че не са изчезнали – Рашков не открива “топлата вода”. Трето – не съм против справедливостта – т.е. не оправдавам грозните постъпки на служителите на реда, независимо, дали са самоволни или по нечие нареждане – напротив – виновните трябва да бъдат съдени и да си понесат последствията. Твърдо против съм, обаче, срещу манипулацията на общественото мнение, за която се ползват тези кадри. Съгласен съм напълно с Мария, че имаше провокатори, които бяха оставени безнаказано да действат, вместо да бъдат арестувани и просто отстранени от сцената – не казвам, че дори провокаторите трябва да бъдат бити – но трябва тези провокатори да бъдат проучени и изобличени, а такова нещо не се случва – напротив – никой не говори за тях. И последно, защо се приема априори, че в полицейските редици не е имало също провокатори, които да са инструктирани да направят именно такива грозни диверсии срещу наистина безобидни и беззащитни мирни протестиращи? Това е другата гледна точка и тя не е контрапункт на насилието, а на задкулисието и манипулацията.

 12. Към Наблюдател:

  Правилно е, че пишете рядко, а и в този блог няма да се налага повече да се излагате, защото не четете, преди да пишете. Или четете като тролски дявол “евангелието”.
  Написал съм ясно като за всеки, който може да чете: полицаите се крият зад колоните от протестиращите ( и всички нас, които сме против това да малтретират вързани младежи).Естествено е, че не се крият от началниците си и техните камери, с които шефовете следят как изпълняват бруталните им заповеди.
  Който не чете, няма и да пише. Поне тук.

 13. към Георги Харизанов:

  “… – заради философи като вас губим фокус и сме държава катун.”

  Това е една от целите на платените тролове – да разфокусират дебата!

  Към Мария:

  “Така е тук – най-тъпите, най-страхливите, най-подлите…Не зная защо, но е така.”

  Защото те взеха властта /знаем как/ още на 9.91944 и назначиха своя милиция – малограмотни изверги! До ден днешен ние нямаме полииция! Грузинците решиха този въпрос радикално – уволниха всички и наравиха конкурси с нови правила – служба на гражданите, на полиса, а не на властта! Даже сринаха и старите полицейски участъци ии направиха архитекурнии конкурси за нови! Полицейските участъци в Грузия вече са едни от най-съвременните сгради! Това трябва да направим и ние, ако искаме да сме европейци, като начин на живот!

 14. Наблюдател,

  По-добре да не бяхте писали отговор.
  Виждам че това което най-много ви мъчи е манипулацията а всъщност се опитвате да манипулирате.
  Полицаите довлачиха хората до зад колоните и там им удариха най-якият бой независимо че точно там тези младежи бяха най-безопасни за тях и най-беззащитни.
  Кое в горното изречение не е вярно?
  Това че, не се притесняват от камерите показва едно – нямат страх от закон въпреки че вероятно знаят че превишават правата си и извършват издевателства.
  Т.е. на тях им е ясно че точно задкулисието ще ги защити независимо от записите като благодарност за боя над протестиращите.
  Един вид тези ченгета служат с ясното съзнание на мафията а не на държавността.

  Относно приноса на Рашков и Хаджигенов за оповестяването на записите.
  Знаете ли, през годините се натрупаха много случаи на изчезване на доказателства от всякакъв тип.
  Тези записи излизат днес не защото мафията спазва закони и е отговорна към обществото.
  Излезнаха днес защото имаше протести, мафията загуби влияние и в момента има хора представители на протестиращите на позиции от които става възможно да се стигне до тези материали.
  Вие за наивници ли ни смятате като едва ли не твърдите че тези записи щяха да видят бял свят ако мафията бе запазила пълен контрол над властта?

  Оставам за накрая най-измъченият ви опит за манипулация.
  Това че видите ли с ваденето на тези записи Рашков и Хаджигенов се опитвали да манипулират.
  Common, really?
  Крадеца вика “дръжте крадеца”?

  Вижте, най-успешно се управляват общества при които има прозрачност.
  Така хората имат доверие в правителствата си.
  При белите общества това доверие е много високо.
  При общества налазени от паразити (като българското и руското) то е много ниско.
  Ваденето на тези запис е точно това – ПРОЗРАЧНОСТ, г-н “Наблюдателю”.
  Няма нищо манипулативно в това тази гадост да види бял свят и виновните да бъдата наказани според закона.
  Или понеже сте за “справедливост” за вас е напълно в реда на нещата тези прости и нагли биячи да бъдат наказани САМО с “лишаване на възможността за повишение в рамките на 2 години”?
  Съжалявам, нямат място в полицията. Това е минималното им наказание.

 15. Мдаа, биячите определено биха се притеснили от охранителни камери докато налагат беззащитни младежи.

  https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-zapodozrian-poboia-pod-kolonite-premesten-pod-kriloto-geshev-skandalnoto-biuro-zashtita-svidetelite.html

  На трибуната до върхушката и в същото време задаващи тон на място как трябва да се третират протестиращите когато са зад колоните.

 16. В България са ежедневие командите: Шът! Дума да не става! Всичко скрито да остава!
  Наскоро българската общественост научи, че тези команди са дадени през 2015г. от ръководството на юридическия факултет на Софийския университет на техен преподавател, установил грабеж на неговия интелектуален труд от “колега”.
  Наскоро настоящият депутат от ГЕРБ Любен Дилов червен заяви пред българска медия, че СДС е унищожено, защото е казало истината за комунистическите концлагери /картата с черепите/. Юмруците на БСП и кукловодите на прехода са унищожили успешно СДС за радост на тази социалистическа персона. Нищо добро не очаква този, който не изпълнява горепосочените 3 команди, според червения депутат.

 17. Да се насладите на усмивката на една от Биячите. https://www.facebook.com/gergana.sotirova.946

  Аз, ако бях министър, ще извикам милиционерите на площада в София пред всички граждани. Ще ги строя, ще извикам тези другари, заедно с началниците им пред строя и публично ще им скъсам пагоните. Това, което са правили е просто разбойнически побой от злоба и отмъщение. Срам за Държавата. Гледам, гледам, България и не виждам онези мъже, които я прославиха.

 18. ZK,

  Бил съм свидетел на подобно недостойно поведение.
  По границата като залавяхме “бегълците” ги спукваха от бой.
  Имаше колеги които го правеха дори доста след като еуфорията бе отминала.
  Влизаха в ареста при задържания и биеха, ей така за кеф..
  Долна работа..

 19. @Георги Харизанов-
  Какво движение какви права какви свободи какви 5лева-това е най-ненормалното явление в политическия ни живот.
  Дано поведението (мълчанието) на ДПС отвори очите на повече хора за същността му!
  Питам се-дали ако малтретираните граждани бяха от турски произход ДПС щеше да вземе отношение?

 20. И още нещо -ритащата полицайка подведена ли е под отговорност ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.