Тя му казва да се засрами, а той се хили на нещастието й. Що е то? Познахте!

Едно ( почти апокрифно) видео броди из интернет и показва какво може да се случи на шоумена от Банкя, когато не успее да финтира всички недоволни с режисираните си изяви по време на изненадващите си рекламни турнета далеч от центровете на традиционната гражданска съпротива в България.  https://gospodari.com/ромка-вдигна-скандал-на-бойко-борисов/

 

Да сте го виждали да занемее? Щяхте, ако не бягаше от опасни за него срещи с гневни граждани в София и в други големи градове, където гражданите са показали своята непоносимост към нахалството му. 

Методиевич методично финтира гражданския гняв и твърде рядко му се случва да чуе уши в уши какво си мислят за него “враговете” му в България. Имаше по изключение такъв случай при кратка негова поява в Пловдив, където група граждани го хванаха в крачка между една от любимите му сцени за нагласени изяви, каквито са църквите, параклисите и манастирите, бързайки да се скрие в още по-любимата си джипка. Нямаше какво да отвърне на скандиранията на “кюлчета, кюлчета”.

Този пък го заклещи една отчаяна ромка насред мазната постановка с овации за неговата личност в едно варненско село. Тя, която явно няма какво да губи на принципа на пролетариите, го вцепени с оплакванията си от живота. Уцели го с въпроса за милиардите, които са му дали, а пък той дава само 35 лева детски надбавки, с които тя и едни маратонки на детето си не може да купи. И му говори на ти – пълна липса на уважение, напълно в неговия стил на общуване…

 

 

 

 

 

 

 

 

Популистко е това оплакване, ще рекат вероятно защитниците на Популиста Номер едно в съвременната ни история – в смисъл, че бедността на бедните не е от вчера, особено сред ромите. Но нека и той веднъж занемее пред “популизма”, който практикува и да чуе лично някои баналните истини, които пренебрегва, парадирайки с успехи по собствен списък и без опоненти по време на своите декламации.

Тъжното в тази сценка е, че поради липса на възможност за среща с този беглец от публични спорове, една бедна жена от най- недолюбвания етнос стана говорител на лъганите, финтираните, неглижираните журналисти и политици. Тя се осмели да му каже в очите своята горчива истина. Но няма шансове да получи одобрението на масата настроени срещу ромите българи. Така че Методиевич и този път се измъква невредим и без щети по своята имиджова фасада, охранявана все така от “големите” телевизии, за които яростта на една ромка “ не е за показване”. 

Първоначално стъписан от небивалото събитие някой да му противоречи на два метра разстояние от него, свикналият на ласкателства бивш властник решава да пусне в ход любимата си йезуитска реторика. Съветва иронично разгневената майка да извика тук Стефан Янев, Радев. 

 

 

 

 

И се подхилва радостно с чувство за превъзходство, доволен от собственото си тъпоумие, докато жената нарежда за живота, който не е живот.

 

 

 

Жената, която едва ли е разбрала шегичката му, си настоява на своето. Не й минават шмекериите му да не отговаря на трудни въпроси с контрапредложения за изместване на темата. 

Самодоволният  дългогодишен властелин на България се наслаждава на потопа в политиката, който остави след себе си. Прави си сметката да осребри чуждия провал да бъде наследен от правителство, различно от служебното, което се оказа в пъти по-популярно от парламента с участието на партията му.

Ами ако наистина се потвърди, че не са преувеличени слуховете за трансформирането на този служебен успех в нов политически проект? 

Само питам без да знам повече от онези, които лансират по сайтовете този род слухове от позицията на “осведомени източници”. Опипват почвата, а тя е май готова за подобен невиждан все още експеримент в българската политика. 

То и три пъти парламентарни избори за година са невиждани по нашите земи, но подобен рекорд се задава на хоризонта. Стандартите вече са нарушени и с двукратното ходене до урните. Така че навлизаме в зоната на нестандартните решения, която от ГЕРБ наричат хаос, предлагайки себе си да въвеждат “ред” чрез своята автокрация.

Ако смятате, че този текст е недовършен, направо сте познали. Предстои да бъде дописан от фактологиката на събитията, които предстоят и вероятно ще се завъртят на бързи обороти така, че на мнозина свят ще им се завие.

13 мнения за “Тя му казва да се засрами, а той се хили на нещастието й. Що е то? Познахте!”

 1. Циганката го натрътка яко, браво.
  А българите мълчат и ѝ шъткат!
  Такъв срам за българите, срам и позор.

 2. Изгледах видеото. Забелязахте ли лакеите на гербавата власт как вкупом наскачаха да карат ромката “Да млъкне”, да спре да задава въпроси?
  Ей затова покрай българския казан в Ада нямало нужда от дяволи-пазачи, казват…Нали така беше?
  И мога да ви кажа от личен опит – навсякъде е така у нас, за всичко е така!

 3. Както коментирах под друга статия. Възможно ли е кукловодите да са сбъркали с Румен Радев така както сбъркаха с Лозан Панов?

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/01/06/2894766_bulgarskiiat_korupcionen_model_retorika_i_realnost/?ref=miniurl

  Как човек като Кирил Петков намери място в кабинет на Радев?
  Същият Кирил Петков в момента набира популярност според която според мен е по-скоро заслужена.
  В същото време не трябва да забравяме как Борисов набра популярност която по онова време също изглеждаше заслужена..

 4. @Г.Харизанов

  Човек трябва да има доста нисък праг на търпимост/гнусливост, че Б.Борисов да му се стори приемлив.

 5. Георги Харизанов, добър опит. Ама не минава.
  Единият е прост милиционер, член на БКП, неслучил кадър на ДС.
  Другият е образован, харизматичен, върши реална работа като ги осветява как крадат пари!
  Два свят, единият е излишен!

 6. @Георги Харизанов
  Само че милиардерът Борисов не извади 30 000 долара, за да наеме хеликоптер, шерпи и да се опита да спаси алпиниста Боян Петров в Хималаите, както направи Кирил Петков, и всякакви намеци за нещо общо между популярността на двамата е възмутителен опит за омаскаряване на министъра, заел се с опасната мисия да изрине мафиотските “борисови обори”.

  „Лудите, лудите, те да са живи!“: 70 хиляди подкрепят Кирил Петков във Фейсбук

  Би трябвало да е нещо нормално за държава от Европейския съюз в 21 век, но уви за нас е удивително как един министър може да бъде същевременно умен, възпитан, уверен и умел в работата си, но и така открит, достъпен и близо до хората.

  https://rognewfs.bg/novini/ludite-ludite-jivi-70-hiliadi-podkrepiat-kiril-petkov-vav-feisbuk.html

  https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/kiril-petkov-promianata-zapochnala-niama-vrashtane-nazad.html

  https://trud.bg/%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82/

 7. Във Варна сефте н-ият пряко на Баце:: Буци

 8. Аз от много години приказвам, че надеждата за промяна ми е в циганите. Неграмотността и стоенето далеч от медии и активен социален живот, ги предпази от промиване на мозъците със съветска пропаганда и не станаха тъпи и невежи р00соиди. Това означава, че те имат правилните реакции когато животът им стане относително по-труден и мизерен и е възможно да излязат на улицата, а като се знае, че вече не са малцинство то те са основна заплаха за задкулисието. Може би това е причината те да бъдат ухажвани от властта за да избегне тя проблеми с недоволните цигани което може да е начало на революция в България.

 9. Ами така става като 12 години “даваш пари” за това и онова. Не е трудно човек да се сети, че тези пари някой друг ти ги дава.

 10. Каиш Ботушев напълно споделям. Само ще добавя, че прави впечатление, че много цигански семейства работят и живеят на запад и децата им ходят на училище там и с лекота говорят английски френски или немски. А нашите бабаити се натискат по панелките, въртят си разбрицаните таксита или кретат някак си с малко далавера и селски тарикатлък някакъв семеен “бизнес” и псуват държавата и гласуват я за буци я за слави. Новата муха на която кълват е костя копейкин… щял да ги оправи…

 11. Искам да дам пример за това какво НЕ СЕ случва. В Аржентина след Хуан Перон идва на власт генерал Видела. Терорът се развихря-безследно изчезнали, лагери и т.н. Впоследствие Видела пада и е съден за престъпления срещу човечеството, и пратен в затвора. Но след известно време излиза на свобода. Омразата към него била толкова силна, че се оказал затворник в собствената си къща. Дори били изписани стрелки с боя и надпис “Един убиец на свобода” Крайният резултат-генерал Видела е върнат в затвора, откъдето повече и не излиза. Там умира. Е, ТОВА не се случва в България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.