Румен Радев направи заявка да му бъде възстановена партийната книжка

 

 

 

 

 

 

Няма изненада, нито пък има нещо нередно в това, че президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат ( с истинската цел да бъдат проучени нагласите на избирателите за президентските избори) за съставяне на правителство. Въпросът е как именно го направи!

На “изненадани” се правеха само онези, които месеци наред нареждаха, че между него и БСП имало разрив, въпреки ангажиментите му от времето на кандидатпрезидентската му кампания към тази партия.

Чудя се дали и ходът му с оповестяването на своята кандидатура за втори президентски мандат не беше договорен с “Позитано”, откъдето също се направиха на “изненадани”, внушавайки солидарно с него , че позицията му не била съгласувана с тях и ги поставяла пред свършен факт.   

С прочувствените си думи при връчването на мандата на БСП от чисто идеологически характер, които противоречат на поз(иция)та му на политически безпристрастен държавен глава, Радев не остави съмнение, че онези, които са се съмнявали в неговата лоялност към партията имат твърде съмнителен капацитет да преценяват лукавството на столетната традиция на червената мимикрия.  Иначе защо Радев ще прави обобщения за БСП като партия на Свободата, Солидарността, Справедливостта. Липсват само Работниците, за да стане СССР. https://www.clubz.bg/117565-radev_vrachi_mandata_na_levitsata_po_mnogo_prichini

Ако има една открояваща се идеологическа характеристика на БСП, която я отличава наистина рязко от традициите на западната демокрация, това е тъкмо отнемането на свободата на хората под нейния диктаторски ботуш. А когато не може да гази с него останалите, тя се обявява за Свободата. Собствената. Онази “свобода”, която носи и продължава да охранява съветската символика в България със заплашителното си оръжие над българските глави, пред което другарите и другарките обичат да скланят глави на признателност за чуждата окупация. 

Не е случайно, че президентът Радев подкрепи изпреварващо тази тяхна страст като своя, обявявайки се срещу премахването на имперските съветски монументални декларации  от централните части на българските градове. От Русия го аплодираха, ретранслирайки тази “новина”в своите официози с нескрито задоволство. 

Посланичката Митрофанова заяви след този демарш на лоялност към СССР в прав текст, че го харесва защото е …красив. И за да няма съмнение за руско раздвоение, тя заклейми косвено конкурента му от Банкя с пожелание следващото управление ( след него) да се отнася с повече уважение към Русия. Така се отплатиха на своя фаворит в битката му за първото място в съцето на Путин.

Така се “отблагодариха” и на верния си охранител на руското влияние, който толкова години не даде стружка да падне от главата на съветските окупационни колоси в качеството си на висш полицай, кмет на столицата и трижды премиер. 

Радев не върна вербално на посланичката подмазваческия й комплимент, поне не и пред публиката. Само я прегърна за снимка на Шипка! А комплиментите си изсипа върху др. Нинова, използвайки при връчването на мандата да съобщи, че познавал хиляди почтени социалисти и това било основната причина да я покани да управлява от тяхно име. Не конституционното му задължение, не логиката на топчето на парламентарната рулетка да попадне в гнездото на третата политическа сила, а личните познания за почтеността на хиляди социалисти го мотивирали.

Вероятно вярва, че щом е бил с тях на конгреса им, те автоматично и вкупом стават почтени. 

Иначе къде ще да се е запознавал с “хиляди почтени социалисти”? В армията като командаващ ВВС? Че в тази деполитизирана структура, в която пилотите се броят на пръсти, целият личен състав едва ли се измерва със стотици. Или в Америка е срещал въпросните хиляди почтени социалисти нашият натовски генерал?

Да ставаш морален гарант за почтеността на хиляди непознати хора под общ партиен знаменател си е живо погазване на конституционно закрепения политически неутралитет на държавния глава!

Онези, които виждат само и единствено дългата ръка на Решетников зад всико това явно не желаят да признат късогледството на онзи, който в край сметка изтегли късата клечка в съперничеството си с Радев за руската подкрепа. Защото не Решетников, а Методиевич си го избра. Дори след това се похвали, че му пуснал неизбираемата Цецка Цачева като мюре, мамейки стотици хиляди избиратели по този начин, именно за да спечели кандидатът на левицата. Така било демократично, изплю поредната си лъжа той във връзка с това, че излъга електората си да подкрепи фалшива кандидатура за президент

Както знаем, прозападният президент Плевнелиев, който беше заклеймяван като “русофоб”, не пожела да се кандидатира отново. Изтъкна лични причини, но в политиката само срамните лични причини не стават за споделяне. Отказът му се възприе като нежелание да се занимава с политика, но в днешно време се оказа сред най-яростните гербаджии и без да е член на партията. Само че беше прегрешил с критиките си към Кремъл. Такива президенти не ги кандидатират за втори мандат.

Изобщо Радев успява на попрището на въжеиграчеството между Запада и Русия вече повече от Методиевич, който не само беше оставен да падне от това въже без руската подкрепа, но и млъкна нацупено по адрес на Америка, която направо си го побутна. Точно както пишеше в онзи изтекъл доклад на посланик Байърли от София, в който го описваше като мимикриращ проамериканец, чиято душа е в Русия, поради което трябва да бъде “побутван” в правилната посока.  

Е, Радев има “американска” биография като обучаващ се пилот и руски сертификат за управление в България, подпечатан от БСП. Справя се вече на попрището на двуличието по-добре от майстора на лицемерието от Банкя. Учил е за пилот в САЩ, но е летял на съветски миг. Това е къде, къде по-солидно алиби за “балансирането” му от биографията на “застрахователя” от борческите среди на СИК Методиевич, чиито пудели помагат и тези дни на Радев да гради “американски образ” с разгласената от тях фалшива новина, че искал да купуваме още 8 американски фалкона.

За финал- нещо неочаквано за онези, които ме четат, но ме обявяват за нищожество. Настоявам от своята “нищожна камбанария” успешните министри с американската биография от служебния кабинет на Радев, харесвани от много прозападни българи, да бъдат питани веднага за отношението им към съветската окупационна символика в България.  От отговора им зависи да се ориентираме доколко са проекция на Радев, заявил ясно съпротивата си срещу отстраняването на съветското влияние от българската публичност.

 

 

 

18 мнения за “Румен Радев направи заявка да му бъде възстановена партийната книжка”

 1. Добър въпрос като за начало ! :

  Господа Министри Петков и Василев ,
  Какво е отношението ви към съветската окупационна символика ,
  заринала красивата ни Родина от главата до петите ? Важно е за нас –
  защото символите й цапат жестоко имиджа на България .

 2. Трябва голяма политическа смелост, за да извърши такъв ход (връчването на мандат на друга партия извън БСП).
  Малко са, да не кажа никак, са хората като Иван Костов, които могат да наложат непопулярно решение, което обаче е полезна за България в дългосрочен план, няма да ги изброявам защото са много.

 3. Според БСП, наследник на БКП, много справедливо е отнемането на къщите, апартаментите, фабриките, магазините, земята и парите на българите. За солидарността най-добрата мисъл е на д-р Мара Малеева, съпруга на Тодор Живков: Българското здравеопазване ще се оправи, когато се закрие Правителствена болница. Голяма солидарност при социализма имаше между правоимащи /основно членове на БКП/ и правонямащи /обикновени българи/. Най-голяма свобода се осигурява на българите с постъпването им в комунистически концлагери. Неслучайно лидерът на “Възраждане” заяви ясно намерение да възроди комунистическите концлагери, за да даде свобода на българите. А според президента много честно и почтено е да си крадец и убиец.По отношение на Радев и Борисов най-добре се е произнесъл българският народ: Хвани единия, удари другия!

 4. …….да бъдат питани веднага за отношението им към съветската окупационна символика в България…… – НЯМА кой да ги попита!!!

 5. От край време съм на мнение, че правилният критерий за избор на подходящ за България политик и политически коментатор е когато даде един еднозначен отговор на въпросът, какво Ви е отношението към Русия и най-вече руските интереси и домогвания в страната ни? И този отговор трябва да е ОТРИЦАТЕЛЕН! Ако е уклончив, най-малкото е, че има някакъв страх, което говори за приклонност и това е признак на малодушие и непригодност.
  Не, че мочовете и тем подобни тотеми на останалите и все крепосни в съзнанието си мужици са нещо второстепенно, но като при старите дрехи, може да има все някакви зачатъчни съображения (перимерно като към брачният костюм, който от чувството за преминала младост, продължава да стои и да събира прахполяка в гаредероба). В този случай (…) идва на помощ убеждението, което може да бъде придобито от „чистоплътните“ реалисти, които виждат нещата в истинската им светлина и значение. Така и тук в есето! Във всеки случай, заминават за боклука!

 6. Радвам се че г-н Инджев задава въпроса за популярните нови министри от служебният кабинет.
  Трябва да сме наясно че руските производни паразити еволюират и стават все по добри в омайването.
  Трябва да се знае повече за тези нови министри.
  От какви родове са, имат ли зависимости някакви от руските произвоидни паразити в България, и т.н. и т.н.?
  Не ме разбирайте погрешно – министър Петков стои добре, говори правилните неща.
  Но това вече сме го видияли с Борисов..

 7. MilaNowak,

  “Важно е за нас –
  защото символите й цапат жестоко имиджа на България .”

  Не цапат само имиджа. Много по-голяма е вредата. Цапат съзнанието на милиони.
  От там се цапа законност и потенциал на страната.
  Руските паразити най-обичат да ловят риба в мътни води затова където отидат е хаос.
  Хаос в главите на българите = хаос в държавността и правосъдието = хаос в икономика, бизнес, предприемачество = добри финансови потоци в посока Москва..

 8. Чудесна идея е тази за сакралния въпрос който поставяте. Ще бъде забавно да гледаме флуидната, гръбначна еластиност на кандидатите 🙂

 9. към Георги Харизанов:

  “министър Петков стои добре, говори правилните неща.
  Но това вече сме го видияли с Борисов..”

  Никого не може да наведете на идея за съпоставимост между двамата, колкото и да Ви плащат!
  Ако Борисов Ви е седял “добре”, макар и за момент, то проблема, по-точно проблемите са си Ваши!
  Губите си времето тук!

 10. Тодор Тодоров,

  Факт е че Борисов беше много популярен и разбираемо спечели много избори.
  Не крия, в самото начало го подкрепях понеже казваше това което трябваше да се каже.
  За корупцията най-вече.
  Снех доверие от него бързо, може би първата година.
  Когато отмени забраната за пушенето на закрито приета от Станишев.
  Понеже “..ние си се знаем и няма да се спазва..”.
  Не очаквах подобно нещо от “лидер”.
  А и стана ясно че е фурнаджийска лопата.

  Моля ви да не се съдим кой какво и как харесвал.
  Имам право на мнение и най-вече на резервации предвид казаното.
  Не ми допада тонът ви.
  Както каза наскоро Георги Георгиев от БОЕЦ, парен супа духа.
  Кирил Петков го одобрявам, засега.
  Образован, загрижен, честен, работлив, усмихнат, оптимист.
  Може би не дотам скромен. Човешко е.
  Но нека не идеализираме.
  Защото заслепява и ще пропуснем знаците когато се появят (дано не се появят).
  Примерно с Христо Иванов.
  Подкрепям го и днес но бях бесен и исках да чуя какво има да каже след случаят с видеото на Орлов Мост когато Маджо бе споменат.
  Това което той каза ме върна обратно като него фен.
  Всеки има глава на раменете да мисли и да преценява.
  Не съм тук да манипулирам някого най-малкото пък срещу заплащане.
  Тум съм защото съм убеден че Русия е в основата на повечето злини в България.
  И както виждате домакинът на блога също иска да знае г-н Петков къде стои по въпроса Русия.

 11. Да-а, непоносимо е това неистово лансиране на К. Петков (РФ – парашутист) като министър, пък даже и като министър-председател.

 12. към Георги Харизанов:

  “Може би не дотам скромен.”

  И колко скромен искате да е – колкото Борисов ли?

  Умрях от смях!

  Вие се опитвате да ни вземете на мезе!

  Няма как да стане – откажете се!

 13. Не искам да се явявам адвокат на никого, но определено не смятам че е редно да се обвиняват колеги тук по такъв начин – че някой им плаща и т.н. Зачитам мнението на другите и приемам казаното от г-н Харизанов като точно такова а не опит за манипулация. Трезва преценка и внимателен, неприбързан анализ са много ценни, но редки качества…
  Със здраве

 14. Познавам добре двама от служебните министри К. Петков и Н. Денков. И двамата са със солиден партиен гръб. Денков е отличен учен, но поради “гърба” е донякъде обвързан. Донякъде, защото отлично печели от науката, която прави. Поради това и напоследък все повече се дистанцира от ставащото.
  К. Петков е чаровен шарлатанин в стил Остап Бендер. Казва истината крайно рядко. Приказките за легендарният пробиотик от роса на кокиче в биосок от моркови, мистериозният капитал зад семейството му и много други, би трябвало да са обект на въпроси от медиите, но …. не са. Което говори страшно много.

 15. Важното е какъв кандидат ще представи ДБ като съперник на Радев . Дано да е истински съперник !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.