ГЕРБ и БСП заедно срещу Румен Радев, както бяха заедно на паметника на Живков?

Не знам за нашия традиционен спасител с поробителски наклонности дядо Иван, но Неродения Иванчо определено вече е тук чрез хипотезата за нов политически проект на министър Кирил Петков и колегата му Асен Василев, заподозрени по този повод за…какво ли не.

Отказвам да коментирам героите от приказката за Неродения Иванчо преди те да са заявили нещо повече от недомлъвки по темата. 

Май има повод да бъдат коментирани коментаторите, които се борят с най-модния слух на политическия тепих. Прави впечатление, че всички те са страшно загрижени за съдбата на “Демократична България” в случай, че слухът се окаже верен. Само в рамките на днешното медийно утро в медиите дефилират с приблизително еднакви разсъждения по темата една млада анализаторка от котилото на ГЕРБ, един млад депутат от котилото на ЦК на БКП ( трето поколение) и един не много млад, но също толкова червен Кольо. 

  Сигурно има и още – безбрежна е тази коментаторска тълпа от личности, доказали своята пристрастност към всичко друго, но не и към ожалената от тях “Демократична България”.

Най-интересното е, че до не много отдавна в тази група цареше единодушно подигравателно отношение към “градската десница”, “жълтопаветниците” и нихната “Демократична България” като към незначителна формацийка. От какво се разбуни изведнъж така техният мравуняк?

Май вярват в последното социологическо проучване, което отрежда второ място на “Демократична България” според нагласите на избирателите към този момент. Ами към “онзи” момент, когато изборите наистина се случат – да не вземе да изкласи още “партийката” ? Това явно се питат разтревожените неканени спасители на внезапно и явно опасно за тях пораснала в очите на електората коалиция. 

Ако можех да препоръчам нещо на такива охранители на общото им статукво, щях да ги посъветвам да си запазят тревогите за собствените партии. Но нямам диалог с тях, а и не искам ги имитирам с непоискани съвети.

Един елемент от другарската жалейка по опасностите от бременността с нов политически проект все пак заслужава кратка реакция с цел фокусиране върху страховете на самозваните акушери на несъществуващото ужасно дете. Все повече червени мисли дочуваме за черния сценарий с проект, свързан с президента Румен Радев. Човекът им връчи мандат да управляват и пак не са доволни. Ами ако го беше дал на друга политичка сила? Това по-добре ли щеше да бъде или вече в прав текст щяха да го обвиняват за предател?

(За)сега “само” му натякват, че е избран с гласовете на БСП. Призовават го да се определи спрямо подозренията, че одобрени от него служебни министри могат да им мътят вод(к)ата, дестилирана по московска рецепта. Вайкат се на чужди гробища без да има покойник за погребване. 

Ако не бяха лесни за “разгадаване” щях да ги заподозра в някаква сложна игра с няколко хода напред. Но те просто искат да печелят служебно политическия мач като елиминират опасността да попадат в една група с труден противник. Нали си бяха тандем толкова години и обясняваха, че са двете най-големи партии на терена? Защо се боят толкова от “новобранци” в състезанието и се опитват да го обявят за опорочено преди дори да е хвърлен жребият на новите избори?

Когато гербаджийските и бесепарските коментатори се обединят в мнението си срещу Радев, БСП заприличва още повече на ГЕРБ, които отдавна се родеят с БСП – “поне” по уважението на техния вожд спрямо охранявания от него Тодор Живков, на когото Нинова и Методиевич се кланяха в различно време, но на едно и също място и еднакво сервилно.

 

13 мнения за “ГЕРБ и БСП заедно срещу Румен Радев, както бяха заедно на паметника на Живков?”

 1. В природата има едно прелюбопитно същество, казват му хамелеон.Под прозрачната му кожа има клетки наречени хроматофори.С тяхна помощ хамелеона се слива с цвета на околната среда .Езика му е дълъг,бърз и лепкав,а очите му се движат самостоятелно едно от друго.Така се справя с екзистентните задачи.Ето от този вид са и индивидите от ГЕРБ и БСП.То не беше пребоядисване,то не беше въртене на очи откъде духа политическия вятър,то не беше ловене с език(праволинейно хортуване )на всевъзможна плячка.А,щях да пропусна още важни храктеристики на политическия хамелеон.Той няма гръбнак, много е хлъзгав и никакво обещание не се задържа по него повече от ден, не става в никакъв случай за домашен любимец за разлика от природния му събрат.

 2. Днес е прекрасен ден за България .Днес България-Русия 3-2 гейма победа за България на волейбол за младежи до 19 г. и сме на исторически финал.Честито.

 3. Успешното бъдещето на Кирил Петков и Асен Василе в политиката се определя единствено от принадлежността им към две неща: Р.Радев и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Радев е тактически противник на Борисов и неговата шайка в борбата за власт и толкова, но същността му е ярко русофилска. И партийно и родово. И като такъв, той не може да бъде алтернатива на руската ни зависимост, на позорните бетонни жалони на овчо преклонение пред Москва, и руската топонимия наложена над БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ……………..

 4. ………..А какво можеш да очакваш от един русофил, като всички национални катастрофи на България са причинени от русофили, е ясно. Трябва да си идиот или родоотстъпник, ако свързваш благополучието на страната си с „освободителката, покровителката и доброжелателката Русия“. БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ имат необходимост от държавник от ранга на Стамболов, ако искаме БЪЛГАРИЯ да възвърне достойнството и моща си, такава каквато е била по времето на ВЕЛИКИТЕ НИ КАНОВЕ, за да стане тя благоденстваща и преуспяваща, а такъв може да излезе най-вече от или чрез ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

 5. Всички са срещу ДБ. Слави го активираха да не би ДБ да получи мнозинство и паразитите да бъдат отърсени. В момента имам чувството че се готви новата манджа с подправка Петков която да открадне гласове от ДБ. Цялата борба е срещу ДБ, разбирай нормалността..

 6. чух Кирил Петков да казва,че одобрява,подкрепя политиката на Румен Радев и би гласувал за него.Не мога да гласувам за човек,който гласува за Румен Радев,да сме наясно…

 7. @tervel, Георги Харизанов, Krasnoselski: силно се надявам, че повече хора мислят като вас и няма да клъвнат на поредният подготвян от години месия (или двама). И ,Да , наистина стремежа е да бъде разрушена единствената автентична партия в момента, Демократична България, и да бъде елиминиран Христо Иванов. Попътно и ИБГНИ, които за мое огромно учудване за сега се държат с достойнство.

 8. @Георги Харизанов
  Не оспорвам цитираното от Вас заключение на статията, но текстът толкова лъха на политически пиар, че направо може да влезе в съответния учебник (ако вече има и такива учебници)

 9. dkaraivanov,

  Да, съгласен съм с вас. И на патос го докарват.
  Мисля че има целенасочена кампания Петков да бъде изтикан напред.
  Подобно на начина по който направиха Борисов популярен.
  Възможно е и да греша.
  Опитвам се да си изградя профил за Петков.
  Знам че е писал статии за Капитал, споменават го като също и като съучредител на ДБ.
  Голямото мнозинство от членовете на ДБ са наясно с негативната руска роля.
  Интересно ми е как човек от ДБ, живял на запад, приема министерски пост в служебното правителство на Радев и не спира да го хвали.
  Разбира се ако журналистите потърсят мнението му за това или онова ще ни бъдат казани думи някакви.
  Но ще бъдат ли те достатъчни?
  Имаше един финансов министър който го докарваше на думи (пляскаше руснаците)..
  Имаше и един президент който също много им се перчеше.. хибридка това, хибридка онова..
  Но и двамата се прибраха обратно под чадъра на тиквата.. та толкова за думите им..
  За мен най-важни си остават действията.
  Действия които водят до засилване на правовата държава и отблъскване на руският интерес.
  Ще съм любопитен примерно ще подкрепи ли Петков премахване на МОЧА…

 10. Към Георги Харизанов

  Не случайно повтарям, че отношението към МОЧА е единственият безгрешен лакмус. Защото ( на думи, както казвате), антикомунисти колкото щете, но стане ли дума за съветските корени на българския комунизъм и все така съществуващата силно разклонена корона на тези корени под формата на МОЧА и подобията му, настъпва часът на истината кой кой е.
  Иначе, с риск да подразня мнозина с аналогията ( защото не целя персонализация ) самият Иван Костов беше министър на финансите в правителството на твърде некомунистическия премиер Д.Попов. Беше възможно.Възможно е и днес нещо подобно да се повтори като компромис при липса на друга възможност.
  Но както написах ( за стотен път)- за МОЧА няма средна позиция.
  Всичко е ясно щом някой тръгне да шикалкави как това не било най-важното ( вече 30 години!) и че паметниците трябвало да стоят да ни напомнят колко е било зле – все едно, както също съм писал стотина пъти, да си държим в хола снимка на убиеца ( или изнасилвача) на любим човек, за да не спираме да го мразим.

  На практика нещо подобно заяви Румен Радев с позицията си, че паметниците не бивало да се махат. Да го пита човек защо това не важи за Берлинската стена, най-големият паметник на комунизма в света, а хората, които я разрушиха получиха мигом статут на борци за свобода от всички демократично мислещи хора на планетата.

  Точно както Берлинската стена, МОЧА и подобните му динозаври на пост на съветското влияние разделят българите ( на свободолюбиви и на колаборационисти с окупаторите ни), но биват охранявани от Охранителя и неговия наследник по висок рейтинг в днешно време Р. Радев.

  Да припомня, че в закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, с който ГЕРБ се перчат и хвърлят прах в очите на наивните ( защото той просто не се спазва дори и в този му вид) няма и дума за съветския му произход. На практика законът ни казва, че българският комунизъм е плод на някакво чудо, непорочно зачатие, а не съветско изчадие.

 11. Г-н Инджев,

  За мен руснаците са паразити. Говоря за външната им политика.
  Паразитсват заедно с българските им слуги родоостъпници.
  За да сторят това необезпокоявани баламосват народа с митове.
  МОЧА, Альоша влизат в тази категория.
  Изглежда това го знаят дори сърбите които заедно с руснаците са играели често срещу нас.
  Няма да намерите подобен на МОЧА паметник на съветската армия в Сърбия.
  Нито в Румъния, нито в Гърция, нито в Македония.. Защо у нас? Защото сме пленена държава.
  Вие тези неща ги знаете и благодарение на вас ги научават все повече българи.
  Да се надяваме един ден ще има точка на пречупване.

  И понеже споменатите митове служат като един вид параван, карт бланш за кражби, е много рядко явление български политик да се изказва остро срещу тях.
  Руснаците знаят много добре че паднат ли тези митове спира кранчето.
  Толкова директна е връзката!!

  Дори не си спомням Христо Иванов да е говорил ясно за МОЧА.
  За Росенец и Лукойл да, но за МОЧА не си спомням.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.