Петър Стоянов отрече спекулациите на ГЕРБ с името му без да се възмути от тях

 

 

 

 

 

Президентът Петър Стоянов, който спечели с голямо мнозинство поста си през 90-те години на вълната на синия демократичен подем, но го загуби в началото на века от един посредствен червендалест хитрец , отрече днес да се е кандидатирал срещу Румен Радев –  друг (бивш?) кандидат на БСП за президент- или поне да е разговаряно с него по темата.https://offnews.bg/politika/da-e-iasno-nito-sam-se-predlagal-nito-sa-mi-predlagali-da-sam-kandi-759377.html

Макар пък друг президент с еднократно консумиран мандат, като Плевнелиев, да заяви в телевизионно интервю малко по-рано, че си е говорил с Петър Стоянов по телефона и остави впечатлението у зрителите, че тъкмо въпросът за президентските избори е бил поводът за това.

В изявление от САЩ Петър Стоянов изглежда беше беше принуден да  прекъсне спекулациите с неговото име, разпространявани от кликата на собственика на ГЕРБ, страхливия конкурент на Радев, който не смее да се изправи лично срещу съперника си, макар “технически” да е най-подходящият за това кандидат поради факта, че беше принуден да оваканти премиерския пост и си търси за компенсация работа на друг връх в държавата – връх, какъвто той декларира с патологичен патос, че заслужава както никой друг. Какво друго се очаква от един толкова нарцистичен победител на (почти) всички избори досега от поне десетилетие насам, освен да поиска личен реванш в пряк сблъсък с онзи, когото обвинява с люти клетви за своето падение!

За голямо съжаление на очакващите тази развръзка от принципни позиции, в изявлението на Петър Стоянов няма и следа от упрек или обида във връзка с тази спекулация. Не се сърди на другарите, които го величаеха като потенциален супер герой в битката за президентския пост, от която бяга техният сикаджийски малодушен “антикомунист”, набеден напоследък по негови тактически съображения за пред Вашингтон и за “русофоб”.

Струва ми се, че да бъдеш дори на думи и даже съвсем спекулативно номиниран от партията на един примитив в рамките на техния изнасилвачески наратив е повод да кажеш поне веднъж какво мислиш за тези изнасилвачи в политиката. 

Да го формулирам иначе, ако не е съвсем ясно. 

Ти читателю, би ли отрекъл без възмущение, ако дни наред пред публиката те обявяват за нещо, което не си, заявявайки само, че всъщност си нещо друго, но не коментираш онези, които са те омаскарили като говорители на собствената ти воля без да си ги упълномощил? Звучи като да искаш да си си добре със спекулантите.

Въпросът не опира до личността на Петър Стоянов, който сам се поставя в положението да употребяват името му без да се възмущава срещу виновниците за това. Опира до опорните точки на пропагандата, която закотви България на дъното на ЕС с претенцията да управлява в името на “европейското развитие на България”.

Онези, които не харесват и не подкрепят Румен Радев, да не се чудят, когато той си осигури преизбирането. С такива помагачи му е в пионерска връзка вързано.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:  От много възможности избрах по -горе линк към цитата от изявлението на Петър Стоянов в сайт, който все пак е употребил в подзаглавието си думата “спекулации” относно неговото “тричане” до първо отричане.

 

 

 

 

 

 

 

6 мнения за “Петър Стоянов отрече спекулациите на ГЕРБ с името му без да се възмути от тях”

 1. П.Стоянов би могъл да коментира много теми. За разлика от момчето на Вожда г-н Плевнелиев поне се държи по-достойно и не пада до нивото на местните шарлатани окупирали политиката с лъжи и пари. В конкретния случай защо е кротък? Ами може би от ЮЕсЕй нещата изглеждат малко по-различно, отколкото от вътрешността на врящия български казан в който борбата за власт и внимание е безмилостна.

 2. ¨Струва ми се, че да бъдеш дори на думи и даже съвсем спекулативно номиниран от партията на един примитив в рамките на техния изнасилвачески наратив е повод да кажеш поне веднъж какво мислиш за тези изнасилвачи в политиката.¨
  За Буци спор няма нищо няма да вдене от цитата. Но имам обосновани съмнения, че и п.с. ще се нуждае от разяснения. Силно преекспонирана ниска топка се оказа.

 3. По какво се отличават бат Петьо от бат Бойко?
  Бат Петьо е по-културен и значително по-умен. Той преценява кой ще бъде побидител за да се нареди до него.
  Бат Бойко,бидейки прост я кара с рогата напред Да, но бикът на арената винаги пада от меча на тореадора.
  Друга разлика е,че бат Бойко е страхливец, а бат Петьо няма от какво да се страхува,защото нищо,никога не е направил..

 4. Бат`Пeтьо си има своите достойнства, но той беше първият лидер на СДС, когото запомних с недостойните му пируети пред Борисов, с които започна обезличаването на СДС. Затова никак не мe изненадва, че спекулациите на герберастите с името му не го възмущават, както нe би ме изненадало бат`Пeтьо да е кандидат-президент на ГЕРБ, макар че по-вероятно ми се струва да го играе “подгряваща група” за Борисов. Последният отдавна бленува за президентския пост. Гладна кокошка просо сънува.

 5. Струва ми се, че гарантирано РР ще бъде преизбран, ако Баце се кандидатира срещу него. Аз например ще гласувам в такъв случай на втори тур за РР.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.