Срещу токсичния в България Методиевич предстои операция по разобличаването му и в чужбина

Една българска персона имаме на един световен институционален връх и тя да вземе да се окаже дискредитирана! 

Това е един от изводите след като се появиха публичните обвинения срещу шефката на МВФ Кристалина Георгиева в битността й на президент на Световната банка през 2018 година. Сега тя е уличена от адвокатска кантора в лобиране в полза на Китай. Пише го в разследване, поръчано от Етичната комисия в банката. Банките, както знаем дори и от нашия дребен битов опит, не забравят и са в състояние да преследват всеки провинил се пред тях дълго и безпощадно.

https://frognews.bg/novini/zamesen-borisov-svetovniia-skandal-kristalina-georgieva-sauditska-arabiia.html

https://frognews.bg/novini/times-kak-svetovnata-banka-manipulira-reiting-roliata-georgieva-kim-diankov.html

Георгиева вече отрече обвиненията, но преди да повярваме на думата й срещу доклада на разследващите  нека да погледнем две нейни снимки с нейния български ментор от времето, когато той се правеше на “геополитик” с цялата си невежа претенциозност. За какво ви говори състоянието й на подчиненост, демонстрирано на езика на тялото й! 

 

 

 

Става дума за две различни снимки в при различни случаи, при които менторът й държи да демонстрира своето покровителство над нея, а тя търпи с напрегната усмивка да я държат за врата.

 

 

 

 

Не знам с какво я държи Методиевич, но неговото и нейното държане говорят недвусмислено за зависимост. 

Българските измерения на надигащия се скандал намесват също името на Симеон Дянков, близкия някога до същия ментор негов бивш министър на финансите. Посочен е в доклада на проверяващите като инициатор на манипулирани данни в полза на Саудитска Арабия при оценката на кредитния й рейтинг. 

Спирам дотук до “изясняване на случая” кой казва истината и кой лъже за лобирането за Китай и Саудитска Арабия, която точно по онова време изведнъж се оказа много заинтересована да контактува на най-високо кралско ниво с българския ментор на Дянков и Георгиева. Няма да спра да повтарям обаче, че Методиевич е токсичен за българската политика и това се видя от пълната му изолация в два поредни парламента. Задава се трети такъв случай, при които дори да е отново пръв по събрани гласове, пак ще си остане последен сред желаните за коалиране фактори.

Токсичен е и за протежетата си. За всяко от тях един ден ще пише в биографиите им, че са били държани за врата от него.

В българската политика номерата му може и да минават все още, но в международната се видя как рязко беше изолиран от демонстративните прегръдки и целувки с чужди лидери, с които той налиташе да се снима във фамилиарни пози като премиер на евроатлантическа България, скланяйки в същото време глава в израз на покорство върху рамото на дребния на ръст, но голям негов началник Путин. 

Истинското развенчаване на този нашенски болен от нездрави амбиции “великан на мисълта” предстои по международна линия.  Онези лидери, които му позволяваха да се лигави с тях, винаги са знаели с кого си имат работа. След като му наложиха карантината си, ще преминат и към следващия етап- към разобличаването.  Едва ли ще го направя лично, но ще използват с легитимните инструменти за отстраняване на един тумор от евроатлантическата общност. 

Тогава ще си говорим пак дали протестите срещу него и вълната, която го повали в крайна сметка от властта, са постигнали целта си – защото посланието от въпросната чужбина винаги е било ясно и без да е декларативно формулирано: отстранете го вие българите, за да можем да ви помогнем.

 

4 мнения за “Срещу токсичния в България Методиевич предстои операция по разобличаването му и в чужбина”

  1. Само ще припомня, че фирмата “Аркад”, която строи Турски поток, беше саудитска. А се оказа само параван.

  2. Само да кажем,че класацията,за която става дума се отнася за 2017 год.Президент е Обама.Класацията с подобрените параметри на Саудитска Арабия,ОАЕ и Азербайджан е за 2020 год.но не са открити доказателства за участие на ръководството в тези случаи.Притискани са други хора,явно.Президент е Байдън т,е. трети мандат на Обама.Всеки да си прави изводите.

  3. А трябва ли да ни пука, че западните политици ще изобличават Борисов ЧАК СЕГА. Когато Вие г-н Инджев и още няколко човека броящи се на пръстите на ръцете се опитвахте да казвате кой е Борисов, той се мляскаше с Меркел и компания пред камерите. Въпроса е ще изобличават ли западните ни партньори новите Борисовци, които задкулисието ще подготви или пак цинично ще гледат техния интерес и ще ги ритат чак когато паднат и не им вършат повече работа.

  4. Veseline, не са НИ виновни запдните политици. За съжаление сме си виновни ние самите, всички или повечето българи, които се оставихме да слушаме и гледаме как „гали“ наши подлизурки по картуните. Нямам нищо лично предвид, но това е общата картина. Никои от западните политици не си позволява да се меси в чуждите за тях работи, защото това е правило на демокрацията и на „нашият личен избор“. И според мен, да престанем да търсим вината в чуждите хора, при това от запада. Единствените чужденци на които трябва да имаме зъб и да се сърдим, дори да ги мразим, са руснаците и то като цялостна тълпа. Някой ще излезе с аргумент, че между тях има световно признати литреати, музиканти, хора на изкуството и прочее, но това не е основание, защото те не са ни поробили чрез произведенията си, а поробването идва чрез окупация придружена с невярни твърдения и заблуждения. И все пак последните две гадости бяха прокарани тук от наши български нищожества, към които се числи и Методиевич. Да погледнем само най-новите – бездействието по атомният реактор за Белене, прокопаването на турският Поток от какви огромни средства ни лиши, които със сигурност биха подобрили неимоверно положението на пенсионерите ни. Казва ли го някой това в парламента, дори от опозицията мълчат, защото са руски образувания. И още нещо, западните политици гледат да прокарат неща, които са в полза на тяхните народи. Поради това са избрани да са там, не да гледат в други посоки и ако се оставят да ги гали и им се хили Методиевич, то е за да им мине с мнозинство номерът.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.