Проплака ПППП

 

 

 

 

 

Бях обещал, че ще коментирам неродения проект на Кирил Петков когато Неродения Петко се роди. И ето че той проплака днес. “Добре дошъл на този свят”, казваме в такива случаи на бебето. 

Бебето обаче трябва да проходи в политиката веднага – точно като някои тревопасни. Ако не се изправят, ако не могат да тичат достатъчно бързо и ако нямат защитата на стадото стават лесна плячка за хищниците в саваната. 

Нашата савана не е по-различна от африканската в това отношение. Не знам дали новородените политици си дават сметка за това. Давам пример със себе си- не от нескромност, а защото ми се вижда показателно.

До вчера бях страничен и напълно доброжелателен спрямо тях  коментатор. Не ми харесва(ше) болшевишкият и твърде тъп начин, по който ги атакуваха превантивно. Защото били от Харвард, пък Кирил Петков даже имал и голям апартамент в центъра на София.

Днес обаче те минават в друга категория и трябва да очакват да бъдат обсъждани като политици. Вече не става дума за заяждане с биографиите им, а за битката да отговорят на създадените от тях очаквания. Няма да е лесно и не съм сигурен, че образът им ще се радва на възходящо развитие в очите на избирателите.

Проплакването на проекта им под названието “Промяната продължава” на пръв поглед би трябвало да ме зарадва като анализатор, който от години поставя под съмнение разделението на българите на леви и десни. Само че съм разочарован от онова, което не чух от тях. 

Никога не съм твърдял, че няма разлика между лявото и дясното. Продължавам да мисля в същото време, че българите са разделени манталитетно на произточни ( проруски) и прозападни. 

Прозападните сме в материалния смисъл на думата абсолютно мнозинство- да не кажа, че почти всички българи са такива от гледна точка на света, който обитават. Не така стоят нещата с проруския манталитет на твърде много българи с раздвоено съзнание, подхранвано целенасочено в наши дни от руската хибридна война срещу България. 

Нищо от обявената програма на новия проект не подсказва, че Петков и Василев ще се борят за превес на прозападните нагласи, което означава да се противопоставят храбро на проруското статукво.  Да си млад, симпатичен и здрав на вид винаги е добре, когато искаш да вземеш гласове от резервоара на нашето застаряващо и болнаво общество, но въпросът е какво си готов да дадеш срещу това. Не може хем да си с лустрото на Харвард, хем пък да искаш да се харесаш на хардлайнарите от московската пета колона.  

За начало- толкоз от мен относно ПППП ( Политическа Партия Промяната Продължава). 

 

28 мнения за “Проплака ПППП”

 1. Сиренето навсякъде е с пари и на запад и на изток, само че на изток обощено казано
  е пресолено. Очаквам да видим, какво ще бъде при следващата промяна.

 2. Да се надяваме, че ПППП ще образува предизборна коалиция с партиите на протеста ДБ и ИсБНИ. В противен случай изчегъртването на протеста, което е единственото, в което славуца и другите маймуни от ИТН сa ycпeшни, ще продължи до пълна победа на крадливото статукво над българския народ.

 3. @Стоян казва, че на изток и запад сиренето е с пари. Да, така е, но има разлика в цената!
  На запад, сиренето обикновено е малко скъпо, но има богат избор от сирена на различни цени. На изток има 1-2 вида сирене, което е на доста по-достъпна цена, даже почти без пари! На смешна цена – едва ли не! Само, че на изток очакват като си вземеш изгодно сиренето, магазинерът да добие пълен достъп до твоя хладилник.

 4. ПП – про-руска партия. Не очаквам много от тези двамата.
  Май внимателно настройват посланията – мрежата която хвърлят е доста широка и предимно в ляво.
  Търсели почтени но били твърдо зад Радев.
  Кое му е почтеното да игнорираш жертвите на комунизма?
  Има много които продължават да твърдят че това било минало и да сме го забравили.
  Няма такова нещо. Не можеш да надграждаш върху несправедливост.
  Примерите са много – Палестина, робството в Америка.
  Огънят на несправедливостта винаги ще тлее докато не се загаси с покаяние/присъди/обезщетения – пример Германия относно Хитлер.
  Според мен са поредният проект на руските интереси в страната (след Славиту).
  И наистина мисля че може би ДБ са единствента партия неподвластна на руските хореографи.
  Затова и не са толкова популярни.
  Гешев, Борисов, Радев – всичките играят за Русия, театрото което разиграват излиза доста скъпо.
  Василев днес – щял да говори с ДПС ако признаели Магнитски. Щял също да говори с ГЕРБ ако признаели много от греховете си. Ти да видиш! Нито и дума за сътрудничество с ДБ независимо от многото призиви от там.
  И да, г-н Инджев, прав сте – разделението не е леви/десни в нормалният смисъл на тези понятия. В България разделението е Русия/Европа. И да, много от българите са в шизофренично положение благодарение на кофти програмирането от ранни години.
  Само обективен прочит на историята от близкото минало и развенчаване на митовете насадени от руските нашественици ще създаде здрава среда за национално обединение.
  Захари Стоянов – “Проклета да е минутата когато..”

 5. Не секват игричките на богатите и силните. Изглежда този път за тях ще бъдат употрсбени Петков и Василев. Ето признаците за това:
  Не е възможна ненамеса на Радев в тяхния проект. Нещо повече -логично е той да е авторът.
  От фабриката за етикети е внедрена и се употребява за пръв път думата почтеност.
  Търсят мандатоносител от неназовани партиики. Естествената партия за постигане на общ успех за тях, като че ли не съществува.
  За проблемите Изток – Запад – пълно мълчание.
  Изявата им се използва рационално срещу Д.Б. До онзи ден влиянието на ДБ растеше до15% Сега за един ден то падна на 8%. Излиза че 9-те процента на новата формация идват само от нея. Познат начин на манипулиране! Подозирам това заиграване да не е само на реаидентурата,но и на нейните “противници”.
  Накрая – след като бъдат употребени “авторите”на проекта ще бъдат захвърлени.
  Дъпжа да кажа за да съм справедлив – уверен съм,че те вярват в добрата си мисия.

 6. И що за глупави изисквания са това?

  – да имат кариера извън политиката
  – досега да не са били в повече от една партия
  – да не са замесени в публично известни скандали

  С тези три май се опитват да кажат нещо на лидерите на ДБ.
  Славиту излезна с неприемлив кабинет, тези излизат с неприемливи изисквания.. Случайност?

  -Кариера извън политиката – държавната работа кариера ли е? Ако да Бойко я изпълнява чудесно.
  Също, наследил бизнеса от родителите кариера ли е?

  -Да не са били в повече от една партия..
  ..хмм, Петков не е ли бил сред учредителите на ДБ?

  – да не са замесени в публично известни скандали
  “Скандалите” в които pik.bg замества доста от политиците на ДБ броят ли се?

  Изобщо караме я малко наивно и идеалистично но карай да върви.

 7. И нещо друго – Джо Байдън, Тачър, нямат успешна кариера извън политиката. И много други като тях.
  Предполагам това ги прави непочтени?
  Младоците май се носят из облаците..

 8. Градивната критика, както казваха преди, е градивна. Най-малкото за да се предпазят от политическите капани, за които както виждаме има много мераклии.
  Само с очакване не може да се справим с назначените избиратели, за тях сиренцето засега е без пари и няма да се откажат доброволно.

 9. Може да лъжеш всички хора до някое време и някои хора през цялото време, но не можеш да лъжеш фсички хора през всичкото време.

  Не съм го казал ьз.

 10. За съжаление искам да изразя съмнението си относно положителната натовареност на понятието ПП (промяната продължава). Всички знаем че промяна не означава непременно нещо по добро. Не видях в последните месеци някаква промяна освен многото думи които се изсипаха в пространството, като разбира се това може да се дължи само на моето късогледство. Служебното правителство имаше в ръцете си цялата власт но така и не видяхме някой да е арестуван за корупция или поне подведен под отговорност. Всички неспирно говорят че сме проядени от корупция а дори тези арестувани от преди година за това вече са на свобода и едва ли не се подготвят за пълно оневиняване. Така че позволете ми да се съмнявам в така прокламираната промяна.

 11. Поправка: В някои клавиатури латинското В и българското Ф са на един клавиш (както А и ь). В бързината стават грешки.

 12. Съмнения винаги ни съпровождат при поява на нови политически субекти. Изборът, който правим е между доказани корупционери, неспособни да се справят с политически предизвикателства /или не им позволиха/, стари партии, които имат натрупани негативи от миналото и нови неопетнени и показали воля да изкарат страната от дъното партии. Между доказаното и съмнението, избирам съмнението, защото има вероятност съмненията да не се потвърдят.

 13. На мен пък ми хареса почтеното им отношение към ДБ.
  С подкрепата си за Радев гарантираха, че няма да им крадат електората. Надали истински поддръжник на ДБ би гласувал за тях (по предизборни съображения ще забравя изцепката на А. Атанасов, че е доволен от Радев – такива бяха времената).
  Е, знам, че посягат на неориентираната ни периферия, но ако шикълкавеха и дори ако бяха казали, че ще махат МОЧА, щеше да е по-лошо…

 14. Какъв им беше проблемът на Петков и Василев да подкрепят единствената партия с адекватно поведение в 45-я и 46-я парламент – ДБ, та тръгнаха да си търсят друга партия за мандатоносител? Според мен е за да спрат възхода на ДБ – същата, каквато беше и целта на Слави – да раздробят отново политическото представителство в бъдещия парламент, за да гледаме отново шоуто на орел рак и щука.

  Ако толкова мислеха за България, щяха да си преглътнат егото и да обединяват, а не да раздробяват.

 15. За мен има няколко смущаващи неща: наивитетът в изказванията им; чувството им за значимост, което винаги е подвеждащо и почти винаги разкрива глупост и незрялост; т.нар. критерии, в които всъщност се вписват всичките ми важни приятели и близки, които нямат капка политически амбиции, но ми се струва, че почти никой от обкръжението на двамата г-да не се вписва. Вероятно и те самите.Ще замълча за впечатленията си относно качествата на някои от техните поддръжници и вероятно бъдещи лица от политическия им кръг. Някои от тях бяха 18-19 годишни, когато гласуваха за Гоце. Добронамерено ще кажа, че тогава са били твърде млади и незрели и вероятно грешно повлияни от семейния си кръг, макар да съм разбрала, че подобни хора обикновено са пълен провал, независимо от дипломите си. Иска ми се да не съм права и бъдещите събития да ме опровергаят.

 16. Г-н Харизанов, има и други партии за хора без кариера. Няма място за безпокойство. Всеки роден талант ще може да се изяви. В ДБ например.

 17. предизборната агитация и обработка на общественото мнение вече започна от екраните на НОВА и БТВ.твърдо се убеждавам в инженерния проект.По НОВА една овална блондинка каза,че ще гласува за Петков и Василев,били казали,че няма да увеличават данъци.Да ми посочите един или поне половин политик,които предизборно да каже,че ще увеличава данъците.Ооо,санкта…

 18. Ако се правят на разсеяни и не поемат протегнатите ръце от ДБ и ИБГНИ за ПРЕДИЗБОРНИ споразумения, съмненията ми, че ПП е инженерен проект на задкулисието ще се потвърдят…

 19. Колебаех се, дали да напиша това, но реших, че ще е по-полезно да се знае от повече хора. Не познавам партичта СЕК, но знам някои неща за “случаят Росенец”. Ще го разкажа така, както го знам. Човекът, който повдигна въпроса с казва Константин Бачийски. Ако помните, имаше обвинения към ДБ, че общинските им съветници в Бургас са гласували за затварянето на прословутата пътека. Преразказвам казаното от Бачийски. В края на сесия на Бургаския общ. съвет кметът внася за гласуване предложение за нещо си. Обяснява, че трябва непременно да се гласува, защото са едни европари, за някакво рибарско пристанище. Предложението е гласувано. След края на сесията Бачийски се обръща към един от съветниците от ДБ (не съм убеден, но мисля че името беше Трифонов), за да му обясни какво са гласували. После имаше видео от телефон, как двамата вървят по пътеката към Сарая и стигат бариера, която махат.
  Трифонов с свързва с И. Мирчев и ходиха по същата пътека. Пак бяха спрени. След това беше “атаката” по море, която гледахме.

  Гледах листите на СЕК за изборите 2019г и видях поне едно “нередно име”, но за мен не е за пренебрегване факта, към кого се е обърнал Бачийски по въпроса за Росенец.

 20. От Vasil: “Ако се правят на разсеяни и не поемат протегнатите ръце от ДБ и ИБГНИ за ПРЕДИЗБОРНИ споразумения, съмненията ми, че ПП е инженерен проект на задкулисието ще се потвърдят…”

  Vasil,

  Не трябваше да чакате много:

  https://dnes.dir.bg/politika/kiril-petkov-otkazva-predizborna-koalitsiya-s-maya-manolova-i-hristo-ivanov

  Не съм гледал интервюто.
  От това което дир-а са извадили работата е ясна.
  Ще сядаме да преговаряме с ДБ.. дотук добре.
  После, Ива Митева, Зайкова харесвали му.. добре, няма проблем.
  Харесвали му политиките и на Мая Манолова.. няма лошо..
  За Христо? Ами зарадвал се че му се бил обадил и толкова.
  Това че Христо Иванов и ДБ досега бяха единствената “почтена” партия и бяха в основата на протеста миналото лято и че иска и е работил за върховенство на закона от години няма значение.
  Че го оваляха като прасе в прахта на Росенец, че мутри на държавна заплата го бутаха във водата на същият бряг също няма значение. Че пикове и блицове го валят в калта с години пак няма значение.. той харесвал Мика Зайкова. Мика Зайкова за която не се знаеше нищо допреди няколко месеца..
  Този Петков е поредният мошенник чиято цел е да подкопава ДБ, единствената партия доказала в продължение на много дълго време принципното си отношение към проблемите в България.
  И неотклонно работила за тяхното осветляване и отстраняване разбира се.
  Ясни са като бял ден действията на Радев и зад него всичко руското мекере в България какво се опитват да правят с Петков. Ножа е опрял до кокала и трябва да използват все по замискарани приоми. Лицето Петков е един точно такъв добре замаскиран приом. Бих казал и предател, родоостъпник защото много добре знае ролята която играе и защо го прави.
  Гади ми се от подобни.
  Сигурен съм че ако някой го закачи за МОЧА и руското влияние в България ще получи много обтекаем отговор.

 21. Аз пък си мисля че преди изборите няма защо г-н Петков да са сдружава с хора които му се предлагат толкова услужливо особено Мая която вече няма шанс за депутат а заедно с нея и Госпожа 500К ,стара скандалджийка. Защо да ги носи тези на гръб и да ги прави пак депутатки. Народа вече ги оцени със 5-10% одобрение. Два парламента се провалят без правителство а сега правим трети и пак същата реч на съмнения и омраза. Кирил бил откраднал на някои хора гласовете. Аз не мисля че гласовете на българите са нечия собственост. Който мисли така да отговори защо досега ДБ и останалите парчета от СДС позволиха на милиционерския герб да ги измести от дясното и да им отнеме синьото.

 22. От всичко, което чух и видях вчера по медиите от новите “звезди” на политическия небосклон, оставам с впечатлението, че се повтаря историята от 2001 година с мадридския мошеник, който върна полуумрялата БСП “в играта”. Помнете ми думата: ПППП по подобен начин ще направи електорално измършавялата БСП отново “незаобиколим фактор”, вероятно с помощта на маймуните на славуца за гарнитура ==> новият коалиционен Франкенщайн: ПППП/БСП/ИТН и всичкото това под фуражката на pумэн pэшэтникoв, пардон, pадэв.

  Призовавам демократите в България да не се подвеждат по поредните “месии”, а да гласуват за ДБ на предстоящите избори, за да не се повтори уродливото 44-то НС, в което нямаше опозиция.

 23. Комунистическите отрочета напъплиха дори Харвард и откриха топлата вода – искат леви резултати с дясна политика! Че то откакто свят светува е така! Казал ми е свако Цако – Имаш крава- пиеш мляко! Който е повярвал на ония тримата с брадите (Маркс Енгелс и Ленин) все е сбъркал! Искам да ми кажат къде по света има леви резултати (тоест благоденствие) от леви политики!

  Както е казала Лейди Маргарет, има два пътя – единият десен, а другият грешен. Откакто се помня, се питам – защо им е на работниците партия? Нали си имат синдикати. Защо им е на бедните и онеправданите партия? Нали за тях е призвана да се грижи църквата и благотворителните организации (пак създадени от благоденстващо общество).

  Кой богат индустриалец не се е погрижил за работниците си, след като се е замогнал? Ами нали конкуренцията ще ги привлече с по- добри условия? Умните бизнеси отдавна са разбрали ценността на човешките ресурси.

  Само дето унищожиха поколения читави българи и се самоназначиха за умни и красиви…

 24. ritum @

  Съветите ви са на място дадени, но въпросът е изключително неуместен. СДС не е изместен от милиционерския ГЕРБ /как си изкривихте душата/ защото то управлява заедно с него. За евентуален отговор изяснете какво е вашето дясно и какво е вашето синьо.

 25. Иванка, допада ми цялостно Вашето изказване. „Умните бизнеси отдавна са разбрали ценноста на човешките ресурси.“ Да го кажем най-сърдечно, човечността. Печели всеки, който оставя и другите да ползват благата на благоденствието което със собственият си труд произвеждат. Наистина, не бях се замислял по тези въпроси, но наистина на работниците не им е необходима партия, която да отстоява техните интереси, след като по закон ТРЯБВА да имат синдикати. А на запад силата на синдикатите е неоспорима и те са незаобиколими, ако числото на работещите в едно предприятие надминава няколко десетки души. Досега не ми бе направила впечатление каква беше тази граница, поради което не съм запомнил числото, но ми направи впечатление, че става дума за една определена числова граница, след която това мероприятие е задължително. Като погледнем реално към спомените си, разликата между някогашният „социализъм“ и частната инициатива е тази, че държавните профсъюи не зачитаха правата на работещите а взимаха винаги страната на държавните интереси. Ако те биваха накърнени, това се третираше като антидържавна вражеска дейност и се наказваше с лагери и затвори. Както сега в Русия!

 26. Между другото като се роди детето, жените казват уууу колко е хубаво. ПуПуПуПу да не му е уроки. Човек не трябва да живее прекалено страхливо и прекалено мнително. Ясно е че живота в БГ доста е посивял и оскотял. Не се случи това което очаквахме и искахме. Да се видим граждани на европейска държава. Граждани сме ама на Балканска държава управлявана от политици гледащи на Европата повече като Банка от която идват парички за тях. Не случайно въпроса за 700 замъка (къщи) с европари беше бързо бързо потулен и даже партиите на протеста го забравиха. Другаря Гешев пък направо му обърна гръб и се прави на ни чул ни видял.
  Балканския нрав го видяхме и при уж демократичните и про европейски партии. Два парламента не могат да се оттърват от люти страсти и клевети. Вместо да свалят милиционерския герб със неграмотника бойко те самосвалиха себе си. Браво браво Юнаци. Отрязахте си своята глава вместо главата на ламята.
  И затова хубаво е да повикаме малко ПуПуПуПу да не му е уроки. Може пък и да не му е уроки и да израстне истински Юнак.
  Вече успя да изплаши и обедини Герб ДПС ИТН които показаха открито червен картон на Кирил на съвета по н.сигурност. Ламята видя смърта си и се стресна а турчина даже побегна. Дай Боже. А ние ще гледаме ли или ще си спомним, че не сме роби все пак а живи същества потомци на героичен род който може да се изправя срещу врага си и гордо да го погледне в очите колкото и да е могъщ. Ако искаме да сме европейци, трябва малко да позабравим балканските страсти.

 27. https://faktor.bg/bg/articles/radev-nagradi-sina-na-panteley-zarev-za-duhoven-prinos-kam-ivan-vazov

  Радев един път не почете жертвите на репресивният комунистически режим.
  За сметка на това продължава да награждава отявлени комуняги.
  Блажени са вярващите в ПП като нямаща нищо общо с Радев и Русия.

 28. Ritum,

  Не знам за какви “люти страсти и клевети” говорите относно “уж демократичните и про европейски партии” за последните два парламента. Забравяте неадекватното поведение на чалгарите което бе в основата на всички проблеми. Точно те са носителите на “балкански страсти” но някак си ви убягват от анализите в които последователно подкопавате ДБ.
  Готов сте да дадете кредит на двама които не направиха кой знае какво за последните няколко месеца и да загърбите направеното от ДБ в продължение на години.

  Ето ви малко “балкански нрави”:

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/09/23/4256585_prokuraturata_se_otkaza_ot_deloto_sreshtu_emiliia/?ref=home_layer2

  Прокуратурата просто се отказва да разследва Масларова.. след 12 годишно туткане.
  ДБ отдавна говори за върховенство на закона и обяснява как точно прокуратурата и главните прокурори саботират това върховенсто. Петков подобно на Славиту ще изрече дежурното изречение “Гешев да си ходи” но са дотам. Няма задълбочаване в тая тема, няма опит за анализ който да убеди хората защо това е така и нещо по-важно – какво правим като махнем Гешев? Слагаме наш човек?
  Това са все неща за които ДБ говори. Говори за нуждата от основен ремонт на системата така че институциите да работят за хората а не за мафията.
  ДБ говори и за рафинерията Лукойл при Росенец, говори и за Държавна Сигурност и т.н. като елементи от тази мафия.
  Петков за подобни неща не говори. Случайност?

  И нещо друго, не съм сигурен колко “уроки”, “дай боже” и “турчин” са европейски ценности.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.