Съветските аналогии на руските избори

Изборите в Русия протичат като в приказките им за три дни и нощи пируване при щастливата развръзка. Всъщност “щастливата развръзка” от приказките е по-скоро фалшива новина със задна дата. В действителност за традиционни се смятат побоищата при запоите ( т.н. “мордобой” като част от “купона”). 

Е, нощите служат в случая с изборите в наши дни за организирането на дневното шоу с 30 и малко процента избирателна активност и на всякакви трикове на управляващите за легитимирането на предизвестената им победа.

В руските социални мрежи гъмжи от доказателства за нарушения  на изборния процес и най-вече за организираното от Кремъл гласуване в собствена полза.  Съобщава се за автобуси с едни и същи избиратели, които биват извозвани от секция на секция. Група младежи, стоящи на опашка пред един такъв пункт, беше хваната в Санкт Петербург с доказателства от активист на опозицията, който им показа видео с кадри как са гласували преди това на друго място. Хванатите на местопрестъплението предпочитат да мълчат и да се придвижват напред да се скрият в стаята с урните, но един от тях, виждайки себе си на видеото, обяснява от името на групата, че по-рано били сгрешили секцията…

 

 

 

Наблюдателни руснаци изобличиха лично Путин, демонстриран по телевизията ( явно с кадри на предварително направен запис). Гласувал и по-късно “рапортува”. Само че на снимката от “гласуването” се вижда от часовника му, че има разлика от 4 минути спрямо следващия стоп кадър, на който уж гласува .

“Облечен с италиански костюм, с швейцарски часовник, пред американски компютър с американска операционна система Путин гласува за пълна независимост и самодостатъчност на Русия. Имам само един въпрос: кого си мисли, че мами?”, коментират още в мрежата.

 

 

 

 

Путин възстановява добрата стара съветска традиция да погребва бъдещето на страната в изборни урни,  казват още представители на онази част от руснаците, от онова 70 процентно ( по официални данни) мнозинство, което или бойкотира изборите, или не подкрепя “Единна Русия”. “Познайте от раз за кого са гласували онези 30 на сто покойници, открити в избирателните списъци” , пита саркастично Диана Яковлева, кандидат за Московската областна дума в подмосковието.

“Една партия, един народ, един Путин” е лозунгът на изборите, добавя друг коментатор по този повод. Илюстрацията също си я бива – колаж от многобройни физиономии на Путин с надпис: “ кандидатите за изборите”.

 

 

 

Аналогиите със съветското време са безбройни. 

А съветското време в България продължава с мълчаливото или кресливото съдействие на колаборационистите, за които съветските окупационни монументи са все така недосегаеми. 

Идат избори и тук…

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( и още аналогии с ГЕРБ, която по най-нови данни от допитванията също върви към безславна победа):

Непопулярната партия на Путин върви към безславна победа

 

 

2 мнения за “Съветските аналогии на руските избори”

 1. ДБ попаднаха в капан.
  Петков и Василев правят самостоятелен проект и са твърдо зад Радев.
  ДБ трябва да имат президентски кандидат и ще трябва да излезнат срещу Радев.
  Изборите за пореден път се очертават русофили срещу еврофили кой каквото да говори.
  https://frognews.bg/novini/petkov-vasilev-vlizame-listite-deputati-shte-ima-121-deputati-koalitsiia-pochtenite-radev-nashiiat-prezident.html

 2. Русия се гаври с Полша – обяви окупацията й на 17 септември 1939 г. за освобождение”На 17 септември 1939 г. започна освободителен поход на територията на Полша. Съветските войски излязоха на линията Керзон, не позволявайки на Вермахта да се доближи до Минск. Народите на Западна Беларус и Западна Украйна посрещнаха съветските войници с ликуване.” Това се казва в съобщение на Руското външно министерство.
  Каква е истината – свобода или окупация донася Червената армия на Полша?
  за повече тук
  https://faktor.bg/bg/articles/rusiya-se-gavri-s-polsha-obyavi-okupatsiyata-y-na-17-septemvri-1939-g-za-osvobozhdenie

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.