Охранителите на Путин и Охранителя : прилики разлики в осребряването на охраняването

Да си охранител на вожда и да направиш кариера на важен пост в държавната йерархия не е патент на Бойко Методиев(ич) Борисов. Това е руски стандарт.

Смъртта на министъра на извънредните ситуации на Русия Евгений Николаевич Заничев при инцидент по време на учение в арктическата зона край Норилск на 8 септември провокира темата за (не)радостната съдба на бившите охранители на Путин. Защото Заничев е бил не просто охранител, а личен адютант на главнокомандващия Владимир Владимирович – и беше родом от родния на Путин Ленинград.

Заничев не е изключение по отношение на звездното си кариерно развитие сред преторианските гвардейци на Путин. Беше награден с министерство. Такова имаше само в Русия и в България в Европа. Неговият еквивалент на този министерски пост пост у нас за последно беше близката до Доган негова депутатка Емел Етем.

След спречкване кой да извади повече дивиденти на загрижен български управленец около трагедията през лятото на 2009 година с удавилите си в Охридското езеро български туристи – пререкание между новоназначения премиер Бойко Методиевич и неговия бивш ментор президента Георги Първанов – копието на руското министерство у нас беше закрито. Заметена беше една от руските следи в изграждането на европейска България, приета междувременно в ЕС.

На базата на творчески приложения на местна почва руски опит охранителят на големия шеф ( Т. Живков, а след това и С.Сакскобургготски) Бойко Методиевич  стана несменяем бос в България за повече от десетилетие. Оказа се по-добър от руските образци в осребряването на преторианското изкуство.

Охранителите на Путин имат в сравнение с него един основен проблем: не могат да станат чак премиери в сянката на полковника от КГБ, но са все пак щедро възнаградени за своята преторианска вярност. 

Съдете сами от списъка им на заслужили слуги на режима и лично спрямо Путин.

Всяка прилика с нашия случай не е случайна.

 

 

 

 

3 мнения за “Охранителите на Путин и Охранителя : прилики разлики в осребряването на охраняването”

  1. хубаво,но много ветровито място за кариера,пък и помним как падна хеликоптера на ген.Лебед.Е,сега не падна хеликоптер,падна министъра въпреки телохранителите…

  2. Господин Инджев, имаме подобно явление на съветските граждани Димитров – Червенков в нашата история.

  3. Министерството на вътрешните работи на Чехия потвърди, че Бойко Борисов през периода 1992 до 1994 е лежал във затвора в Панкреац!…българската мафия в Чехия е изцяло покровителствена от българската Държавна сигурност на комунистическата партя БКП…
    …Борисов е бил част от криминална банда, която е крадяла автомобили в Чехия…чешките разследващи органи са свързали в разследването си, Бойко Борисов и Васил Божков…
    https://novinary.allbg.eu/676308/?fbclid=IwAR3Q8zWVbdUakXAnc8OrU8KZNW_JJcsrLNWCVnylaM00PegcAfHRKzgGJkg

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.