Истерична путинофилка изобличи без да иска като свой другар по русофилия бившия сикаджийски премиер

Бутафорната русофобия, демонстрирана през последната година от управлението на гаранта на руското статукво у нас Бойко Методиевич от десетилетие насам, беше опровергана поради елементарна глупост, проявена ( не за пръв път) от една от емблемите на путинофилията в България.

Нина Дюлгерова, наречена Юлия Дюлгерова в заглавието на публикацията в “агенцията” с особени пристрастия към възвеличаването на Бойко Методиевич, за пореден път го “разкри”, че той си е човек на Кремъл. От позицията на възторжен негов почитател тя нападна един от критиците му Кирил Петков, че разчиствал лични сметки с бъдещия… Стефан Стамболов. https://pik.bg/проф-юлия-дюлгерова-кирил-петков-разчиства-лични-сметки-и-затова-иска-оставката-на-гешев-с-news1055730.html

 

 

 

 

Да те възхвалява истерична путинофилка е повече от достатъчно, за да стане ясно що за мимикриращ “русофоб” си! Фактът, че тя не си дава сметка за ефекта от своите откровения, не е оневиняващо обстоятелство за простодушната й изява. Просто толкова си може…

Гавра е русофилстващите да злоупотребяват с името на Стефан Стамболов като положителен за тях герой. Обсебват и тази голяма историческа фигура за своите колаборационистски цели. Сравнимо е с наглостта на същите хора, които обявяват Ботев за “първия български комунист”.

Колкото Стамболов би търпял да го сравняват с Методиевич, толкова и Ботев би простил на долнопробните спекуланти, които узурпират неговото свободолюбие и го приравняват към тяхната мракобесна практика на потисници на всякаква свобода. 

Джуджето Бойко няма как да бъде съизмервано с великан, като големия възрожденец, революционер, патриот, държавник и спасител на България от натиска за подчиняване на българите на руските имперски интереси. Името на Стамболов е нарицателно за успешната съпротива срещу опитите на Русия да замени Османската империя като нов господар на българите.  

Стамболов е имал кривици в характера и поведението си, проявени, когато е бил на върха на славата си. Не е нужно да бъде идеализиран, но да бъде абсолютизиран точно от следовниците на онези, срещу които се е борил ( и заради което е загинал в крайна сметка), е подигравка с паметта на благодарните за неговите заслуги българи.

 

 

 

4 мнения за “Истерична путинофилка изобличи без да иска като свой другар по русофилия бившия сикаджийски премиер”

  1. Вий не вярвайте много, много какво пише в ПИК, БЛИЦ и подобните.

  2. @Явор

    На Пик, Блиц и др. не вярваме, но на откровенията на Дюлгерова, вярваме. Казала ги е.

  3. Към Ив.Терзийски:

    Същото се отнася и за в. “Труд”, който помести интервю с Дюлгерова, в което призова да ми бъде забранено да пиша. Същият ден “вълците” на Костадинов се опитаха да изпълнят заръката й в Добрич. Така че се налага да взимаме насериозно трибуните на екскремизма.

  4. Камарата на представителите гласува новия военен бюджет на САЩ. В него са включени нови санкции срещу руската агресия. Разширена е забраната да се търгува руски държавен дълг. Досега беше забранено първичното изкупуване, вече се забранява въобще търговията с руски дългови книжа. Въвеждат се санкции срещу 35 руснаци, в списъка са пемиерът Мишустин, кметът на Москва Собянин и министъра на здравеопазването Мурашко. Разширява се списъка на фирми, свързани със СП-2.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.