Къде са ГЕРБ, къде са “патриотите” да защитят кристалната репутация на тяхната Кристалина?

 

 

 

 

 

Смутен съм. Едни лоши западни медии, определяни обикновено като леви и дори като комунистически в битността си на критици на Тръмп, атакуват кристално чистата репутация на нашата Кристалина. А тя не получава никаква патриотична защита.

За нея настъпва нещо като кристална нощ, гонение по етнически признак. Ами щото е българка, се очаква(ше) да ви каже нашенският патриот. Обаче той мълчи и така за пръв път излиза, че вярва повече на онези левичари от “Ню Йорк таймс”, “Дейли телеграф” , а вече и от сп. “Икономист”.

Тия драскачи от “Икономист” така изнагляха от липсата на съпротива срещу тази несправедливост, че вече искат оставката на Кристалина от върха на МВФ. И защо? Защото помагала на комунистически Китай да си напудри пазарното реноме докато била Изпълнителен шеф на Световната банка, както твърдят някакви адвокати, наети от банката да дискредитират нашето момиче. 

Че кои са тия, бе? Мязат на “Работническо дело”, както веднъж заяви патриотично Тома Биков по адрес на клонящия към лейбъристите в Англия в. “Гардийън”, позволил си да коментира неуважително сикаджийския ни премир. Ай СИКтир, бе ( с извинение към арменците, защото те знаят истинския смисъл на това възклицание, което е много неприлично, точен превод от руски “пошол на…)!

Да, ама този път дори и нашият Биков го няма да им каже жестоката истина в очите. Той дори и шефа си като че ли попрестана да хвали. А това в ГЕРБ се наказва с прогонване. Както стана с Елен Герджиков, който не защитавал началството си Фандъкова и нейното началство се похвали, че го сложил на дузпата ( като за автогол, защото в днешно време да те кълне Методиевич е почти като индулгенция задето си му служил дълго и послушно). 

Айде Биков да го оставим, може нещо да не е добре човекът ( Бойко здраве да му дава!). Ами бившият конституционен съдия Г. Марков къде дреме, че не скочи да защити тяхната Кристалина и да обясни на простия избирател на сложен юридически език, че става дума за намеса във вътрешните неща на Кристалина? 

Ами бившият зам. министър на външните работи Георг Георгиев?

Помните ли как тази компания спретна цяла кампания срещу някакви си председатели на комисията по външните работи в американския Сенат, които били изразили просто лична критика към корупционното гербаджийско статукво, накърнената медийна свобода и независимостта на съдебната система у нас?  

Общото между споменатите адвокати на въпросното статукво е убедеността им, че дори когато идват от Америка някакви критики, те няма как да са основателни заради непогрешимостта на вожда от Банкя. Той още тогава, когато тези критики започнаха, се нацупи и спря да се прави на американски фен. Но неговите следобърсачи продължиха до последно да държат партийната линия.

И сега изведнъж мълчат. Мълчат заедно със супер патриотите от коалиционния им период, които хранят по традиция партийния си търбух с горещи клетви срещу посегателствата срещу всичко българско ( с руски произход). Траят си и те.

Налага се друг да вдигне знамето на патриотизма и да защити кристално българската чест. Търси се! 

8 мнения за “Къде са ГЕРБ, къде са “патриотите” да защитят кристалната репутация на тяхната Кристалина?”

 1. Сталинка е ясна,в ролята на редови балкански тарикат настъпвайки мотиката,но явно( пак по балкански) сметката е била без кръчмар.

  Торлака,обаче кърти мивката в “Бивол”със статия за МОЧА…
  ЗА ТРИУМФАЛНАТА АРКА И МОЧА
  https://bivol.bg/christo-arc-mocha.html

 2. Асен Йорданов: Има и свободни журналисти, които водят битка, но са като пушечно месо

  Ето какво сподели той по повод визитата на евродепутати у нас заради проблема със свободата на медиите:
  Евродепутатите няма да чуят, че в България има нова цензура. Има, разбира се, свободни журналисти, които обаче водят битка на фронта и са напълно сами. Не са нито в единия, нито в другия политико-икономически лагер. И са напълно изоставени, маргинализирани и оставени като пушечно месо. Ако оцелеят – оцелеят. Ако ги няма, още по-добре, за да не се бъркат в голямото задкулисие и в общото поддържане на статуквото. За да може подмяната да продължи.

  На мен никой не ми е казал, че ще има среща на евродепутатите по въпрос, свързан със свободата на словото. Никой от „Биволъ“ не е поканен на такава среща.

  https://frognews.bg/novini/asen-iordanov-pred-frog-balgariia-ima-nova-tsenzura-ima-svobodni-jurnalisti-koito-vodiat-bitka-kato-pushechno-meso.html

 3. Иво,приятелю, по-полека Бе, ще ме умреш от смях!!! Ах, горката криСТАЛИНка! С риск да се повторя ще кажа: Иво, бъди жив и здрав ти и скъпото ти семейство и продължавай НАГОРЕ!

 4. Толкова ми харесва! Леко, ненатрапчиво и кристално ясно! Иво благодаря! Мисля, ще го прочета трети път.

 5. Трябва да сме горди българи! И ние сме дали нещо на света – Ирина Бокова и Кристалина Георгиева!!

 6. Венко, къде забрави … кърджалийска … Бе, или си мислиш, че като я гали мило някой по главиЧКАТА, тя не е за мислене и не Флиза в кюпа?

 7. Сталинка както и да се гласи не може никога да избяга от политкоректните си брътвежи. Няма как да ѝ се получи с прическа, излъчване и визия на типична главна счетоводителка на АПК.

 8. Имам си аз две съседки
  две съседки -две разведки
  чернокосата Сталинка,
  а пък русата – Иринка!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.