В България и днес арестуват за съпротива срещу съветската окупация

Пет минути стигнаха на моторизирания полицейски вариант на “руските вълци” в България от Първо районно управление в София  да изпълни заръката на руското посолство да бди срещу посегателства на българи срещу Монумента на окупационната червена армия МОЧА. Ще получат похвала от руските си началници, които ги снабдиха с модерни камери с по-голяма разделителна способност от преди за шпиониране на свободолюбиви български.

Две полицейски патрулни коли с шест униформени служители от винаги поддържания в бойна готовност за целта екип, следящ на отделен монитор главния обект на съветско-българската “дружба”, реагираха мълниеносно тази сутрин на инициатива на привърженици на демонтирането на МОЧА да заличат със сив бронзов спрей позлатената признателност за съветската окупация на България. Задържаха “извършителя” Мартин Заимов, член на нашата неправителствена организация. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нейният председател Кубер Сапарев, по случайност останал на свобода, но присъствал на полицейската акция, написа в мрежата:

“Опитът ни с Мартин Заимов да прикрием позорния златен надпис със сива боя завърши на петата минута с две патрулки и шест служители на полицията. Ех, ако така хващаха и измамниците и крадците…”

” Скъпи съмишленици, към момента Мартин Заимов е с мярка “задържане до 24 часа” в 1-во РПУ. Моля тези от вас, които имат възможност, да дойдат тук сега!”

В ранния следобед неправомерно задържаният Мартин Заимов беше освободен след като е написал в обяснението си пред полицаите( както ми сподели в телефонен разговор), че самият МОЧА е в режим на нарушаване на българския закон за престъпния характер на комунизма.

А от БНТ, типично, избраха да цитират “меродавен” източник, т.е гузната полиция, която отрекла, че става дума за финансиста Мартин Заимов. https://bntnews.bg/news/policiyata-zadarzha-mazh-opital-da-zalichi-nadpisa-na-pametnika-na-savetskata-armiya-1169961news.html

Ако някой продължава да се прави на неразбрал, нека да го кажа отново: въпросът за доминиращите над столицата и други големи български градове монументи на окупационната червена армия е политически. Определящ е като Берлинската стена кой стои на прозападни и кой на просъветски позиции.

Докога политическите партии ще се снишават по Тодорживковски и ще се правят, че тази стена не съществува?

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Линк към съдебно решение във връзка с подобен казус, по който съдът оправда “извършителя”, което не пречи на полицаите да следват инструкторите на руското посолство и да задържат “извършители” за същото. 2021-07-28-ndelo-259-2021

 

 

9 мнения за “В България и днес арестуват за съпротива срещу съветската окупация”

 1. Моя коментар Инджев е само един – само трябва да се смени надписа на Паметника на Съветската армия и той си е много Куул: На хората изгонили Сакскобурготските колониален режим с признателност от българският народ!

 2. Твърде невъзпитано и неуважително е да се обръщаш към човек само на фамилното му име.Останолото дето е снесъл Васил едва ли се нуждае от коментар.
  Със здраве.

 3. @Васил Ангелов

  Де гиди и мушмурока.. И поубили “малко” човеци, за статистиката…

 4. Моят коментар, Ангелов е че хич не си куул.. по-скоро ъ фуул.. юзфул фуул индиид..

 5. Васил Ангелов,

  Прочети тази статия и разбери какво значи родолюбец.

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/09/26/4257717_martin_zaimov_e_bil_arestuvan_za_zalichavane_na_chast/?ref=home_layer2

  Защото ти си точно обратното – родоотстъпник, продажник.. за двата гроша си продал майка си..
  И ти говоря на ти понеже за такива като теб нямам и грам уважение.
  Мартин Заимов – достоен внук на легендарният си дядо – ген. Владимир Заимов.
  Тези хора са дали живота си за България докато ти и подобните ти заедно с руските окупатори паразитствате до ден днешен върху същата.
  Но знай, няма да успеете, истината постепенно излиза и ще бъдете натирени.
  Благодарение на истински патриоти като Мартин Заимов, Иво Инджев и техните съмишленици.

 6. Всъщност, ген Владивимир Заимов е спорна фигура. Обърках го с ген Владимир Вазов – един наистина достоен български генерал и патриот. А Мартин Заимов ми се издига още повече в очите.

 7. г-н Инджев, много се дразнят, щом веднага активират тролетариата (визирам бръщолевенията на т. нар. ангелов естествено).

  Хайде, друзя, дерзайте, че рублата пада, трябва да засилите темпото…някои отдавна са минали на юани, както се чу:)

 8. Да цитирам пак, случая изцяло го заслужава, Таня Благова:
  “пигмей мери Одисеев връх”
  Кой разбрал-разбрал.

 9. @Иванка::за съжаление,рублата не пада,дори се укрепи-за пръв път след 29 юли 2020г се котира под 85 за евро.На 5 ноември 2020 г.нефта осцилираше около 40 щ.д./барел.сега е около 78-79.Това даде спасителна глътка въздух за финансите на РФ и спаси Путин от безпаричието.Това са фактите.Вестоносеца да остане цял.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.