Румен Радев бил опонирал на полковник Путин и колегата му от КГБ Гундяев? Каква е истината

 

 

 

 

 

 

Жива манипулация за евентуално лековерни прозападни избиратели у нас сервира тази сутрин през шубера на телевизора като предизборно кебапче евродепутатът Иво Христов, който беше шеф на предизборния щаб на Румен Радев през 2016 година и отново се позиционира като такъв за настоящите избори. Президентът Радев е опонирал на Путин в Москва и на патриарх Кирил в София, анонсира в менюто си Христов. 

Христов не уточни кога точно Радев е “опонирал” на Путин и какво точно му е казал, че да го смятаме за “опониране”. Защото Радев беше на аудиенция при Путин на 23 май 2018 година и каза, че основната му цел по отношение на Русия е „възстановяване на диалога на най-високо равнище“  ( камък в “русофобското блато” на Плевнелиев) и че е „трудно да говорим за доверие след три спрени мащабни проекта, в условия понякога на остро противопоставяне между Европейския съюз и НАТО от една страна и Русия – от друга. В условията на санкции, на ограничителни режими, както и след недалновидно политическо говорене през последните години“…

Със спирането на въпросните обекти се хвалеше на Запад конкурентът му в поклоните пред Русия Бойко Методиевич, преди да клекне пред Москва и за газовия руски “Турски поток”, и за АЕЦ “Белене” отново. 

Това не е “опониране”, а е злословене по отношение на плахите опити за опониране от страна на България за действието и бездействието на онези, на които той се  оказа яростен опонент и конкурент по всякакви теми, но не и по отношение на сервилното поведение спрямо Москва.   

На тази среща именно Радев на практика предложи на Путин “Южен поток” да бъде прекръстен на “български поток”.  Дотичалият седмица след него в Москва премиер със сикаджийското минало  очевидно е доразвил идеята му и я осъществи с актуализиранта марка “Балкански поток”. Докато руските ( и не само ) медии се чудеха защо двамата се явяват при Путин с една седмица разлика, председателката на БСП Нинова ги похвали в тандем за поклонението им в тяхната Мека, но открои твърдо и спекулативно Радев като победител в състезанието между двамата кой да се хареса повече на Кремъл.

„Добре е, че имаше срещи и на президента Радев, и на премиера Борисов. Чрез тези посещения се размразиха отношенията между България и Русия“, каза тя, но не пропусна да се изгаври с натегачеството на премиера.

„Борисов се опита да поправи собствените си грешки от спирането на проектите, но не успя. Извинява се и търси прошка от г-н Путин, но за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите ползи, за националния интерес на България. Надяваме се ЗАПОЧНАТИЯТ ( курсивът мой ) диалог между България и Русия да продължи на всички политически, дипломатически и икономически равнища, защото е в интерес на България“, заяви още Нинова. https://www.flashnews.bg/ninova-poseshteniyata-na-borisov-i-radev-razmraziha-otnosheniyata-mezhdu-balgariya-i-rusiya/ 

Година по-късно на международен икономически форум в Петербург Румен Радев отново се срещна с Путин и направо му сбъдна мечтата. Защото му заяви на 6 юни 2019 г., че “Русия има своето място в изграждането на АЕЦ “Козлодуй”. Т.е. потвърди му, че най – важният стратегически приоритет на Русия в България има гарант в негово лице.

На самия форум , извън двустранната среща, Радев се осмели по-късно да поиска по-справедлива цена на руския газ, на което присъстващият Путин отвърна господарски с опакото на ръката си, че смята цената за справедлива. 

Явно това “опониране” вади от контекста Иво Христов и загадъчно го подхвърля на наивниците като някакво опониране на Путин. Прави го с акцент върху цената на газа,  която е безспорна ( болезнено голяма за българския джоб) величина и засяга всеки българин, дори и най-болните от русофилия българи, за да си кажат, че техният президент все пак се е застъпил за тях пред батюшката.

Показателно е, че Христов не се позова на направените напоследък реални стъпки от страна на Радев, които го представят в по-приемлива предизборна светлина пред Запада и прозападните българи. Защото Радев одобри инициативата “Три морета”, определена от Москва и нейния персонал от петата й колона в България като американски и русофобски проект, целящ да обедини Източна и Централна Европа срещу Русия. 

Христов също “пропусна” да спомене, че външният министър Светлан Стоев подкрепи териториалната цялост на Украйна на конференция в Киев на 23 август. https://ivo.bg/2021/08/24/президентът-радев-направи-крачка-към/

А и военният Панайотов в реч при откриването на учебната година във Военната академия след това посочи Русия като противник на България в рамките на НАТО. Което също нямаше как да стане без одобрението на Румен Радев.

Номерът на Христов е да се опита да изкотка прозападните българи сред избирателите на Радев, но в същото време внимава още повче да не дразни и верните му русофили с реални примери за “опониране”.

Колкото до твърдението, че Радев опонирал на руския патриарх Кирил, чиято ръка целуна на колене на летище София кандидатиралата се отново за вицепрезидент Илияна Йотова, “опонирането” му приличаше много повече на виновно мълчание и мрънкане под носа, докато строгият му учител от школата на КГБ  му размахваше пръст в българския президентски кабинет навръх руския ни “национален” празник 3 март.

И понеже в това манипулиране на лупингите на Радев неговият говорител Христов вижда “сложна дипломация”, трябва ясно да му бъде заявено: никак не е сложно да бъдат разгадани опитите да бъдат заблуждавани българите с недомлъвки и внушения, които са далеч от истината. Просто е. Като “философията” на вожда на простите в България от Банкя Методиевич, който си служи със същите методи. 

 

7 мнения за “Румен Радев бил опонирал на полковник Путин и колегата му от КГБ Гундяев? Каква е истината”

 1. Ще добавя и страхливата постъпка на фърчилкоф да не подкрепи правосъдие за всеки в искането им да не бърза да удобрява гешев да стане гл. прокурор без да се знаят “успехите” му в борбата с престъпността!

 2. Към евентуалните гласоподаватели на „Промяната продължава“ с молба. Спрете се на тези абзаци от статията на г-н Инджев: „Номерът на Христов е да се опита да изкотка прозападните българи сред избирателите на Радев, но в същото време внимава още повче да не дразни и верните му русофили с реални примери за “опониране”.“, „И понеже в това манипулиране на лупингите на Радев неговият говорител Христов вижда “сложна дипломация”, трябва ясно да му бъде заявено: никак не е сложно да бъдат разгадани опитите да бъдат заблуждавани българите с недомлъвки и внушения, които са далеч от истината.“, и ги сравнете с предизборните изявления на Асен Василев и Кирил Петков по отношение горещия картоф в устата им Русия, колкото и оскъдни да са те. Да не говорим за пълното им затъмнение по отношение на жалоните на унижението забити във всеки наш областен град. “Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе почтено с нас”, заяви Асен Василев,……….

 3. ….. „Бившият финансов министър Асен Василев съобщи, че в инициативния комитет ще има представители и на “Продължаваме промяната”, „„ПП“ ще защитава изцяло и само българските интереси.“- Кирил Петков. Какво означава това, като всички национални катастрофи на България са причинени от русофили, които от тяхна гледна точка също са защитавали българските интереси водени от „любовта си към България“, която „любов“ обаче е създадена, придобита от любовта им към русия.
  Румен Радев-Асен Василев&Кирил Петков-Русия от една страна и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ от друга и точно тук трябва да намерим и отговора за правилния ни избор и за Президент, и за партия. Защото както вече знаем битката в България не е между десни и леви и всякакви други, БИТКАТА Е МЕЖДУ русофили И БЪЛГАРОФИЛИ!
  Просто е, нали? УСПЕХ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

 4. Гундяев направо му тропна по масата а нашият амсалак гледаше като насрано дете майка си.Справедливата цена на газа я извоюва ЕС,но това руската подлога няма да го каже.

 5. @ tervel:
  Със самото им появяване за всеки, който има пипе, колкото да не си затисне главата, като затваря вратата, марионетките бяха повече от ясни: ” Няма да бъдем нито леви, нито десни”. Кой още преди време декларира същото, че не си спомням?… Да му писне на човек от политически травестити!

 6. Свитата на Радев не му прави услуга като лъже, за да му полира имиджа. Тези номера дори по отношение на харизматичния (в очите на някои недокл_тени фризьорки) Буци не минават вече, а по отношение на безличния Радев изобщо не могат да минат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.