Руски мигранти превземат постове в българската държава, но за тях няма телени огради, а телешки възторг

(При)родно явление или контролирано бедствие?

 

 

 

 

 

 

Коментатор в ivo.bg повдига въпроса защо на важни постове в днешна България се назначават пришълци от Русия.

Наистина, каква е причината? Дали страдаме от липса на квалифицирана работна ръка, че се налага да бъдат трудоустроявани мигранти от държавата, която е сред световните шампиони по захранване на света с бегълци от родината им?

Явно точно тази инвазия на мигранти не тревожи нито управляващите, нито онези, които ни управляваха след успешно внушаване на страхове сред избирателите, че ще бъдем превзети от мигранти. Защото става дума в случая за контролирана миграция под закрилата на управляващата в сянка с “невидимата” за патриотарите пета московска колона у нас.  

Ето какво пише SMS в коментарната част на блога: 

 

“Забелязвам, че пак зачестиха по медиите разни  PR съобщения и информации, все  възторжени  и напомпани  с  хвалби, които  неизменно пораждат въпроси: 

 Толкова ли си нямаме кадърни  мениджъри -българи, че се “наложи” някаква рускиня, Олга Лавренова, да стане новият изпълнителен директор на “Загорка”:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/imena/2021/09/26/4257346_olga_lavrenova_e_noviiat_izpulnitelen_direktor_na/

Толкова ли нямаше родолюбиви  български учители  във Варна, че  трябваше да назначат за директор на ОУ “Христо Ботев” някаква Виктория Шереметова, която говори  на неразбираем  език ? Как и дали тя ще   възпитава   българчетата  в  любов към България или пак ще се чудим откъде се пръкват поредните поколения поклонници  на Евразийския концлагер?

Дали я е грижа рускинята Ярослава Бубнова, назначена от продажен министър на културата за директор на Националната художествена галерия, за опазването на българските културни ценности и няма ли  да пръсне  на безценица тази  съкровищница на духа, лишавайки народа ни от базисния стълб на националната ни идентичност?

Защо трябва председателят на  асоциацията на младите БЪЛГАРСКИ учени да се казва Вадим Рошманов и свързано ли е това с възможности за кражбата на незащитени интелектуални продукти и за точене на европейски фондове ?

 КОЙ ги назначава (избира) точно тези ?  Щото не е виновен този, който  яде “баницата”…..

 Списъкът на подобни родоотстъпни  назначения в българските институции, особено в съдебната система, “силовите” министерства и местната власт, е апокалиптично дълъг и той задължително трябва да бъде ПУБЛИЧЕН  и  редовно актуализиран ! 

Тъй като  едва ли ще се намери институция, която да събере кураж  и да се заеме с тази отговорна  задача, може би създаването и актуализирането на подобен (съдбоносен за националната ни сигурност) списък би трябвало да се попълва от родолюбиви български граждани и НПО.

4 мнения за “Руски мигранти превземат постове в българската държава, но за тях няма телени огради, а телешки възторг”

 1. Не е съвсем по темата. Разликата е, че се отнася за
  “българи”.
  Мой коментар към Антони Герасимов във ФБ:
  Към Антони Герасимов
  https://www.facebook.com/AntoniGerasimov
  Цитат: “За да ни поздравят в начинанието се включиха и проф. Румяна Коларова – председател на Българската асоциация по политически науки, доц. Блага Благоева ръководител катедра Политология към УНСС и доц. Алексей Петров – ръководител катедра Политически науки и национална сигурност към ПУ „Паисий Хилендарски“, които, освен че ни поздравиха, ни дадоха и ценни напътствия и съвети за същността на науката.” АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!? Същият този!? Вие наясно ли сте на кого сте позволили да ви дават на Вас, а чрез Вас и на ФБ – аудиторията, “ценни напътствия и съвети за същността на науката.” Коя наука!? Криминалната ли!? (Това няма нищо общо с криминологията. Моля да не се смесват двете понятия.)

 2. Допълнение към предния коментар.
  Антони Герасимов
  17 септември в 20:54 ч. ·
  Днес проведохме първото ни събитие в град Пловдив…

  …Младежка асоциация по политически науки
  17 септември в 20:44 ч.
  (https://www.facebook.com/thinktankBG/)

  (https://thinktank-bg.eu/?fbclid=IwAR0l1wqV84bTyUGX0b2NQXFHRp0fad1MRszUZVZn7nT6pT6Ier9NSCAgEn0)
  ❗️Днес проведохме нашето първо събитие начело с новия управителен съвет на МАПН!
  👉На него присъстваха представители на академичната общност, световни експерти по политическо консултиране и международни отношения, Асоциация на младите учени в България, както и представители на местната власт в града. …

 3. Руснаците се окопават във всички възможни служби, до които се докопат. Това не е случайно. Има окръжно от КГБ и наште майцепродавци отговарят “Слушам!”.

  А в България? Не веднъж съм цитирал руския император българофоб Александър III, който съветвал своя външен министър Гирс : “в България действайте с пари”. /Иво Инджев/

  https://ivo.bg/2017/07/20/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.