Защо папагалите припяват на руското посолство с крякане само срещу личността на арестувания пред МОЧА Мартин Заимов

Но го бях правил досега, но ето че се случва: пиша трети текст по един и същи информационен повод от преди три дни.

Арестът на известния банкер и финансист Мартин Заимов пред МОЧА в София, както можеше да се очаква, предизвика съответната реакция и от страна на руското посолство, което нарежда на българската полиция да пази главната съветска светиня в София, осветявана специално за целта от русофилското началство на София, което в момента би загубило избори от “Демократична България”, ако имаше такива.

Погледнах коментарите под злъчния коментар на посолството, което се занимава с темата за това кой е бил дядото на Мартин Заимов. Папагалите сред нашистите, които са се изказали по същия въпрос, веднага подхващат инструкцията и попържат внука, който не бил достоен за дядо си. Което е достатъчно позорно, но не това ме впечатли.

Впечатляващо е този път какво не пишат болните от съветофилия нашисти. Нито един от тях не засяга същината на въпроса за “освобождението”. Нито един!

Защо? Защото е лесно да оплюеш омразна личност. За всекиго ще намериш нещо, щом ти се иска или ти нареждат. Но е все по-трудно да спори с историческите факти, крити, изкривявани, манипулирани толкова години от колаборационистите с нашите окупатори.

Окупацията на България от Червената армия е юридически факт, а не публицистична фигура, измислена от някого. Точка.

Опитите да бъде представена окупацията като благодеяние е толкова незащитима кауза, че от нея лека-полека започна да се дистанцира самата днешна Русия чрез изказванията на своите посланици в София. Например Митрофанова набляга на това колко русолюбив бил българският народ и препраща като причина към 19 век, а не към 5 септември 1944 година, когато червената армия нахлува “освободително” в България, която нито е била окупирана от вражеска на СССР армия, за да бъде освобождавана, нито е оказала съпротива.  

Бият вързан човек, който сам е пожелал да не се противопоставя, за да избегне, както са се надявали от правителството на Константин Муравиев, на вързания човек да му бъде спестен жестокия побой от по-силния побойник. Тази “победа” на гигантската държава над миниатюрната България е толкова жалка като претенция, че все по-малко издържа проверката за лоялност към лъжата с течение на времето.

Ето защо цялата злоба на инерцията сред защитниците на ирационалната интерпретация на историята у нас се стоварва върху личността на Мартин Заимов. Ако бях в София, можеше и мен да ме сполети. Засега ме “пришиват” – незаслужено по отношение на конкретната слава- към смелата постъпка на Мартин. Намират начин да ме споменат сред “инициаторите”. 

Бил съм и сред изпълнителите при други акции на МОЧА ( като изрисуването на българското знаме – на снимката, част от видеоклипа по-долу), но този път нямам нищо общо – по-скоро по случайност, поради която не се оказах арестуван също. 

 

 

 

 

Между клакьорите на руското посолство в коментарите обаче са се промъкнали и няколко обратни на кремълския сплотен хор от хора, които се изживяват като по-руснаци от съветофилите. Едно от тези мнения публикувам тук като линк към “ Блус за червената армия освободителка”.

 

4 мнения за “Защо папагалите припяват на руското посолство с крякане само срещу личността на арестувания пред МОЧА Мартин Заимов”

 1. Уж не по темата, но все пак по нея: американците проведоха успешно изпитание на хиперзвукова ракета, “освободителите” получиха надпреварата във въоръжаването, каквато си пожелаха: https://www.kommersant.ru/doc/5007041

 2. Още един асвабадитель :

  Задържаха руснак за разпространение на наркотици в София
  (сигурно вече са го пуснали, иначе Мутрофанова пак ще яхне метлата ! 🙂

  https://www.24chasa.bg/novini/article/10227094

 3. Направи ми впечатление, не добро, позицията на младока юрист Станислав Станев във Фрогнюз, критикувайки учтиво Мартин Заимов- внукът на ген. Заимов. Казва му как той тактично постъпил като направил критика на завоевателите на МОЧА, но за това взел предварително разрешение от градът София! Той също бил против МОЧА (добре поне, че го е назовал така, както го назоваваме и ние), но бил против боядисването и зацапването с боя. Дава му акъл как да демонстрира културно, като „приложел факти“ защо е против!
  А бе драги ми Зеленчо, не знаеш ли, че позволение се получава само от руското посолство и ще те карат да представиш куп бумаги, ще те разкарват до дупка, доката от това нищо няма да излезе. Да не говорим, че ще го охулят, че се гаври с паметта на дядо му, който макар, че е предатал, сега предава. Плюс това, ще организират там един протестен анти-митинг на „почтенните“ българи, който ще бъде придружен с побои, та допълнително ще го изкарат хулиган и престъпник.
  Щом някой не е осъзнал, че Русия разбира само от сила и нахакано държание, с мека китка ала Меркел, няма да се получи нищо добро, особено пък да се очаква вразумяване и поука при наличието на все още нарочно изопачената ни история.

 4. А ето кой руснак е измислил небивалиците за “хан” Аспарух и тези лъжи и до днес определят написаното в българските учебници по история:
  Руснакът Александър Дмитриевич Чертков (1789-1858) първи пуска в ход измислицата, че българите на Аспарух, които през 680 г. създават държава на юг от Дунав, са една малка орда, която славяните асимилирали. Тази откровена лъжа, създадена от Чертков през 1842 г., е подета от руската пропаганда и догматично е наложена в историческата наука в Русия и България след 1878 г.”
  http://bghistory-letopisec.blogspot.com/2015/05/1842.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.