ГЕРБ разиграха бумерангов сюжет по телевизора

ПП ГЕРБ, която очевидно не може да намери виден кандидат за битка с Румен Радев – персоналния враг на собственика на партията, отново разигра хиперболизиран сюжет в позата на защитник на малкия, обикновения човек. Само че си вкара автогол, както не веднъж при преиграването със заиграването на този хлъзгав терен.

Въпросният малък човек е бил призован в полицията след като посетил събрание на ГЕРБ и от това автоматично произтичаше в ефира на националните телевизии тази сутрин  с преки включвания от неговия град, че бившите управляващи са жестоко репресирани от сегашните. Обобщението беше направено от присъстващия на репортажа бивш здравен министър Костадин Ангелов в ролята на адвокат на репресирания.

Докато Ангелов адвокатстваше и призоваваше от екрана всеки член и симпатизант на ГЕРБ при подобна ситуация веднага да се свърже с партията, която веднага ще му осигури адвокат, репресираният най-простодушно си призна, че не е член на ГЕРБ, а симпатизант на БСП. От това, както излезе, репресирана се оказа партията, която издигна Радев за президент за първия му мандат и която сега го подкрепя отново, а пък се оказва, че назначеният от него вътрешен министър Бойко Рашков я репресира.

Костадинов беше толкова надъхан и задъхан, че вероятно не чу какво точно говори репресираният, но дори водещият на Нова телевизия Виктор Николаев, който обикновено се пази да не взима страна в политически спорове в ролята си на арбитър, не се стърпя и реагира. “Това е абсурд”, сложи точка той на прякото включване.

Инцидентът изглежда дребен ( и не случайно не акцентирам върху името на жалващия се ), но от него става ясно колко много им се иска на бившите управляващи да се представят предизборно като жертви. Този сюжет е любим на самия собственик на партията, който преиграва с нещо като самоирония, благодарейки на вътрешния министър и лично на президента Румен Радев, че още не са го арестували. Дори в зенита на безграничната си власт той подхвърляше в медиите твърдения за това, че някой се готви да го убива. 

Ако преди играеше ролята на потенциална жертва на загадъчен заговор, сега вече сочи имената на злодеите. Самият той се има за ангел небесен и невинен за каквото и да било, а пък политическите му противници си позволяват да не са съгласни, поради което изпреварващо той им вменява намерение да го репресират и без има конкретен повод за подобни оплаквания !

Един от изводите от днешната злополучна за ГЕРБ сценка с репресирания “гербаджия” е, че употребата на телевизиите като политическо оръжие, с което ГЕРБ толкова безметежно  са свикнали от много години, е нож с две остриета за тяхната пропаганда. Самодоволството им на манипулатори работи срещу тях. Защото колкото и да е предполагаемо тъп един зрител, когото се опитват да заблудят, в крайна сметка всеки разбра, че ГЕРБ адвокатства на БСП – макар и без да иска. Поради елементарна самонадеяност и глупост, която, освен всичко друго, е на път да подари втори мандат на атакувания по толкова неадекватен начин Румен Радев. 

7 мнения за “ГЕРБ разиграха бумерангов сюжет по телевизора”

 1. Айде, айде, всички помним записа на който другаря Радев се обяснява с ген Стойков по повод назначаването на Деси за ПиАр на ВВС. Сигурно за да рекламира МиГ-29 🙂 https://www.svobodnaevropa.bg/a/30402491.html

  За подобен клоун, който размахва юмруци и урежда родата на мазни синекури, само бавноразвиващи се може да гласуват. ГЕРБ са мошеници, разбира се – също като Радев. Но по-добре мошеници, които не размахват юмруци и не говорят чак такива простотии.

 2. @dolu radev

  С призива “долу радэв” съм d`accord, но вдигнете поне малко летвата, драги. Мошениците от ГЕРБ ги няма само от шест месеца и нима вече ви липсват?! Вие се шегувате…

 3. А моят прочит на сценката е, че ГЕРБ се държи като флуид с нулево вътрешно триене – запълва всички празни пространства. В случая без да иска, но може би това значи, че на слабия играч му върви… След като дълги години се прави на дясно пространство, сега започва да защитава правата и свободите на всички онеправдани, независимо от тяхната народност (направо заветът на Левски) и политическа (сексуалната ще почака) ориентация… Представям си заглавие в Гочева-прес “ГЕРБ брани неистово в ефир симпатизант на БСП’…. Бррр… Да му мисли ДПС, отиде му нишата…
  Е, не съм прав.
  Това че партиите на протеста правят всичко възможно да избутат ГЕРБ начело показва, че не на всички слаби (за малко да напиша слабоумни) им върви…

 4. @Българин видно е, че “наш’те приятели от “Фактор”” не са разбрали, че репресираният е от БСП. Или просто лъжата за нищо я нямат!

 5. Всеки път, когато видя на екрана лицето и чуя “глаголенето” на мазния глист Малинов и подобните му руски “родолюбци” Копейкин, Магарешки, Сидеров, Иво 80% дебила и т.н., ме обхваща клострофобното чувство на звяр в клетка. Спират ми кислорода!

  Добре че и най-съвършеното зло си има алтернатива:

  Ако Демократична България напр. издигне за президент един Николай Младенов, а ГЕРБ-СДС призоват симпатизантите си да гласуват “по съвест” т.е. срещу Радев, на фатмака- русофил му е спукана “безалтернативността”!
  Ако някой вече изпитан в боя (по време на демокрация) като Мартин Димитров стане премиер, а Кирил Петков и Асен Василев бъдат отново върнати като министри на икономиката и финансите, някой от Атлантическия съвет като ген. Съби Събев стане военен министър, Атанас Атанасов поеме МВР, Христо Иванов или Лозан Панов оглавят правосъдието, енергиен експерт като Иван Хиновски, Христо Казанджиев или Илиян Василев се заеме с Енергетиката, в МОСВ остане Асен Личев, в МРРБ – Методи Андреев, образованието поеме Янко Гочев, културата – Любомир Канов, здравеопазването – Петър Москов, за генерален директор на БНТ само Иво Инджев! и т.н. и за година-две от опашката ставаме средно развита европейска страна, догонваме Португалия, Белгия, Испания и напред! Прощай навсегда Евразийский прасославный концлагерь 🙂

 6. @KapinaK
  30.09.2021 в 09:54

  Споделям напълно казаното от Вас!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.