Кандидатурата на Лозан Панов за президент смълча поне за ден сервитьорите на повикване за мръсни медийни поръчки

 

 

 

 

 

 

Лозан Панов ще се кандидатира за президент с подкрепата на инициативен комитет, в основата на който ще е “Правосъдие за всеки”, но и “Демократична България.

https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/10/01/4260275_i_demokratichna_bulgariia_shte_ima_kandidat_za/

Тази новина я чакат стотици хиляди противници на статуквото, срещу което съдия Панов доблестно се противопостави, излагайки се на риска да бъда маскарен от гербаджийско-патриотарско-депесерската пропагандна машина.

С включването на такъв кандидат президентската надпревара най-после получава сериозен характер. Тепърва ще бъдат задавани въпроси от рода на “дали избирателите ще послушат партийните вождове, който побързаха да заявят подкрепа за Радев и Герджиков”, при алтернативата в лицето на Лозан Панов. Например Трифонов може да гласува не с две ръце, както каза, а и с краката си за Радев, но това съвсем не е сигурно за разочарованите от него избиратели, които гласуват с главите си.

Интригата за президентските избори се завръща с появата на безспорно най-убедителния кандидат от гледна точка на професионалната му кариера на юрист и на гражданската му позиция, с каквато Герджиков не може изобщо да се похвали. Вместо това говори откровени глупости ( особено като за интелигентен професор), че искал да обединява партиите- защото работата на партиите не е да се обедняват, както ги “обединяваше” сикаджийският ученик на Тодор Живков.

Апропо, скромната ми прогноза при първата ми реакция, след като името на Герджиков се завъртя в рулетката с предположенията за гербаджийска кандидатура, беше, че той ще има проблем да запознае масата българи със себе си. Дали е Атанас или Анастас…Оказа се още по-зле положението за него. В един сайт днес вече го объркаха с проф. Огнян със същата фамилия.

И друг детайл от днес показва, че фалшивите новини наистина са блато, в което техните автори разчитат да ловят шарани. В ролята на шарана се прояви вездесъщата Татяна Дончева, която се е хванала на въдицата на плоската шегичка в интернет, според която проф. Анастас Герджиков наградил Борисов с академична титла и го сравнил със Стефан Стамболов и Тодор Живков. Повярвала, без да провери.

Политиката, както се вижда, не е за (някои) политици. И по-специално за такива с претенция да поучават останалите как се прави политика, но “вярват”, а не мислят. Защото да повярваш на подобна закачка в деня на потвърдената истинска новина за кандидатирането на софийския ректор, че той веднага ( и на своя глава!) провъзгласил своята ракета носител за д-р Хонорис кауза, трябва да си повече от лековерен. 

Но да се върна към добрата новина с издигането на Лозан Панов за президент, към която тепърва ще се връщаме многократно. Някой може да попита с какво той превъзхожда или поне се различава от избора на ГЕРБ в лицето на ректора на СУ. Отговарям веднага: отличава се с факта, че е изключително представителен за онези, които го номинират и които стискаха палци той да се съгласи именно поради това. Докато изненадващата номинация на Анастас Герджиков няма нищо общо с профила на партията-(в)носител на предложението. 

Нещо повече, проф. А. Герджиков е в много отношения обратното на образа, който сам си изградил собственикът на корпорацията ГЕРБ. “Умен и красив”, упражни коньовичарското си чувство за хумор сикаджията по адрес на неочакваната поява на такъв човек на върха на копието му.  “Красив” е относителна категория, докато за умен се подразбира поне от титлата на професора. Ще рече, начетен е и не само владее чужди езици, а и е експерт като филолог, пълен антипод на просторечния повелител на “простите”. Обратен е на Методиевич и по своята “известност”, макар със самохвалната си самооценка, че преценява себе си като подходящ обединител на нацията да направи първи опит да се слее с имиджа на самохвалкото от Банкя. 

С други думи ГЕРБ се крие зад един свой антипод в културно-академичния смисъл на думата, което е вид измама, избиване на комплекс за малоценност и отчайващо закъснял опит да се компенсира доктрината на “простите”, върху която се гради т.н. харизма на охранителя на Живков и Симеон. Фактът, че един интелектуалец, се е съгласил да даде под наем своя академичен авторитет като билборд за прикриване на срамотиите на наемодателя, си е личен проблем на амбициозния А. Герджиков. Но за избирателите на ГЕРБ ще си остане горчилката, че техният Геройко, както на подбив някои наричат техния Бойко, не се осмели да се сбори с чудовището Радев, което предпочита да ругае през телевизора за по-безопасно от позицията на тревопасно.

На другия полюс е личността на съдия Лозан Панов. Дори и най-върлите  врагове на “демократична България” признават през зъби, че профилът на поддръжниците на тази коалиция е свързан с интелектуалното, с високото образование и високия градус на гражданската чувствителност срещу погазването на свободата и демокрацията. 

Ще й търсят слабото място и на тази заплаха за статуквото, олицетворявано от противобоството между ГЕРБ и Радев от 5 години насам . Но е показателно, че обичайните сервитьори на повикване за мръсни медийни поръчки на статуквото буквално си глътнаха езика днес- поне в деня на обявяването на кандидатурата на г-н Панов. А иначе толкова обичат “бомбите”, “сензациите” и претенциите, че само при тях и винаги първо при тях се появяват важните новини.

Е, този път нямаше как. Защото говорим за добра новина. 

23 мнения за “Кандидатурата на Лозан Панов за президент смълча поне за ден сервитьорите на повикване за мръсни медийни поръчки”

 1. Прекланям се пред стоицизма на г-н Панов и семейството му !
  В най-катранено черните последни години от вакханалията на Простите
  той заедно с плеада достойни български будители светеше още по-ярко
  и вдъхваше надеждата , че в България не всичко е за продан !
  УСПЕХ г-н Панов !

 2. Най-поспе! Най-после много добра новина! От сърце желая на господин Лозан Панов успех.За доброто на България.

 3. Найпосле един добър избор и правилен ход към демокрацията, както и стъпка към овладяването на съдебната система. Сега се надявам, че по-лесно ще настъпи момента да бъдат подгонени и осъждани бандюгите. Методиевич и на теб ти идва часът, дружно и с гладният прокурор!!!

 4. Лозан Панов е класа във всяко едно отношение-Човек, Гражданин, Професионалист, Общественик и Ерудит.
  На всичкото отгоре е вечерял с Господ. Има жена-слънце.
  УСПЕХ!

 5. Наистина се зарадвах ма номинацията на Лозан Панов за Президент на РБългария. В личен план този човек винаги е предизвиквал възжищението ми с устойчивостта си на бури и ветрове. Не съм сигурна, обаче, дали в България има критична маса граждани, които да гласуват за него. Искрено му пожелавам успех и добро здраве.
  Колкото до кандидатурата на А. Герджиков, ректор на ректорите, първата ми мисъл беше: “Господи, с какво държат този човек, че се е съгласил на това?” Ако се съди по публичното му поведение, не знае на кой свят се намира. Колкото до новия “скандал” на Т. Дончева, позволете ми да не се съглася с подозренията в лековерие. Изгледах предаването и подозирам, че това беше съзнателна провокация. ТД е била наясно (според мен), че това е фейк, но го прочете за да бъде, както и беше, опровергана, и скоростно се извини. Точно това събитие не се е случило, но са се случили други срещи и разговори, за който АГ вероятно не иска да се знае и този ход беше провокация за да се изкарат на светло някои тъмни страни на този кандидат. Започва да става интересно.

 6. Лозан Панов е специалистът по СПАВЕДЛИВОСТ!! А точно от това най-много се нуждаят всички , и съмишленици, и опоненти. Затова Лозан Панов е обединител по дефиниция и в това е силата на кандидатурата му. СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСЕКИ !!

 7. Това е не просто добра, това е най-добрата възможно новина. Чудесен избор, просто чудесен. Браво на “Правосъдие за всеки” и на “Демократична България” също. Избързаха някои (най-вече с онези с харвардските дипломи) с подкрепата си за Радев. Но те да го мислят сега. Ние вече си имаме нашия кандидат. На неговия фон всички останали стоят семпло, твърде семпло.

 8. Най-после дойде есента за броене на пилците. Панов срещу вся осталная сволоч ! Да видим какво по-точно иска тоз народ и ще издържи ли матурата!

 9. Страхотна кандидатура в лицето на Лозан Панов. Но той подобно на Давинчи е изпреварил с най-малко десетилетия времето си. Андрешко няма да го разпознае и да се отъждестви с него. Почвам да си мисля че хореографите са знаели отдавна че изборите ще бъдат 2 в 1. Проекта с двамата министри също е бил мислен отдавна и изпълнява две функции – вдига авторитета на Радев като двамата продажници служебни министри хвърлят безрезервно подкрепата си за същият и второ, сеят разцепление сред и отнемат от гласовете на ДБ. Целта е да не се стигне до балотаж между Радев и Панов. ИТН, Мая, Отровните.. всички тези изпълняват подобна функция. Защо иначе обявиха подкрепата си за Радев от самото начало? Нима Отровното Трио и Мая смятат че Радев е направил повече за техните каузи от Панов? Но вече са направили избора, камъкът е хвърлен – отново сме на избор про-европейци срещу русофили (разбирай местни руски слуги продали род и родина).. Нямам големи надежди, но мисля че стъпката колкото и малка да е ще бъде в правилната посока. Андрешко трябва да бъде полека лека обравозан и изкаран от кошмара на митовете в които вярва. Благодаря искрено на г-н Панов че се е съгласил да се изправи срещу московските орди.. Това говори за много смелост! Успех!!

 10. Както и предполагах, ченгето родоотстъпник Георги Марков още на 26 Април във Фейсбук е писал че Панов ще бъде кандидатът на ДБ. ДС и руските мекерета са изработили подобаващ план
  за противопоставяне на тази силна кандидатура. Все повече започвам да се убеждавам че Петков и Василев са продажници шарлатани.

 11. Лозан Панов е един безспорно достоен човек и способен юрист, но мисля, че за него и за България е най – добре той да е главен прокурор на републиката!

 12. димитър,

  Панов за главен прокурор е и мнението на ПП. Предполагам ще гласувате за тях. Предполагам също че рано или късно ПП и ДБ ще се хванат за гушите.. и няма да е заради ДБ. А в това според мен и смисълът на съществуването на ПП, те са новите, по-полирани ИТН. А за главният прокурор – Правосъдие за Всеки (гражданската инициатива издигнала кандидатурата на Панов) смята че подобна длъжност дори не е нужна. Сигурно имат право като се тегли една черта и се направи анализ на работата и влиянието върху правосъдието което имаха главните прокурори на прехода..

 13. До Сия.
  Питате се, с какво държат Анастас Герджиков, че се е съгласил да е кандидат на ГРОБ?
  Едно разследване на двама студенти от Академичния съвет на СУ – Симеон Георгиев и Стефан Радов, хвърля светлина върху една евентуална причина. Пари разбира се. Дадени от Бойко Методиевич на университетското ръководство за да си раздадат бонуси към заплатите. Това е доказано, но може да има и други зависимости, които все още не са излезли на бял свят.

  “В СУ взели не 6.5, а 19.5 милиона лева над заплатите. Не за 7 години, а за една”
  https://offnews.bg/razsledvane/v-su-vzeli-ne-6-5-a-19-5-miliona-leva-nad-zaplatite-ne-za-7-godini-662833.html

 14. Георги Харизанов,
  мисля, че не трябва да сте толкова подозрителен към ПП.
  Според мен те нямат нищо общо с ИТН и царските юпита, и няма да има никакво хващане за гушите, а истинско и полезно за БГ сътрудничество с ДБ.

 15. @Димитър.Сътрудничество на ДБ с Румен Радев?Защото зад тях е той ,а и те казаха,че го подкрепят.

 16. Малко ли работа по разкриване на схемите на герберската банда свършиха Кирил и Асен и какво лошо има в това, че Румен Радев ги е посочил и подкрепил?!
  По време на кметските избори в София Мая Манолова съвсем добронамерено предложи на арх. Игнатов взаимно да се подкрепят, ако един от тях отиде на балотаж, но предложението й беше отхвърлено и в резултат имаме за пореден мандат за кметица учителката по руски, а шашмите под нейно покровителство продължиха!

 17. димитър,

  Много е вероятен балотаж между Панов и Радев. Не може да става въпрос за сътрудничество когато подкрепят различни кандидати за президент! На евентуален балотаж те ще подкопаят ДБ и помогнат на Радев. Къде е сътрудничеството тук? А мантрата че Панов бил по-подходящ за главен прокурор е много изсмукана от пръстите. Не, “приятели” от ПП, Панов е много по-подходящ за президент. А ролята на главният прокурор трябва скоростно да бъде променена.

 18. https://dnes.dir.bg/politika/boyan-magdalinchev-imeto-na-panov-e-spryagano-oshte-predi-prednite-prezidentski-izbori

  Боян Магдалинчев, Димитър Узунов, Анастас Герджиков – общото сред тях е че нямат принципи които да са полезни за обществото а напротив. Продали душите си на мутрата, хора без достойнство които в никакъв случай не могат да бъдат наречени общественици. Любимата ми дума за тях е паразити – индивиди чиято дейност е изцяло отровна за общественият организъм. Ако организма иска да оцелее трябва да намери сили да унищожи тези паразити.

 19. Като говорим за оцеляване, ако светът иска да оцелее ще трябва да реши проблема Фейсбук..

  https://edition.cnn.com/2021/10/03/tech/facebook-whistleblower-60-minutes/index.html

  “..The social media company’s algorithm that’s designed to show users content that they’re most likely to engage with is responsible for many of its problems, Haugen said.
  “One of the consequences of how Facebook is picking out that content today is that it is optimizing for content that gets engagement, a reaction, but its own research is showing that content that is hateful, that is divisive, that is polarizing, it’s easier to inspire people to anger than it is to other emotions,” she said. She added that the company recognizes that “if they change the algorithm to be safer, people will spend less time on the site, they’ll click on less ads, they’ll make less money.”..”

 20. Успех на нашия кандидат! ЛОЗАН ПАНОВ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ!

 21. https://offnews.bg/politika/nie-idvame-podkrepia-radev-na-prezidentskite-izbori-vapreki-dostojn-761637.html

  Отдавна обяснявам че мафията много се притесни след акцията на Христо в Росенец преди година и нещо. И мафията това са всички партии с изключение на ДБ. Затова изпратиха Гешев набързо при Радев за да се може мафията да отклони и овладее протеста. Тримата отровни бяха техните представители. Окупираха площада пред президенството по заповед, донесоха си мощна уредба и внимателно подбираха кой може да говори на нея. А на нея не можеха да говорят БОЕЦ, Правосъдие за Всеки и т.н. Мафията започна президенстките избори още тогава. Днес се изясни още повече. Единият от тримата отровни стана министър при Радев, другите двама застанаха плътно зад Радев на предстоящите избори. Независимо от “много достойната” кандидатура на Панов. Ти да видиш!! Продължават да демонстрират конфронтация с единствените граждански организации в България които правят реално нещо – Правосъдие за Всеки и БОЕЦ. И ДБ разбира се.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.