Старо разследване за новата физиономия под наем на ГЕРБ

 

 

 

 

 

Вижте за какво раздаване на милиони става дума от страна на ГЕРБ за заплати на университетски шефове в университет, който вечно страда от липса на средства.

Никога не съм се занимавал с нещо подобно на компромати в журналистическата си кариера. В случая публикувам информация, за достигането до която нямам никаква заслуга, но е “погребана” под тонове безразличие през последните 4 години. 

Свързана е с образа на софийския университетски ректор Герджиков, зад когото се крие властта на раздавача на порции през последните десетина години.  https://offnews.bg/razsledvane/v-su-vzeli-ne-6-5-a-19-5-miliona-leva-nad-zaplatite-ne-za-7-godini-662833.html

Трябва да се знае. Особено от страна на инициативниците в комитета му, които се срамуват да си признаят, че го обслужват чрез избора на негов кандидат, но с човешко лице, зад което застават  с физиономиите си.

Може пък някои от инициативниците да проумее, че е бил подведен поради незнание – нищо, че в съда незнанието не е аргумент в полза на подсъдимия.  

 

47 мнения за “Старо разследване за новата физиономия под наем на ГЕРБ”

 1. Нищо освен “уаууу” не ми идва наум в момента. А българският ми е перфектен..:(

 2. Много странна визитка на кандидата на Буци за президент. Кратичка и в графа семейство фигурира… баща едикойси. За скандальозната майка проф.мария герджикоива-йок. Няма ни дете, ни коте. Ако някой ми изрови от чичко Гугъл подобна визитка-черпя.
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%81_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2

 3. Герберджиков си направи оглушки за скандалното поведение на доцент Стойчо, а за плагиата Илиев си изми ръцете като Пилат Понтийски! Що за студенти учат в СУ, че не реагират?!

 4. Жоро, намерих само това. Много е дълго и не си струва да си губи човек времето да го чете цялото, защото смисълът му се заключава в едно единствено изречение: “няма конфликт на интереси”. Така, че няма за какво да черпиш. Поздрави!

  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/antikorupcionnata-komisiia-niama-konflikt-na-interesi-pri-prof.-anastas-gerdzhikov-2285433

 5. “…В периода 2001 – 2003 г. е заместник-министър на образованието и науката,..”

  В тоя период, такованката, не управляваше ли Двойната Коалиция?
  Дето хубаво ни “оправи” за 800 дни…

 6. И все пак Радев ще падне. 🙂 Без значение кой, как и колко го подкрепял. 🙂

 7. Georgi Nikolov,

  От уикипедия линка – “Владее английски, немски, френски и руски език.”.. Виждаме как Винету е решил проблема си с езика – защо да се потиш да учиш език като може да си го купиш..
  Голямо падение за този човек, ректора.. явно по философски е погледнал на нещата и е решил за себе си че целта оправдава средствата..

 8. @dolu radev

  От вашата уста в Божиите уши!

 9. Много точен според мен анализ на ситуацията: https://faktor.bg/bg/articles/duhovnata-pandemiya-na-edin-narod-e-po-vredna-i-ot-covid-19
  Съвсем вярна мисъл: “След, като президентът на БСП Радев и силите, клонящи към завой, с посока – Кремъл, лансираха отново неговата кандидатура, сценаристите ускорено, активираха няколко кандидатури в условно нареченият „десен спектър“, у нас. Причината е, проста. Разсейване на гласове на първия тур, за да може Радев да е победител веднага.”
  Герджиков не е е безспорна личност, но спрямо Радев е за предпочитане. На първия тур проевропейският избирател трябва да бъде активен и да не допусне пРезидента да спечели над 50% от вота. Ако, надявам се, се стигне до балотаж, трябва да се гласува за опонента на льотчика. Дали този опонент е Лозан Панов или Анастас Герджиков в този случай е второстепенен въпрос. Защото в случая залогът е геополитическата ориентация на страната.

 10. G_G

  Не, има голяма разлика дали се гласува за Панов или за Герджиков. Единият е почти доказано корумпиран и доказано безпринципен докато другият е доказано малтретиран. Не разбирам как може в името на някакви геополитически ориентации да се налага да приемаме недостойни кандидати. Да не говорим че самият Борисов който стои за кандидатурата на Герджиков не е кой знае каква алтернатива в “геополитическият” избор.. дребен тарикат който се опитва да седи на два стола..

 11. @Георги Харизанов: Изглежда имате навика да не четете внимателно. Ще цитирам оригиналният си коментар: ” Ако, надявам се, се стигне до балотаж, трябва да се гласува за опонента на льотчика.” Думите ми са за евентуалния балотаж. Там противник на льотчика ще е ИЛИ Панов ИЛИ Герджиков. Няма да са двамата едновременно. И който и от двамата да е, моят глас отива там. Задачата за първият тур е да се гласува за проевропейски (дали по ценности дали по джоб) кандидат, за да не може пРезидента на Решетников да избегне балотажа.
  И ако се наложи да се прави тежкипт избор между режим на Радев и режим на Борисов, аз лично с Радев и ДС-рският му комитет не мога да имам нищо общо.

 12. G_G,

  Годините си минават, далаверите на московлиите в България си вървят докато се заблуждаваме че ГЕРБ са анти-руска алтернатива.

 13. Поздравления за dolu radev, симпатизант/ка на ДСБ и G_G.
  Няма какво да умуваме толкова!

 14. Интересна дискусия. За вота на първи тур, очаквано, сме напълно единодушни (дотук добре, както се казва…).
  За втори тур аз имам малко по-особено мнение..Ако там са РР и АГ (с Полковничката!!!..не е ли странно, че по наш’те “свободни и независими” медии все натъртват на този факт?) смятам да забия една дебела ЧЕРТА и на двамата!
  Освен ако преди това не се случи нещо извънредно!

  Мерси много от “проевропейското” на СИКаджийските, отвратителни, алчни МУТРИ!
  Ако това било ЕВРОПЕЙСКОТО – МЕРСИ!
  Който разбрал, разбрал…

 15. Човек трябва да внимава като си дава физиономията под наем, защото с нея върви и г*зът и в резултат на мероприятието може да се окаже, че самата физиономия е станала на г*з!

 16. @димитър и Българин: На този етап, нека да не спорим, а да подкрепим Лозан Панов. Това е шансът за балотажа, изборът да е много по-лек. Тук всички сме единодушни.
  Ако поради целокупното ниво на избирателя на балотажа се наложи да избираме за пореден път между два г*за, тогава ще се избира по-малкото зло. За мен по ред причини (някои вече споделени по-горе) Радев и кръгът около него са най-лошият вариант. И ще съм срещу тях.
  Но сега нека да се обединим около кандидатът, който виждаме не като по-малкото зло, а като смислен избор и да направим това, което зависи от нас за да може България да бъде Европейска, а не Евразийска, държава.

 17. G_G,
  Сикаджията и неговите аватари са най-голямото зло! ТОЧКА.

 18. Димитър, тук мненията ни се различават. Всеки ще постъпи според разбирането си. Също точка. Да се съсредоточим върху това, в което сме единни и да подкрепим смисления кандидат. Така може да предотвратим междуг*зния избор и ще имаме смислен балотаж. Така, че да се избегне, по стария виц за алкохоликът след лечение, “гласувам, но с отвращение”.

 19. Джиджи, не мисля, че е нужна кой знае колко голяма прозорливост, за да се види, че зад фигурата на ректора Герберджипков се крие сикаджията с джипката.

 20. Радев и неговата БКП/БСП са най-голямото зло.

 21. @Димитър: За това зад кого стои (или се крие) Борисов е ясно. Въпросът е КОЙ подкрепя Радев без изобщо и да си слага смокинов лист. Инициативен комитет с 27 агенти на комунистическата държавна сигурност и кой знае още колко необявени. Мерси от този “цвят на нацията” (който не се крие, защото е безсрамен). Това какво може “цветът” да причини историята ясно е доказала. Няма нужда отново да се доказват. Съгласен съм с Krasnoselski: Радев и неговата БКП/БСП са най-голямото зло.

 22. G_G

  Не е възможен избор между Герджиков и Радев.
  Все ще отидете при руските слуги.
  Ето поредното доказателство:

  https://frognews.bg/novini/martin-dimitrov-frog-gerb-krili-prepiska-pametnika-savetskata-armiia-moskva.html

  Ако тези двамата са на балотаж, най-доброто което може да се направи е да бъдат бойкоторина за да нямат нужната легитимност.

 23. @Георги Харизанов: Категорично свръхопростявате до ниво, в което според мен просто грешите. ГЕРБ и Борисов има много, за което да отговарят, но между ГЕРБ и БСП/БКП има съществени разлики. Те са не само по линия на това, че Радев/БСП изобщо и не прикриват любовта си към Путин, но и в степента на икономическа зависимост от Кремъл. Има голяма разлика в прикрития (и също вреден) слугинаж на Борисов, и откровеното отдаване, което другата шайка ще (и вече) демонстрира.
  Но нека първо да стигнем до балотаж и да видим кои ще са участниците в него. Герджиков се опитва да не вземе никаква позиция по нищо (така е свикнал от фонда и от университета). Опитва се и да се дистанцира от ГЕРБ и то с не много умни аргументи, които може да демобилизират този електорат. Ако продължава така е напълно възможно Лозан Панов да стигне второ място на първи тур и изборът за балотажа пределно да се улесни.

 24. G_G

  Мисля че винаги е по-добре когато позициите са ясни.
  Радевите са въпреки че и той отвреме на време се прави на “атлантик”.
  ГЕРБ и по-скоро Борисов е прикрита руска марионетка която е узурпирала “атлантическото” в България и това е много по-голям проблем според мен.

 25. @Георги Харизанов: Значи сме и ще останем на различни позиции. Борисов в определена степен е управляем, защото е евроатлантик не по убеждение, а по джоб. Радев ще изведе България в откровено евразийска орбита; икономическите стъпки вече почнаха. Ако ще се избира между двата варианта, няма място за емоции, а за разум. И аз смятам Борисов за простак, сикаджия и много други неща, но той няма да рискува открит конфликт с ЕС. Че е узурпирал атлантическото съм съгласен, но ако печели избори, а конкурентите му не, то трябва да приемем, че това е масовото ниво на БГ избирателя и да работим с наличното в настоящия момент. Което не означава да спрем да се борим за бъдещето и да подкрепяме автентичната проевропейска ДБ. Плодовете от това се виждат по устойчиво растящият ѝ резултат. Ако не може да стане първа политическа сила днес, ще стане след една, две или три години. Но да бъде оставен Радев да спечели, заради фиксации въху Борисов, ми напомня гасене на пожар с бензин.

 26. Да погледнем фактите:
  Сикаджията прокопа за отрицателно време цяла България с наши пари, за да направи руско-турския поток, който едва ли някога ще се изплати с таксите за транзит, които са неизвестни поне за мен. Знам за таксите за транзит на руски природен газ през украинска територия през 2014 година бяха $ 3.4 за 1000 куб. м на 100 км. Сега какви са не знам.

 27. Продължение:
  Интерконекторната връзка с Гърция си стои незавършена повече от две петилетки – това пак е в наша вреда и в полза на руснаците!
  Същият заплати на русия за неокомплектован атомен самовар грешни наши пари и не направи нищо да обжалва решението на арбитража в Женева, а можеше. Нарочно пропусна сроковете.
  Пропусна руски военни транспортни самолети, натоварени с оръжие да прелетят над наша територия за Сърбия!

 28. Продължение:
  За цялото си време на управление не намери за необходимо да се поставят измервателни уреди на нефтеното пристанище в Росенец. Ваньо Танов се зае с тази работа, но скоропостижно приключи земния си път. Там дори български митничари нямаше! Министър Асен Василев се зае с проблема и днес вече знаем какво и колко влиза и излиза през това пристанище!

 29. Продължение:
  Напоследък цъфна и позорният факт, че се е подготвяла тайна сделка за подаряване на мочите и територията под и около тях на руснаците за безвъзмездно и практически вечно ползване!
  Накрая мутрата се скри зад професора с мазната усмивка, който щял да ни обединява!
  Който иска е свободен да гласува за неговия аватар – ректора. Аз такова намерение нямам!

 30. G_G

  димитър изреди няколко неща. Аз ще добавя – Борисов някога да е отишъл на някой от паметниците на загиналите по времето на комунизма? Не си спомням. Пълно едниномислие с Радев. Този “атлантик” не само че нищо не направи относно махането на МОЧА последните 15 години докато се мотае в общественият живот а виждаме че и като за финал се е готвил да увековечи собствеността на МОЧА-та в руски ръце!
  Но вредата от този боклук (думата е подбрана специално) е много по-голяма от обслужването на руските интереси. Този човек в продължение на 15-20 години върна държавата десетилетия назад с просташкото си поведение, изказ и прочее. Липса на каквито и да е принципи, мутренски стойки с джобове в ръцете, в последните години и най-селско навикване смачка и без това не високото самочувствие на българите. А те бяха принудени да гласуват за него чрез изнудване. Тази мутра се обгради с мутри които по мутренски юркаха хората пред урните. Купуването на гласове бе национален спорт и на никой не му правеше особено впечатление.. С това си изнудване мутрите доведоха и свободата на словото от тридесет и нещо до 112 мисля. Това приятелю (без ирония) не е антлантизъм и европейски ценности. Това е див комунизъм и бандитизъм! Заблуждавате се че има разлика между него и Радев. (Бих казал дори че Радев в някои отношения е по-добър. Поне не простее. А това за лидер е важно.)

 31. И нещо друго – мисля че притесненията ви че Радев може да ни изтласка на изток са най-верояно неоснователни. Българинът не е глупав, про-европейски ориентиран е, въпреки че си обича и митът “дядо Иван”. Но тъкмо методите които Борисов използва – срив на доверие към иституции и върховенството на закона, изнудвания и в краен резултат бедност имат къде по-голям потенциал да направят от българина евроскептик.

 32. @Димитър: казвате истината. Но това не означава да се гласува за Радев. И той служи на Путин с всички сили, колкото му позволяват възможностите. В допълнение не трябва да се концентрира цялата власт в един човек/партия. Това ще значи единствено подмяна на един едноличен режим с друг, в конкретния случай на СИК-аджията с фатмака. Лозан Панов съвсем точно го нарече фалшив герой вдигнал юмруче, когато прокуратурата го потърси и то в този случай, вероятно справедливо, като руски шпионин.

 33. Джиджи, Вие сте един от много малкото хора, които виждат в действията на каскета проява на някаква справедливост!

 34. Каскета си е каскет. Това, че е оплетен в зависимости и разследва едни, а прикрива други, по никакъв начин не значи, че случаят срещу Радев не е верен. Още повече, че сигнала е дошъл от международни партньори. Ако не виждате връзката Радев-Решетников-Митрофанова, вие също сте един от малкото. Същото важи и за вредата от концентрацията на всички важни постове само в един човек/групировка (това е по-точно название за повечето БГ “партии”). Като цяло имате (и не само Вие) склонност да възприемате нещата черно-бяло, докато реалността си остава многоцветна и многофакторна. Ако виждате Борисов изцяло в черно, а опонентите му изцяло в бяло само защото са му опоненти, скоро ще разберете, че грешите.

 35. G_G,

  Казахте че на първият тур ще гласувате за Панов.
  Очевидно му вярвате.

  Какво мислите за тези негови думи?

  “Нека си припомним 7 юли 2020 г. Тогава хората видяха от телевизионния екран сараите на Ахмед Доган в Росенец. Впоследствие тези, които стоят зад Иван Гешев, му дадоха сигнал да атакува Президентството. За да може да се премести темата – темата Росенец с темата Президентство. По този начин главният прокурор показа на цялата държава защо не бива да има човек, който да стои над закона – с такава огромна мощ и апарат. И след това този нормален гняв на хората беше оглавен от президента. Това беше човекът, който пое този гняв и то без основание. Тогава аз замълчах, защото не исках да участвам в създаването на един фалшив герой, каза Панов.”

  Наистина ли мислите че Гешев се противопоставя на руските интереси?
  Просто няма начин това да е истина.
  Няма доказателства в тази посока.
  А има предостатъчно в обратната, че работи за тях.
  Най-голямото е това че прави всичко възможно в страната да няма върховенство на правото и равнопоставеност. Подобна атмосфера е идеална за московлиите и бъгларските им слуги паразити.

 36. Джиджи,
  Грешите, не виждам ББ изцяло в черно, а по – скоро омазан целия в кафяво!

 37. @Георги Харизанов: Не, не вярвам на Гешев. Вече ясно казах, че той е обвързан с единият от мафиотските кланове, които се борят за надмощие в момента. Но (1) президентските избори не са избори с участието на Иван Гешев и (2) това не променя факта, че Радев е прокси на Решетников и че има данни от партньори, които го свързват с шпионска дейност. Нищо на този свят, не би могло да ме накара да подкрепя Радев и ДС-комитета му. Относно Гешев, едно нещо, което Лозан Панов ясно каза е, че в момента има сериозно отместване от същината на проблема по посока на личности. Гешев е симптом, кореновата причина за проблема е липсата на съдебна реформа. Ако в момента Гешев бъде сменен с друг прокурор, но при това не се реформира модела на системата, това нищо не променя.
  Повтарям се, но ще кажа отново: грешка е да се приема че когато един е черен, врагът му е бял. Това мислене, до голяма степен е в основата на склонността на българския народ към търсене на месия, на реванш и т.н. Резултатите от този люшкащ се манталитет се виждат ясно през последните 30 години.

 38. G_G

  И в същото време Атанас Атанасов е готов да работи с БСП (в същата статия).

 39. С големи оговорки, като особена тема и не с мандат на БСП. И в никой случай без коалиционно споразумение с ясни точки.
  “БСП е сложна тема. В интерес на държавата сме готови да участваме в мнозинство, но е важно с кой мандат, с каква програма и с какъв състав на правителството. Ако конфигурацията на парламента създава такива условия, трябва да преговаряме.”

  Но все пак говорихме за президентските избори и риска от еднолична концентрация на власт, а не за парламентарните. Позицията спрямо Радев е пределно ясна.

 40. И другият проект на мафията..

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-kiril-petkov-ne-sme-partiya-na-prezidenta-nito-prodalzhenie-na-demokratichna-balgariya

  Не били партия на президента, не били продължение на ДБ, бла, бла, бла..

  Без президента нямаше да видят бял свят и естествено нямат собствен кандидат за президент а плонжираха пред него отдалеч. И затова не отидоха при ДБ защото ДС отдавна знае че ДБ ще излезне с кандидат Панов.

 41. @Георги Харизанов: По повод на Юпи2-проекта на червената мафия мненията ни съвпадат тотално. Познавам лично и добре много от фигурите, които в момента се появяват на политическата сцена, включително и тези двамата. За съжаление (и с учудване) виждам, че единствените медии, които реално в момента разследват миналото им принадлежат на Недялко и на Блъсков (хора, които като правило не чета по хигиенни съображения). За съжаление се оказва, че не само техните издания са слугински (макар и като пошлост на езика Недялко да е недостижим). Мога да приема, че не се интересуват от ченгесарските им корени (това не е въпрос на избор). Но това че никой не задава въпроса, за “успешния бизнес” на К. Петков изцяло с държавно финансиране (по времето на ГЕРБ), за факта, че А.Василев е подписал извънсъдебно споразумение за да се отърве и че фирмите му в БГ са в съдружие с ДС кадри, и прочие “детайли” говори много за цялостното ниво на медийната среда. Наскоро Веселин Желев много точно коментира https://www.clubz.bg/118623-komentar_112_peevski_ne_vi_e_vinoven. Уви, коментарът му важи и за медията, в която е публикуван.

 42. Отново ще цитирам Веселин Желев http://jelev.info/idle-thoughts/проблем-№112-няма-как-да-си-прост-и-свобо/
  Проблем №112: Няма как да си прост и свободен едновременно
  Точно това ниво на масовия избирател, журналист и прочие в БГ определя постоянната поява и избор на нови месии-измамници, това че традиционните партии съвсем са се превърнали в ОПГ-та (вместо както е по целия цивилизован свят да отчитат изпълнение на програма пред избирателите си), безумни поведенчески прояви (примерно- нежелание за ваксинация, при условие че нивото на болниците е такова, че попадане в тях е гаранция за тежък или фатален сценарии), залитания от една крайност в друга, отместване на фокуса върху личности, а не върку корена на системните проблеми и прочие. И за това има лек, но трябва време. Което в бурната БГ история често липсва. Ако България успее да запази Европейската си ориентация съм убеден, че и това съзряване ще се случи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.