Катързисът на вярващия, че всяко негово магаре може да му спечели изборите

НА СНИМКАТА: Насладата от аплодисментите и суперлативите за “харизмата” му е видима

 

Инсценировката с форума на женската организация на ГЕРБ в Пловдив, където вчера собственикът на партията се появи сред бурни аплодисменти да чуе отново колко е велик именно в компанията на уж “надпартийната” ( както тя сама се определи днес) полковник Невяна Митева, може да заблуди относно своите цели единствено желаещите да бъдат заблудени. Поръчал си е удобен начин да бъде видян и сниман с кандидатката за вицепрезидент на ГЕРБ и са му го организирали. Но се въздържа от обичайните за него целувки и прегръдки, за да не нарушава прикритието й- не че иначе има проблем да мачка и млящи пред камерите наистина непознати жени и момичета.

 

 

 

 

Митева беше представена за първи път като хибриден продукт на гербаджийската политическа люпилня, който се опитва да убеди аудиторията, че няма нищо общо с ГЕРБ, но няма как да избяга от символичната прегръдка на употребяващия по навик жените за пропагандните си цели бивш премиер. Режисираната им изява явно не е предвиждала самата прегръдка в буквалния смисъл, за да не покажат близост. Ограничиха се само с ръкостискане без традиционните за него целувки, поради което Митева се появи с маска, докато пехливанинът от Банкя сипеше шегички по въпроса за маските, както се чува от поредното партийно видео.

Тези дни от партията на Трифонов повтарят в някакъв нетипичен за тях транс откритието си, че политиката не е работа за наивници. Правилно, не е. Но това не значи, че политиците не разчитат на наивността на хората.

Наивно е да вярват в ГЕРБ, че ще заблудят някого за смисъла на своята селекция на кандидат за вицепрезидент. Колко “случайно” ще да е да подберат не просто жена и военен, но и полковник от военновъздушните сили? И последният шаран на няколко ракии прави веднага асоциацията между този образ и състезанието му по харесване пред публиката с пилота Румен Радев.

В предаване на Нова телевизия полковник Митева “скромно” се описа сама като решителна, смела и отговорна. Може и да е вярно, но такива неща би трябвало да кажат за нея онези, които я познават. А на непознатите тя пробутва своята “надпартийност”, както се изразяват военните, които искат да си мислим, че нямат политически пристрастия.  

В Нова телевизия беше спестен най-важният въпрос към Митева: какво е отношението й към човека, до когото седеше вчера при първата си публична поява след оповестяването на кандидатурата й. Дали щеше да отговори по същия плосък начин, както отвърна на питането как определя себе си според лявото и дясното? “Аз съм българка”, отвърна тя, сякаш българ(к)ите са по рождение с опериран откъм политически усет вестибуларен апарат и нямат ориентир за собствена принадлежност спрямо левите и десните завои в политиката, в която тя се впуска главоломно.

Нещо повече: от разговора в студиото изобщо не стана ясно, че Генерала е бил на женския форум, ръкувал се е с Митева и е ръсил политическите си заклинания в компанията й.

НА СНИМКАТА:  Някой вярва ли, че налитащият да целува и прегръща за снимка де що види жена около себе си този път “случайно” се въздържа само с едно ръкостискане с Митева?

 

 

 

 

Можем с основание да заподозрем, че сценарият на  телевизионната постановка изключи показването на самата женска среща, на която шефът самодоволно грее, но спазва дистанцията, за да не нарушава “надпартийната” фасада на Митева. Зрителите, ако бяха видели сценката, моментално биха “прозрели” очевидното: че Митева е негов избор и той вече я огрява с изрично спомената от водещата на форума Жени ГЕРБ мъжка “харизма”.  

Тази политическа “безполовост” в претенцията на Митева сигурно се харесва на простите, за които сложният въпрос за балансите в политиката при демокрацията се решава просто с бягство от онази отговор(ност), с която тя се похвали, че притежава като качество. Но ще й повярват, че няма политически предпочитания , само наивниците, за които стана дума по-горе.

С други думи, от ГЕРБ отново се опитват да ни заблудят. Да, това не е новина или изненада. Но е добре да го знаят всички, които се надяват на прословутия катарзис на вожда им. От него можем да очакваме само магарешки катързис. Инати се, че може да преметне всички – и един катър да върже, пак ще му спечели изборите просто защото играе неговата игра.

 

18 мнения за “Катързисът на вярващия, че всяко негово магаре може да му спечели изборите”

 1. Полковничката се числи във ВВС, но е била състезателка по плуване и какво общо има плуването с летенето?! Предполагам има някакви други таланти, заради които е зачислена на хранилка във ВВС.

 2. Страхливеца от Банкя не само не се кандидатира за президент, ами и се разграничи от тази президенттска двойка от “учен” и дамска фуражка, която със сигурност ще загуби на предстоящиите избори още на първи тур!

 3. Аман от военни партенки! Стига бе джанъм, крайно време е да се спре да бъдат пробутвани бивши военни за политици! Явно политиканите не са на ясно и не разбрат, че професията политик трябва да се учи, за да може този политик да знае как да се държи, как да говори както с избирателите, така също и с себеподобните си.
  Ние тук за това до там сме я докарали с изборът на простаци, щом от най-високото ниво на политиката с изявено нахалство ни пробутват лафовете си, че и магаре ако сложели, щяло да свърши работата. Ами то е ясно, съдят по себе си, защото се самоценяват и виждат, че въпреки простотията и некадърността си, с години стоят без да им мигне окото на най-високите постове. Също знаят, че ако се ползват от благоволението на Кремъл, никой не може даги докосне и съди. В тази наша страна думата предателство и комунизъм не е осъдителна, особено когато се отнася за прислуга към Русия. Дори не се търси сметка, когато действията породени от това ни обричат на бедност, поради това, че средствата са изразходвани в нейна полза и наша вреда.
  Това не е като при войската да даваш или да изпълняваш заповеди, а трябва да знаеш и да си научил как да оценяваш правилно политическата обстановка. От собствен опит да можеш да се възползваш от възможностите които се отдават за да се извлечът ползи не за себе си, а за страната ни. За президентските длъжности важат само и преди всичко, интересите на държавата. Там трябва също да се съобразяват и интересите на съюзниците ни, за да може да се разчита на тях при трудности.

 4. Към Boris:

  По света има интелигентни военни и дори в някои държави с традиции това се подразбира като условие да станеш офицер. За жалост у нас традицията е доста различна в резултат на 45 годишната съветска окупация, която имаше нужда от себеподобни крепостни в униформа, за да служат като надзиратели на марионетния й режим.
  В конкретният случай лицемерието е свързано с факта, че пропагандата на фалшивия Генерал се скъса да вие срещу “фуражките и зелените чорапи” във властта, но извади …същото. За огледална употреба.

 5. В предаването на “Нова” полковник Митева се представи като скромна и отговорна българка
  далече от партиините пристрастия и нямаща нищо общо с ГЕРБ. Иска да служи на всички.
  Участвала преди 20 г. в Олимпиада,след това я харесали и я направили капитан. После пак я харесали и я направили полковник от ВВС.
  Ето че сега пък я харесал кандидата за президент проф.ректор Герджиков за да я направи вицепрезидент.
  Когато я запитаха за образованието й тя отговори само за средното. Избегна да съобщи и, от къде се е познавала с проф. Герджиков за да я хереса и той.
  Дали генерал Методиевич ще увенчае полковник Митева с дежурните целувки предстои да видим на 14 ноември.

 6. Методиевич определи една от жените си като ПКП. Струва ми се, че населеното място е без значение.

 7. Буци помни колкото маймуните. Три минути е максимума. И с лекота преписва собствените си пороци, тъпни и погрешни действия ( :Това не е престъпление. Това е нещо повече-грешка”-Талейран )на опонентите си. Ама баламите, това пък от култовия соцсериал “На всеки км”, отдавна измряха. БОКЛУК от КЛАСА.

  https://segabg.com/category-video/nito-shte-zabravim-nito-shte-prostim

 8. “Когато я запитаха за образованието й тя отговори само за средното.”

  Искат да ни управляват “академик” и гимназиска – трогателно!

 9. Митева има ВИФ, треньор по плуване, СУ – ПР, първата жена приета и завършила Военната Академия – Авиация, би могла да стане генерал и командир на Авиацията. В нормална обстановка би събрала доста симпатии и гласове. НО, има и парламентарни избори, както и пълна истерия.

 10. Към Алекс:

  В нормална обстановка и държава тази жена би трябвало да бъде наказана от избирателите заради опита си да ги заблуждава, че няма нищо общо с ГЕРБ и нейния селекционер от Банкя, който също има(л) треньор, първият пожарникар станал за една нощ генерал и командир на полицията.Защото тази нейна позиция се нарича СЪЗНАТЕЛНА ИЗМАМА спрямо онези, от които иска доверие.
  И още нещо: явно е срамно да си признаеш гербаджийските пристрастия, но и е лицемерно въпреки това да си осребриш подкрепата от ГЕРБ въпреки, че се срамуваш от нея.

 11. На мен, след като проанализирах някои неща, все още ми е неразбираемо защо проф. Герджиков не е осъзнал ОТ КАКВА СРЕДА произлиза неговата промоция и не си е оттеглил кандидатурата. Това един, вероятно умен и начетен човек, би трябвало да може да го премисли, преди да си даде съгласието, защото става вече дума за партия и най-вече първи лидер, които са дамгосани и провалили се поради изключително голяма корупция и простащина. Дори само факта, че никаква друга партия или формация не желае да се коалира с тях, би било повод за това, тъй като поне на вид, има явно разделение. Мое друго съмнение е, че има нещо гнило и с изтъкването на престижни университети и езици при кандидатите, което ми мирише на заповед сега да излязат нагласените нови (подготвени) помагачи, за да може пак да се узурпира властта, подобно на „кръглите маси“ по време на прехода.

 12. Сега съзнателна и подсъдна измама е това което Киро Канадеца направи, там е много интересно откога агент Майстора и ДС го подготвят за ролята. Като гледам плаката на фондацията Ханс Зайдел, все си мисля, че Боко няма много общо като селекционер на двойката.

  При подкрепата на 4 от партиите в новия парламент още на първи тур, при очакваната подкрепа (или поне неутралитет) на ДБ на втори, едва ли Радев ще загуби, както и Киро ще стане премиер, все пак са гласовете на 5 партии.

 13. Направих си труда и загубих сума време да прескачам безброй реклами, за да видя показнОто, но освен общи приказки, мъгляви отговори и увъртане, друго не чух!
  Съзнателно или не този човек работи в полза на статуквото. В резултат на подобно говорене по време на кметските избори София остана в лапите на мафията!
  За сведение на следващите, които искат да го видят, за да не губят толкова време, да започнат гледането след 1 час и 39 минути.

 14. Извинвам се, времето на интервюто е било посочено.

 15. Какво според вас трябваше да каже, за да удовлетвори високите ви изисквания? Или може би не трябваше изобщо да се кандидатира за президент, за да не пречи на вашия кандидат (който и да е той)?

 16. Към симпатизант/ка на ДСБ, здравейте симпатяги, благодаря за линка с интервюто на Лозан Панов. Остананах с отлично впечатление от него! Дано българите се опомнят и започнат да расъждават (при мисленето), защото това ще е уникален избор, ако го направявят в полза на Лозан Панов. Човек с достойнство и анализ базиращ се на дълбока проницателност. При това използва и историческа обоснователност така, че да не бъдат забравени стари изказвания или действия, които да са били разнопосочни със сегашните. Така ще може да се раздели „сеното от плявата“, като и чалгата и простотията от благородството. Някои въпроси към Панов бяха банални, дори излишни, но все пак загубеното за това време се оказа като начало достатъчно!

 17. Аз ще гласувам за Лозан Панов, но математика е проста, няма как да отиде на балотаж и да спечели изборите. Следват трудни решения, реално Христо Иванов ще реши кой да е президент, за съжаление не мисля, че има печеливш ход

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.