“Чисто и просто е къпан милиционер”, гласеше вицът. В момента къпят милиционера

Няма да са извинявам предварително, че питам нещо, което звучи банално на просветените хора у нас. Не сме бананова, но сме банална република и се налага да се анализират баналностите в нашата политика.

Да, банално е да се каже, че е важно не какво ги питат кандидатите за президент, а какви въпроси им спестяват. След броени дни предстои да се формализира галопиращата отдавна предизборна кампания. Очаква ни цял месец голямо питане без задаване на истинските въпроси – ако съдим по досегашната практика.

 

Вече писах по темата, но добавям пак: най-малкото е странно да имаш в студиото си полковник от ВВС, ( привлекателна по външност ) жена , седяла преди един ден на женски партиен форум до най-прословутия коцкар в държавата от 10-12 години насам и да не я\го попиташ какво мисли за този многократен “мъж на годината” , “футболист на годината” като Бистришки тигър, “ най-добър геополитик в света” ( по Мастагаркова от меродавната за пропагандата Му “агенция” ПИК).  Същият гняви невъздържано жени наред и дори на посланик Херо Мустафа не прости с насилнически целувки и прегръдки. Сега изведнъж нагонът му се оказа скопен тъкмо спрямо кандидатурата, на която трябва да целува кубинките, ако успее да му поизчисти образа като клиент на мистериозната Мата Хари, проникнала до леглото му, за да му задоволява “човешките потребности”.

Понеже е била гост на Жени ГЕРБ, сложена е била да седне на трибуната до бившия Мъж на годината, не трябваше ли надпартийната му кандидатка да бъде попитана какво мисли за признанието му пред германска медия, че в резиденцията му са го посещавали жени да му задоволяват човешките потребности?

И аз не обичам да ме съдят по това, за което не пиша. Но мога да си го позволя в рамките на свободната си воля на автор, от когото нищо не зависи в държавата. Въпрос на вкус и подреждане на приоритетите е.

Не така стоят нещата с кандидатите да ни управляват. За тях този лукс на личния избор не важи. Нали ( уж) са се посветили на нашето добруване! Ако е така, длъжни са да го докажат в аванс с искреност.

Примерът по-горе е емблематичен за сговора за осигуряване на медиен комфорт чрез лицемерие и опит за измама от страна на току-що появила се кандидатура за управленска слава, която не смята да споделя с нас нито политическите си възгледи, нито отношението си към Политика на десетилетието у нас, оставил своя отпечатък върху изминалите години като “епохата на простите” управленци, апелиращи към простите хора да ги подкрепят, за да взимат прости, т.е. еднолични решения без някакъв си плурализъм и сблъсък на мнения.

Кандидатът на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков обикаля вече в това качество медийните трибуни с основна цел да убеди аудиторията, че не е кандидат на ГЕРБ. Освен че е абсурд, това е опит за измама спрямо хората, от които той иска да му дадат доверието си. 

Тактиката на тази игра на криеница, която са вменили на своята двойка от ГЕРБ, заслужава двойка. Защото тя е вид самопризнание, че е срамно да си признаеш близостта с ГЕРБ. Това се отнася и до онези извън ГЕРБ, които застанаха зад гербажийския тендем с надежда, че ще бъдат разпознати като представители на СДС, безгласната буква в коалицията. Сред тях имам приятели, които няма да определя като бивши ( а е тяхна воля за какъв ме смятат), но ги познавам достатъчно добре, за да знам, че няма как да се отъждествяват с простащините на сикаджията, нито с неговата биография. 

И друг път съм отбелязвал, че ще дойде време да бъде срамно да ти припомнят близостта с токсичния бутафорен генерал от милицията, издигнат от Георги Първанов, за когото човекът с фалшивите пагони не веднъж обясняваше в интервюта, че си е близък по линия на  улицата, на която били израснали заедно и пледираше, че нямало нищо лошо двамата да се разбират.

 

 

 

 

 

Стоя зад тази прогноза и твърдя, че е близо времето, когато тя ще се докаже. 

Няколко думи за “аналогията” с Лозан Панов, която гузните чистачи на гербаджийската фасада се опитват да намерят във факта, че той също е издигнат от инициативен комитет. “Малката” разлика обаче е в това, че г-н Панов имаше своя ясна гражданска позиция и досега. Тя напълно съвпада с тази на “Демократична България”. Той няма нужда да се доказва като независим от самия себе си, а още по-малко да се оправдава и да заблуждава, че няма нищо общо със съмишлениците си. Защото А. Герджиков прави точно това: тъкмо се замислил дали да не се кандидатира и ГЕРБ взели, че му прочели мислите. Нещо такова се опитва да ни продаде той в медийния супермаркет, обслужващ все още старото статукво.

Къде стои Румен Радев в този триъгълник на (не)любовта? Ами там си е, където си беше. Мрази от сърце конкурента си от ГЕРБ и основателно го определя като страхливец. С което печели привърженици сред българите, които отказват да бъдат прости и да се водят по хитрините на Простия. Заслугата за този бонус към кандидатурата на Румен Радев е изцяло на Простия. 

Може на пръв поглед на изглежда сложно, но всъщност е много Просто. Вицът “що е то чисто и просто” гласеше: “къпан милиционер”.

Е, в момента нашия го къпят.

 

 

 

 

8 мнения за ““Чисто и просто е къпан милиционер”, гласеше вицът. В момента къпят милиционера”

 1. Така си е!!! На някои им е ясно, но дано повече от (x)ората го разберат.

 2. Ректорът падна до нивото на теляк на простака! За плувкинята ще се въздържа да дам определение, защото няма да е много политкоректно…

 3. КОЙ назначи преди 8 години (!) тримата руски шпиони на ръководни длъжности в български завод за секретно военно производство ???

  Николай Ибушев
  Изпълнителен директор на „Арсенал“ АД

  Роден на 01.10.1949 г. Завършва Политехническия университет в Тула, Русия, специалност Полигонни установки. От 1975 г. професионалният му живот е свързан със завод „Арсенал” – започва като технолог към техническия отдел на Завод 1, по-късно е началник отдел Производствено-диспечерски отдел на Завод 1, началник на цех 1/110, началник отдел 1-БРВ, заместник-директор ТВ. През 1990 г. става директор Инженеринг. От 1997 г. е Изпълнителен директор на „Арсенал” АД. Съветник от групата на Експерти за Казанлък в Общинските съвети 2008-2011, 2011-2015 и 2015-2019. Почетен гражданин на Казанлък.
  Милионер с 31 000 000 лв

  Още излезли по медиите подробности за скандала:

  “Съдът наложи най тежката мярка задържане под стража за тримата чужденци от случая “Арсенал”.

  Това стана, след като по-рано старозагорската окръжна прокуратура поиска това за световноизвестния учен – оръжейник и член на руската Академия на науките д-р Сергей Зоненко, съпругата му Олга и синът им Венеамин, които са литовски граждани. Мотивът е, че може да укрият или унищожат доказателства, пише “Монитор”.

  Сергей Зоненко, руски гражданин, е учен със световна слава в областта на кумулативните боеприпаси. До ареста си той ръководи направление „Кумулативни боеприпаси“ в „Арсенал”.

  Делото срещу семейството бе прехвърлено на окръжна прокуратура часове след като преди това бе образувано в Районна прокуратура – Казанлък по два текста на НК. Към тях бе прибавено и обвинение по член 319 а за нерегаламентиран достъп до компютърни системи, по който се предвижда наказание затвор до 2 години.

  60-годишният учен има множество разработки, в това число и в областта на комулативните снаряди, в България той е от 8 години, преди това е работел за световноизвестна руска фирма за производство на съвременни боеприпаси. Дисертационният му труд е бил посветен на безопасността на ядрените реактори.

  Пристига в България с цялото си семейство: съпруга, дъщеря и син, работел е по трудов договор в оръжейницата „Арсенал“ като ръководител направление „Комулативни снаряди“, където като конструктор е назначена и съпругата.

  В сайта ZaKazanlak през 2020 година има обширна публикация и интервю с него както и снимка с награждаващия го по някакъв повод изпълнителен директор на дружеството инж. Николай Ибушев.

  Семейството на д-р Зоненко бе задържано след сигнал от „Арсенал“ за изчезнали прототипи и документация за иновативни спецчасти. Автомобилите на бащата, сина и майката са били спрени преди ГКПП “Кулата” и в тях са били намерени предмети и документи, които съдържали чувствителна информация за частното дружество, съобщиха от МВР.

  Заседанието за гледане на поисканата постоянна мярка започна малко преди 18,00 часа в събота, чуждите граждани бяха доведени с усилена охрана и с маскирани лица. Наетият от тях адвокат отказа коментар защото все още не се бе запознал с всички материали по досъдебното производство, той ще пледира за възможно по-лека мярка: домашен арест или подписка.”

  А интересно КОЙ точно е “самосезиралият” се прокурор от Окръжна прокуратура Стара Загора, мигновенно образувал наказателно производство за разгласяване на информация, която представлявала следствена тайна и била изнесена без разрешение от наблюдаващия прокурор? Тия от ДАНС и МВР не знаят ли, че за замитане на следите и забравяне на случая е нужно време?! 🙂

 4. На никой ли не му изглежда странно, че в ерата на дигиталните технологии някой е заловен с хартиени документи които представляват държавна и фирмена тайна. Тези документи не са в електронен вид, не са криптирани и просто са били в тях когато са ги заловили. Боже пази ни от такива шпиони.

 5. ПОЛКОВНИЧКА
  Той прилича на мекица,
  тя е истинска лъвица.
  Още като я съзрях,
  влюбих се и онемях.
  Oкеана ще преплувам,
  с нея за да контактувам.
  Аз съм скромен капитан,
  тя е старша по пагон,
  ала мъчи ме жестоко
  сексуалният нагон.
  Аз съм сламка, тя е жар,
  трябва ни пожарникар!

 6. Днес в някой от сутрешните блокове на големите телевизии беше казано, че Франция и България са предложили на ЕС да бъде увеличено производството на електроенергия с нови ядрени мощности!
  Това за мен еднозначно показва къде стои фърчилкоф! Не е никакъв евроатлантик, а е просто поредния рубладжийски шмекер!

 7. Какъв евроатлантик,от самото му издигане от БКП/БСП беше ясно.Постоянно говореше за премахване на санкциите срещу окупатора Русия,позволи Гундяев да му тропа по масата.висе с часове Путин да го приеме,срам…

 8. Борисов и кандидатите му са бита карта, защото каквото и къпане да се приложи СЕГА на Методиевич,кандидатите и избирателите им, те винаги ще излизат нечисти и прости, независимо от титлите и чиновете им! Истинската им баня ПРЕДСТОИ.
  Чисти и прости ли са избирателите на Грипен Радев? Ще видим, но по важното е друго и това е ,че вероятността избиратели на Лозан Панов да преминат към Грипен Радев се крие единствено във възможността му да започне предизборно демонтиране на паметника на окупатора и унижението на българския род- МОЧА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.