Късата памет има връзка с късата клечка, (от) която толкова дълго теглим

Макар да не е вярно, че старо куче не може да научи нови номера, тази метафора си остава вярна за някои от най-кресливите стари кучета в българската политика. Едно от тях го видяхме снощи в кучкарника на БНТ да лае по всичко и всички – злобно спрямо Америка и с махане на опашка към Русия, докато хапе наред в студиото. Мазохистите от кучкарника, които са доказали неспособността си да бъдат звероукротители, могат само да предизвикват съжалението на публиката, приучена насила към натрапвания от екрана кучешки вой с факта, че сами не могат да обяснят защо продължават да ни занимават с него.

Джавкащото пале не може да спре кервана на днешната политика със своята Атака. Просто се възползва от телевизионния кокал, който така любезно му предоставят. В същото време старият пес, който води в царството на простите към нова пирова победа глутницата си на предстоящите парламентарни избори, също продължава с обичайните си филмирани набези. Днес е цъфнал край град Шипка, за да му целуват ( образно казано) ръцете благодарните попове за отпуснатите от правителството му средства от бюджета за ремонт на храма им. Скъса се да им целува ръцете най-буквално.

Посещението на раздавача на порции с авторекламна цел, който и днешното си качество на обречен на безвластие политик стриже дивиденти от бившата си безконтролна премиерска щедрост, отново е “изненадващо” като на война, която той води вече от години срещу гражданското общество. Уж е голям бияч на изборите и отново се ежи на конкурентите си за първото място на предстоящото гласуване, а изпитва страх да се появи пред публика, която не е строена да му ръкопляска, както днес при неговото блицтурне, отразено обилно от Пеевския БЛИЦ. Не ми се ще да му провя допълнителна промоция, но няма как да прескоча тази екслузивност, засягайки темата. https://blitz.bg/izbori-2021/borisov-progovori-za-golyama-konspiratsiya-svrzana-s-gerb_news846231.html

 

 

 

Докато преобладават хората с къса памет, ще продължаваме да изтегляме късата клечка на всякакви избори. Дългото сбогуване със статуквото  на Гражданина за европейско изоставане на България обрича гражданското общество на дълга гражданско-обществена война с простите, за които той си остава вожд без значение, че отдавна се е превърнал в нарицателно за простотия в очите на мнозинството българи.   

 

 

2 мнения за “Късата памет има връзка с късата клечка, (от) която толкова дълго теглим”

  1. Гледам ги тези зад него и се сещам за ромката която наскоро го конфронтира..
    И разните “българи” които бяха наоколо започнаха да я укротяват с “..хайде стига, стига..”
    За жалост голяма част от населението не осъзнава че създадоха това чудовище с мълчаливото си одобрение..

  2. В Панорама Сидеров се присмя на другите безмълвни участници, на водещия,който не успяваше,или не желаеше да го обуздае и на телевизионната публика. Явно беше подпиинал яко с цел да възкреси позабравени страсти.
    В същото време на Шипка нищо ново. Бойко Борисов раздаваше хвалби,лъжи и поцелувания на ръце.
    Познати явления и в двата случая. Дали те ще продължат и в бъдеще зависи от паметта и разума на мамения за суверен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.