САЩ явно не виждат в България съюзник за пример. Защо?

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще  призове Украйна и Грузия да извършат реформи, за да бъдат приети в НАТО. Това се казва в съобщение на Пентагона от 17 октомври във връзка с предстоящата му визита в Европа. Той ще посети Киев, Тбилиси, Букурещ и Брюксел.

А София? 

В София приблизително по същото време се очаква да бъде изпратен Спенсър Бойър, който дори не е заместник на министъра, а заместник на помощника му. Както и в Букурещ, където Лойд Остин  ще обсъжда подписаната от Румъния двустранна пътна карта за сътрудничество в отбраната, същата тема ще бъде на дневен ред и в София. Формално няма разлика. Освен в нивото на американското представителство, което е демонстративно ниско в България.

Защо?

Извинявам се за риторичния въпрос, чийто отговор американците дадоха в предварителната си оценка за причината за спирката на Остин в Букурещ, наричайки Румъния пример за подражание в областта на сътрудничеството като партньор от НАТО. Какъвто България ни най-малко не е…

Позицията на САЩ спрямо България не е плод на някакво извънредно решение, взето напоследък. Тя е резултат от натрупвания. Да припомням ли как на път за среща с Тръмп в края ноември през 2019 година още в самолета премиерът Борисов триумфално информира журналистите от антуража си, че няма да допусне американска база на българския бряг на Черно море. 

Не го бяха канили от времето на Обама в Белия дом през 2012 година и се (д)оказа, че има защо.

Нищо не се е променило нпоследък в образа на България като съюзник в НАТО. Вярно е, че служебното управление на страната, което смени авторитарния режим на дискредитирания пред Вашингтон строител на Путинския “Турски поток”, не би могло да извърши кой знае какви промени в това отношение в държавата, в която цял един парламентарен мандат имахме 100 процента проруски парламент. Но…

Нали управляващият чрез своите министри президент Румен Радев има(л) американска подкрепа? Ако четете пропагандните писания на неговите конкуренти, обслужващи гузните “евроатлантици” от ГЕРБ, можете да останете с впечатление, че едва ли не американците редят политическия пасианс в България, в които излизат картите тъкмо на Радев. Защо тогава “пропускат” да го поощрят с жест, какъвто би бил посещението на Лойд Остин, а вместо това заявяват гръмко на дипломатически език, че няма какво да си говорят (и) с него, както с Бойко Борисов. 

Жалко само, че не знаем какво точно са му казали на същия, когато са реагирали на свинщината му да размахва през юли лично онзи циничен колаж, който осмива ( според него) политическите му противници чрез колаж от монтираните им глави на мястото на физиономиите на загинали американски астронавти…

 

 

 

Ама посланик Херо Мустафа ходила на крака при Румен Радев, буквално крещят адвокатите на уязвения от американските критики сикаджийски вожд. А как иначе да ходи, на ръце ли да отиде при човека, който в момента управлява държавата, в която тя е посланик? Или да го “привика” в посолството, че да предизвика вече истински вой в редиците на промосковската пропаганда тук? 

Изправена пред избор между бореца срещу американските бази и обучавания в САЩ бивш военен пилот, тя …няма избор. Дипломатите общуват с легитимните власти. Да не би много да харесваха нашия бабаит от Банкя? Налагаше им се, но времето му да фамилиарничи просташки с г-жа Мустафа пред камерите отмина. Да се надяваме- безвъзратно. 

 

 

7 мнения за “САЩ явно не виждат в България съюзник за пример. Защо?”

 1. Гледах снощи по БНТ поредния паноптикум на рублофилските кандидат президенти. Беше страховито и отчайващо зрелище! Едно публично харакири на българската “демокрация” и държавност, която допуска да се явяват публично морални изроди и да словоблудстват пред децата ни, да “глаголят”, както напоследък започна да се изразява на “черковнославянски” перверзникът – изнасилвач на нациналното ни достойнство Никалашка Малинав- дурачок по съвет на руските си господари. Защо си го позволяват? Защото ЗНАЯТ, че няма да има наказание за публичното им национално им предателсто нито от страна на прокуратурата (най-вече на СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА в прикриването на престъпления от обществено значение) която в нормална държава би трябвало да се самосезира още по време на “дискусията”. Можеше поне някоя психиатрия спешно да изпрати двама -трима служители, за да сложат усмирителна риза на оня, който специално за дискусията облече пред камерите бяла докторска престилка, както и на напапунения “трубадур” Фитков, дето очаквал да го изберат за президент, “щот бил готин пич”, а за двамата войнстващи “върожденци” с руско самосъзнание, които настояваха за референдуми (до дупка) за излизане на България от ЕС и НАТО и незабавното й присъединяване към евразийския концлагер на “освободителката” Русия, сигурно ще им трябват по две усмирителни ризи, щото бяха много войнствени, разпенявени до истерия, в щенията си.
  Опасност за националната ни сигурност е, че ВЕЧЕ СЕ ДОПУСКА подобни извратеняци, които (по чужд сценарий!) неконтролируемо от обществото започнаха да се множат, да перверзничат открито, на публично място, садистично да описват Голготата, на която мечтаят да разпънат България и да превърнат децата ни в роби на азиатската диващина.
  Но по-страшното е, че наоколо всички умираха от смях, вместо сериозно да се разтревожат за българското бъдеще на децата си и на родината си…

 2. Пълна мизерия и глупост са тбърденията до втръсване на “патриотите” от “Атака” и “Възраждане” че България е американска колония. Това е нагла подмяна на истината.Като се знае енергиината и търговска зависимост от Русия,необезпокояваните действия на русофилите и завладяването на най-хубавите и най важни стратегически земи от руските колонизатори е ясно България на кого е колония.
  Слабо е да се каже,че нашите досегашни управници за сетен път залагат на битата карта.
  Не,те продават България.

 3. “Да припомням ли как на път за среща с Тръмп в края ноември през 2019 година още в самолета премиерът Борисов триумфално информира журналистите от антуража си, че няма да допусне американска база на българския бряг на Черно море.”
  “Наградата” на американската администрация за цитираната фукня, бе И, че единствено след среща с чужд държавник, визирам триждий ни премиерина, ДТ не туиатна “ни дума, ни вопъл, ни стон”. Ако съм в погрешка, поправете ме.
  И сега, баш по актуалнопстите на предизборната кампания. Моето питане по фейлетона долу е: “Кога най-сетне льотчика ще набере сили и смелост и ще даде личен пример на “републико наша, здравей” и публично ще се ваксинира. По-зле сме дори от нарицателният МОРДОР.
  https://kafeneto.wordpress.com/2021/10/16/%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b8/#respond

 4. Стана известно, че трасе за азерския газ има през Месемврия в Гърция. Това твърдят Пламен Павлов Председател на сдружение българска газова асоциация, Илиан Василев и Владислав Панев от ДБ!
  Как да ни вярват от САЩ И ЕС?!
  И този чиновник е много високо поставен за нашите шмекери. Трябваше да ни пратят чистачката на този чиновник.

 5. как да ни вярват,като видяха какъв теч на информация има от президенството към Москва.

 6. Уви, Бъглария отдавна е продадена на “братушките”. Поправям се. България отдавна е ПОДАРЕНА на “братушките” от др. Тодор Живков & CO, които ръководиха и все още ръководят БКП/БСП и всичките им производни “десни” и/или “центристки” политически формации през последните 30 гАдини. Само дето периодично се сменят действащите лица, ‘щот им изтича срока на годност.

  “Дядо Иван” или т.н. СЪВЕТСКА политическа класа (абе на 99.9% от тез дет’ ги дават по БТВ-то) не допуска промяна на статуквото, защото най-важната задача, която изпълнява ръководената от тях ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ е: да си плаща редовно данък “ПУТИН” (може кеш, но още по-добре с други активи).

  А пък БЪЛГАРСКИЯТ народ – кучета го яли. СЪВЕТСКИ КУЧЕТА………..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.