С поведението си демаскираният Генерал е сред главните виновници да “мрем яко”

Проклятие е да живееш в интересни времена, е казал Конфуций.

По неговата дефиниция днес наистина живеем в “интересни времена”. Защото в условията на пандемията, която сме си внесли от Китай, но не смеем да определим като китайска, “мрем яко” – по дефиницията на генерал Мутафчийски, главния имунопророк на Генерала. 

Нека сегашното управление на страната се оправдава само. Има защо и няма да му ставам адвокат. Но да се забравя предисторията и тя да се изкривява в полза на предишните управляващи е голямо нахалство от страна тъкмо на Генерала. 

Ако има “знаменитост” в България, която да е демонстрирала категорично и лично липсата на дисциплина спрямо мерките за предпазване от заразяване ( и на околните, не само на своето туловище), това е именно Генерала.

Примерите, който той дава за подражание в това отношение, чиито плодове берем под формата на масова съпротива срещу тези мерки от страна неговите подражатели, са многобройни. Не знаем дали си мие ръцете, но че си ги измива с агресивни приказки срещу другите, които набеждава за виновни да стигнем до световен рекорд по смъртност  ( и не за пръв път в условията на пандемията), е сред най-отблъскващите му злоупотреби с истината. Защото тя е документирана в множество снимки. 

Ето някои от тях, които са коментирани в медиите и в този блог заради редовната му поява без маска на публични места сред хора с маски.https://www.economic.bg/bg/a/view/bez-maska-i-predpazni-sredstva-borisov-poseti-furna-za-hljab

Без маска в пекарна сред работници с маски през август 2020 г.

 

 

 

 

В църква и в Рилския манастир без маска сред верващи в своето безсмъртие попове и вярващи с маски

 

 

В Дупница насред сегашния пик на пандемията без маска сред негови подражатели

 

Без маска в отделение за лекуване на заразени:  това е Лукашенко, неговият събрат по побоища над арестувани демонстранти и по “мъжкарство” пред лицето на заразата

 

 

 

 

За такива, като тях, които се гордеят със своята безнаказаност, Конфуции е казал нещо конкретно:

Да признаеш за своите недостатъци, когато те упрекват – това е скромност; да ги разкриеш пред приятели – това е простодушие и доверчивост, а да ги показваш пред всички – това е горделивост.

.

7 мнения за “С поведението си демаскираният Генерал е сред главните виновници да “мрем яко””

 1. Напълно сам съгласен, че е нахалство, ГЕРБ да трупа политически дивиденти от сегашната ситуация. Но основната вина за това имат тези, които правят напълно легитимни въпроси от сорта на:
  – защо от днес за утре се обявява изискването за здравни сертификати?
  – какви са тези сертификати при една доза?
  – нали учениците щяха да са последни?
  Това хич не ми прилича на тежкото наследство на ГЕРБ…
  А към примерите за неадекватното (по-скоро вредното) поведение на Борисов мога да допълня изказването му на един от брифингите, че “който се страхува – да си слага маска”.
  Ако приемем за вярно едно от основните послания на протестите от миналото лято, че всяко друго управление ще е по-добро от Борисовото, не може да го прилагаме автоматично към всички действия на Радевото правителство… А всъщност защо да не може?

 2. Борисов е повече вреден с поведението и примера си отколкото с кражбите си.
  Но е избран с мнозинство така че може да се приеме мнозинството няма да се повлияе негативно от поведението му.
  Но ако приемем че мнозинството осъждат поведението му то тогава първото изречение е вярно.

 3. Генерал Мутафчийски правилно е провидял в лицето на Буци ,че ще се мре яко!От лична информация знам,че му костваше неимоверни усилия да се измъкне от орбитата на банкянското чудо!Онзи ден(17.10),например,когато бе удостоен като почетен гражданин на Дупница ,не дойде в града,защото в този ден там се натресе Буци !

 4. Абсолютен дебил и гьон сурат!
  Лошото е, че това се харесва на не малка част от населението опростачвано от около 80 години!

 5. За тези, които не знаят има и еднодозови васксини!

 6. Да припомня някои от “гениалните” антиковид мерки на боковото правителство: в Бургас неговият солоташак – най-успешният кмет в БГ нареди да се натоварят на камиони и да се извозят пейките от Морската градина, постави полицаи да пазят да не би хората да тръгнат да се разхождат из градината и по плажа…

 7. само премахване на института “глаДэнъ проКУРОръ” щэ ни освободи от руЦкорто робство. Понэжэ цацаратурата се занимава с подчинЭньЭ на българската държавност на кремълъ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.