Американските президенти слизат от пиедестала си заради пандемията. Тук не е Америка

 

 

 

 

 

Мнозина анализатори вярват, че Тръмп загуби изборите от Байдън главно по вина на китайския вирус, както самият той го нарича ( и поне в това отношение съм съгласен с него ). Сега пък Байдън губи популярност по същата причина.

А с нашия президент как е в разгара на поредната вълна, довела до български световен рекорд по смъртност от китайския вирус? Ами както с руския президент Путин, който също е в категорията на световните лидери на държави, състезаващи се за това първо място – нищо му няма на рейтинга, в отлично здраве е. Радев се кани да спечели лесно изборите и дори му бабуват, че може постигне победа още на първи тур. 

Трудно, направо невъзможно е да се сравняваме по каквото и да било с Америка. Но с Русия сме си тандем ако не в живота, то в смърт(нос)та, “биз бизе” ( дупе и гащи на чист български), както казва по – старото поколение, възприело “мерси” на мястото на “благодаря”.

Ако е вярно твърдението му, че се е ваксинирал още миналото лято – и това не е грешка на езика по отношение на времето, когато още нямаше ваксини- Румен Радев дължи някои обяснения. Дали пък не искаше да каже “това лято” , когато на 19 октомври заяви в Перник : „Аз самият съм в безупречно здраве, но миналото лято се ваксинирах и не виках камери, защото не искам да правя спектакъл от това.”

Или Радев наистина се е ваксинирал с руската ваксина “Спутник V”, обявена триумфално от Путин като първата в света през август 2020 година, но по някаква причина е мълчал за това досега? Едва ли е защото е знаел преди британското разузнаване, че непризнатата от специалистите на ЕС руска ваксина се оказа създадена на базата на формулата на британската “Астра Зенека”, открадната от шпионите на Путин.

Но нека приемем щадящо, че Радев се е ваксинирал ТОВА, а не МИНАЛОТО лято, за да избегнем ( в негова полза ) заразяването на този текст с конска доза конспиративно подозрение за собствената му уж частично преболедувана русофилщина. Дори и в този случай виси следният въпрос: само заради едната скромност от нежелание да “прави спектакъл” ли той е пропуснал да даде знак, че е дал пример, като се е ваксинирал? Хайде да не е за пред камерите, но за пред колебаещите се- не трябваше ли да ги мотивира, да ги подкани да изоставят вредните си съмнения? 

Излиза, че сега, месеци по-късно, излиза пред публиката с новината със задна дата, когато ножът опря до кокъла. Прави го по принуда точно както онези, които единствено принудата застави да се наредят тази седмица на опашките на центровете за ваксиниране.

А принудата да НЕ съобщи за приноса си към увеличаването на ваксинираното население с един човек- ще си позволя да се усъмня- не е в скромността му. Логиката на подобно въздържане може да бъде обяснена само с  желанието му да не дразни голямото мнозинство българи, т.е. избирателите, които бойкотират ваксинирането. За да не бойкотират кандидатурата му.  

Дали това може да застраши изборния му успех? Както вече отбелязах, тук не е Америка. Друго сочат прогнозите на епидемиолозите след политолозите и социолозите. 

 

19 мнения за “Американските президенти слизат от пиедестала си заради пандемията. Тук не е Америка”

 1. А Румъния се взе в ръце
  По съобщения от Румъния, колапса в болниците, доведе до там, че тежко болни ги карат в Унгария. В страна с одним из самых низких процентом привитых от ковида в Европе (меньше чем в России), в последние дни, появились большие очереди в их прививочные центры.
  https://cdn.romania-insider.com/cdn/ff/4FC71ChV0Vuiinnw0lqUFsoNdtTC6sYmTTTnzKVekdM/1634893843/public/styles/article_large_image/public/2021-10/people_queue_vaccination_marathon_bucharest_-_photo_ro_vaccinare_on_fb.jpeg

 2. В България вируса не е нито китайски, нито корона, той е контра.
  Контравирус, много по-силен от короната.
  Българският народ не се води лесно, няма доверие на лидерите си. И мисля че автора и читателите на този блог знаем защо.

 3. Видеото от разигралата се в БТВ при Цънцарова предизборна “дискусия” с мюретата Никалашка Малинав -дурачок, Лупи, Сидеров (подлайващ зад кадър) и Луна с №16. Сред извратеняците- ексхибиционисти, развяващи публично руските си опорни срамотии ми липсваше само Копейкин!

  То, ако сред кандидатите за президент на България не бяха Лозан Панов и Горан Благоев, що да не гласува човек за Луна, която единствена в студиото поне демонстрира “топки” като нарече шпионин единият кандидат, а другият – крадец 🙂

  https://blitz.bg/novini/nevizhdan-ekshn-v-btv-siderov-napusna-studioto-tsntsarova-izgoni-luna_news847663.html

 4. Не е по темата, но за пръв път по централна медия бе казана истината (почти цялата, понеже Русия не бе спомената), която повечето българи особено политците ни, не искат да знаят.

  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/parvi-kandidatprezidentski-debat-volen-sirderov-napusna-luna-beshe-izgonena.html?utm_source=Ladyzone&utm_medium=RSS&utm_campaign=traffic_from_article

 5. В държава която Русия контролира най-силно мисията на ДБ, Лозан Панов и подобни прозападни субекти е почти невъзможна. Със съжаление наблюдавам как Лозан Панов призовава училищата да не се затварят. Предполагам е за да не загуби гласове от население което като цяло не вярва във вируса и пандемията независимо че сме в челните редици на поминали се процентно. В Америка мнозинството подкрепя Байдън относно пандемията. И явно това че не успява да ваксинира голям процент от населението му коства популярност. Но трудно се ваксинират републиканските теории чието население подобно на българското живее в паралелна реалност заради пропаганда. Пропаганда базирана на неистини и манипулации и целяща осигуряване на подкрепа за лъжеца/манипулатора. Подобно на това което Русия прави в България последните 100 и кусур години.
  Гледам картата за напълно ваксинирани в света на https://ourworldindata.org/coronavirus.
  До 10 Юни тази година Бълария води Канада и Япония с 10% напълно ваксинирани.
  Днес няколко месеца по-късно процентите в България са 20, а в Канада и Япония 70!
  Докато графиките на Канада и Япония показват желание за живот и стремглаво подскачат нагоре след тази дата (предполагам след като производствот на ваксини най-накрая навакса), то в България желанието за живот е една права, хоризонтална линия..
  (някой бе казал нещо негативно за 80% от българското население, почвам да се замислям)

  Дори бедната и изтрадала Перу и огромната Индия показват графики къде, къде по-жизнени.
  Надявам се тази пандемия да отвори очите на много в България за това накъде сме се запътили и най-вече – ЗАЩО?

 6. @sms

  ПШП Луна и ПЯП Волен нарочно провокираха изгонването си от студиото, за да не лъсне неподготвеността им по сериозните кандидат-президентски въпроси. Тя щеше да е по-убедителна без листчето хáртия, от което прилежно си сричашe опорките. Единственият смисъл на “дискусията” беше да са я гледали Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев, за да се поучат как се гонят бързо и безцеремонно досадни мухи от помещение.

 7. Едно забравено изказване на Хари Труман:
  “Harry Truman:
  “If we see that Germany is winning, then we should help Russia, and if Russia is winning, then we should help Germany, and thus let them kill each other as much as possible. But under no circumstances do I want Germany to win. “- Senator Harry Truman, from the speech of the Chairman of the Commission for the Study of the Federal Government’s Weapons Program June 23, 1941.

 8. Даа,така публично да ги нарекат с истинската им квалификация не им се беше случвало.Освен това се изкефих и за лустрацията.Малко в стил Гогов,дето искаше да беси комунистите /а това ги консолидира.когато бяха с пълни гащи/но все пак е добре да се чува,че трябва лустрация..Сега ще чакам да видя какво ще последва за Цънцарова.

 9. “ПШП Луна и ПЯП Волен нарочно провокираха изгонването си от студиото, за да не лъсне неподготвеността им по сериозните кандидат-президентски въпроси.”

  Това е така, но шпионина и подлогата не показаха ли своята неподготвеност и зловредност, като останаха в студиото?

 10. към Георги Харизанов:

  “Със съжаление наблюдавам как Лозан Панов призовава училищата да не се затварят. Предполагам е за да не загуби гласове от…”

  Наблюдавам от доста време действията на Л. Панов и не смятам, че е човек, който прави каквото и да било, за да се хареса някому! По тази причина аз, семейството и приятелите ми ще го подкрепим!

 11. Никога няма да забравя баща ми на нея вечер-23 октомври 1956г. Искрящи от щастие очи и възторжения трепет в гласа му: Синко, отиват си комунягите.

 12. Разбира се, че и четиримата кандидати са несъстоятелни – всеки по своему. Разликата е само в това, че двама от тях си послужиха с маймунджилъци, за да избягат от дебата. На волэнчо това му е запазена марка и таван на възможностите. Не му отива никак на белите коси, но не е моя работа да му бера срама. Другите трима лузъри ме мързи да ги напсувам.

 13. Донякъде по темата тъй като се смята че глобалното затопляне кара човечеството да има увеличаващ се допир с дивият животински свят и от там нарастваща заплаха от нови вируси.

  https://www.theguardian.com/environment/2021/oct/25/climate-crisis-greenhouse-gas-levels-hit-new-record-un-reports

  Но преди всичко го слагам за тези които четат тук и се отнасят подигравателно с Грета Тунберг.

  https://www.theguardian.com/environment/2021/oct/25/climate-crisis-greenhouse-gas-levels-hit-new-record-un-reports

  Била полезен идиот на Путин и подобни глупости.
  Не, момичето е много право да е ядосана на всички плямпащи и нищоправещи относно проблема.

 14. А може ли Грета Тунберг да обясни каква е причината преди 10000 години да се разстопят Скандинавските ледници покриващи целия полуостров?Тецовете им са били нефелни или автомобилите?И защо са замръзнали мамутите в Сибир-хладилника ”Саратов” е изпуснал фреона?

 15. Krasnoselski,

  Не знам какво искате да кажете. Знам че тръмпистите смятат че няма такова нещо като глобално затопляне причинено от човешката дейност. Същите не вярват и във ваксини, маски и тем подобни също. Не знам кое от двете е по-голям грях.
  Та на въпроса ви, науката сигурно има обяснения за въпросите които задавате. Или не вярвате на науката?
  Както има и обяснение защо планета се затопля от индустриалната революция насам.
  Но очевидно за вас не е никакъв проблем да се подложим на експиремент с нива на въглероден двуокис последно регистрирани преди няколко милиона години. Смелчага сте.

 16. Вярвам във ваксините,ваксинирах се на 3 ти март/11 май,нося маска.Вярвам в науката,но не е дала обяснение на въпросите ми,иначе нямаше да питам.Науката ясно казва,че Белене лежи на разлом,но някои учени казват,че не е така и може да се строи ядрен обект.Въглеродният двуокис е храната за растенията под влияние на слънчевата светлина ,превръщайки го в кислород.Изсичането на горите намалява абсорбцията на СО 2.А Грета е един Путински проект целещ на ЕС и Запада да му е лошо.

 17. Krasnoselski,

  Коментара ви е в стил “и едните и другите са маскари”.
  Учените са категорични че СО2 се повишава стремглаво от 1800-та година насам.
  Категорични са и относно евентуалните последствия.
  Колкото и да повтаряте Грета е Путински проект това няма да го превърне в истина.
  Да не говорим че няма и никаква логика – все едно цигаропроизводителите да искат спиране на пушенето понеже е вредно.

 18. категорично не подкрепям теорията ”всички са маскари”Само казвам,че има хора,готови срещу някакъв интерес да говорят неистини.Виждаме го всеки ден,дори от екрана на БНТ.

 19. Има и обяснение, че индустриалната революция е възможна защото планета се затопля!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.