Розовите сънища за коалиционно правителство с БСП на кандидата на ГЕРБ за президент не дразнят ли сините му съмишленици?

 

 

 

 

 

Кандидатът на ГЕРБ за президент Анастас Герджиков, замаскиран като “независим”, обеща правителство на лековерните българи, макар съставянето на редовен кабинет да не зависи от президента. Освен ако не е имитатор на Георги Първанов, който в интервю за БТВ отново размаха миналата седмица самохвално спомена за неговата “тройна коалиция”, възползвайки се от факта, че не му зададоха нито един неудобен въпрос.

Монархосоциализмът наистина беше уникално за политическата история на човечеството постижение на онзи сговор между БСП, ДПС и Сакскобургготски – последният беше многократно споменаван в интервюто от бракониерстващия червен президент именно като “царя”. Но руската тройка на Първанов не дойде на празно място, а стъпи върху опита от друго абсурдно обединение от началото на т.н. преход. Възникващата по руски образец мафия у нас си състави в края на 1992 година правителство на свързаната с Русия корпорация “Мултигруп” и обяви, че то управлява с програмата на СДС, мандата на ДПС и мнозинството на БСП. 

Резултатите от това обединяване, в рамките на разцепения СДС , разделен между ролята на изнасиления и на донора на купени гласове, са известни: след разгула на тази безпринципност, на власт се върна БСП и потопи страната в икономическа криза, невиждана в никоя друга бивша съветска колония в Европа. 

Повторение на опита от онова обединение ли ни обещава предизборно Герджиков, който бърза да извади от войнишката си раница генералския жезъл на президент ? Загадъчното му обяснение, че “има начин” това обединение да стане под негово ръководството, в случай, че бъде избран за президент, означава само едно: че са му дадени гаранции  от кукловодите с опит от времето на “Мултигруп” и Първанов. Може да не са съвсем същите, но техните подобия потриват ръце с хрисимото говорене за обединение на партиите като агънца на вълчата трапеза.

Да, ще бъдат нужни компромиси за съставяне на каквото и да било правителство Това е ясно. Но точно кандидатът на прогонената от властта ГЕРБ ли ще ги договаря?  

Само броени месеци бяха отстранени от вълчата трапеза и вече точат лиги да се “обединяват” с агънцата. Намерили са си и пастир да ги кътка като някакъв невиждан по своята благост Бойко с човешко лице, който зове: “Лакомници от всички партии, обединявайте се”! 

“Интересното” е, че сред поддръжниците на Герджиков днес им “отломки” от онзи прелъстен и употребен син съюз, който пристана на ГЕРБ? Някои от тях злословят срещу бившите си съратници от днешната “Демократична България”, че “червенеят” или са “розови”. А какво да кажем за обещанието на кандидата на ГЕРБ Герджиков да състави правителство, което по подразбиране включва и ярко червената БСП? 

Излиза, че когато “Демократична България” допуска коалиция с червените, това я прави “розова”. А розовите сънища на Герджиков за същото нямат значение, така ли?

12 мнения за “Розовите сънища за коалиционно правителство с БСП на кандидата на ГЕРБ за президент не дразнят ли сините му съмишленици?”

 1. Постановката “Несъставяне на правителство от пролетта до есента на 2021-ва” беше изиграна, за да дойде момент, в който всякакви коалиционни извращения ще ни се продават като приемливи. Не знам дали ще имат чак наглостта да съставят “голяма коалиция” от ГЕРБ, БСП и ДПС, но че гласят полуумрялата БСП за “незаобиколим фактор” при съставянето на следващо редовно правителство, се вижда от самолет (дали с ГЕРБ/ДПС, или с ПППП/ИТН, няма никакво значение за Крюела Нинова). Дали реабилитирането на крадливата червена банда (изглеждащо напълно невъзможно до пролетта на 2021-ва) не беше действителният мотив за сложната комедия, на която сме свидетели? Впрочем, също както през 2001-ва, с малката разлика, че ролята на мадридския мошеник този път изигра учиндолският чалгар.

 2. До сега бях оптимист, що се отнасяше за състоянието на България, в която разбира се, има образовани и човечни хора, но те каточели силно намаляват. Дори това ми се струва световен проблем. В този случай обаче, както винаги до сега, България пак държи „първенството“ на негативизма. Ето, по тъпанарско нежелание да се ваксинират против китайската напаст, сме първи в ЕС както по броят на нежелаещите, така и по неваксинираните. При това, Боже вразуми ги моля Те, с аргументът, че държели на човешките си права за неприкосновенност! Сигурно пак ментално са се допитали до съветските си съветници от „времето на свободата“ при която так волно дишет человек! Ами ако е така, значи трябва да изчакаме пак природата да разреши въпроса– биологично! Че при това безумно решение ще бъдат въвлечени под земята невинни жертви, никой не го взима под внимание. Всичко това са придобили доста много от сънародниците ни, както и това да избират зелени чорапи и бандити, с явното желание да станат също такива за да могат доказано най-после да се „оправят“. Съмнява ме при това съотношение на читавост да може да настъпи някаква положителна промяна. Дано съмненията ми не се потвърдят.

 3. Гер(б)джи(п)ков значи се гласи да бъде Гоце Первановый Номер 2? 🙂 Май обаче нема да му се усмихне щастието да повтори подвизите Гоцеви…

 4. Гер(б)джи(п)ков се гласи да бъде Гоце Първанов – 1, ама май нема да му се усмихне щастието.

 5. Видя ли лицето на Марио Гаврилов (както вероятно много други зрители и слушатели) веднага превключвам на друг канал, толкова ми е скучен, примитивен и безполезен този водещ , който обаче по “неизвестни” причини никога не остава без свое предаване в някоя телевизия или радио, за разлика от други водещи, които са къде къде по- интересни и полезни за обществото с честните си информации и анализи!
  Вчера беше поканил едно невръстно “вълче” с руското именце Аркадий Шарков от популярен в медицинските среди клан , когото представят по различни медии като “здравен икномист”. Сигурно го готвят за управленска държавна позиция в здравеопазването и за целта му уреждат чести “експертни” участия по медиите. Та ето “гвоздеят” на участието му при Марио Гаврилов, обобщено в съждението, че ако ЕС беше разрешил използването на руската ваксина, проблемът със съпротивата срещу ваксинирането, особено в държавите от бившия съветски лагер, нямаше да съществува 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=atf1lARheh0
  от 10.07 мин.

 6. А защо не ГЕРБаджиков?
  След като не искат да се ваксиниран защо българите да не бидат управлявани от изродена политическа сглобка по егидата на ГЕРБаджиков?!

 7. Словакия имаше на разположение Спутник и набърже я върна обратно на Сделаните..Не е само Гаврилов част от хибридната война,ако беше само той-шапка да му купиш!Няма телевизия,която да не води подмолна и замаскирана война срещу НАТО и ЕС.Лидер е БНТ.

 8. https://boulevardbulgaria.bg/articles/koy-koy-e-v-initsiativniya-komitet-na-lozan-panov

  “Спортният журналист Камен Алипиев е един от 37-те членове на комитета. Сред колегите му има още няколко, които подкрепят официално Панов и Касимова – Калин Манолов от „Алтернативата“, водещата на „Честно казано“ по „Евроком“ Люба Кулезич, известният икономически журналист Марио Гаврилов.”

  Та вече да се чуди човек кой кой е..По отношение на Гаврилов.

 9. Да, каквото и да направи Демократична България, ще бъде дискредитирана от “наши” и “чужди”. Ако допусне някаква форма на коалиция с БСП – това е скрит или явен комунизъм (Христо Иванов е скрит червен потомък, например, разобличен от жалки подобия на медии). Ако не го направи, след което последват поредни избори по едни или други причини – некадърни са и за нищо не стават. Така се говори. А как плачат за техния Бойко! А той май наистина се оказа “техен”. Важно е да останат изправени и почтени, да разпрознават навреме нечестивците, независимо от окраската им, пък каквото стане.

 10. @Българин:то и Волен Сидеров беше главен редактор на в-к”Демокрация’ и Александър Каракачанов беше част от СДС и Петко Симеонов и плеяда борци на Тихият фронт.Само да имате повече време ще се нагледате на много хубосии.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.