Комплексите на българските политици от руския комплекс край Камчия в комплект с мълчанието за МОЧА и подобията му

Предварително уточнявам, че не се заяждам с Христо Иванов конкретно, сравнявайки акцията му срещу руския анклав край Лукойл в Росенец миналата година и липсата на подобно усилие спрямо руския анклав край Камчия. 

Един текст в мрежата ме подсети да попитам отново защо българските политици от всякакви цветове, но най-вече от партиите с демократични инстинкти или поне   претенции за демократичност ( и свободолюбие?), пазят пълно мълчание по далеч, далеч по-големия и продължаващ много по-отдавна във времето назад национално предателски казус с продажбата на национален суверинитет на една вилна зона разстояние от морската ни столица Варна. Същата, която остава в пределите на България по изричното, дори войнствено императивното настояване спрямо делегацията на османците на Берлинския конгрес през 1878 година германски канцлер Бисмарк.

Толкова много съм изписал по случая и толкова малко отзвук по темата има в българската публичност, че се зарадвах да видя един съмишленик да повдига въпроса. https://kafeneto.wordpress.com/2021/10/29/бляновете-на-една-руска-империалистк/

Желаещите да се запознаят с фактологията на най-голямото престъпление срещу националния ни суверенитет, на продажна стойност поне 300 милиона евро ( по оценка на московското кметство, собственик на “санаториума” край Камчия ),  могат да се запознаят с развитието на темата от страна на колегата Спас Спасов в “Дневник” с няколко солидно подкрепени с фактология негови статии.https://kafeneto.wordpress.com/2021/10/29/бляновете-на-една-руска-империалистк/

Бляновете на една руска империалистка

Напомням, че днешният руски царизъм сам определя въпросната руска придобивка като изключително постижение на експанзията на руското влияние в чужбина. Самият руски външен министър Сергей Лавров, определян като втория по влияние политик ( и първи по трайно присъствие и несменяемост на високия си пост ) в Русия, посочи българската придобивка като перлата в короната на империята в наши дни, определяйки я като първа по значение подобна руска база за влияние, построена извън пределите на Русия пред последните десетилетия. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30342556.html

Та се питам: щом на Кремъл това завоевание му е толкова мило- това ли е причината никой политик и никоя партия у нас да не смеят да предизвикат с въпроси относно статута на “санаториума” ( за отглеждане на руско влияние у нас)  Путин и компания, която стопанисва комплекса, създаден от мафиота Лужков, прогонен от Путин от кметския пост в Москва поради прекалени претенции за влияние в държавата му?

Да, Росенец беше важен пробив в крепостта на съвременното местно средновековие, олицетворявано от неговия почетен председател Ахмед Доган и не случайно заслужи уважението на публиката тук. Но този удар по местния феодализъм е сравним по значение с нанасянето на щети по локалния комунизъм без да се засягат неговите съветски темели. Комплексът в Камчия е тяхното видимо, макар и съзнателно укривано сред вековната гора на българския резерват материално и духовно имперско продължение в наши дни.

Комплексът “Камчия” издава комплексите на българската политика спрямо нашите дългогодишни владетели както и страха от поставянето под съмнение на съветските монументи у нас. Ако има някаква разлика между комплексарското мълчание по двата казуса, това е надграденото край Варна национално престъпление с огромни дози корупция на поредица от правителства, съд и места власт. Ръка за ръка те са узаконили руското безобразие да откъснат от България парче от природен резерват уж за лечение на дечица от Москва, а- както се (д)оказа от думите на Лавров- там е монтиран най-скъпият генератор на руско влияние, създаван досега от Русия извън нейните предели. 

Мащабът на престъплението е такъв, че сараите на Доган изглеждат спрямо него като жалки бараки на селски баракониер. Руснаците държат да подчертаят своята безнаказана господарска хватка като си поставиха в центъра на комплекса бюста на главния окупатор на България маршал Толбухин. Предполагам, че в своята крепост биха приютили и Монумента на окупационната червена армия МОЧА, барабар с “Альоша” и неговите подобия, ако имаше кой да ги свали от пиедестала им в България.

 

 

 

 

Доган все пак не е посмял да увековечи по подобен начин делото на Баязид Завоевателя.

Всичко това стана за сметка на България й нейния суверенитет, но в полза на притаени корупционери, купени по веригата с парцалите от мафията на Лужков, която започна да разиграва тук “мачлета” с негово лично участие ( и участието на софийския кмет Софиянски) още от края на 90-те години на миналия век и откри обекта край Варна с ентусиазираното присъствие на новоизбрания по онова време премиер Бойко Методиевич. Именно той даде своята завършваща грабежа окончателна благословия с прегръдки с Лужков – само няколко седмици, преди мафиотът да бъде изритан брутално от изборния му пост в руската столица от президента Медведев по указание на уж подчинения му премиер Путин.   

И нито веднъж нито един депутат не оспори в българския парламент статута на завладяната от Русия българска територия! 

Това е продължаващо престъпление спрямо България, което чака да бъде изобличено от своя Христо Иванов.  

11 мнения за “Комплексите на българските политици от руския комплекс край Камчия в комплект с мълчанието за МОЧА и подобията му”

 1. Риторичен ? Кой е най-слабият служебен министър. Случайност-не бих казал.

  Стоян Михайловски:

  Нацията е изтощена, тя не смее да се оплаква, нейната добродетел се изчерпва с мълчанието, тя е познала режима на отоманските паши, ще преживее и един подобен режим.
  Ще ви обясня неговите средства, неговата система.
  С три думи: „деморализирай, за да управляваш“. Някога казваха „разделяй и владей“, но това е стара, демодирана практика.
  Корупция и преследване!
  Първа точка: наказвай, преследвай недоволните, компрометирай честта им, заплашвай богатството им, отдалечи ги от народа, хвърли ги в затвор, изолирай ги – накратко – направи ги безсилни и неми.
  Втора точка: създай си чрез всякакви облаги и щедрост армия от клакьори – депутати, областни управители, съдии, чиновници от всякакъв ранг, жандарми и пъдари.
  Ето ти режим. И той продължава с години.

 2. Българите сме изключително жалка и комплексирана нация на фона на големите на претенции.
  Анклавите на Русия в България са материален израз на вековното руско промиване на мозъци, корупция и престъпления натикали България на дъното на всякакви класации: за свобода на словото, за корупция ( в челните места), за замърсяване (в челните места), за ваксинация, за смъртност (в челните места).
  Някой смятат, че е виновно петвековното”турското робство”, мога да ги разочаровам, броени десетилетия след т.нар “освобождение” България става хегемон на Балканите в редица сфери: стопанска, военна, научна.
  След близо 50 г. комунизъм и още 30 г. посткомунизъм България е трагедия.

 3. Нахалните неандерталци дори не си плащат данъците !!!

  За втори път запорират имотите и сметките на руския лагер край Камчия за неплатени данъци

  https://faktor.bg/bg/articles/imotite-i-smetkite-na-ruskiya-lager-kray-kamchiya-otnovo-shte-badat-zaporirani-za-neplateni-danatsi

  Руската държава поиска комплекса „Камчия“, за да упражнявала „мека сила“ върху ЕС

  (А питаха ли българите дали искат ????
  Коя държавна институция има задължението да провери и инфоормира българите до какви “висоти” е достигнало националното предателство на Борисов и сие, да не се окаже, че е подписал на тъмно някое ново “споразумение” с братушките като за последно?)

  https://news.bg/int-politics/ruskata-darzhava-poiska-kompleksa-kamchiya-za-da-uprazhnyava-meka-sila-varhu-es.html

 4. За всичко което се отнася за Русия, България от край време е като разграден двор. Няма никаква мисъл относно вреди, а ползи от самосебеси се е разбирало, че не трябва да се търсят, защото това се третира като първо роднинство. Предполагам, че на политиците от по-първите поколения им е набивано канчето и от тогава всяко съображение за адекватност е закърняло. Дори не се и съмнявам, че е имало и заплахи, както и опасност за живота. Най-ярко това личи от действията на пословичния страхливец Бойко, който направи всичко възможно, сакън само да не раздразни Путин (както сам се е изразявал). Във връзка с това от българската хазна са плащани милиарди. Дори на времето се говореше, че Трайчо Костов като министър е ходил в Москва, където на съвещание в присъствието на Сталин е казал, че като министър трябвало да защитава интересите на България, при което Сталин е захвирлил писалката и напуснал. След което Георги Димитров е чел конско на Т. Костов и се е опитвал да оправя работата. Как завърши сагата знаем всички. За да се промени това държание е необходимо на основни длъжности да бъдат избирани като министри само такива политици, които еднозначно са направили изказвания и действия срещу руските домогвания.

 5. и там веднага виждаме Комсомолката Станка Шопова,женски Копейкин.Купуват руснаците не само имоти а и душици продажни.

 6. От предстоящите избори зависи! Ако ДБ има висок резултат ще може да се обърне внимание и на този крещящ проблем на фона на тежкото забатачване на държавата ни във всяка една област.

 7. Не знам кое колко струва и на кого е , но има една тръба минаваща през наша територия , за която руснаците ни дължат 1500 млн. Дано се намерят занапред политици да върнат земята и версиите обратно а бойко и С-ие да потъркат наровете за акъл.

 8. При условие че, БЪЛГАРСКАТА МАЙКА Е РАЖДАЛА ТАКИВА ТИТАНИ КАТО РАКОВСКИ, ЛЕВСКИ, БОТЕВ….то е напълно възможно да се намери и такъв като Христо Иванов. Но на нас не ни трябва само едно изобличаване на продажбата на комплекса „Камчия“ на Русия, страната причинила и причиняваща най-много жестокости и злини над България както никоя друга. На нас ни трябва справедливо възмездие наложено над хората осъществили това национално предателство и възвръщане на тази земя. Свободните и демократични хора на България, всички Българи трябва да бъдат задружни, да се обединят/съединят с ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, в противен случай това „продължаващо престъпление спрямо България“ ще продължава да чака справедливото си възмездие. Сигурен съм че, ако изберем ЛОЗАН ПАНОВ за Президент на България, той ще бъде и първият, който ще постави въпроса за това национално предателство и за възвръщането на тази БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ…….

 9. ….
  „ ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО ОТ НАШИТЕ ЗАДРУЖНИ СИЛИ, ПРОТИВ ТЯХ НЕ МОЖЕ ПРОТИВОСТОЯ И НАЙ-СИЛНАТА СТИХИЯ“ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

  Ето защо нашите усилия трябва да бъдат насочени върху това, колкото се може повече хора да гласуват за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛАРИЯ И ЛОЗАН ПАНОВ. Това е и пътят по който България може да бъде дерусифицирана, свободна, независима и благоденстваща. Искаме ли го това наистина? Тогава? То тогава нищо не може да ни спре да го направим.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.