Руски опозиционен журналист определи в руската секция на “Свободна Европа” Румен Радев като приятел на Кремъл

В специален коментар за руската секция на “Свободна Европа” кореспондент на опозиционния руски вестник “Новая газета” определя още в заглавие президента Радев като приятел на Кремъл.   https://www.svoboda.org/a/tverdaya-ruka-drug-kremlya-kak-general-radev-hochet-peredelatj-bolgariyu/31541053.html

“Твердая рука, друг Кремля. Как генерал Радев хочет переделать Болгарию

С тази оценка руският колега ме улеснява. Наскоро бях попитан от западен дипломат с какво Радев дава повод да бъде определян като привърженик на Русия. Вече, освен на всичко известно по темата, ще мога да се позовавам на меродавен руски източник и на американската медия “Свободна Европа”.  

За да не бързат гербаджиите да триумфират, че Радев е “разкрит” като русофил, трябва първо да прочетат целия текст. В него техният вожд е приравнен към Радев по този показател и дори е обрисуван като по-умелия от двамата в мимикрирането си в това отношение. 

Иначе двама са обявени в статията за проруски политици “под прикритие”. И понеже това е моя много, много стара теза, държа да уточня, че не съм я продиктувал на руския автор, но го приветствам в отбора на нейните поддръжници.  

Снимката, с която “Свободна Европа илюстрира статията

 

3 мнения за “Руски опозиционен журналист определи в руската секция на “Свободна Европа” Румен Радев като приятел на Кремъл”

  1. навремето и имало патриоти,които не са се поколебали да дадат заслуженото възмездие на генерал Заимов,също руски шпион…

  2. Радиопредаването на РСЕ на руски език се излъчва всеки понеделник от 21.15 до 21.45 часа на средни вълни на честоти 873 и 1494 КХц, и вероятно он-лайн чрез радио Молдова. Румен.

  3. Имал съм възможност за преки лични наблюдения за Румен Радев, във време след като получи прездентския пост и мога да кажа , че между хората с които той контактуваше в този период не видях други освен русофили.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.