От “напълно независим” от ГЕРБ днес проф. А. Герджиков се превърна открито в адвокат на гявола от Банкя

 

Скандалите през последните дни, в които е замесено името на ГЕРБ, са предизборни. По някои от тях вече съм се изказал конкретно. Ако вие имате подобни пари, ще си ги държите ли в чекмеджето – това не ми звучи разумно”.

“Разумното” предположение в случая е свързано с първата хипотеза, която хрумва като обяснение на всеки, който не адвокатства: не е разумно да държиш в банка пари, за чийто произход не можеш да дадеш разумно обяснение в случай на изпуснат контрол над банката.

Но да попитам: кой е произнесъл днес тази адвокатска пледоария в защита на Бойко Методиевич? 

Как кой? Това са думи на наетия за целта проф. Анастас Герджиков, който никак, ама абсолютно хич няма нищо общо с ГЕРБ по собствените му думи – до степен, че рекламната агенция на ГЕРБ “ПИК” го нахока преди седмица, че се опитва да се дистанцира от поръчителите на неговото кандидатиране ( давайки си сметка, че това е дискредитиращо личността му обстоятелство). Явно си е взел бележка.

На днешния 10 ноември професорът, който не може да припомни каквото и да било свое участие в съпротивата срещу комунизма, отбеляза с предизборна цел годишнината от партийния преврат срещу Тодор Живков от 1989 година, кимвайки в знак на съгласие с констатацията на сегашния лидер на СДС Румен Христов, че СДС е променил България. 

 

 

 

 

Подобно на своя предкулисен ментор от Банкя професорът и режисьорите му очевидно си дават сметка, че той не може да си позволи да се появи пред граждани с критично отношение към театралните му постановки и поръчковото му роля за почистване на гербаджийската фасада и поради тази причина се е сврял в хотелска заличка в София в присъствието на отбрани лица. За разлика от своя шеф в сянка, който си организира седенките по затънтени села и прочее свободни от свободни хора “локации”, професорът постига същия ефект на стерилност в центъра на София с тайна сбирка в памет на онова, което се наричаше синя вълна – при това в нейна чест!

Къде са апологетите на сикаджийския собственик на ГЕРБ да пролеят отново носталгична сълза за величието на синьото море от симпатизанти, заменено от отломки на неговото дъно във въпросната хотелска стаичка?  

Прякото представителство на ГЕРБ на бутиковата сбирка от дузина избраници, както се видя от пряко включване на рекламната им агенция ПИК, се свеждаше предимно до присъствието на неофициалния отговорник за гербаджийската пропаганда Тома Биков и до Радомир Чолаков, председател на Инициативния комитет, издигнал А. Герджиков.

 

 

 

 

Новопокръстените гербаджийски емблеми, като кандидатът за депутат проф. Балтов ( отличил се в ролята на санитар по приемането на Бойко Методиевич в “Пирогов” в деня, когато последният отиде да играе мач и се самонарани, отваряйки си стара травма на крака, за да не се появи на изслушване в 45-тото Народно събрание ) и някогашният заместник на Иван Костов в ДСБ Даниел Митов, превъплътил се днес на същия пост в ГЕРБ, заставайки до вожда на простите.

Венци, цветя и поздравителни адреси от техния бос Бойко бяха старателно избегнати в името на прозрачната конспирация.

Политологът Антоний Гълъбов и психологът Антоанета Христова, които отдавна престанаха да се правят на безразлични към ГЕРБ, също бяха там. Бяха всъщност основни лектори по липса на лица, които да разкажат спомени във връзка с 10 ноември 1989 година.

Питам само: къде бяха наистина автентичните седесари от Инициативния комитет на Герджиков? Не са били поканени или вече се срамуват от филма “Лице назаем”, в който ги снимаха?

 

6 мнения за “От “напълно независим” от ГЕРБ днес проф. А. Герджиков се превърна открито в адвокат на гявола от Банкя”

  1. Това събитие прилича на помен.
    Бог да прости СДС!
    Иван Костов го каза навремето, “духът е напуснал тялото”.
    Жалко за Антоний Гълъбов.

  2. Чалга текстове от ректора на Софийския университет и кандидат за президент на БГ:

  3. Не ми е ясно доколко т.н. демократична общност успя да се справи с Методиевич ,но ще му бъде много трудно при втори мандат на Радев .Последният порасна и под благия поглед на лидерите на ДБ .Те не се противопоставиха на най-големите провали на служебното правителство- Спецов и Кацаров .Тия провали с лекота ще им бъдат приписани .Може би точно това е голямата тревога на г-н Панов.Отдавна не бях чел толкова истини описващи лутанията на нашия народ ,представени откровено и стегнато.Жалко че “онова” СДС вече няма наследници.

  4. За да спечели благоволението на гербажийте Анастас трябва да вика “и аз съм прост като вас”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.