Съдията Лозан Панов срещу съдия-изпълнителя на Бойковата воля Анастас Герджиков, заседнал в моралното блатото в каруцата с пачките и кюлчетата

 

 

 

 

 

Препубликуваният тук по-долу  текст, подписан днес от Лозан Панов като обръщение към симпатизантите в мрежата, съм го изобразявал по смисъл като публицист отдавна – особено в частта за припомнянето на стъпките от милиционерския марш на измамата във времето, както и относно сиамските близнаци Радев и Борисов ( метафорите са мои, но смисълът им и при г-н Панов е този ) . 

Не мога да не отбележа съвпадението, макар да нямам претенции за влияние върху него. Свободните хора са свободни да защитават ценностите на свободата и да достигат до тях по собствен път. 

Текстът на г-н Панов носи почерка на личността. Той дори (  “ си позволява” да ) критикува политическата сила, застанала зад него. На мен и това ми е познато ( и присъщо). 

Но да сте чували друг кандидат за президент, КОГАТО И ДА БИЛО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ,  да е показвал подобно свободно отношение към собствените ракети, носители на неговото изстрелване в политическия космос? 

Не сте. Прекият му конкурент за евентуален балотаж Анастас Герджиков дори капитулира днес на този фронт с позорен опит да защити своя патрон, заседнал морално като подобие на героя на Елин Пелин необратимо в блатото, в което го изостави неговият Андрешко в каруцата с изцапани с корупция пачки и кюлчета. https://ivo.bg/2021/11/10/от-напълно-независим-от-герб-днес-про/

Съдията по професия се оказа изправен срещу съдия-изпълнителя  на волята на андрешковците за “европейско развитие”, закотвили  трайно България на дъното на тресавището на европейските класации по качество на живота, но изкатерили същевременно европейският връх на жертвата в хранителната верига на руската мечка.

Иначе казано, г-н Панов демонстрира най-важното за мен качество на един кандидат за водач на робите в нашата пустиня насред прекрасната ни природа относно особената ни българска порода: да си свободен човек, да не си роб на друго и други, освен на онези, които ти се доверяват да ги водиш. 

Ако можех да “редактирам” нещо в обръщението на Лозан Панов към избирателите, щях да променя само самото му обръщение “мили хора”. Не заради съдържателната му страна, в която няма нищо укоримо, а заради спомена, че “мили хора” беше любима спекулация на в. “Дума” спрямо червените избиратели в зората на розовата ни демокрация, която на днешния 10 ноември по-скоро линее, отколкото синее.

Но на доста по-младия от мен Лозан Панов му е простено да не помни пропагандните номера с около 30 годишна давност. 

Останалото е Лозан Панов:  

 

 

 

 

Мили, толкова много и дълго лъгани, хора,

днес е 10.11.2021г. – цели три десетилетия след падането на Желязната завеса, а ние все още сме „мухите“, които „угоените паяци“, служили на репресивната машина на бившата Държавна сигурност, продължават да ловят в своите капани. Ренесансът им започна при управлението на Симеон Сакскобургготски (2001-2005), а с идването на Бойко Борисов и дванадесетте години негово управление, те ни предложиха най-грозното и най-уродливото, което тази машина можеше да произведе.

Днес, те са принудени да търсят един по-перфиден начин, за да ни хванат още по-здраво в своя капан. „Паяжините“ им отново са здраво оплетени чрез медиите, от чиито страници и екрани цинично ни гледа новият ни „спасител“. До него с гордо вдигната глава в Инициативния му комитет са се наредили една дузина, публично извести ченгета, официално свързани с Държавна сигурност, които днес се считат за авторитетите, издигнали настоящия ни държавен глава за президент.

Нека си припомним, че през 2009 г. Бойко Борисов също дойде на власт с медийно потънали в мъгла редовни избори, а не с преврат, и хората му повярваха, само защото им беше обещал да накаже корупцията на Тройната коалиция. Фалшивите обещания се сипят и днес, а случващото се удивително напомня за 2009 г., когато Бойко Борисов и Цветан Цветанов като Батман и Супермен, на които удивително наподобяват някои нови момчета в политиката ни днес, громяха от телевизора корупцията на всички нива. Корените на новите момчета, които ще ни „спасяват“, отново водят към  „угоените паяци“. Анимационните филмчета с громенето на корупцията, мили хора, са само прах във Вашите очи, а за истинско наказателно преследване се изисква работеща прокуратура. Главният прокурор е единственият, който има изключителните правомощия да започне наказателно преследване срещу когото и да било и единствен той може да стопира този процес. 

Защо никой не пита г-н Радев с вдигнатия юмрук, къде отиде в тази връзка проектът му за конституционни промени. Къде е Демократична България, която се бори за съдебна реформа, защо не задава този въпрос? Защо никой не иска да признае, че сценаристите са ударили г-н Радев здраво през ръцете и промяна не е имало и няма да има при неговото управление.

И аз напълно го разбирам, защо той упорито бяга от нашия дебат.  

Г-н Радев, не се страхувайте, излезте от пашкула на ченгетата, в който сте се свил. Аз също съм бил част от държавната власт през последните седем години и не се страхувам, за разлика от Вас, от такъв дебат. Дано избирателите съумеят да си отговорят на въпроса – защо е така.

Историята се повтаря, когато не се поучим от грешките.

Питам се, защо никой вече не помни, че г-жа Корнелия Нинова беше част от Тройната коалиция, чийто кражби доведоха господин Борисов на власт с измамата, че ще ни донесе справедливост. Само преди броени дни нашумя един скандал, тъй като почетният консул на Русия Георги Гергов, се опита окончателно да заграби Пловдивския панаир. Именно г-жа Корнелия Нинова беше тази, която прокара стратегията за кражба, подчертавам, а не приватизация, по време на Тройната коалиция. Корнелия Нинова е и тази, която издигна кандидатурата на Румен Радев за президент преди първия му мандат. 

Дълги години имах честта да наблюдавам, как представителите на г-жа Нинова във Висшия съдебен съвет безусловно подпомагаха завладяването на съдебната ни система и мога да подкрепя това твърдение с безброй доказателства. Представителите на г-жа Нинова безусловно подкрепиха и избора на г-н Иван Гешев за главен прокурор – единственият, който е оправомощен в тази страна, да се бори с корупцията. Президентът, издигнат от г-жа Нинова, осигури безпрепятственото възкачване на г-н Гешев „на трона“, който ще гарантира сигурността на крадците през следващите години. 

Демократична България би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата „съдебна реформа“, ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система. Днес рожбите на угоените паяци – Румен Радев и Бойко Борисов – играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят „угоените паяци“ на бившата репресивна машина на комунистическия режим.  

За двете лица на един и същ медал

Нека да припомня накратко какво преживях при онова уродливото лице, което ченгетата ни инсталираха да се гаври с достойнството ни в продължение на 12 години. След публичния ми отказ да служа на този режим (за тези, които са забравили, нека си припомнят СМС-ът, който Бойко Борисов ми изпрати по време на заседание на ВСС), последва  див, по животински примитивен, но пък за сметка на това многообразен тормоз върху семейството ми. Тандемът Борисов-Пеевски е продукт на една и съща машина, защото генезисът на ДПС се крие в бившата Държавна сигурност. 

Заради позицията, която заемам в съдебната власт, днес аз отново съм един от първите, които изпитват на гърба си „промяната“, която дойде с новата власт. Всъщност едно от първите действия на Радевото правителство бе да смени директора на най-голямата „бухалка“ на Борисов – Националната агенция по приходите. От биографията на новия шеф – г-н Румен Спецов, научих, че в миналото е бил данъчен инспектор, занимавал се е при това с „особени случаи“. След това обаче си тръгнал от агенцията и от мастит данъчен се превърнал в пълен лаик, пък взел, че си купил и фирма с огромни задължения по ДДС. Вместо да уведоми прокуратурата, г-н Спецов намерил клошар, на когото продал дружеството, и така се спасил и излязъл от злощастната сделка чист като сълза, за да се върне преди няколко месеца на бял кон в приходната ни администрация. По стар прокурорски обичай г-н Гешев „изпра“ и г-н Спецов, от което става ясно, че момчетата са успели някак да се разберат.  Същият г-н Спецов поиска среща с мен, за да ме уведоми, че ще обжалва решенията на съда по ревизионните ни актове със съпругата ми и терорът върху семейството ми ще продължи. Очевидно го бяха изпратили, за да ме обработи и да стана по-сговорчив с „промяната“. Защото до този момент стоях настрани и не давах признаци, че я подкрепям. В една нормална правова държава г-н Спецов отдавна щеше да е изправен в съдебна зала като обвиняем, но ние не сме такава, а аз се борих през всичките тези години за промяна, а не за подмяна. Ако имаше дебат, щях да попитам стисналия юмрука антимафиот №1, който призовава „Мутри, вън!“: Откога смяната на едни мутри с други се счита за борба с мафията? 

Мили, толкова много и дълго лъгани, хора,

събудете се, „угоените паяци“ плетат здраво капаните си за всички нас и Ви мамят за пореден път жестоко. Преди 12 години, търговците на влияние в медиите, Ви убедиха, че една личност, свързана в миналото си с подземния свят като Бойко Борисов, ще пребори корупцията на Тройната коалиция и ще ни даде шанс за по-добър живот. Спомнете си още колко дъна се отвориха оттогава! Днес е 10.11.2021г., мили хора, 32 години безкрайни лъжи, кражби и измами, докато децата ни безвъзвратно избягаха от това клето място. Румен Радев и Бойко Борисов/Анастас Герджиков са двете страни на един и същ медал, мили хора!  

Изправете се, мили хора, и накажете „угоените паяци“

Извикайте силно – стига вече толкова! Върнете достойнството на бъдните поколения, ако не искате да Ви съдят тежко!  И изберете този, който е издържал теста на времето, защото времето никой не може да надхитри!”

14 мнения за “Съдията Лозан Панов срещу съдия-изпълнителя на Бойковата воля Анастас Герджиков, заседнал в моралното блатото в каруцата с пачките и кюлчетата”

 1. Естествено че, ще гласувам за Л.Панов, но и аз съм свободен човек и се питам, за да му имам пълно доверие:. 10 ноември изключва ли темата за жалоните на позора?

 2. Поредното много точно попадение на г-н Панов с този пост.
  Започва да ми става още по-симпатичен.
  И се замислям дали не играе по свой си сценарий някакъв за постигане на цели които според него са важни за обществото.
  В началото той влезна като човек на статуквото във ВСС.
  Помня катастрофата с руснака който го бутна на улицата и го изкара от напреварата за поста но в крайна сметка се оправи бързо и продължи.
  След това изненадващо за статуквото се обърна срещу тях.
  Бяха добър тандем със съдия Калин Калпакчиев във ВСС но бяха сами сред вълци.
  Прави впечатление дългата му памет и това ме радва.
  Но най ме радва това че е принципен и че и той като нас тук осъзнава истински негативното руско влияние.

 3. Обръщението на Лозан Панов е изява на смелост,ерудиция и почтеност, Смел е,защото е готов да понесе репресиите на паяците и да показва грешките на съмишлениците си.
  Гледах по телевизията Горан Благоев. Много,много съжалявам,че изборът не е за двама президенти за да гласувам и за него.

 4. Много точен и навременен призив. Лозан Панов ще бъде достоен президент, за разлика от всичките си конкуренти. Вече споделих тук опасенията си, че политическите гимнастики на ИТН през почти изтеклата 2021 година (а вече и на ПППП, която твърдо подкрепя Pадэв и с нито дума не се разграничава от БСП) имат за цел да върнат БСП в изпълнителната власт.

  Ясно е, че колкото по-малко депутати имат ГЕРБ, БСП и ДПС в следващия парламент, толкова по-вероятно е най-сетне да се състави прилично правителство. Иначе sorry, но точно 32 години след падането на Живков да се спрягат внуците му за “незаобиколим фактор” в българската политика, е много тежка диагноза, срещу която няма друго лекарството ocвен коалиция Демократична България (ДБ) и президент Лозан Панов.

 5. От това по точен анализ на избора, пред който сме изправени всички не може да има. Всичко описано от него го е изживял и ИЗСТРАДАЛ. ПОКЛОН ПРЕД ЛОЗАН ПАНОВ!!!

 6. Прав сте г-н Камбарев!
  Не съм чул Христо Иванов или Ивайло Мирчев примерно да са тероризирани от институциите така както Лозан Панов или Георги Георгиев от БОЕЦ. Не омаловажавам дейността на първите двама разбира се, ДБ е моята партия. Просто споменавам.

 7. Г-н Панов започва да ми харесва все повече..

  https://www.facebook.com/lozan.panov/posts/2546350742175855?__tn__=K-R

  Само го сравнете с плитките опорки на мошеника Кирил Петков (Радев бил много точен понеже им позволил да правят каквото искат).

  По интересното в този пост е критиката на г-н Панов срещу Христо Иванов.
  Май някой се опитва да контролира Лозан Панов.
  А и това че Христо Иванов лично не се е явил в парламента да конфронтира Гешев е сериозна критика от страна на Лозан Панов. Донякъде основателна. Трябват по-сериозни зъби за тая борба..

 8. Пожелавам му успех в избраната от него стратегия за привличане на гласове от чалгаря герджиков и приятеля на Кремъл-грипен радев. Мисля си все пак, че тази негова откровеност го задължава, както да спомене, че ще гласува за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, така и да каже няколко думи за руската топонимия в България, и за жалоните на унижението ни.

 9. Моите почитания, господин Панов !
  отдавна не бях преживявал такова обръщение отразяващо истинско желание на деен човек, който се отдава с такава неподправена любов към ближният си за да му служи и помогне срещу многократните досегашни престъпни лъжи на политиците ни. Политици, които НИЕ за съжаление „сме избирали“. Вярно, тези избори винаги са били пропити с демагогия и винаги след тях с горчивина сме установявали лъжите на избраниците си, но до сега никой не е назовал и дал пълна представа за причините и причинителите на грешките. Съдебната система- с всичките й йерархии и разклонения носи най-голямата вина за това, защото винаги е липсвало възмездието, което единствено може да спре злоупотребата. За да бъде наказан злоупотребилият първо като лъжец, след което и като престъпник. Точно затова е прекрасно, че един нравствено чист човек от този бранш, с такава любов към сънародниците си, иска да се заеме и да ги избави от тази зла участ. Истинска промяна, а не подмяна на едни угоени паяци с други такива, гладни за същата плячка, но пак искащи да действат по същият начин! И е още по-прекрасно, че в трогателното си обръщение показвате не само редицата грешки, жестокостта на враговете си които служебно си създадохте с честната си дейност в правосъдието, Още повече Ви прави чест, че в обръщението си си позволявате да критикувате и евентуалните си подвижници, когато и при тях забелязвате пропуски или недостатъчност. Моите най-чувствени почитания мил ми господин Панов, Вие заслужавате моята подкрепа, която Ви я давам със сигурността, че този път попадаме на желаният месия.

 10. Boris,

  Вие също добре сте го казали.
  Онзи ден се замислих върху фразата “овладяна държава”.
  Ами да, България е като кораб овладян от шепа пирати. Гешев, Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров.. шепа мръсни, кръвожадни пирати които безпрепятствено се изкатериха до палубата на общественият кораб и ибиха тези които малко или много са изкали кораба да върви в добри води за народа.
  Долу в тюрмата е заключен народа напълно неспособен да се противопостави на пиратите които пък имат пълен контрол върху кораба и го насочват накъдето им хрумне.

 11. След анализиране на настоящата ситуация, за себе си реших-ще гласувам за Президент с N 19 за Лозан Панов, а за Парламент-преференциално за Арман Бабикян, т. к. няма как да гласувам и за двамата “отровни” с Николай Хаджигенов.
  Смятам, че подкрепата на прекрасния ни честен и безкомпромисен магистрат от страна на ДБ не бе нито добре организирана, нито достатъчна, нито ефикасна, и то не поради липса на възможности…,а коалицията ИБГНИ-предпочитам в частта й “Мутри вън!!!”

 12. а сэ сличи ..? Димитър Сяровъ-зам. Пре(Це)даделъ само изпълнява .. указанията на началниците си от ГРУ Дмитрия Панина и Николая Чернякова …. тези които и Ивайло Ляховичъ бяха назначили в ДСБургаЗъ.
  ВоОбще другарьи-Товарищи ..
  Положеньэту в жална ни мака България е толкУзъ плачевно, че мэ э срамъ да сэ сещамъ за Бг проиСхождэньэту си … Помэжду чэрвэни бабунгэли …. и откровэни чалГЭРБэрунгели … азъ НЭ избирамъ. Азъ плюя на суратя на племето чакащо восточенъ оСвободителъ .. и загърбило хуманистичните ценности на эвропейската цивилизация….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.