БНТ без да иска произведе важна политическа новина за размисъл в деня за размисъл

 

 

 

 

 

НА СНИМКАТА: Авторът в своето студио

Разбирам ги колегите от телевизиите у нас, които с огромно облекчение доживяха до деня за размисъл преди изборите, за да се отърват от задължението да интервюират и “отразяват” неотразимите глупости на мошеници, които никой нормален човек не би пуснал близо до дома си, какво остава да го обгрижва “по закон”. Резултатът от естествения нагон на “телевизионния работник” ( както и до днес самоунижаващо наричат себе си някой работещи в телевизиите) да се освободи от идиотската принуда се видя днес. 

Освободени от прангите, сутрешните блокове предложиха най – после нещо, което става за гледане и слушане. Без политика ( поне не и вътрешна)! Под това мото е преминала подготовката за съботната битка за вниманието на зрителите. И общо взето правилото беше спазено. С едно неволно изключение…

Поканен да говори по въпрос, който интересува буквално всеки гражданин в държавата, която се слави като световен шампион по  масово притежаване на имоти ( и въпреки това се “изхитрява” някак си да бъде беден) един експерт съобщи интересна новина. “Българите масово изкупуват жилища от руснаци по Южното Черноморие”, заяви кредитният консултант Тихомир Тошев по БНТ.

Да не би да е настъпило някакво неосъзнато забогатяване на българите – при това МАСОВО? Всички знаем, че няма такова. Тогава?

Сработва старият инстинкт от времето на комунизма когато българите бяха готови да гладуват години наред, но да спестят за апартамент като единствено смислено вложение в нещо трайно и стойностно в условията на вездесъщия дефицит на елементарни стоки ( и услуги). Ще рече, българинът отново мисли как да се предпази от сбъдването на най-черните си очаквания и да се подготви за черни дни. Не е добра оценка за настоящето, май. Особено като се знае, че купуването на имоти като правило става на кредит, което води до трайно задлъжняване.

В същото време доста зрители вероятно за пръв път научават, че руснаци владеят толкова много имоти у нас, че сега българи ги изкупуват МАСОВО. Че много руснаци са обеднели и това им се налага си е техен проблем – няма да злорадстваме за нещастието им. Пък и който е следил темата през годините знае, че у нас на юг са свили гнездо доста важни руски птици, забогатели на тамошната държавна хранилка като предани висши чиновници и “силоваци”, т.е. хора под пагон. Тях режимът на Путин продължава приоритетно да захранва и едва ли са сред масовите руски продавачи на имоти в България днес. Профилът на обеднелия руснак със сигурност е свързан с образа на руския пенсионер от средната класа, спестил в периода на притока на петродолари в Русия и решил на старини да си поживее в неустоимата България. 

Ето така, макар и само с едно “изпуснато” в ефир изречение, БНТ без да иска  даде повод за размисъл на мислещите хора у нас. Може би някои избиратели ( и техните проекции в институциите) ще се замислят за значението на руската имотна инвазия през годините на управлението на един цар и неговия пъдар, гарнирано с “незаобиколимата роля” на БСП и ДПС. 

Както се казва, понякога и от БНТ има полза за евентуалното осъзнаване не прикриваните истини, свързани със съветско-руския колониализъм в България. 

Само за миг си представете, ако имаше начин тези стотици хиляди чужди собственици на имоти в България да бяха американци каква олелия до шия щеше да се носи на патриотарската вълна тук. А излиза, че в “американската колония” , както разни фашизоиди определят България, се натискат да живеят стотици хиляди “братушки”, но жив американец не ще да се пресели – при някакво изключение то(й) се превръща в медийна сензация.

Патриотарите се правеха на глухи и на слепи за чуждата руска имотна инвазия. Тях не ги дразнеше, че по курортите ни започнаха МАСОВО да се веят руски знамена – (по)кажете ми поне американско в “американската колония”! А сега, когато настъпва руският отлив, няма ли поне да пролеят някоя сълза на съчувствие. Хора сме, все пак, да ги съжалим обедняващите. 

НА СНИМКАТА( авторска): Руското знаме на преден план край хотел в “Шкорпиловци” – една от стотиците такива демонстрации в “американската колония” България

 

 

 

 

 

 

Но не, патриотарите не трепват, за да не се издадат накъде клони “патриотизмът” им. Току-виж истинските хора у нас се усетили, че тази политическа стока, която им продават, е фалшива като новините за просперитета ни извън западните съюзи, в които членуваме.    

 

8 мнения за “БНТ без да иска произведе важна политическа новина за размисъл в деня за размисъл”

 1. Понеже, ообаче, защото е “ден за размисъл“ да споделя само, че съм дремуцал на хамака от горната снимка в райското кътче на Иво. Дай Боже пак и пак.

 2. От поне 15 -годишните ми наблюдния върху осъществяването на руския етнически окупационен десант по Българското черноморие, съм с твръдото убеждение, че руските собственици на имоти в България до един (!) са зависими от службите на Путин и при евентуална окупационна криза по морето ни, до един, от носталгия и предварително поети “патриотични” ангажименти, ще учавстват в окупационните мероприятия, с ясното съзнание, че те включват кървави жестокости, разрушения и страдания за българите, които са имали наивността да ги пуснат в дома си. Една многохилядна Пета колна, която властимащите, насърчени от родоотстъпника Борисов, допуснаха да се засели у нас и за която избягват да говорят, все едно, че не съществува! А и имотите на руските собственици не са съвсем техни, щом БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕТО на руските държавни банки, които са им отпуснали изгодните кредити за закупуване на имот в България, както и разрешението на някои по-“специфични” институции, от които са зависими, нямат право да ги продават. Нямат право да ги продават и на кого да е, защото имам наблюдения и върху купувачите. Повечето са рубладжии или пак руснаци, защото “братушките” негласно са задължени първо да обявяват продажбите на имотите си в руски сайтове, руски агенции за “недвижимости” в България и т.н. Въобще процесът на продажбите на руски “недвижимости” в България, КОЙТО, ПОВЯРВАЙТЕ МИ (!) ВЪОБЩЕ НЕ Е ТОЛКОВА “МАСОВ”, също както и заселването, е стриктно ОРГАНИЗИРАН ! Има ли още наивници, които да вярват, че този процес е “спонтанен” ? 🙂
  Ако имаме късмет новите управляващи, които ще изберем утре, освен отговорни българофили, да са и добри стратези, първото им действие, би трябвало, да бъде СПЕШНИ ПРОМЕНИ в Закона за чужденците в България и придобиването на българско гражданство и то с поне 20-годишна обратна сила.
  За да я има България на българите!

 3. @sms Отдавна съм се отказал да споря, та затова само ще оспоря една техническа подробност “руските държавни банки, които са им отпуснали изгодните кредити за закупуване на имот в България”.
  Какви кредити, какви пет лева? До 2014 апартамент в среден руски град струваше повече от апартамент в “апартмънт хотелите” на не знам коя си линия от плажа. Иво Инджев много точно го е казал: “Профилът на обеднелия руснак със сигурност е свързан с образа на руския пенсионер от средната класа, спестил в периода на притока на петродолари в Русия и решил на старини да си поживее в неустоимата България.”
  Но след 2014 пенсиите им паднаха двойно и вече е проблем издръжката на недвижимость в Болгарии.
  А колкото да Путин, не изключвам да е решил да си дръпне петата колона от тази неуправляема страна, в която червеният ренегат Рашков чегърта верния му слуга Методиевич, Копейкин и Малинов крадат гласове от Радев (и то доста по-успешно, отколкото Горан Благоев от Лозан Панов)… Като стана дума – несбъднатата ми предизборна мечта си остана дебат между Копейкин и Сидеров…

 4. Към dkaraivanov:

  Копейкин и Сидеров нямат разминавания освен за това кой е “по-велик”. Но Каракачанов вчера в БНТ нарече антиваксърите мародери, които трябва да бъдат съдени по законите на войната. След него него седна на стола му антиваксърът Сидеров и не обели дума в своя защита,а взе да лъже как възгледите му били същите както винаги – сякаш не е писал в “Демокрация” онази статия срещу “Альоша”, когато се слагаше на американците в началото на 90-те години.Водещата, на която той два пъти заяви в стила на батко му Жорж Ганчев колко е красива и затова няма да спори с нея ( еквивалент на “тъпа блондинка”, с която не се спори) само мигаше и попиваше комплиментите и не го поряза за лъжата.

 5. @dkaraivanov
  Де да бяхте Вие прав! Руските собственици на имоти в България да са безобидни пенсионери, а Путкин доброволно да се е отказал от задунайската си колония, която, както казват, носи на империята му по около 8 милиарда чиста пара годишно ! 🙂

 6. Две неща ми правят лошо впечатление покрай изборите.
  -Купуването на гласове и нищоправенето от страна на държавата по въпроса.
  -Разните измислени класации на сладкиши, песни и подобни в изборният ден и нищоправенето от страна на държавата по въпроса.

  И двете говорят за едно и също нещо – слабохарактерност и дребен тарикатлък на обществото като цяло.

 7. както у нас се раздадоха куфарчета на определени хора с определена цел,така и в Русия се дадоха банкови заеми на определени хора с определена цел.най-малкото за да се осигурават квартири за нелегали или зелени човечета и съвсем не за това.че много ни обичат..

 8. Гледайки прогнозните избори, няма голяма разлика от предните.
  Според мен главният въпрос е следният – ще има ли съгласие между ПП, ДБ, ИТН и БСП относно Гешев, Цацаров?
  Слави сега е станал по-сговорлив и да, без БСП нищо няма да стане но много се съмнявам че ИТН и БСП ще позволят Доган да бъде попитан от къде има пари за бронирани коли и дузина гавази около него..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.