В Москва твърдят, че руските танкове са най-доброто превозно средство в Европа, част от която е България

 

 

 

 

 

Знам, че ще ми бъде казано “едно си баба знае, едно си баба бае”, но “баба” ви иска да ви каже нещо в навечерието на изборите за парламент и президент на утрешния 14 ноември 2021 година. А то е:

Нямаше изобщо да стигнем до такива избори, ако не се беше случил разпадът на СССР с неговите безброй танкове, употребявани за усмъртяване на свободата. За тях един руски политик заявява днес, че са най-доброто средство за пътуване из Европа. 

Нямаше и аз да пиша този текст. 

Не трябва да забравяме и да се отказваме да признаваме факта, че нашата демокрация се роди с цезаровото сечение по благоволението на цезаря от Кремъл. Но за целта трябва да държим перископа си над бурното море на нашенските страсти. Налага се да следим какво се случва на Север, откъдето ни беше позволена демокрацията с тенденция това да се окаже временно благоволение. 

Кога там ще решат, че оттеглят благоволението си и ще поискат да сложат край на своя български експеримент, задействайки своите “ think tanks” в челото на московската пета колана, това не знам. Но знам, че този път ще им бъде трудно да ни завлекат отново на своето дъно с крокодилска хватка, защо сме голяма хапка като  малка част от НАТО. Това ги вбесява. Търсят местни каймани, зинали лакомо за руски подаяния край урните, да им свършат работата.

В онази държава днес мачкат демокрацията както китайските танкове в Пекин в нощта на 4 юни 1989 година. Или почти. Засега – чрез закони и техните продължения в реалността, като жандармерията “Росгвардия”, “ОМОН” ( и прочее инструменти на Путинизма за осъществяване на вътрешни репресии), чийто числен състав надхвърля броя на иначе огромната руска армия, настръхнала в момента на границата с Украйна със заплахата да нападне тази свободолюбива страна като отмъщение за отказа й да се предаде без бой на руската експанзия.

В Русия на цар Путин цари терор. Той възкресява мракобесната смесица между сталинизма и най-мрачните форми на царизма – като този на Александър III Българомразец, виден антисемит и върл враг на всякакви права и свободи, възложил на проваления дипломат по линия на яловия “Санстефански договор” и генерал от запаса Николай Игнатиев да изготви като министър на вътрешните работи на Русия първите в човешката история антисемитски закони, доразвити половин век по-късно в нацистка Германия в нейното законодателство.   

Обяснявам отново: това не е външнополитически коментар. Става дума за нас, за нашето днес и за утрешния ден. Правете му сметката. Ако не искаме да ни видят сметката.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://www.clubz.bg/120699-glasnostta_v_rusiya_si_otiva_s_likvidiraneto_na_memorial

7 мнения за “В Москва твърдят, че руските танкове са най-доброто превозно средство в Европа, част от която е България”

 1. Изкопано от мрежата за вас: “Утре- Народът срещу чекмеджето“

 2. Крайно време беше да стигнат и до Мемориал. Поредният опит за европеизация на Златната орда завърши. «Хотели как лучше, а получилось как всегда».

 3. Учиндолският клоун Славуца обеща пред бойко василев преди 2 месеца, че после днес ще има “правителство на всяка цена“. Генералната репетиция току що мина на 6.
  https://segabg.com/touche/tush-11-12-2021

 4. “Кога там ще решат, че оттеглят благоволението си и ще поискат да сложат край на своя български експеримент, задействайки своите “ think tanks” в челото на московската пета колана, това не знам.”

  Tова е така, но мога да направя едно доуточняване. Няма да е преди да се справят с Украйна. За тях, Украйна е с много по-висок приоритет, а да действат едновременно у нас и при тях, според мен, те нямат толкоз сила и средства. Ако обаче Украйна падне, то това, би трябвало, да бъде за нас много сериозно предупреждение, защото, навярно, ние ще сме следващите. Съждение, направено като сравнявам силите на петите колони и на “полезните идиоти” у нас и в другите заплашени страни.

 5. Симеон В. Мислиш ли че Украйна може да “падне”. ?! Русия не иска да изглежда е очите на света като братоубиец и насилник. Да не говорим за милионите руснаци които ще загубят живота си в подабна лудост. Украйна не е Чечня господа.

 6. До Naprikazka
  14.11.2021 в 11:56

  Мислиш ли, че някой е предполагал, че Хитлер ще разпали ВСВ? Дори самият той е бил изненадан, когато Великобритания и Франция този път му обявяват война на 3 сеп.
  Московията извърши агресия в Украйна и откъсна части от нея пред очите ни и посред бял ден. Те, в очите на света, вече са насилници и братоубийци. Нещо особено да се случи? Мисля, че от престъпници всичко може да се очаква. И да, допускам и това, че и oстаналата част от Украйна може да падне.

 7. Блинкин вчера им каза на русите в прав текст, че политиката на Кремъл на преследване на Неправителствените организации за защита на правата на човека буди съжаление, особено с последната кампания за признаване на Фонд Мемориал за Чуждестранен агент, една организация която помага на милиони руснаци да намерят кокалите на роднините си, оглозгани от Комунистическия режим и неговия наследник Владимир Путин.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.