Софтуерът на Харвард се задейства срещу хардуера на простотията и корупцията

 

 

 

 

 

 

Софтуерът на Харвард се задейства ефективно срещу хардуера на дълго управлявалата простотия и нейното корупционно лице. 

Модерното съдържание се възпротиви на “непобедимостта” на милиционерската ( уни)форма. 

Образованието се изправи успешно срещу еднокнижието. 

СИК tranzit gloria мутри.

Затвърди се отстъплението на статуквото от страна на абонирания от десетилетие за безусловни победи ГЕРБ и провалът за енти път на столетната му предшественица.

Флуктуациите с изстрелването на нов проект на върха в политиката и отпадането от него на пето място на предишните победители на парламентарните избори свалят акциите на самите политици, но и и на шаманите им, които внушаваха друго.

Неизвестните величини в рамките на процент-два ще бъдат тема за коментар след изясняването на техните параметри.  

 

49 мнения за “Софтуерът на Харвард се задейства срещу хардуера на простотията и корупцията”

 1. Според мен “дълго управлявалата простотия и нейното корупционно лице” – ГЕРБ, за съжаление, пак са тук. Те са тук по много начини. Част от клиентелата на ГЕБР откриваме буквално и поименно в листите на “Продължаваме промяната”. БСП, макар и бита лошо за пореден път, е отново тук и отново ще бъде подмолен и нечист “фактор”. Да не говорим за ДПС. Чалгарят – и той е тук с достатъчно. Достатъчно, за да се снишава и да движи калните води на жалкото българско “общество”. Нечостоплътният Копейкин най-сетне се докопа. Това е отвратително. Антиваксърите, “патритотите”-русофили ни напомнят колко страшно е невежеството, комбинирано с безскрупулност и наглост. “Продължаваме промяната” – дали няма да се окаже до Харвард и назад? Хора без субстанция. За мен картината е лоша. Не съм изненадана, но се надявах на малко повече. Но дори и малкото не получихме.

 2. ПП най-вероятно ще работи с ДБ и БСП (вероятно и с ИТН) до свалянето на Гешев. И ще се спре до тук. Политици няма да бъдат съдени, отговорност за кражби няма да бъде търсена. Боричканията сигурно ще са кой да сложат след Гешев или какво ще се прави с тази длъжност.

 3. След поредния провал е крайно време е ДСБ да се освободи от Атанасов, Кънев и останалите коалиционни партньори на комунистическата мутра.

 4. До тук добре! Важното е, че българинът разбра, че заслужава и може да заживее по-добре!
  Мантрите на сикаджията не сработиха!
  Следва да се обявят повсеместни конкурси за заемане на държавните служби и да се разчистят всякави калинки и торни бръмбари и след това всичко ще си тръгне по реда, а ББ ще намери топъл прием при бай Ставри! Само да не забрави да вземе със себе си кофата с вазелина!

 5. Относно избирателната активност. Ако бяха публикувани данните от проведеното нетодавна преброяване, днес нямаше да отчетем толкова ниска избирателна активност! Доколкто ми е известно преброяването установи, че в България живеят не повече от 6 млн. жители, а в избирателните списъци фигурират 6,9 млн. ИЗБИРАТЕЛИ с право на глас! Това показва, че в тях има поне 1,5 млн. “мъртви души”. Всичко това може да се изчисти като се въведе регистрация за гласуване и мисля, че тя ще бъде въведена от следващото редовно правителство!

 6. “следващото редовно правителство” да се чете “следващият парламент”.

 7. мисля,че софтуера не е толкова на Харвард,а е на Мадуро.Не мога да повярвам,че в България има толкова привърженици на майцепродавеца.

 8. ИТН се сриват с 62% за около 2 месеца. И това ако не е погром!
  А познайте, дали Дългия ще си подаде оставката? Нещо повече, още в предния парламент имаше депутат, който каза, че никога повече няма да се кандидатира от ИТН. Защото Дългия ги е накарал да подпишат празна оставка.
  Много ми е интересно дали и Мика Зайкова и Ива Митева също са подписали оставки?

 9. Резултати от Избори м. юли 2021 г.

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) 345 331 гласа, 12.64%, 34 депутата.

  Какво се случи само за 3-4 месеца, за да се получи двоен срив в доверието??

 10. Чаровен, усмихнат, образован, говори това, което искаш да чуеш…Някой малки несъответствия между думи и дела смущават на моменти, но всичко друго е така зашеметяващо, че отначало виниш себе си, че грешно си разбрал, а после му ги прощаваш и продължаваш да търсиш вината в себе си – явно грешката е у теб – ами как, той е толкова умен и способен! После виждаш проблем със спазването на правилата и законите, но той толкова романтично самоуверено ги погазва и даже се гордее с това! Бунтар! Пък и то едни правила в нашата държава – само за някои! За други няма правила! Прав е да прави каквото си иска! Аз не бих постъпила така, но… не го съдя.
  И т. н. Бях омъжена за такъв човек. Обра ме до шушка, много интелигентно и безмилостно.
  Предстои Поредния Пладнешки Грабеж

 11. Партия на един месец, печели изборите и то с 4 % пред втората, какво става тук “мъдри” народе?

 12. @Krasnoselski
  15.11.2021 в 01:02

  Привет! Софтуеърът на Мадуро печели (към момента) някъде между 5,45 и 5,85%.
  Не е никак малко, лошото е, че има голям потенциал да расте занапред! (тъжно)

 13. 10% “грешка” на социолозите за победителите на изборите означава само едно. Бойко Рашков да ги почеа И тях..

 14. Да кажем някоя дума и за “изненаданите” социолози. А знаеха много добре, че битката ще е за първото, а не за второто място (писах го тук преди няколко дена). Mанипулацията им, че ГЕРБ води с много на парламентарните, а Радев на президентските, повлия на избирателната активност. Разните там първанчовци не е ли време да си хвърлят колективно дипломите в кофата за боклук?

  Честито на Кирчо & Кокорчо! Помня, че ни обещаха ТОПКИ и че харесват Лозан Панов. За друго не знам, но да поканят в правителството Лозан Панов като правосъден министър, е първото, което трябва да се очаква от тях, не ли?

 15. Народът продължава да търси спасители или поне 40-ина процента от него. Това е доста по-лошо отколкото изглежда.

 16. Иванка, има една много много много стара книга писана от доста патили и мъдри хора която казва Братко , Погледни първо Гредата в твоето Око и после тресчицата в окото на Ближния. Това е лична забележка към Вас и към всички които бързат да прогнозират ужасии и страхотии. Ами вижте първо вашата си партийка с вашите си лидерчета и произхода им. А пък кой бил големия измамник , кой бил малкия измамник, Времето ще покаже. Дотук времето каза своята дума. Време е да Прогледнете но това става с пречистване а не с трупане на Злоба и Омраза. Тях оставете за враговете си.

 17. Много е трудно в един пост да се обяснят резултатите от изборите.
  Най-напред – кои взеха участие в тези избори? зА мнозинството отговорът е лесен- народът.
  По-прозорливите вероятно ще се съгласят с мен – суверенът и органите на задкулисието.
  Ново приложимото определение суверен беше въведено с друга цел.Цел за кокетничене и мамене на народа,че от него зависи нещо. Измамата обаче си е измама и не може да се скрие.
  Хората от суверена ще гисрещнете по улиците,моловете,по работните
  места.Те се борят за преживяване и върхът на тяхното щастие е колатата втора употреба. Ще ги видиш в тълпата цигани пред общините, където чакат на тълпи за помощи.
  Органите на задкулисието не са там. Те са по студиата на медиите,по вилите-у дома или чужбина,по разните комисии и служби.Начело на предприятия и ведомства. В ръководствата на повечето партии.
  А какво е задкулисие? Митични личности свързани с властови и материални изгоди; Те създават атмосвера за дишане и опиятие на суверена. Тази атмосвера е част от задкулисието.
  С това въведение ми се ще някой съблогар да развие основната тема. Иначе при някакъв интерес трябва аз да го направя.

 18. Иванка най-добре се е ориентирала, поздравления. Тези измамници ще направят така, че да търсим Луканов и Жан! Нагледен пример е съдбата на ББР. Кирето Лъжеца три пъти се опитва да смени управата, и когато успя, промени устава на банката и днес само за 6 месеца ББР умря с половин милиард лева!!! Да 500 000 000 лв назад е ББР, само за 6 месеца!!! Какво ли ще стане с държавната хазна тези скакалци ако я докопат за 1 година? 3 или 4 000 ще е един долар?

 19. К, Петков за мен е мошенник. Силно се надявам да бъда опроверган.
  Досега има две глоби за него – първата за попълване на декларация с невярно съдържание, втората за най-безсрамно агитиране за Радев в деня на изборите. И в двата случая усмихнато се извинява и обещава да си плати глобата. Това за неща които стигат до обществото – какво правим когато този стане Премиер и много от нещата няма да стигат? Ще си спомняме усмивката му и ще продължаваме да му вярваме? Не очаквам промени които да доведат до сериозни последици за крадците от последните години. Силно се надявам да бъда опроверган!

 20. За съжаление се сбъднаха очакванията ми, че Копейкин ще заеме мястото на “Ебниги, БГ”…
  Голям популист, признавам му, че е много цапнат в устата, много е убедителен, даже и синът ми
  беше успял да омае, докато не му разказах някои “дреболийки” около тази нечистоплътна “личност”…
  Снощи много ме развесели, че Копейкин два пъти сгреши името на ПП, наричайки ги
  “Продължаваме ПОДМЯНАТА”. Хахахахаха, ами то грешката може да се окаже вярна….

 21. имам и друго обяснение за резултата на ”Възраждане”;за БСП е все едно дали ще са с 14,8% или с 12,5,но могат да задължат с партийно поръчение определена част от избирателите си/твърдите/да гласуват за Копейкин,вкарвайки го в парламента печелят и неговите гласове,а и го легитимират в угода на господарите си от Кремъл.

 22. От това, което ни се предлагаше на българската изборна “сергия”, за съжаление, РЕАЛНАТА алтернатива на “барбекюто” на Кирил Петков и Асен Василев бяха вмирисаните корупционни суджуци на Борисов и братушките му, газпромовската чалга яхния на Трифонов и (евентуално) претопления съветския буламач на Нинова. Останалите “шеф-готвачи”, получиха символичен достъп до медийната “сергия” пък и (по неясни засега причини) не можаха да предложат нещо по- “апетитно” на прегладнелия за справедливост МАСОВ български избирател.
  В тази изборна ситуация (едно от първите три) приемам избора на българите с оптимизъм, защото знам, че младите българи, за разлика от дъртите меркантилни “брантии”, все още имат идеали, а и носталгията на живеещите в чужбина българи обикновено ражда искрен патриотизъм!
  Но онова, от което ми е силно тревожно след тези избори, са резултатите на Копейкин!!! Със сигурност тези около 5% НАДХВЪРЛЯТ неговия РЕАЛЕН потенциал, който е подобен на потенциала на останалите “възрожденци” като малинов- дурачок, атакиста сидеров, магарешки, симэонав или каракачанския помияр. Въпрос на национална сигурност е този НЕОБЯСНИМО висок изборен резултат на Копейкин да се изследва и да се открият причините за “аномалията”, особено в чужбина, където контролът върху изборния процес по разбираеми причини е ограничен. Дали е търговия на гласове с неустоими, дори по западните стандарти, цени на купен глас или е по-голямата възможност за фалшифициране на изборните резултати “на едро” ? Би трябвало да се побърза с това разследване, докато не са унищожили доказателствата! Едни умни и отговорни пред народа си управляващи (би трябвало!) да разровят до дъно могилата на лъжата, затрупала това изборно престъпление, и да го покажат с всичките му детайли (начини на осъществяване) на унизеното българско общество!

 23. Българинът е прекалено много опростял! Ако някой се обиди на това мое изказване, значи съм го улучил! Нито ще ми се обиди примерно Иво, нито Л. Панов или голямата част от блога тук, защото те си познават величието и способностите, но за СЪЖАЛЕНИЕ много голяма част между нас твърдо се намират в този кюп.
  Може за такъв „избор“ да има й много оправдания, но в крайна сметка всеки може и избира (действа) лично и анонимно когато упражнява вота си, така, че би трябвало да МОЖЕ да прозре дали да „избере“ по съвест или по сметка. При това, сметката е дребна, кръчмарска, и ако това е свързано с прозорливост и оценка на личните си качества, което да е повлияло на изборът, значи пак излизам прав в съждението си. Иначе не мога да си обясня този минимален вот в демократичният европейски сектор, при това, в най-бедната страна от ЕС.
  Вероятно е права Мика, че би трябвало някои партии да се освободят от „ някои“ личности. За военните (макар и бивши) съм напълно съгласен. Те, след като са служили по комунистическо до такъв висок пост, дори ако и да е било по принуда, са се кланяли на партията и СССРто, което предполага поради необходимите там хватки (за да могат да бъдат разобличавани), имат „заровени трупове в мазето“. Така, че и според мен, не са подходящи за НОВА и РАЗЛИЧНА партия, която да отговаря на нашите изисквания, както и на времето.

 24. Тази борба за върховенство на правото кого е ощетила най-много?
  Защото това всъщност е борба срещу някого.
  Той ще се отбранява като ви атакува.
  Сещам се за няколко имена:
  Лозан Панов
  Георги Георгиев (БОЕЦ)
  Трайчо Трайков
  Мирослава Тодорова

  Сигурно има и други, просто за тези само се сещам в момента (кметицата на Младост може би?).
  Не говоря за омаскаряването по медиите бухалки, говоря за реален тормоз от институции бухалки.
  Гешев а и преди него Цацаров бяха стожерите охраняващи мафията.
  Първите двама в списъка горе водят открита война през последните няколко години с тези двама главни прокурора.
  Правосъдие за Всеки, Христо Иванов (и ДБ) и те го правеха но тяхната дейност се изчерпваше с думите (не че това не е важно).
  Най-материалното ако може така да се каже което Христо Иванов направи бе Росенец.
  На фона на последвалата еуфория и повишена популярност аз се надявах че Христо Иванов е отрил ключа от чекмеждето – а именно нагледни действия демонстриращи смелост, конфронтация, атака.
  Надявах се с Ивайло Мирчев да подобрят рецептата след това.
  Не се получи съвсем.
  Критиката на Л. Панов относно липсата на Христо Иванов в парламента при появата на Гешев според мен има основания предвид казаното по-горе.
  Единствено Ивайло Мирчев от ДБ бе там а и не съм сигурен колко успешни бяха атаките му.
  Христо Иванов наистина трябваше да бъде в залата и да изработи стратегия с която да постави на тясно Гешев по много от скандалите. Обществото имаше и все още има голяма нужда от отговори по тези въпроси.
  Христо Иванов недалновидно според мен пропусна този шанс.
  Пик, Тошко и подобни обаче не пропуснаха отсъствието му.

  Така, да сравним как Кирил Петков и Асен Василев станаха популярни.
  В рамките на няколко месеца спокойният тон на Василев, чара и усмивките на Петков в комбинация с поредица от бързи новини относно спестени милиони от ББР и язовири (да не забравя и електромобилите) тези двамата откраднаха изборите.
  Нарочно казвам откраднаха защото са сравнително непознати и тепърва ще става ясно заслужиха ли доверието.

  Но да се върна, Правосъдие на Всеки много бързо забравиха направеното от Лозан Панов в стремеж да запазят собствената си репутация.
  Правеха редовни акции пред прокуратурата срещу Гешев но не знам някой от тях да е попадал под ударите на институции бухалки. Грозно е когато се отказвате от кандидата който сами сте предложили заради несъгласие с вашата гледна точка по въпрос или два. А този кандидат наистина е платил висока цена за позициите си през годините. Като цяло Лозан Панов е прав че Радев е фалшив герой който също подобно на Кирил Петков открадна това което Христо Иванов стартира на Росенец.
  Надявам се Христо Иванов да остане в политиката, противното ще бъде голяма загуба за България, нямаме много качествени хора като него.

 25. Путин и Лукашенко предприеха хибридна диверсия срещу Полша и Литва с десант на кюрдски мигранти

  В сметките на Кремъл бежанската вълна от Ирак и Сирия представлява удобен повод за шантаж срещу обединена Европа

  Още една тема-табу за „свободните“ български медии, след като е замесен Путин

  Капитан I ранг о. з. Васил Данов

  ” Днес, веднага, макар и със закъснение Обединена Европа, ЕС и НАТО са длъжни да окажат морална и материална помощ на Полша. Защото ако Украйна и Полша се прегънат, нали знаете чий ред идва? Или по-скоро вече е дошъл.
  Време е за мощни санкции от ООН, САЩ и ЕС. Време е за континентална блокада на людоедския фашистко-лукашенковски режим, време е да бъдат прекъснати търговските и дипломатическите връзки с него.
  Време е за нови, по-строги и твърдо спазвани санкции срещу кремълския вещер подп. Путин.
  Кремълските стратези мечтаят за отслабени Полша и Литва, за нерешителен, разединен ЕС, за нови Шрьодери, Меркели и Щайнмайери, готови да се пазарят за жива плът от снагата на съюзници. Да продадат идеали и ценности за малко по-евтин сибирски газ или нефт. ”

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-putin-i-lukashenko-predprieha-hibridna-diversiya-sreshtu-polsha-i-litva-s-desant-na-kyurdski-migranti

 26. Не мога да си представя, че Кирил Петков и Асен Василев действително ще работят за България.Тях задкулисието на Радев ги популяризира. Как така, например, във ФБ виждам за пръв път пост за тях с
  десетки хиляди лайкове и нито едно неодобрение. За мен това е измама през задни ФБ-вратички, достъпни само за “специални”. КП и АВ излетяха с ракета-носител модел Радев и затова са изцяло зависими от него. И ще провеждат изцяло прорадевска, т.е. проруска политика. И да искат, КП и АВ не могат да се отклонят нито на йота, защото полит-инженерите си търсят дълга без прошка. Изчетох много статии и коментари на известни хора и определено забелязах как линията им често кривваше към Радев и ПП. КП и АВ са поредните “месии”, които ще ни прехвърлят на следващите (вероятно вече проектирани) “месии”, когато предателството на предните лъсне неизбежно от употребата им. (–> + oще три реда)

 27. (… –> продължение)
  Не случайно Методи Андреев споменаваше в една своя статия преди месеци, че у нас има няколко хиляди консервирани персони, подходящи за такива ситуации. Извинявам се за гневния тон, но настъпването на мотиката не спира, и не спира. Чудя се, откъде извира толкова лесноманипулируем народ.

 28. Г-н Безпристрастен,

  Далеч съм от злобата и омразата – много са ми чужди подобни страсти. Коментирам, защото разпознавам поведение.

  А зловещите сценарии съм ги преживяла, така че нищо, мисля, не може да ме разклати. Нямам предвид материалните щети изобщо – ще спомена само моралните – озовах се сама в чужбина, болна от рак, а двете ми деца се лекуваха с години в детската психиатрия. Трябваше сама да запаля колата и да отида на двете операции и на всички последващи терапии.
  Оцеляхме благодарение на Бог и на здравната система на чуждата държава, която ми даде всичко – работа и здравеопазване.
  И да, платих си като поп на господина в България жилището, което си купих тук, и в което той няма никакво участие, друго няма да споменавам.

  При всичко това, злобата и омразата са ми напълно чужди, и постоянно се опитвам да обърна внимание на повече хора да бъдат внимателни на кого се доверяват, защото считам преживяното за безценен опит. Моята песен е почти изпята, господине, и с оглед на последните събития едва ли ще доживея да видя България свободна държава, макар че Господ винаги има последната дума. Но благодаря на г-н Инджев и малкото хора като него, че предават нататък моята и вашата мечта.

  Когато бях дете, в моето село имаше един дядо Васил, дето все чакаше да дойдат американците. Почина малко преди 10/11/1989. Дано не съм като него, Бог да го прости!

  Мисля, в този блог е ставало дума за това как в България нарочно и погрешно е въведено понятието “ престъпления срещу човечеството”
  (което на англ. е humankind) вместо правилното “престъпления срещу човечността” (на англ. humanity) от “преводачи” като Валери Петров, а може и да не си спомням добре. Във всеки случай важното е да обърнем внимание, че има хора, у които качеството “човечност” липсва. Точно такива например биват вербувани в стройните редици на гру и биват обучавани да гледат на другите само като на обекти на разработка.

  Чарът, високата интелигентност, престижната диплома, впечатляващият талант – невинаги са също така и атестат за човечност.

  Бог да пази България!

 29. Към всички от Павел Тинков:

  И пак /за кой ли път/ настъпихме мотиката. И пак /убеден съм/ няма да виним себе си. Няма да се запитаме: „Къде грешим?”. Ще тържествуваме победата на Киро и Асен над Боко… Сякаш и на слепите не е ясно, че изникналата като гъба, за една нощ ППП е поредния инженерен проект на ДС/КГБ. Ще празнуваме падението на БСП-1 до пето място и „разгромната” победа на БСП-4 над БСП-2 /БСП-3 на Славчо се оттече в канала/. Гузно ще преглътнем очевидния резил – Костя Копейкин решително изпревари автентичното дясно /гордото, самовлюбено ДСБ/ – Христо Иванов не го броя, той е „нито ляв нито десен”, а „зелените” са си откровено леви. Дали пък, както сме я подкарали, след идните избори няма да намерим повод да тържествуваме постижение над 3%? Щото, нали, ще сме изпреварили сестра Галева и Волен, и ще сме най-голямата извънпарламентарна коалиция…
  Пиша и чувам как по БНТ Киро за пореден път набляга на охотата на ППП да гушне ДБ да бистрят заедно „политиките” и да борят корупцията. Охотата на боа. И друго декларира Киро – „ще управляваме в коалиция, която да ни осигури пони 121 депутата”. Ами честито – ще се радваме пак на правителство на тройната коалиция! А защо не и на четворната? ДСБ ще се гушне със столетницата и с Костя – какъв „разкош”!
  А на предстоящия балотаж?… Майната му на балотажа! Важното е да сме гушнати. От победителите. И от ИТН, и от Възражданье тоже.
  Майната им и на черногледците, които твърдят, че е разкъсана тъканта на партийната политическа система, на парламентаризма! Че сме свидетели на суспендирането на Конституцията! Че с действия и бездействие ставаме съпричастни в утвърждаването на нов политически модел – парламентарна република от типа Путин /тук „парламентарна” и „република” са употребени за благозвучие/! Нима има дебил, който да не е наясно, че предстоящото /парламентарно излъчено/ правителство ще е служебно, назначено от онзи с вдигнатото юмруче, след съгласуване с тов. Митрофанова?!
  Очаквам вашите хули и нелицеприятни квалификации. Пъв/а има думата Симпатизант/ка ДСБ.
  15,11,2021

 30. @Павел Тинков

  Благодаря, че първо на мен давате думата, почти се трогнах. Според мен сте подранил с коментара си. Изчакайте да видите какво правителство ще се състави, пък тогава буйствайте.

  Колкото до ДБ, според мен най-доброто решение след оставката на Христо Иванов би било да я оглави някой от групата за натиcк.

 31. Г-н Тинков, ще ви разочаровам. Нямам желание да изпълня вашето очакване. Мога само да кажа – силният човек трябва да умее да понася загубите достойно.

 32. “Влизането в НС на „Възраждане“ Йохана Даймел коментира така:

  “Това означава, че в българския парламент отново ще има една русофилска, антиевропейска и дяснорадикална партия. Спечелените от нея 5% от гласовете трябва внимателно да бъдат анализирани, макар че, според мен, те не представляват някаква основна заплаха. „Възраждане“ обра онази крайнодясна националистическа утайка от населението, която така или иначе си съществуваше, а сега просто получи допълнителен тласък от антиваксърите. Депутатите на Костадинов сега ще разполагат с допълнителна политическа трибуна в Народното събрание, но няма да имат сериозно политическо влияние. Ако търсим паралел с Германия, ще видим, че популистката „Алтернатива за Германия“ е представена в редица провинциални парламенти, както и в Бундестага. Актуални проучвания показват, че 50 процента от антиваксърите изразяват политическа близост именно до тази партия.””

  Хубаво казано, нали, г-н Харизанов?

 33. Към КВАЗИ (Българин ):
  Тази ваша справка ме възхити. Никога досега не сте успявали толкова точно, толкова вярно да разкриете агарянската си същност.

 34. Към Boris: „Българинът е прекалено много опростял!“

  Само с няколко думи. НЕ, НЕ Е ОПРОСТЯЛ БЪЛГАРИНА,благодарение на него БЪЛГАРИЯ съществува близо 2000 (ДВЕ ХИЛЯДИ) ГОДИНИ. Опростяли са съжителстващите с него. Такива като вас. Хора без полезност. Саксийни мислители.

 35. Българин,

  Да, анализа от статията ми хареса. Хубаво е да се четат перспективите на хора отвън, те понякога имат по-изчистена гледка. Пандемията наистина помогна на Възраждане да влезе в парламента (както и навреди на партиите оповаващи се на наука и факти относно тази пандемия). Мангъров се събра с Копейкин.

 36. tevel,

  Моля да не изпадаме до обиди и т.н. Вреди на всички тук.
  В историята имаме примери на много знаменити българи оплаквали се от народа.

 37. @Иванка / 15.11.2021 в 09:30
  @Павел Тинков/ Иво Инджев /15.11.2021 в 21:10

  Изцяло се присъединявам към написаното…
  И наистина не разбирам как не е ясно на всички, не само на нас – пишещите тук,
  че сме затънали не до шия, а до теме – всички, цялото ни племе…
  И май наистина ще започна да се срамувам, че съм българин…
  Защото умът не ми го побира например, кой уважаващ себе си политик от световните демокрации
  (а и не само от тях) ще седне срещу Кирчо 5ков (като министър-председател за какъвто се гласи)
  да води преговори и да подписва споразумения като знае, че това е човек когото собственият му
  Конституционен съд е обявил за нарушил конституцията преди да стане такъв!
  И е имал и наглостта да се закълне в нея за да стане такъв (ако стане…) !
  Как да имат уважение другите нации към нас?

  Ето още един много точен и отчаян поглед докъде сме я докарали:
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-balgariya-se-upravlyava-ot-dvama-generali-padenie-za-edna-demokratsiya

 38. до самовлюбеният в себе си tervel

  И с какво цитатът на Йохана Даймел от Дойче веле така силно ви настърви, че да ме обиждате на “КВАЗИ” и “агарянска същност”?

  И то не за първи път!

 39. Има население от чиито уста “народа” звучи някак като “стадото” .
  Спрете с обидите и не наричайте хората отказващи да се държат като стадо , презрително “народа ” !
  Защото И затова сега има постановката – “Очи пълни – ръце празни .”

 40. @Стефанко

  А не сте ли се питал как уважаващите себе си политици от западните демокрации сядаха срещу Буци? Няма друг типаж поне в днешното политическо пространство на България, който да се излага толкова ефектно, колкото банкянския балон.

 41. @ Стефанко

  Някои от “големите” политици, общували с ББ са известни и с голямото си лицемерие. При всички положения са знаели, че този срещу тях, който не знае никакъв чужд език е лежал в пражкия затвор “Панкрац”, но се правеха, че не знаят този факт, както и много други факти, така че Кирил Петков няма да им е проблем, при това говори отличен английски!

 42. При положение, че някой може да се срамува, че е българин заради Кирил Петков, какво ли трябва да направи поради факта, че е сънародник с еднокнижника?!

 43. Всички коментират Кирчо Лъжеца и решението на КС…. но някой да го е видял публикувано в Държ.вестник за да придобие правна сила? Някой вдяна би че с контрола над ДВ се суспендира Конституцията?

 44. Към Георги Харизанов-адвокатът на Boris и говорител „на всички тук“:

  Няма обиди, има констатации, които, надявам се, са от полза на всички.

  Не само в нашата история, и в историята на други народи, има личности, които в миг на слабост са допускали грешката да обидят народа си, но те никога не биха станали знаменити, ако не обичаха народа си и с живота и с делата си не доказаха тази си своя голяма любов и преклонение пред НЕГО.

 45. Към КВАЗИ (Българин): „до самовлюбеният в себе си tervel“

  Тежка корекция. Реално би трябвало да звучи така: До влюбения в народа БЪЛГАРСКИ.

  Моля ви, не бъдете толкова разпилян, концентрирайте се и е възможно да разберете, че Йохана Даймел от Дойче веле няма нищо общо с казаното от мен за вас. Между другото отдава не сте споменавали нещо за Лютви Местан. Да не би да сте го разлюбили? Как е той?

 46. до самовлюбеният в себе си tervel

  Не знам как е Лютви Местан, и, честно казано, ми е малко странно, че ме питате по отношение на него.
  Това, което знам е, че по едно злощастно стечение на обстоятелствата (катастрофата, при която загина дете) той засега прекрати своята публична политическа дейност, доколкото знам, вече не е и председател на ДОСТ.
  ДОСТ, който в най-силните си времена отне около 100 000 гласа от гласовете на агент Сава (дано си спомните това, неуважаеми tervel), и същият ДОСТ, който на последните избори призова своите членове и симпатизанти напълно безкористно и без поставяне на политически претенции и условия – да подкрепят кандидатите на Демократична България!
  Та такива ми ти работи. Ако нещо повече ви интересува относно г-н Местан – ами потърсете начин да се информирате за него, ако искате – и лично.
  Други въпроси имате ли, г-н tervel?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.