Скъпотията в Русия роди шега със спомена за българската чушка

В Русия галопират цените на продукти от всякаква необходимост. Сред тях са и легендарните от времето на “дружбата” с НРБ чушки, за които по-старото поколение си спомня с умиление.

Руската пропаганда, паразитирайки върху този (с)помен от времето на вездесъщия дефицит на всякакви стоки в СССР ( когато консерва с български домати се продаваше пред магазините по улиците в Москва в комплект с нежеланите от купувачите “спомени” на Брежнев “Малая земля”), произведе през 2013 година гадничък филм за изчезналите български чушки в самата България заради присъединяването й към ЕС.  

Пропагандистът Аркадий Мамонотов беше построил цялата си теза за страдащата от присъединяването си към запада съвременна България върху липсата на български чушки у нас.

Образът на България, запомнена като източник на чушки, явно не е избледнял напълно и днес. Напомнят го с ирония и днес в руските социални мрежи във връзка със скока на цените на стоките от всякаква необходимост в Русия . Със следната илюстрация, озаглавена:

Болгарский перец, который узнал цену на себя” ( българска чушка, която е разбрала колко струва”, т.е. колко е скъпа)

 

9 мнения за “Скъпотията в Русия роди шега със спомена за българската чушка”

 1. Болгарски перец не знам дали ще има за тях, но болгарский курец – очень нужен! К сажалению пока только болгарский газец дайом даром.

 2. Не могу понять, Ъйво, какой такой ты человек? Перца высмеял, единственый сыестной продукт для ваших братушках! Неужели не знаеш, что самый любимый почитатель твоих книг, каторый посылает свою литаратурною команду с мотоциклетами в каждом месте, где ты представляеш своих книг, чтобы возхвливать твое творчество; тот же самый Куклуксклан Копейкин, уже в парламенте вошел? Так красивые и умные люди с Демократической Болгарии будут седят в парламенте на пристане между Камчийские пески Копейкина и Росенские сараи Догана!

 3. След още някоя и друга година “прогрес” и други работи ще си спомнят, как им купувахме и техните боклуци срещу твърда валута. Когато заплатите им станат по $5, айде от мен да мине 5 Евро.

 4. Все пак ние сме още българи. Моля,пишете на български език.

 5. Украйна готви тристепенен план за сдържане на Русия

  (Харесва ми думата СДЪРЖАНЕ като отношение към евразийските питекантропи! Много е точна! По принцип “сдържане” не се употребява за хомо сапиенс, а за неконтролируеми диваци, които не могат да се социализират и цивилизоват поради забавено еволюционно развитие. Проблемът с опасното съвместно съществуване още няма единно хуманно решение: някои предлагат те да бъдат тотално изолирани зад санкционни решетки, други – да бъдат само сдържани с мощни технологии, т.е “храната” да им се подава от разстояние, набучена на защитен прът с двойно предназначение, въпреки че до момента “сдържането” се е доказало като един твърде скъп и неефективен метод.)

  https://faktor.bg/bg/articles/ukrayna-gotvi-tristepenen-plan-za-sdarzhane-na-rusiya

 6. Към руските граждани:

  Радвайте се на БЪЛГАРСКОТО гостоприемство и никога не злоупотребявайте с него.

 7. към Асен:

  Точно щях да попитам, дали ще е лош тон, ако продължа да пиша на български! Материалите на уралски диалект на българския език /по Павел Тинков/ на Georgi Nikolov мисля, че са достатъчна подправка за този блог!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.