Според нашенските путинофили американците сбъдват мечтата на българите, редят редовното правителството, което всички искат

 

 

 

 

 

Няма да се уморя да цитирам големия български възрожденец и ерудит Симеон Радев относно невежеството като главна характеристика на русофилите у нас.

За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”.

(Симеон Радев, “Русия в началото на 20 век”, изд. “Свети Климент Охридски”, София, 2010 г., стр. 233, 234)

Актуална е неговата оценка и днес. Ще поясня.

В опит да обяснят необяснимата за тях непрежалима катастрофа на русофилщината на серията от избори тази година, видна и от невидимостта под микроскоп на изборния резултат на партията с откровеното название “Русофили” в абревиатурата, нашенските русофили в един глас обвиняват за това..американското посолство. От крайно десния Копейкин, до крайно левия Валентин Вацев, бивш съветник на Жан Виденов, един през друг застъпват еднаква теза. Заедно с още много други говорители на путинофилията у нас, като анализатора от кремълски позиции Боян Чуков, всички те убеждават аудиторията си, че американската намеса е виновна за политическата ситуация.

Един журналист ( от Шумен, май), цитиран като меродавен източник от сайт на посърналото статукво, претендира дори да знае за сделка между САЩ и президента Румен Радев, която предвиждала разполагането на ядреното оръжие в България. Ни повече, ни по-малко. И срещу какво Вашингтон е изтъргувал бомбастичния си план да разположи тук ядрените си бомби? Ами срещу подкрепа за промяната в България. Толкова е важна, оказва се, че натежава на геостратегическия кантар на цената на ядреното оръжие. Човекът знае дори и бройката на планираните за разполагане тук американски бойни глави, толкова добре е осведомен по темата, която се предполага да бъде свръхсекретна. 

Сам по себе си фактът на путинофилската истерия поражда известно задоволство сред прозападните българи. Щом русофилите са толкова ядосани на ситуацията, значи нещата вървят в добра посока за България. Но къде е логиката?

Какво искат най-много в момента българите от българските политици? Редовно правителство искат. И кой им го “дава”, според русофилите? Лошите американци. Тъкмо те сбъдват българските мечти, ако се вярва на конспиративната теория на путинофилстващите у нас, които твърдят, че ще има правителство защото така иска американското посолство.

Копейкин обикаля телевизионните студия с тази оптимистична прогноза за съставяне на редовно правителство по волята на американците. Телевизиите не могат да му се нарадват ( така и никой водещ не го попита да каже откъде знае какви конспирации се мътят зад стените на посолството – да не би руският шпионаж да е проникнал там и да му сервира информация като на доказан любимец на руското посолство у нас). Зрителите , способни да мислят логично, също се радват да научат от такъв американофоб добрата новина. Щом даже той вярва в съставянето на правителство, трябва да благодарим на американците за тяхното пробългарско усилие!

Някои от тези нашенци с руско самосъзнание ( толкова отлично запознати със секретната дейност на това тъпо посолство, неспособно да запази на “Козяк” най-съкровените си козни ) иронично обявяват посланик Херо Мустафа ( напр. Боян Чуков, Валентин Вацев), че се е оказала най-успешния американски посланик тук в годините на т.н. преход. Поздравяват я саркастично. 

Ако използваме мерилото им за успех ще се окаже, че няколко пратеника на Белия дом са се провалили тъкмо в епохата на ГЕРБ, когато русофилщината тук процъфтя до степен, че 44-тото Народно събрание изкара пълен мандат без нито една партия в него, която да посмее да критикува Москва за каквото и да било.

А посолството на САЩ се оказва едновременно жалко, неспособно да запази в тайна пъклените си действия и помисли, но и всемогъщо – толкова, че успява да внуши на стотици хиляди български граждани как да гласуват. Ще да го постига толкова масово я чрез чипирането с ваксините, я чрез онези бели следи, които разпръскват в небесата ни нашите съветски мигове под коварното американско командване.

Само чакайте да сменим миговете с купените вече американски изтребители ! Тук ще настане такава пълна американизация , че дори кратуните с вградените в тях от десетилетия руски микропроцесори ще обърнат по команда от “Козяк” макроикономически и политически поглед на Запад. Помнете ми думата, петолъчките ми го говорят!

Положението ми напомня за една случка, която вече съм споменавал. Когато работех като коментатор в” Свободна Европа” пред 90-те години на миналия век разгневен слушател се обади и ме заклейми като “агент на ЦРУ ”. Защото хората с русоробско съзнание у нас не могат да си представят що е то свободния човек и изразяването на свободно мнение, без да е поръчано или платено.  Веднага след него на редакционния телефон обаче позвъни възрастна жена и напълно сериозно ми …благодари ( “ доживях най-после да слушам агент на ЦРУ, аман от това КГБ толкова години у нас”), възкликна тя.

Шегата настрана, но антилогиката на путинофилите наистина може да предизвика желание у доста българи да благодарят на американците – ако не в аванс за съставянето на нероденото още правителство, то за приноса им в разобличаването на корумпираното предишно статукво. Новината, че САЩ редят правителството на България е фалшива, но ядосаното жужене, което долита от путинофилското гнездо на оси у нас, е съвсем истинско. Да благодарим и ние на “паразитите на руския престиж” ( по Симеон Радев), че ни дават повод за оптимизъм, защото той рядко ни навестява след толкова години руски постколониализъм.

Реплика към онези, които ще съзрат повод отново да ме клеветят, че американците ми плащат, за да пиша. Дано този път познаят и американците вземат да ми платят със задна дата. При близо 8000 мои публикации в този блог колкото и малко долари да дадат на парче пак ще напълня поне едно нощно шкафче с пачки. Ама не дават, пазят си май парите за правителството, което редят и в което не щат да ме уредят.

8 мнения за “Според нашенските путинофили американците сбъдват мечтата на българите, редят редовното правителството, което всички искат”

 1. Велико!
  Рублофилите пак чупят тъпомера.

 2. Миналата седмица слушам един от червените академични теоретични спекулатори да казва, че имало надежда българинът да започне да поумнява и да не вярва на Месии като се започне от Царя ,защото ПП щяла да събере между 300 000 и 350 000 гласа,тоест по-малко, отколкото Трифонов взе през юли и новото правителство ще потанцува едно лято в смисъл зима-пролет, до Сирни заговезни.
  Медиите не държат от тях никава отговорност за фалшивите им предсказания , а ги канят отново отново.Един себеуважаващ себе си зрител отдавна трябва да ги е подминал и да е спрял да им слуша монотонното каканижене на академични трафарети.

 3. Ако САЩ редяха нашите правителства, България нямаше да е в това плачевно състояние – последна по всички социално-икономически показатели и максимално зависима от руски енергийни източници. Това всички псевдоразбирачи нa “геополитиката” от путлерофилския контингент гo знаят най-добре. Kато имам предвид с каква бясна скорост “харвардските момчета” (както и президентът им Радев преди пет години) бяха изстреляни на върха на българската политическа пирамида, подозирам зад тях по-скоро една хищна североизточна държава с отколешни апетити към България, но мълчи, сърце…
  Въпреки съмненията си, пожелавам на ПППП успешен пълен управленски мандат, т.е. от всичко, което предизборно обещаха на народa, да осъществят поне толкова, че след тях България да не е на опашката на европейския континент. Защото aко Харвард не успее в това начинание, наистина не знам откъде да дойдат следващите месии…

 4. Към Георги Николов.

  Останах доста изненадан от дитирамбите на Методи Андреев към Радев.
  Даже не посмя да го нарече русофил. Още повече, това изглежда зле на
  фона на последните изказвани на Герджиков, който недвусмислено упоменава
  руската насоченост на Радев. За съжаление и други известни личности
  обрнаха платната според руско-радевския вятър. Единствено Лозан Панов
  открито и ясно изказа истината. Резултатът му от 3-4% показва, че 96% не
  знаят или не смеят да гласуват за истината.
  Уточнение: не различавам Радев и Герджиков като близост към Русия.

 5. Решетников е американски агент. Това може да обясни всичко.

 6. @Кръстев

  Дали Курнелия Нинова и Илияна Йотова не ca американски агентки? Питам, защото едната проправи на Радев пътя към “Дондуков” 2, a другата даже му стана вице.

 7. С ръка на сърцето съм склонен да възприема на 100% най-екзотичната съставка от теорията за световната конспирация-пут.ин е 4 в 1. Агент на БД, “госдеп”, янки ВПК и ЦРУ. Държи ги будни с номерата си на хулиган на глобалното село. При него няма нито една завършена външно политическа авантюра. И кой кяри. Реторичен въпрос.
  Та, Копейкин е прав. НП Херо Мустафа кара влака. Фърчилков и сламения герджиков също са хаберлии. Сбъдна се мечтата на милиони българи от епохата на соца. И американците ни освободиха. Който както иска да го разбира.
  Много мина, мъничко остана.

 8. В неделя 21.11. трябва да изберем за президент или Румен Радев, който се ангажира категорично срещу мафията, или ректора с мазната усмивка – мераклия за обединител на нацията, или по-точно последна надежда на всякакви мутри, крадци и просто лапачи на европейски и български фондове!
  Трябва наистина да си сляп, че да не виждаш, че зад ректора – мазник се скатава един още по – мазен и отвратителен тип, за когото бай Ставри е приготвил всичко необходимо!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.