Дебатът между Радев и Герджиков утвърди статуквото и не промени нищо

 

 

 

 

Кажете нещо срещу мен”!

Това беше издайническата  самодоволна ключова реплика на Анастас Герджиков тази вечер към Румен Радев  в студиото на БНТ на дебата между двамата претенденти за президент. 

За мен тази професорска фраза на уверения в личната си непробиваема за компромати биография беше вид косвено самопризнание за ролята му на наемник на ГЕРБ. Такъв човек им трябваше да зачисти без изчегъртване образа на поръчителя си.  

Тържествуващото “ кажете нещо срещу мен” , зад което се крие натовареното с тонове въпроси  “нещо” ГЕРБ, беше за мен мото на телевизионния дебат, след който трябва да изберем кого от двамата да изберем. 

Двамината претенденти за президентския пост се опитаха да убедят зрителите, че са различни и поради това трябва да бъдат подкрепени на балотажа между тях на 21 ноември.

Радев не каза нищо срещу Герджиков.

Герджиков също не каза нищо срещу Радев. 

Статуквото се утвърди. 

 

 

 

16 мнения за “Дебатът между Радев и Герджиков утвърди статуквото и не промени нищо”

 1. Президентският “дебат” беше клоунска имитация на дебат между две руски марионетки, наплашени до смърт от Путин, които симулираха “различия” по темата Крим, призоваваха “да се преговаряло с Русия” и “да не се милитаризирало Черно море”.

 2. Дано обикновеният българин разбере, че статуквото
  се утвърди, още преди суверенът да е дал съгласието си.

 3. За кримнашиста, рожбата на Решетников пРезидент Фърчилков никогаж!
  За мимикриращия кокошкар герджиков-у лево. Ето какво ми сподели негов колега на когото дадох линк за интервю на Лозан Панов пред сайта на Дневник.
  “Не е глупав човекът(Лозан Панов), но липсва харизма, както и на Герджиков. А и разчита на интелигентни избиратели, които май са кът. Поне не влачи мантрите на ГЕРБ като Герджиков, който се пребоядиса за секунди. А за кокошкарските далавери в СУ не ми се и говори.”

 4. Статуквото ще бъде променено с лека козметика.
  Правителството ще бъде Радево.
  Президентството ще бъде на ГЕРБ.
  Главният прокурор ще бъде замемен с подставено лице. Пей Българио!

 5. За мене двубоят беше като между Батман и Льохман….КАЗАХ!!!

 6. По отношение на расийката им, в сърцата си, двамата не се различават. Разликата е само в това, че Герджиков не смее да си го признае и се прави на евроатлантик както тиквун се правеше докато милиардите левове изтичаха към сатрапията …

 7. ясно е че професора е издигнат от герб, но дали е човек на боко – незнам едва ли не си личи много, генерала обаче се държи точно като човек на боко въпреки че е срещу герб. ясна е картинката. жалкото е само че т.нар. ни демократи не я виждат и подкрепят генерала за мен това е срамно

 8. Форумът за пореден път доказа, че се състои от мислещи (и доста убедително пишещи) хора!
  Искрено се надявам, че никой от нас не си мисли, че сега вземаме накакво съдбоносно решение, от което ще зависи борбата с корупцията, разобличаването на Методиевич, прогонването на резиданта от президентството и т.н. Каквото и да решим шепата привърженици на Лозан Панов, малко по-голямата шепа на Копейкновите привърженици е достатъчна Радев да спечели втори мандат.
  Това не означава, че всичко изписано тук е било напразно. Напротив, ако не е променило нечий мироглед, то ни е накарало да мислим, което ще ни е полезно при следващи, по-удачни за демокрацията избори.
  Поздрави на всички!

 9. Изгледах дебата, някъде връщах за пропусната реплика…. Не съм очарован от представлението, но поне се видя кой къде седи. Учудих се че РРадев не се изтъпанчи в генералската униформа. Все пак той ни води към латиноамерикатска диктатура. Конституцията не може да го спре! Един президент трябва да мисли и за други неща освен Борисов. Крим и руското знаме???? Бойкикев протестира срещу руското знаме в Росенец, но гласува за руското знаме над Крим? В Поморие и Несебър се веят много руски знамена… те вече Русия ли са?

 10. Вие при кой бихте искали да “застраховате” бизнеса си? Мултигруп, или СИК? Всъщност, ако погледнем инициативните комитети, ще видите какво стои зад двамата. След 2014г имахме status quo на примирие между двете групи, подялба на влияние и разпределяне на порции. През 2020г един от “лейтенант” Гешев по някаква причина (некадърност, новобранска неориентираност, амбиция за себедоказване…) разклати лодката. Това задейства бандитските рефлекси в двете групи.
  Засега изглежда, че Мултигруп взема превес.

 11. Интересно, когато РР проговори за корупция и чекмеджета без да споменава имена, АГ каза да не го пришива към ББ. Прозвуча ми като вица от соца за кръстословицата- малкото име на другаря Тодор Живков.

 12. “Проф. Слатински: Политическият интерес е на Борисов, геополитическият на Ердоган, Герджиков-марионетчица”

  “Герджиков тук не означава нищо. Пешчица, жалка марионетчица в една мръсна игра срещу демократична и европейска България!”

  https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/prof-slatinski-politicheskiiat-interes-borisov-geopoliticheskiiat-erdogan-gerdjikov-marionetchitsa.html

 13. https://dnes.dir.bg/politika/ukrayna-poiska-ot-rumen-radev-da-si-vzema-nazad-dumite-che-krim-e-ruski

  Украйна иска обяснение от Радев. И с право.
  С какво лице Радев ще отиде на Шипка на 3-ти Март при положение че половината от жертвите в Руско-Турската война са украинци?
  Има ли друг европейски президент или премиер в прав текст да казва че Крим е руски?
  Мисля че дори и Орбан не си е позволявал това.
  Не сме ли се озлобили твърде много срещу Борисов за да гласуваме за човек който уж ни убеждава че руският модел не бил за подражание но е съвсем ОК с последиците от този модел върху съседни на Русия страни?
  Какви ще ги дроби Радев ако Турция забие знаме в южните български райони?

 14. Преди да решим за кого да гласуваме, хайде да направим следното разсъждение: Вероятно правителството което тепърва ще бъде създадено, няма да изкара пълен мандат и тогава ще има нужда отново да се прави служебен кабинет. Ха сега си задайте въпроса кой искате да го прави. Герджиков, човекът на ГЕРБ и ДПС, или Радев, който не е напълно ясен, но все пак категорично се обяви срещу корупционното управление на Борисов.

 15. Томи Томев, много правилен въпрос, свързан с нужното (об)мисле(я)не. При това, след като друга опция не съществува!
  По същият начин съм се замислил, дали да се „примиря“ с новата първа партия ПП, под егидата на харвардските възпитаници. Изгледал съм критично много от техните изказвания относно това, с кои партии и хора биха се съгласили на коалиция. Струва ми се значимо, от политически наличното, да подберат наистина качествените ПРО-БЪЛГАРСКИ субекти, и то само от тази гледна точка, да е в полза на българските интереси и граждани. А не партиите, където те се съобразяват с много други скрити интереси. Според мен, след като за да има мнозинство, трябва да има и коалиция, друг по-полезен вариант също няма. Тогава ще е редно, първото избирателно мнозинство – ПП да изработи един план-чернова, на който да се изказани точно необходимостите които трябва да разработи едно ново правителство. Също така и началните властови приоритети (ПРОМЯНАТА) така, както ги виждат от ПП. Вече беше изказано, че могат да бъдат приети и други предложения и варианти, ако те в дебата помежду си, се окажат по-добри. Както изглежда, няма никаква спирачка за пълната промяна или някаква изявена линия освен тази в която да бъде гарантиран интересът са българските граждани. При това положение биха могли да бъде предложени „дори“ високопоставени кандидати. Погледнато от моята камбанария, като господата Иво Инджев или Илиян Василев въпреки, че те не представляват партии, но за сметка на това, поради изключителната си неподкупност подплатена със истински многостранен професионализъм, притежават подкрепата и благоволението на много мислещи почитатели. Освен това, биха могли, не само да се преценят, но и да се направят някои закъснели поправки при отстраняването на тотемите за възхвала на чужди вражески страни у нас. Така също , след като щяла да се преобразува образователната система, могат да се премахнат и историческите измислици на комунистическата „наука“, която все още твърдо се практикува.
  Вярно, за харвардските възпитаници бях на друго мнение, главно поради това, че са избраници на Румен Радев, който направи доста проруски изцепки. Имах основание да се съмнявам как и защо той (Р.Р) или неговите съветници (между които имало множко бивши ченгета) са стигнали до тях, та да ги изберат за министри. Добре, може би ще трябва да преглътнем Радев, а дори и ПП. Поне, след като няма друга удовлетворителна възможност. Дано и коалицията да се окаже истинска и правилна. Дай Боже!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.