Мутрата пак няма да става депутат. Наистина не става

 

 

 

 

Една истинска по своята автентичност новина се промъкна днес по пантофи ( като в едно лигаво телевизионно предаване, в което през миналия миналия век водещата “Мадам В” лъскаше по пантои патъците на “елита”). Бойко Борисов няма да става депутат!

Има нещо фалшиво в тази истинска новина. Съдържа се в сбъдването на предсказуемата прогноза, че въпросният няма да става депутат. Защото той наистина не става за депутат.

Да дебатира с опоненти, както никога не е правил? Да приема правилата като всички останали, което е доказал, че презира от позицията на силата? Да се подлага на критики в пряк сблъсък с критици, което той избегна през цялата си кариера на харизматична мутра и в медиите, и от върха на управленската си позиция?

Новината, според етимологията на думата, е нещо ново, което се случва. Но може да бъде и нещо старо, което се повтаря. При него е рецидив – все едно да представиш като новина фактът, че един престъпник е извършил за трети пореден път същото престъпление. От закоравелия престъпник не се очаква друго освен настъпване на мотиката за пореден път, което не говори добре за веществото зад черепа на онзи, който го наранява по този начин.

Да кажеш, че мутрата не желае да бъде депутат, е все едно да съобщиш като новина, че вълкът отказва да стане вегетарианец. В нашия случай той е свикнал плячката сама да му скача в устата. Или да му я сервират вързана сервилните койоти сред придворните му.  Но да го караш да се присъедини като редови хищник към глутницата, която си е отгледал и приучил да го следва с подвита опашка, е също толкова “логично”, колкото да очакваш от него да си посипе главата с пепел от оставка за третата му изборна загуба ( след тази от Радев през 2016, от ИТН и от “Продължаваме промяната” през последните няколко месеца).

А как се хвалеше с победите си преди! 

И друг път съм се чудил какво ли е да си му подчинен в тази тази глутница, където важи правилото на пълното себеотказване от собствено мнение спрямо господстващия вой на водача. Във всякакви други партии опълчването се случва, но не и в глутницата на алфа дучето. Дали обкръжаващите го, които са му целунали ръка и са се заклели в лична преданост, не подписват и някаква декларация с потайни наказателни клаузи за омерта със смъртоносни последици при евентаулно нейно нарушаване, че никой не смее да я наруши?

Извинявайте за този текст. Не трябваше да ползвам като информационен повод толкова предсказуема новина, толкова дървено желязо и суха вода, от която героят на горните няколко реда се измъква с физиономия на жертва след всичкото корупционно плюскане, жертва на което е всъщност закотвената на европейското дъно държава, командвана до скоро от неговата партия за “европейско развитие”. 

“Развитието” се оказа отчайващ застой на това дъно, но главният виновник не желае да понесе каквато и да било отговорност за този факт като политик. Предстои да видим дали ще му я потърсят на “друго място”, където няма да може да откаже да присъства след съответните призовки.  

 

5 мнения за “Мутрата пак няма да става депутат. Наистина не става”

  1. В Народното събрание отказва да влезе, но в “пансиона” на бай Ставри вече му е направена резервация и няма как да откаже…

  2. Новината, че Баце е бъзливец, не е новина. На него му дай да рита падналия. Това го може най-добре. А още по-добре може да лъже.

  3. Това, че мутрата няма да е депутат, ще облекчи процедурата по набутването ѝ в панделата!

  4. Язък, сега ще разчитаме само на пеевски да развива ярка опозиционност в НС.

  5. Нямал да става депутат! Тази новина явно е то негово лично изявление, пробутано пред калинката.Точно като във вица, дето един не пиел, не пушел и по чужди жени на ходел, ама имал един недостатък, че много лъжел! А, че лъже и то много, всички знаят. Бойко, вече и в сурата приличаш на гьон, това е наистина повод сам да се отстраниш, за да не грозиш обстановката (последен съвет от мен).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.