Право на отговор срещу клеветата на Богомил Бонев

Не бих се връщал към излъчения на 27.11. 2021 година документален филм на БТВ “Технология на вота”, в който най-сетне получих възможността да обясня пред голяма телевизионна аудитория технологията на измамата, с помощта на която Георги Първанов стана президент през 2001 година. Писал съм за това в блога си тук и в книгата “Президент на РъБъ”, но този път имах възможността да представя от екрана на БТВ тезата си, че става дума за български “Уотъргейт”, в основата на която стои партиен шпионаж.https://btvnovinite.bg/predavania/btv-reporterite/btv-reporterite-25.html

 

 

 

 

Онези, които ме познават ( или просто четат ivo.bg ) знаят, че нямам навика да преразказвам вече казаното от мен в някое телевизионно предаване и дори не анонсирам  предавания с мое участие. Но съм провокиран от реакцията на Богомил Бонев, на която попаднах. https://www.big5.bg/2021/11/28/богомил-бонев-бтв-участваше-в-това-гну/

Вместо да каже нещо по въпроса за това откъде Първанов е узнал за предстоящата поява на скандалния доклад на НСО, в който той е сред главните “герои”, това “голямо ченге” с генералски пагони се нахвърля върху …мен. Клевети ме, че съм знаел предварително за намерението на Петър Стоянов да извади този доклад ( твърди същото и за Нери Терзиева, но не искам да говоря от нейно име).

 

 

 

 

Клеветникът Бонев явно съзнателно избягва темата за технологията на партийния шпионаж с изнасянето на информацията от щаба на Петър Стоянов- защото не му изнася. Превърна се от бивш син политик в доста червенеещ, подобно на онзи, който е злоупотребил с доверието на Петър Стоянов, за да захлеби Първанов, а след това да бъде щедро възнаграден.

В качеството си на мой адвокат, макар и с милиционерско образование, Бонев с лекота спечели през лятото на 1993 година във Върховния съд делото срещу противоконституционния ( доказано по късно и от Конституционния съд ) акт за моето уволнение на марионетката на проруската корпорация “Мултигруп” и бивш съветник на президента Желев Любен Беров. А го спечели лесно благодарение на две неща:  юридическата експертиза на сериозни юристи от Софийския университет, събрана и представена пред съда от неговата бивша съпруга Таня Градинарова и на самия факт, че нарушението на основния закон беше твърде очевидно, за да бъде пренебрегнато от който и да е съд.

НА СНИМКАТА ( личен архив):  Таня Градинарова пледира във Върховния съд по делото, което спечелих срещу противоконституционния акт на Беров за моето уволнение като директор на БТА. Присъства и нейният бивш съпруг Богомил Бонев.

 

 

 

 

Припомням това, защото Богомил Бонев беше доброволен и повече от добронамерен мой съмишленик по онова време, но днес злобно ме клепа както всички, които няма с какво друго да ме уязвят, освен с ругателства на тема “доносник”. Понеже никога не съм бил такъв, бих могъл да го съдя, но това е безсмислено упражнение – ако тръгна да съдя всеки клеветник няма да ми стигне животът за нищо друго.

Падението на този човек, който е добре запознат като адвокатствал бивш милиционер колко трудно се доказва в съда клевета на принципа “дума срещу дума” , е грозно, но не мога да го оставя съвсем безнаказано. Мога само да го нарека лъжец в частта на реакцията му, в която ми вменява, че съм участвал в някакъв заговор срещу него. 

Най-добрият начин да се провери дали клеветата му има основание е да бъде питан самият Петър Стоянов, както и Първанов, който също би трябвало да знае, ако твърдението на Бонев беше истина. Да не говорим, че “голямото ченге” би трябвало да е узнало нещо повече по главната сюжетна линия: “изтичането” на информация от предизборния щаб да действащия президент и преливането й в щаба на лидера на БСП, срещу която Бонев се изявяваше тогава като политически противник. Щом като е убеден ( като мен) , че Първанов е знаел предварително за употребата на доклада в предизборния дебат, защо не сподели с нас на какво се дължи тази негова убеденост?

Не очаквам “президентска” подкрепа, особено пък от Първанов. Ето защо правя, каквото мога сам ( почти) както винаги. Кой от нас казва истината, оставям на читателите да преценят – въпрос на репутация, която Бонев – доколкото му е останала такава- продължава да харчи със злобните си изблици и клевети.

6 мнения за “Право на отговор срещу клеветата на Богомил Бонев”

 1. След като изчетох казаното от Богомил Бонев, известен като най-младият член на БКП, останах с впечатлението за разиграване на “активно мероприятие”, търсен компромат с цел да се сложи ЗНАК ЗА РАВЕНСТВО между Георги Първанов, Иво Инджев, Нери Терзиева, Петър Стоянов, Атанасов, които са от ЕДИН ОТБОР и услужливо си “подават топката”, т.е. всичките са от ЕДНО котило. Някой може и да се хване на въдицата (за маскарите) но със сигурност няма да е след участниците във форума на ivo.bg и читателите му, които не са прости.
  Нашишкавелият Бонев, уж между другото, подхвърля: “Сега Ризова е взела кратко интервю с Инджев, известен още като агент на ДС.”
  Лъжеш продажен дебелако, Иво Инджев е известен със съвсем други неща: смелост, неподкупност, жертвоготовност, проникновен анализ в комбинация с талантливо перо, което си е доста плашещо за русофилските кръгове от затлъстели безродници.
  Още нямам отговор на въпроса защо СЕГА се задвижва компроматът? Сигурно Някой се страхува от нещо и “превентира”, застрахова се. 🙂

 2. Не е по темата но е актуално, та няма накъде повече. Българин и всички приятели за вас е най-вече.
  Няма как страна с милиони предали се през т.н вов да победи страна отстояваща правото си на избор.
  https://www.gazeta.ru/army/news/2021/11/29/16932019.shtml

 3. Благодарско, Georgi Nikolov

  Прочетох с интерес и удоволствие.

 4. Аз пък нали все на дъното просо сея и все обичам да посочвам причинно-следствени връзки, та реших да припомня някои случки. Бонев се позалюби с една “мома”, която се реализира политически в БСП. Та може и това да е “отключило” неприязънта му към синята идея. А избора на трибуна да сподели ценните си мисли е показателен, че вече е минал “под дъгата” и е пристанал на тъмната сила.

  А за Гоцэ и топлите връзки с ББ ще припомня как си партнираха при акушираха за раждането на АБВ.
  https://e-vestnik.bg/19741/samnitelna-isteriya-okolo-patrashkova-vse-pak-zapisi-ima/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.