Кремълският характер на гербаджийския евроатлантизъм

Жанрът “другарю директор, как ги постигате тези успехи”, характерен за придворната журналистика в скута на охранителя на Тодор Живков, не се разпростира само лично до шофьора на царя. Царедворците на Простия, царувал 12 години еднолично тук, продължават да се изявяват в този дух като лъжат и мажат.

В подобие на нещо като интервю с ярки елементи на ласкателства и споделени с “интервюирания” манипулации, “агенцията” на потъналия сикаджийски Титаник дава думата на титана на мисълта Г.М. да си изпере провалените прогнози и да продължи да лъже както преди изборите. Този път “агенцията” вменява на любимия си коментатор, който предричаше огромна загуба на Радев и огромна победа на ГЕРБ, че бил познал всичко, вкл., че Меркел ще се провали. 

Същият пророкуваше  в един глас със своя съмишленик Андрей Райчев, че “баба” Меркел ( която им е връстница) щели да я гонят с камъни още в края на 2016 година. Сега, 5 години по-късно, тя се оттегля след изпълнен мандат на партиен водач и канцлер под аплодисментите на сънародниците, политическата класа от разнородни идеологически семейства и на западните съюзници. За нейните прощални телефонни обаждания копнеят Путин и Лукашенко и ако тя им звънне, превръщат това във водеща новина за сервилните си медии.

Но да оставим прекалено плитките лъжи на пропагандата със задна дата. В т.н. интервю на водещия манипулатор на водещата жълта медия зад гърба на онзи с широкия гръб, който се скри от президентската битка зад гърба на един опортюнист с академична тога, проблясва и традиционната за руската пропагандна жалейка на чуждите европейски гробища от християнски позиции. Във Франция ислямът бил на път да победи окончателно ( ако Макрон спечели нов мандат) и вече е станал част от Германия, защото така е казала Меркел.

Тази трогателната загриженост за поробените европейски християни и за съдбата на  християнския свят ме провокира да обърна внимание на истината с факти за настъплението на мюсюлманите в държавата, чиято реална ислямизация певецът на гербаджийската правда у нас предпочита да не знае или да не коментира. Защото става дума за Русия. За правоверните български русофили тя не подлежи на критика дори и да се ислямизира наистина с несравними с нищо подобно темпове и мащаби на континента.  

Да оставим настрана фактът, че Руската православна църква е с отнета самостоятелност и независимост още от времето на Петър Първи, който се провъзгласява за неин предводител. Днес в тази роля е Путин и от волята му на самодържец зависи благоденствието и благосъстоянието на субсидирания от държавата клир. За него и лично за патриарха с пагоните от КГБ, демонстриращ луксозен живот, известният в Русия хокеист Панарин казва, че е смешно да вярваш на лъжите им, че имали комуникационен канал с Бога, размахвайки скъпите си часовници.

 

 

 

 

 

По-интересното, за онези, които искат да знаят, е че превърнатата в пропаганден инструмент на властта руска църква на практика е пасивен съучастник в ислямизиращата се с бързи темпове европейска Русия. И това не е случайно в държавата, където външният министър Лавров се възхищава на предците от ислямската “Златна орда”, които допринесли по думите му за обновяване на руския етнос.https://ivo.bg/2016/03/07/лавров-монголското-нашествие-е-обнов/

В същата държава в култ е издигнат ( пак по времето на Петър Първи) васалът на тази орда Александър Невски, канонизиран стотици години след смъртта му за светец заради противопоставянето му на западното християнство ( за което Г.М. днес така бащински страда). И пак в тази държава Путин заявява, че ислямът е по-близък да православието от католицизма. https://ivo.bg/2016/07/26/старата-вражда-към-запада-на-русия-и-ту/

Струва си да се отбележи, че разказът за ислямизирането на Европа е сред най-любимите приспивни песни на руската пропаганда за руска и русофилска консумация. Явно нашият “капацитет “ тук припява в този (право)славен хор за хорора в Европа, докато  по същото време…

Истинският хорор филм – за онези, за които ислямизирането навява ужас- се прожектира в най-големия мюсюлмански град в Европа. Нарича се Москва. Там в момента живеят 3,5 милиона мюсюлмани, повече, отколкото в Лондон и Париж взети заедно. С факта, че Москва е ислямската столица на Европа се хвали мюфтията на най-голямата на континента джамия ( открита лично от Путин) Илдар Алятудинов, цитиран от правоверната спрямо Кремъл агенция РИА “Новости” 

НА СНИМКАТА: Парад на граждани от мюсюлманско вероизповедание на Червения площад в Москва днес.

 

 

 

За сравнение, в Лондон и предградията му живеят през 2018 г. 1,26 милиона мюсюлмани, а през 2016 г. в Париж малко повече: 1,7 милиона мюсюлмани ( по оценка на Брукингския институт). Докато само постоянните жители на Москва, заявяващи се като мюсюлмани, са 2 милиона.

Интересна е и етническата картинка в Москва – като за пропагандаторите на арийски чистата европейска кръв, сред които е Г.М. , големият почитател на Живковия охранител. В Руската столица има по-малко руски християни отколкото са там мюсюлманите – за сведение на загрижения за западната християнска цивилизация Бойков коментатор. Само азербайджанците са 14 на сто от населението ( и са повече, отколкото населението на Баку)https://ivo.bg/2020/11/03/руснаците-са-намаляващо-малцинство-в/

А най-смешното, доколкото жалките пропагандни напъни могат да разсмиват изобщо, е в това, че тези извънредни усилия изобличават кремълския характер на гербаджийския евроатлантизъм. Щом един толкова яростен, самоназначил се за емблема на дясното у нас Бойков почитател сипе откровено руска по своя произход пропаганда, никой не бива да се съмнява накъде клони наистина Гражданина за европейско развитие на България. И едно е Методиевич да бъде разобличен от американските критики ( кога ли ще разберем какво точно са му казали във връзка с просташкия му ход да оприличи загиналите американски астронавти на тукашните си политически врагове?!), но си е друго “подозренията” за путинофилията на същия да избие с пяната на устата на най-шумния му апологет.  

 

 

2 мнения за “Кремълският характер на гербаджийския евроатлантизъм”

  1. Поредната безапелационно разобличителна статия относно “атлантическият” ГЕРБ за което благодаря.
    Ако може да добавя, едва ли има друго лице осве може би самият Борисов което самолично да е допринесло за неслучилата се декомунизация в страната като отвратително мазният Г.М.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.