Истината често е т(р)ъжна

Т(р)ъжна е често истината. 

Такава е и истината в случая с позицията на Александър Йорданов, евродепутат по волята на една мутра, която не може да му стъпи на никой пръст в образователно и интелектуално отношение.

Йорданов обаче се включва от Брюксел в защита на сервилния към ГЕРБ в. “Труд” , който обслужва(ше)  партията като партиен орган.

Не бих реагирал, ако не ставаше дума за медията, която си предостави през 2019 г.  трибуната с призив да му бъде забранено да пише. https://faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ivo-indzhev-i-aleksandar-yordanov-shte-sadyat-prof-nina-dyulgerova-nareche-gi-plateni-iska-zabrana-na-svobodnoto-slovo

 

15 мнения за “Истината често е т(р)ъжна”

 1. Няма да се учудя, ако в изкривеното му съзнание изглежда, че постъпва благородно. Да подкрепиш медия, която те е хулила, е много по-блестящо (Александър все пак) отколкото да подкрепиш медия, била благосклонна към теб. Друг е въпросът, че това не е атака срещу медия, а срещу неизряден платеца, още по-друг е въпросът, медия ли е Труд, а съвсем друг е въпросът (в това компромисно време) дали А. Йорданов не е направил допустим компромис, за да имаме в Брюксел поне един истински антипутинец. Но това е друга тема – днес е денят на студента, а не на глупавите въпроси…

 2. мисля че СДС не трябваше да прави дуслук с ГЕРБ, но сега пак мисля че ДБ не трябва да прави дуслук с БСП, явно никой не го интересува какво мисля… намаляват с един гласоподавателите за демократичните партии, понеже не приемам безпринципни коалиции, увеличават се с един най-голямата група хора в БГ тази на негласуващите, това е истината

 3. Сашката е Нагледен пример за качеството на старите политици от СДС които ни омаяваха със Големи Обещания за демокрация а после един по един в индианска нишка се върнаха в партизанските дупки от където изпълзяха. Дори един закон за забрана на комунизъма не можаха да напишат като хората.

 4. Вчера бях на лекар, разказва една мутра на друга, и лекарят ми забрани да пия и да пуша.
  -И какво ще правиш сега?
  -Абе дадох му 500 лева и ми разреши.

  Не е смешно. Лекарят е направил сделка с живота на пациента си. Значи не е лекар.
  А сашо е направил сделка с нашия живот. Та защо казвате, че е интелектуалец?

  Истината е важно нещо.

 5. Днес в резиденция “Бояна” се провежда “международна” конференция под ръководството на каскета на тема “съдебна реформа и специализирано правосъдие”. Интересно, че в списъка на гостите от чужбина липсва името ЛАУРА!?

 6. Не е никак трудно ББ да бъде превъзхождан образователно и интелектуално. Позорът, който нацията си причини с него, вероятно ще бъде предмет на изучаване от няколко научни дисциплини. Той не е просто лицето ББ, той е явлението ББ. Един от възможните отговори за появата, отглеждането му и налагането му е ниското качество и слабият интегритет на българския интелектуален елит, който трябваше навреме да усети и разбере това явление, да му се противопостави достойно. Отделни гласове, разбира се, имаше и чест им прави, че не се уплашиха и не замлъкнаха. За мен интелектуалецът притежава три безспорни качествени характеристки, с които е разпознаваем, – дълбока вътрешна независимост, любов към истината и свободомислие. Количествени характеристики като дипломи, университети, разбира се, са важни, но ако липсва образованост на мисълта, всичко друго някак губи значение. Поради тази причина хора като Александър Йорданов се превърнаха в гротески. Те трябваше да бъдат едни, а избраха да бъдат други. И не го казвам осъдително, просто констатация.

 7. @dkaraivanov:

  Сашо щеше да види Брюксел само на екскурзия. Човекът е съвестен, просто си връща вересиите. Не е неблагодарник, като някои…
  Но за нас си е един ИБРИКЧИЯ!

 8. Не е по темата, но все още русия е ТЕМАТА! Надявам се скоро да не е!

  “Путин: Мигрантите, идващи в Русия, трябва да знаят езика и законите …”, за разлика от руските емигранти по света и у нас, които никога не успяват да научат и езика и законите!

 9. @Тодор Тодоров

  Налага се да ви възразя. В Германия дори руснакът научава немски език, защото няма как иначе да се класира прилично в състезанието с всички други за място под слънцето.

 10. Тези руснаци,дето са в Германия не съвсем руснаци,те са с немско потекло,не са и съвсем немци,защото дълго са живяли те и родителите им в страна с болшевишки ценности.А тези у нас не искат да учат,искат да бъдат възприемани като част от Империята.

 11. @ симпатизант/ка на ДСБ
  Налага се да възразя. Лично познавам руснак работил години в Германия, който може най-много да си купи хляб и водка в магазина. Толкова му е “немския”. Тия НЕ СЕ учат, щото имат имперски синдром.

  @ ядосан
  Надявам се да не сте ГЕРБав “прост”, пръскащ типичната ГЕРБава пропагаДна, а само един заблуден читател. Не е от вчера Опорката за това как МУТРАТА, СИКаджийският простак били ни “бранили от комунистите”, пък видите ли на, ДБ се “коалирали с тях”. Само прости хора, независимо дали ядосани или не, могат да я разпространяват като “мнение”.
  На тая опорка се качиха и нагаждачите от СДС.
  Конкретно за Ал Йорданов, си представам как МУТРАТА му подвиква на типичния си “висок стил”, “Ей, тулуп, аз съм прост и ти си пост, ша ть сло’им у парламента…”.

 12. Доколкото разбирам, вашият руснак се е пробвал в Германия и се е върнал. Аз говоря за руснаци, които са останали и работят наравно с нас. И дори някой от тях да е с имперски синдром, не ни го натрапва.

 13. Работил съм с доста руснаци на запад.
  Поне в мойта сфера всички са били като останалите чужденци – говорещи добър английски и професионалисти.
  С изключение на руснаците с които работих в руска фирма на запад – нека да кажа само че професионализма не бе на ниво.
  С тези с които съм бил по-близък не съм чул да казват ласкави неща за Русия, включително и хора които са били офицери в армията.
  Предполагам са допринесли в една или друга степен за мнението което имам относно политиките на тази страна.

  А сега понеже темата е журналистика искам да споделя един линк и да помечтая че един ден и в България ще има журналисти като Брайн Уилиямс който съобщи че се оттегля.

  https://www.realclearpolitics.com/video/2021/12/10/brian_williams_quits_msnbc_theyve_decided_to_burn_it_all_down_with_us_inside.html

  Впечатляващ фокус върху нещата които наистина имат значение поднесено без много лирични отклонения..

 14. @Arthur
  Успокойте се дишайте дълбоко,
  Не съм гербав никога не съм гласувал за герб не харесвм борисов
  Но няма как да си изкривя душата и да направа дослук с нинова и бсп бивши комунисти, които унищожиха моя род. Съжалявам.
  А аз се надявам вие не сте ленинист претърпял катарзис като солженицин или христо иванов/бойкикев?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.