Детронираният ендокнижник ( без да иска) пръв похвали младите лица от кабинета на Петков

В очакване новото правителство  да се закълне и заработи дочакахме и първата ( неосъзната) оценка в аванс като сертификат със знак плюс за него не от друг, а от детронираното величие от Банкя. 

“Няма тема, която да не знам”, скромничи днес отново еднокнижният в обкръжението на свежи герберски физиономии, но не тази част от реакцията му по повод първото представяне на кабинета имам предвид, когато отбелязвам как същият е впечатлен от състава на проектокабинета на Кирил Петков. Впечатлен е явно, без да си го признава и не осъзнава, че всъщност се издава. 

Ако трябва да перефразирам мисълта на Аристотел, че който е приятел на всички не е приятел на никого, в случая имаме следния казус: който сам твърди, че знае всичко, не знае нищо ( освен да се хвали).

В опит да каже нещо умно във връзка с появата на новите лица начело на изпълнителната власт ревнивият бивш премиер се изтъпани днес в обкръжението на младежи, за да покаже, че и той разполага с такива, декларирайки, че можел да изкара още такива, но по-красиви, по-умни, с по добри биографии. 

 

 

 

Комплексарщината му не винаги ражда чудовища под формата на продължаващо чудовищно самохвалство. Понякога тя се възпроизвежда и като карикатура.

Доживяхме да видим как всезнаещият самохвалко имитира политическите си противници.Обградил се с младежи за снимка досущ като един Кирил Петков и тропа с крак: “ и аз имам неопетнени младежи около мен”! Това си е признание за отбора на противника, че се състои от красиви и умни хора с добри биографии. 

Отбелязвам специално за ядосаните демократи във връзка с някои министри в кабинета на Кирил Петков: това за красивите, умните и добрите им биографии не е моя оценка. Само отбелязвам факта за онези, които явно и на стари години вярват в “дядо Мраз” и не са престанали да възпроизвеждат лъжата, че добрият стар Бойко ни е пазил от комунистите, пък сега без него се задава чиста проба комунистически терор. 

Уви, не преувеличавам. Такива вопли се носят не само в средите на герберите със застрашени шансове за продължаващо корупционно лапане, но и сред напълно автентични и доказани демократи. Как да спориш с тях? 

Аз лично отказвам. Омръзна ми да си развалям стари приятелства. Един такъв съмишленик ме подмина онзи ден на улицата, макар досега винаги да ме е спирал да си поговорим как и кога ще махаме МОЧА. Дали пък не е повярвал на проф. Румяна Коларова, която излъга пред БНТ миналата събота, че съм защитил Румен Радев за Крим?

Ще взема вече да се правя на дипломат. Много е удобно. Дипломатите избягват трудните въпроси и гледат да намират допирни точки дори с трудни събеседници от “друга планета”. 

Обаче нямам нищо против този път да не ми повярвате, че ще млъкна. Как да се отрека от себе си и от твърдението си, че мълчанието е злото? https://ivo.bg/2010/09/09/мълчанието-е-злото-е-на-разположение/

14 мнения за “Детронираният ендокнижник ( без да иска) пръв похвали младите лица от кабинета на Петков”

 1. Аз пък се кефя на Предложението за ПП ПП. Петко Петков Прави Партия. ХаХа. Може и да е шега но доста пасва.

 2. За мене името Иво Инджев е синоним на tener cojones! На пръсти се броят хората с такава характеристика в медийното пространство. Не Ви приляга да мълчите, г-н Инджев! Убеден съм, че болшинството от читателите на Блога Ви споделят мнението ми за tener cojones. Дори и онези, които не споделят вашия мироглед и мнения! Аз също имам своите резерви за младите и красиви нови политици, но както съм писал и преди, всяко следващо управление ще е по-добро от това на Методиевич Еднокнижний де ла Банкя! Никак не ми харесва, че реабилитират дългия инкасатор например, но се налага да изстрадаме присъствието му, като хемороиди: мълчаливо! Вярвайки в доброто начало, давам шанс на младите политици да докажат професионализма си и почтеността си! Никак няма да им е лесно да се преборят с повсеместната фатмащина и силно се надявам да не се примирят с нея!
  Респект за статията и затова, че не мълчите, г-н Инджев!
  Маълчанието наистина е злото!

 3. Всяко ново начало заслужава своя шанс.
  Навремето Симеон ме вбеси, но стисках палци на правителството му (въпреки горчиви опит, няма да изреждам разликите между онези и тези млади), та на сегашните ли няма да пожелая успех?
  Дори ги разбирам за зеления сертификат – няма как да приемат правилник, забраняващ на президента да влиза в парламента (простете ми за гербаджийската опорка).
  Дано да се еманципират от Радев, да не се сритат за глупости и изобщо да не се налага да им измисляме обидни прякори. Не знам дали А. Райчев се е сетил да ги нарече четирикрако политическо животно, но на мен хич не ми се иска да им викам ОРиЩ+ например…

 4. Буци е прекалено тъп, за да съзнава излагацията си, защото с каквито и колкото и перфектни младежи да се кичи, ТОЙ разваля картинката, защото ТОЙ е лъжицата катран в кацата с мед. ТОЙ не издържа по никой показател сравнението с Кирил Петков, но в обкръжението му от – млади и не толкова млади – лизач(к)и кой, КОЙ да му го каже?

 5. Бучко обикновено инсталира две сламени кукли – една отляво и една отдясно.
  Сега гледам е инсталирал 4 (четири) – по две отляво и отдясно.
  Ей, с толкова много слама около него да не вземе да пламне пожар?
  Знам че е пожарникар, ама отдавна не е практикувал занаята, да не кажа никога.

 6. “68 години по-късно, обаче, дори и моралната справедливост в България изглежда непостижима и невъзможна.

  Темата за Горянското движение в България е една от най-премълчаваните, малко позната и почти неизследвана. Реално то се оказва първият автентичен народен бунт в страните от Източна Европа, минали под ботуша на Сталин и Съветската червена армия. Много години преди Унгарските събития и Пражката пролет горяните в България казват „не“ на кървавия комунизъм и с оръжие излизат в Балкана, организирайки мощна съпротива в цялата страна. Нарекли са се горяни, за да демонстрират ясната разлика с фаворизираните партизани-шумкари, които вече управляват с терор България.”

  https://faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora-predi-70-godini-komunisti-satrapi-razstrelvat-11-goryani-ot-slivenskiya-otryad-i-slavniya-komandir-tarpana

  Слава на героите!

 7. бб не е разбрал още, че с феодализмът му се свърши. Няма как да се изтъпаниш и да мачкаш и мляскаш слисани женици включително американския посланник пред камерите. Да ‘раздаваш’ депутатите си и да ги караш под строй да правят каквото си си наумил. Да се оградиш с все още неопетнени младежи и да се правиш на великодушен и остроумен докато не спираш да бълваш манипулациите и цинизмите си. Думите изказани от този човек, особено когато не е пред камерите са истинското отражение на изключително злобната му, мнителна и отмъстителна душица на сикаджийска мутра. Спомнете си само приказките за ПКП и прекарването с 200.
  Ще мине време и годините на управлението му ще останат като едни най-упадъчните и срамни в съвременната ни история.

 8. Няма и ден откакто писах за ГЕРБавата опорка – “тия са като нас + нищо няма да се промени” и ето че самата МУТРА се изтъпани да я онагледява. Станахме зрители на прост ГЕРБав театър по опока.

  Той (простият СИКаджия) в ролята на всичко знаещия, кйто от позиция на “опита си” гадае още нещастия (т.е. нищо няма да се промени) и отбор “млади” ГЕРБави тулупи за онагледяванне опорката, че на “и тия новите са като нас”.

  Иво, не се отказвай от себе си.
  Тук не става дума за слепи надежди или заблуди, а за реални възможности за подобряване на България.
  Слепи са тия, които отказват или не искат да видат възможностите за пробив.

  Все едно е, че БКП на Нинова е в коалицията на ПП.
  Все едно е и кого ще сложат в управлението.
  Важното е да помагат за изритаването на Каскета, за премахнето на нелепия ВСС.за премахването на Сталинистка прокуратура, което да доведе най-сетне до осъждането на “простите” ГЕРБави и Д(п)С и преосноваване на България като демократична държава.

  Ама, Бойко Рашков бил някога депутат от БКП.
  Е, и?
  Предпочитам го хиляда пъти пред, да речем А. ГЕРБджиков – “неопетненият” преводач на Аристител.

  Не е важно дали котката е червена, зелена или синя. Важно е да лови мишки или “калинки”, в нашия случай…

  И за да завърша – новите тряба да бъдат критикувани, но за реални грешки или пропуски, не за “нарушаване” на разни догми или ортодоксални вярвания.
  Аман от тесногръдия!

 9. @ Ив.Терзийски и деугите
  Молба от Arthur,
  Моля ви не наричайте простата СИКаджийска МУТРА с умалителни название като “Бучко”. “Бочко” ‘ Баце” и т.н. Тези обръщения скриват, надявам се несъзнателно, отблъскващата СЪЩНОСТ на ГЕРБавия вожд.
  Заради неговото управление България завзе всички отрицателни първи места в Европа:
  1. Първи по смътрност и темпо на намаляне на населението
  2. Първи по бедност
  3. Първи по корумпираност
  4. Първи по липса на свобода в медиите
  5. Първи по неграмотност
  6. Първи по разрушаване на природата – то не бяха, “подпорни стени” на плажа, “пасища” в дюните, “преместваеми обекти” от бетон, не беше чудо!!

  Това “постигнахме” заради управлението на горния, да повторя, СИКаджия.
  Това се статистически доказаните “успехи” на ГЕРБавите и Д(п)С.

  По същия начин се отвръщавам от използването на “Тато” за кървавия диктатор Живков и на “соца” за човеконенавистния режим, олицетворяван от диктатора.
  Думите имат значение!
  Представяте ли си в Германия да наричат диктатора Хитлер, “Ади” и режима му “наци”??!!
  Как би ви звучало: По времето на наци, Ади оптимизирал етническия състав на Европа.Благодарение на работата му възникнала държавата Израел.
  Кощунствено, нали?

  След всичко написано, надявам се, е видно, защо не е правилно, не е морално, да се използват “Баци”, “Боце” и т.н. обръщения за тоя гробокопач на България.

 10. Тъп си е Бокото! Тъп !? И, то неспасяемо тъп !? Но , пък,какви ли са онези,които ни го курдисаха за премиер !?

 11. Онези, които ни го “курдисаха”, са едни, а тези, които ни го избираха, – други. По този повод се чудя приятели ли са ми още хората, които до ден-днешен твърдят, че ББ е отстранил “комунистите”. Отстрани БСП (макар да е спорно), но не и комунистическата гвардия.

 12. @ARTHUR
  Абсолютно съм съгласен с Вас!
  И аз отдавна исках да споделя подобни мои мисли за простия от Банкя и за правешкия каскет.
  Мисля си, че това “Тато” му го измислиха неговите г*золизачи като са искали да го докарат да звучи като “Тито”! У нас отдавна е известно преклонението пред сръбската чалга, та и с Тато като Тито.
  Дори имаше един виц, който се разказваше за Тито, но нашите подмазвачи на Тошо тъпия (така го наричаха хората, а не “Тато”) го изплагиатстваха и го разказваха за каскета от Правец, че като умре да го погребат със задника нагоре, за да му го целуват! И докато Тито, макар и комунист, пусна всички свои поданици по целия свят с техните “пасоши”, наречени всъдеходи, нашият прост подмазвач на съветските си началници, ни държеше заключени в комунистическия свинарник!
  Та за сикаджията – верен ученик на каскета от Правец, никакви умалителни!
  Само бай Ставри ще му вкара акъл в рапонестата престъпна тиква! Ако трябва и през задния двор…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.